Pozdrav svima!

Ja sam jedna novopečena mama i STRAŠNO sam zbunjena pa se nadam da ću ovdje naći pomoć i napokon neke konkretne odgovore...

Maleni je tek napunio 8 dana i znam da je još rano, da se još usklađujemo u dojenju, ali ipak sam pomalo frustrirana jer imamo problema, a koga kod da pitam za savjet (sestre u bolnici, pedijatra, patronažnu...), dobivam potpuno različite savjete.

Dakle, problem je u tome što ga ne mogu "otkinuti" od cike. Kada ga stavim na ciku, njemu zapravo kao da se ne da vući. Povuče npr. 10ak puta, a onda napravi 10ak sekundi pauze, pa opet nastavlja jednakim ritmom. I to može tako trajati satima!

Pošto su mi rekli da ipak ne smijem dozvoliti da toliko dugo bude na ciki, pokušam ga nakon max 45 minuta otkinuti. Ali, onda slijedi plakanje, izvijanje, guranje prstića u usta i cuclanje... Po svim znakovima, beba je ostala gladna. Onda trpim njegovo plakanje nekih sat vremena, pa mu ponudim drugu ciku. Onda opet slijedi 45 min mira dok sisa, pa onda opet plakanje. I tako u nedogled...

I što da ja sada radim? Frustrirana sam zbog svega, ali najviše zbog neutješnog plača bebe koja je ostala gladna. Mlijeka imam, nije mi još ni jednom ispraznio dojku, uvijek kada ga maknem vidim da ima još.

Sada problem riješavam tako da mu s vremena na vrijeme nakon dojenja dajem i nadohranu (savjet pedijatra), ali s obzirom na to da meni mlijeko ide, to mi je malo bezveze. Nadohranu mu ne dajem nakon svakog podoja jer ne želim da se navikne, ali ponekad jednostavno moram jer se bojim da će mi previše izgubiti na kilaži. Kako da postignem da on počne kvalitetno vući moje mlijeko?

Inače je zdrava i velika beba od 3800 g.

Nadam se da će mi neka dobra duša znati dati dobar savjet, jer sam već na rubu sa borbom sa djetetom koje je gladno, a ja mu ne smijem dati da doji koliko hoće.

Hvala unaprijed!