Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Cilest povučen iz prodaje - ŠTO KUPITI U ZAMJENU?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Cilest povučen iz prodaje - ŠTO KUPITI U ZAMJENU?

krenula danas kupiti tablete i kaže mi magistra da ih nemaju jer su prosli mjesec povučene iz prodaje zbog neravnomjernog otpuštanja hormona.
    Ona će mi prodat neke druge, ali je rekla da pitam doktora koje. Topalović mi je radio jutros, zovem Ćurića koji je u drugoj smjeni ali mi se ne javlja, a meni naravno trebaju danas.
    Je li netko imao imao isti problem? Ili imate li nekog dr koji će mi dati savjet što kupiti

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

I ja sam morala promjeniti iz Cilesta u Logest zbog istih razloga (mislim dr mi je dala novi papirić) .. a Cilest mi je baš bio dobar...

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

da. i ja prošli tjedan, bila bjesna ko ris.
    bile su mi odlične.
    sad sam dobila neke Belara il tak neš
    sva sreća pa nisam došla 5 do 12 ko obično pa sam imala vremena otić do ginićke po drugi recept

prvo ljuta sam jer se nitko nije ni udostojio javiti da su povučene (ginića, apoteka - al bitno da uzimaju podatke ko na mup-u kad ih kupuješ)-što bi bilo da sam kupila odmah pakiranje za 3 mjeseca ili 6? pila bi ih svo to vrijeme a da pojma nemam da ne valjaju
    drugo- pojma nemam ZAŠTO su povučene itz prodaje i da li će biti kakvih posljedica zbog uzimanja prošli mjesec
    treće- razlika u cijeni - ove su 106 kn!!!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku

prvo ljuta sam jer se nitko nije ni udostojio javiti da su povučene (ginića, apoteka - al bitno da uzimaju podatke ko na mup-u kad ih kupuješ)-što bi bilo da sam kupila odmah pakiranje za 3 mjeseca ili 6? pila bi ih svo to vrijeme a da pojma nemam da ne valjaju
    drugo- pojma nemam ZAŠTO su povučene itz prodaje i da li će biti kakvih posljedica zbog uzimanja prošli mjesec
    treće- razlika u cijeni - ove su 106 kn!!!
    istina. obavezno traže recept, upisuju, pečatiraju, kontroliraju i nitko ništa. a uvijek kupujem u istoj ljekarni, baš su mogli i javiti (skoro sam sigurna da sam im ostavljala broj telefona zbog nečeg drugog)
    koliko sam ja našla po netu, posljedica tog neujednačenog ispuštanje je moguća neučinkovitost zaštite i moguća trudnoća.
    mislim da bih crkla od straha da sam prije čula za to jer sam prošli mjesec preskočila ciklus i nastavila piti drugo pakiranje odmah nakon prvog. ovako mi je M uredno stigla nakon 6 tjedana.

Zvala sam hitnu ginekološku u petrovu i rekli su mu da mi ne mogu preko telefona savjetovati tako nešto i nekog reklamirati nego da pogledam po sastavu u apoteci neke slične ili da pričekam sutra svog doktora. Navodno nije problem početi piti tablete s jedan dan zakašnjenja.
    Posljednje uređivanje od rossa : 15.07.2013. at 16:51

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Cilest nije bio povučen iz ljekarni ni od pacijentica, jer problem nije bio takav da bi to zahtijevao (jedan lijek u njemu se nešto sporije opuštao, što nema značajnog utjecaja na djelovanje) . Smio se izdavati dok ga je bilo, trentuno ga nema za naručiti.

Što se tiče zamjene, nema identičnog lijeka. Po sastavu mu je najbliži Lindynette 30, što ne znači da će vam jednako odgovarati. Naravno, ne može se dati na recept od Cilesta. Belara je niže razine hormona, što može i ne mora biti dobro.
    Posljednje uređivanje od martinaP : 15.07.2013. at 17:08

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Odgovor na pitanje iz naslova - ništa se ne može kupiti u zamjenu dok vam liječnik ne napiše novi recept.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

pričekat ću sutra svog doktora, obzirom da nije problem odgoditi jedan dan

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    .......

Belara je niže razine hormona, što može i ne mora biti dobro.
    zakaj?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kod kontraceptiva koji su jako niske razine hormona cesca su probojna krvarenja, do toga da kod nekih zena nikako ne prestaje sasvim. I nisu prikladni za zene vece tjelesne tezine, teoretski im je iznad neke kilaze ucinkovitost smanena. Uz neke kontraceptive naznacena je i tezina iznad koje se ne preporucuju.

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala ti na odgovoru!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

A i za nove vrste tableta ne znas kako se zapravo ponasaju, recimo konkretno znam puno zena koje nisu bile zadovoljne s Qlairom i vratile su se na svoje stare pilule.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

dobila svog doktora i dobila zamjenske tablete. Lindynette 20 ili kako se god pišu. čak su jeftnije jer dijelom idu na trošak HZZO-a

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

super.... ja ću morati porazgovarati sa svojom.... puno mi je to novaca

Puella avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Zakaj fali Yasmin tabletama ?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Puella prvotno napisa Vidi poruku
    Zakaj fali Yasmin tabletama ?
    Ne razumijem što si htjela pitati.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Da li tko zna je li Cilest pušten ponovno u upotrebu?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nije, i nema naznaka da će biti u dogledno vrijeme (iako se to ni ne zna dok se ne pojavi, najčešće).

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Cilest mi je bio ok-čitajući sve ove komentare uopce ne znam koje bih koristila?Dosta je u upotrebi Yasmin,koji meni osobno nikako ne odgovara (mučnina,glavobolja).Što je mozda najsličnije Cilest pilulama?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nazovi doktora pa pitaj. ja sam sve sredila telefonski, možda možeš i ti.

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Umjesto Cilesta dobila sam Triquilar.Kakva su iskustva?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Kao i sa svim drugim pilulama, nekima je dobar a nekima ne. Kod tih dvofaznih i trofaznih kombinacija cesca su tockasta krvarenja tijekom ciklusa, ali to obicno prestane kroz prva tri mjeseca.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Ja sam koristila Cilest 10 g. - tablete savrsene! I isto tako dodjem u ljekarnu kupiti nove i odjednom ih nema, bez ikakve najave su povucene, u zamjenu sam dobila Logest, pila ih kratko vrijeme i uzas su mi bile, udebljala se par kg u vrlo kratkom roku, trazila od dr. da mi zamijeni i sada sam dobila Lindynette 30 - pa me zanima ima li tko iskustva sa istima?? Hvala Jucer sam prvu popila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •