Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: (kršitelj koda) magic cream

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno (kršitelj koda) magic cream

evo zanima me jel netko koristio tu kremu, mala mi cesto ima neke lisajeve, skolona je neurodermitisu, a trenutacno ima neke tockice po licu od zime i vlage (idu joj kutnjaci pa stalno slini) pa sam kupila tu kremu. jos nisam isprobala pa sam htjel cuti neka vasa misljenja i iskustva

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Dobra je ali za lišajeve neće pomoći...nam je pomogla samo krema koju nam je dala pedijatrica a koju rade u Gradskim ljekarnama.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Koja, koja?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I mene zanima, koja, koja?

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Re: (kršitelj koda) magic cream

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    evo zanima me jel netko koristio tu kremu, mala mi cesto ima neke lisajeve, skolona je neurodermitisu, a trenutacno ima neke tockice po licu od zime i vlage (idu joj kutnjaci pa stalno slini) pa sam kupila tu kremu. jos nisam isprobala pa sam htjel cuti neka vasa misljenja i iskustva

ja sam tu kremu kupila prije nego se F rodio
    pa je nisam nesto posebno koristila do skoro...
    pojavile mu se ljuspice po obrazima od zime
    i nakon mazanja prosle za 3 dana ali evo ja nastavila da mazem

ja sam inace za njega koristila Avene kremu Trixera za izuzeno suhu i atopicnu kozu i super nam je pomogla u lijecenju lisajeva kad bi se pojavili.
    A ova (kršitelj koda)ova nam je evo pomogla za lice.

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

nema neko ime a sastojak je belubaza u nekom postotku koji ne mogu pročitati zbog švrakopisa!
    Imao je lišajeve na par mjestica na nogicama i na licu...čak je ped. spominjala lagani neurodermitis...sad je sve ok. :D

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Yasmin, to je Afloderm/Beloderm/Elocom (jedno od toga) u belobazi. To su kortikosteroidi i ne preporučaju se koristiti dulje od 5-7 dana. Duljom upotrebom nose više štete nego koristi. To nikako nemojte koristiti osim pod nadzorom liječnika, a i tada samo ograničeno vrijeme.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Trixera od Avene-a je nama super pomogla. Oliver je imao često lišajeve na licu i jako suhu kožu tijela, crvenila o pregibima nogu. Neki su mi dr. već govorili da je neurodermitis. Kupila sam Trixeru i mazala lice i tijelo. Super mu je koža, mažemo se njome i dalje.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Pogledajte topic fleke na licu! (kršitelj koda)ova Magic je dobra za njegu ali ne za lišajeve. Nipošto ne uzimajte njihove pripravke iz ljekarni- takva mućkanja nisu dozvoljena zakonom. Ako pišu točni sastojci i vi im vjerujete onda ok, ali ako ne piše ništa onda molim vas ne koristite to za dijete.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj marena prvotno napisa
    Pogledajte topic fleke na licu! (kršitelj koda)ova Magic je dobra za njegu ali ne za lišajeve. Nipošto ne uzimajte njihove pripravke iz ljekarni- takva mućkanja nisu dozvoljena zakonom. Ako pišu točni sastojci i vi im vjerujete onda ok, ali ako ne piše ništa onda molim vas ne koristite to za dijete.
    :shock: odoh odmah vidjeti
    nama je stvarno pomogla jer su mu se pocele stvarati ljuskice od zime po licu i ova mu je krema pomogla

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja ne nadjoh nista o tome
    daj link molim te

ja sam kremu kupila u (kršitelj koda)u, pisu sastojci
    a nekako kontam ako je krema kupljena u legalnom predstavnistvu, na kremi pisu sastojci, farisu bolje od nje....onda je valjda OK

ili sam ja opet nesto krivo skontala

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kremu smo dobili na recept jer lišajevi dugo nisu prolazili-bilo je dovoljno koristiti tri dan i nikada se više nisu pojavili. mislim da se takva krema niti ne može dobiti bez recepta, a ako ćemo sumnjati u sve, pedijatre i ljekarnika ne znam kud to vodi!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mene grozno nervira što se na tim kremama koje se po receptu (ili bez njega) mućkaju u apoteci ne može pročitati ništa o sastojcima. Ako ne pročitaš doktorov recept, nemaš pojma što je unutra. Onda ako ti se desi da u kratkom roku digneš 2-3 kreme različitog sastava za različite namjene, po mogućnosti za različite ljude u obitelji, pa one u nekom pospremanju završe skupa na polici...posljedice bi mogle biti zbilja gadne.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi koristimo kremu Mustela Stelatopiu. I istu kupku, koju radimo kada ga ne tusiramo, otprilike jednom tjedno.

33, samo ga nemoj kupati sa sapunima i samponima, jer to jako isusuje kozu, posebno sada u zimu i rano proljece kad je zrak jako suh. Al pozeljno je da se dijete tusira svaki dan da mu se koza vlazi, no nikakvim preparatima, dovoljna je obicna voda. I ako vam je zrak suh u stanu, stavite na radijatore nesto iz cega ce se voda isparavati.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Mi koristimo kremu Mustela Stelatopiu. I istu kupku, koju radimo kada ga ne tusiramo, otprilike jednom tjedno.
    33, samo ga nemoj kupati sa sapunima i samponima, jer to jako isusuje kozu, posebno sada u zimu i rano proljece kad je zrak jako suh. Al pozeljno je da se dijete tusira svaki dan da mu se koza vlazi, no nikakvim preparatima, dovoljna je obicna voda. I ako vam je zrak suh u stanu, stavite na radijatore nesto iz cega ce se voda isparavati.
    mony sve znam...sve isprobala, i mm i ja imamo slicnu kozu i slicne probleme. m. ima 19 mjeseci i nikad je nisam ni u kakvoj kupki okupala (izuzev par kapi maslinovog ulja u vodu), cak joj i lice umivam u filtriranoj vodi briti jer kamenac u vodi jako isusuje kozu (to znam po sebi). ipak hvala na savijetima...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A da probas nac onaj topic o dermatitisu (ja sad bas nemam vremena) na kojem su cure pisale o nekoj kremi iz Naftalana koja super navodno pomaze :/

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mamazika,pripravci koji se rade u ljekarni namijenjeni su samo pacijentu na kojeg glasi recept i koriste se onoliko dugo koliko je liječnik propisao,dakle za jednokratno liječenje.ti se pripravci nakon liječenja više ne čuvaju, već se bacaju(po mogućnosti se odlože u one kante u ljekarnama namijenjene upravo farm. otpadu)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Na signaturi (etiketi) morao bi pisati približan sastav (tj. djelatna tvar i njen postotak, npr. Afloderm 20%). Ne smije pisati samo "izvana" ili nešto slično, baš zato da se pacijenti ne bi zabunili i koristili za neku drugu svrhu. Detaljan sastav ne mora pisati.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja koristim ovu (gore navedenu (kršitelj koda) kremu) već tri tjedna za oba sina, prezadovoljna sam s njom
    oba imaju problema s dermatitisom i jako suhom kožom čim dođu u doticaj s burom
    prepreprpezadovoljna sam s njom

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Isprobala Avene Trixera i da kucnem u drvo, malom se lice poboljšalo. Nema više zadebljana niti toliko crvenila...ma milina! Preporucujem!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Re: (kršitelj koda) magic cream

Citiraj tridesetri prvotno napisa
    Mojoj Ivi je pomogla magična krema ali samo na nogicama i rukicama a na licu baš i nije

Petra 12.02.2004.
    Iva 25.05.2005.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Na signaturi (etiketi) morao bi pisati približan sastav (tj. djelatna tvar i njen postotak, npr. Afloderm 20%). Ne smije pisati samo "izvana" ili nešto slično, baš zato da se pacijenti ne bi zabunili i koristili za neku drugu svrhu. Detaljan sastav ne mora pisati.
    Ja sam imala iskustvo, prije 2 godine, ljekarna Zagreb, da je pisalo samo izvana. MM je išao doktoru, naravno da nije ni pogledao recept, a kad sam pitala doktoricu poslije što je bilo unutra isto mi nije znala reći, nije zapisala u karton. Radilo se o nekim flekicama na koži guze, i vjerojatno je bila kortikosteroidna krema s belobazom. Kad mi dr. nije znala reći što je onda sam je frknula (fleke prošle za 3 dana mazanja i nisu se vratile).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •