Maleckom je tocno tjedan dana, i za sada uspjesno dojimo, no imam jedan problemcic koji nisam imala sa kceri, pa neznam sto da radim. Dakle, malecki vec od prvoga dana stvarno lijepo vuce i dosta brzo jede, toliko brzo da skoro svaki put se odmah izbljucka, nekada vise nekada manje. Pokusavam da ga odmah nakon podoja dignem da podrigne ali nekad zaspe pa onda ga pustim da spava.
Malena je dosta polako cicala tako da nismo imali ovakvih problema, pa mi je sada ovo malo novo, a i bojim se da ne dobije jos i grcice od tog hlapljivog cicanja, jer se naguta i zraka.
Da li postoji neki nacin da to smanjim i da njemu olaksam bar malo?
Drugi problem mi je ova pocetna prepunjenost dojki - na jednoj dojci mi su mi se napravile kvrge na gornjem dijelu a na drugoj sa vanjske strane i odispod. I koliko god ga cesto stavljam da jede i on dosta toga izvuce te kvrge ne nestaju. Pokusala sam sa masazom po tusem, pa sa toplo-hladnim oblozima ali mi se cini da bas nema rezultata. Da li da pustim tako kako je, da samo to prodje dok se ne uspostavi ponuda i potraznja, ili? Sada mi i nije tako strasno to izdrzati (iako imam osjecaj da imam dvije lubenice umjesto cica), samo se bojim kakve upale ili mastitisa.
(P.s. mislila sam da ovo bude nekakav opci topic o problemima kod dojenja, gdje ce savjetnice ili drugi koji znaju odgovarati na pitanja (tako da ne mora svatko otvarati novu temu za svaku sitnicu), pa ako se moderatorica slaze neka slobodno promijeni naslov)