Stranica 12 od 31 PrviPrvi ... 2101112131422 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 1504

Tema: Kampanja za izmjenu Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009.

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

sori, nina, krivo, ovo sam naknadno našla ministarstvo@mspm.hr

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Ne znam zašto ne radi ovaj link, na stranici www.civilnodrustvo.hr
    Ovaj radi, odmah je na naslovnoj strani

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    koji dr?
    dr P....

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

http://www.civilnodrustvo.hr/index.php?id=71&tx_ttnews[tt_news]=2183&cHash=bd97b0fd92a305cba8d7a61bb70d111c

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ova je tema već 3 godine na javnoj rasporavi. Svi znamo što misle u HDZ-u, što misle embriji, što misli Kaptol i što mislimo mi, kojih se to zaista tiče i koji ne skupljamo jeftino političke bodove preko tuđe nevolje, već se borimo za liječenje u skladu sa smjernicama ESHRE-a. Stvarno ne vidim nijedan razlog da se zakon stavlja na raspravu!
    X
    ma kad bi se ljudi bavili svojim poslovima, ova bi zajednica jako lijepo funkcionirala. Ali se svi vole baviti tuđim poslovima i životima pa je kaos!
    Malo ću sad OT, ali... živim pored crkve koja prvi put zvoni u 6,30h. Ljeti i zimi. Kontaktirala sam odgovorne u Župi (bez odgovora), pa i neke u Gradu koji su mi poslali Pravilnik o tome gdje stoji da nesmije zvoniti prije 7.00h zbog javnog reda i mira. U godinu i nešto Župa se nije oglasila na odluku Gradskog poglavarstva da se zvonjava prebaci u 7,00. Opet, ono što oni rade je super i nitko im niš ne može, a drugima se mješaju pa i u krevet!

Nina prestrašno!
    Sanda bravo!

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    X
    ma kad bi se ljudi bavili svojim poslovima, ova bi zajednica jako lijepo funkcionirala. Ali se svi vole baviti tuđim poslovima i životima pa je kaos!
    Malo ću sad OT, ali... živim pored crkve koja prvi put zvoni u 6,30h. Ljeti i zimi. Kontaktirala sam odgovorne u Župi (bez odgovora), pa i neke u Gradu koji su mi poslali Pravilnik o tome gdje stoji da nesmije zvoniti prije 7.00h zbog javnog reda i mira. U godinu i nešto Župa se nije oglasila na odluku Gradskog poglavarstva da se zvonjava prebaci u 7,00. Opet, ono što oni rade je super i nitko im niš ne može, a drugima se mješaju pa i u krevet!

Nina prestrašno!
    Sanda bravo!
    nadam se da će ćuti naš glas....

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj pirica prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.sabor.hr/Default.aspx?sec=2148
    a kako su onda neki zakoni na stranici sabora već najvljeni za hitni postupak sutra??
    A to je to. Sastanak na kojem se glasa za zakone u hitnoj proceduri je počeo u 13 i valjda je taman dok sam ja ovdje pisala nešto osvanulo i na netu...

U svakom slučaju, gotovo je. Nismo u hitnoj proceduri i to je to.
    Ono što ne kužim je to prvo čitanje prijeloga zakona...da li ta čitanja idu u Saboru ili? Jer ako da, ne bi li i to trebalo biti na dnevnom redu...a obzirom da nije, onda će najranije biti tek na sljedećem zasjedanju?! Pa tek onda javna rasprava, a stiže ljeto?! Ako budemo imali novi zakon prije 2013., čini mi se da će to biti sjajno

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Sutra će Zakon vjerojatno biti na sjednici Vlade koja će ga poslati u Sabor da ga stave na dnevni red. Ovih dana će osvanuti na dnevnom redu Sabora. Pa kad dođe na red. Da, čitanja se odnose na Sabor. Za sada je izvješen raspored sjednica Sabora do 11.05.2012. Do tada ga mogu i ne moraju izglasati, obzirom da prema sadašnjim informacijama, na Sabor neće biti upućen konačni prijedlog Zakona, tj. ne ide hitna procedura. Nakon 1. čitanja, predlagatelj ima 6 mj. vremena da na dnevni red stavi konačni prijedlog zakona. Čitanje konačnog prijedloga zakona smatra se 2. čitanjem. Ako bude puno amandmana na 2. čitanju, može se desiti i 3. čitanje.Mislim da je rok vrlo neizvjestan.
    Brzina donošenja se može desiti jedino u slučaju da nakon 1. čitanja, Vlada ( zapravo Ministarstvo zdravlja) hitno sastavi i ponovo pošalje na Sabor konačni prijedlog i da većina bez puno filozofije usvoji konačni prijedlog. Ako se to sve odigra do 11.05.2012., iznenadit ću se.

*mare* avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Suma sumarum: poslužili smo kao lijepa predizborna bajka. Naivno smo povjerovali u nju, sada smo si sami krivi jer smo naivno omogućili fotelju čovjeku kojem je očito jedino ona bila bitna. Jer.. što drugo da mislimo?! Prije izbora prodavala se priča kako smo bitni mi - pacijenti! Imali su pripremljen zakon, obećavali da ide na prvim sjednicama, obećavali nam pravo na liječenje, obećavali nam Zakon kakav zaslužujemo. Ministre, zar je doista ta fotelja toliko važnija od nas?! Zar ne bi Vama kao ministru zdravlja trebali biti najvažniji pacijenti?! Ispada da su opet važniji raznorazne vjere, sekte i na žalost manjine! Jesu li vam oni omogućili tu vašu ljubljenu fotelju ili mi? Ajde se malo zamislite!

Isto tako ovih dana čuje se kako oporba traži smjenu jednog ministra zbog jedne krive izjave? Koliko ste vi krivih i lažnih izjava do sada imali? Da Vas citiram? Mislim da nije potrebno, mislim da ste svjesni i sami. Ajmo se svi zajedno prisjetiti što ste obećavali i što bi trebali biti bitno: mi trebamo liječenje! Vama smo dali priliku da nam ga omogućite! Što ste napravili? Nasmijali nam se u brk, prepali se odgovornosti i podlegli pritisku pojedinaca koji Vašu neodlučnost (da ne kažem nešto gore) koriste kao vlastiti PR!

Ili kako biste Vi rekli: da maksimalno pojednostavnim - ministre, nešto ste obećali i kleli se u to! Mi čekamo, ali nećemo čekati zauvijek! Upravo MI smo Vam tu Vašu svetu fotelju priskrbili, nemojte to nikada zaboraviti!

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

I samo mali podsjetnik ministru Ostojiću iz predizbornog Plana 21:

"Što se tiče pitanja o izmjenama zakona o MPO, odgovor je kratak i konkretan: da, provest ćemo izmjene spomenutog zakona, tako da on bude usklađen s najsuvremenijim svjetskim standardima i stavovima neovisne stručne javnosti, što smo se i zalagali u našem prijedlogu koji smo uputili u saborsku proceduru, a vladajuća većina ga je, nažalost, odbila."

Posebice bi se mogao apostrofirati pojam "neovisne stručne javnosti" koji je u direktnoj koliziji sa pozivanjem vjerskih zajednica i neprofiliranih politikanata željnih medijske pozornosti,koji niti su neovisni,a još manje stručni po pitanju liječenja neplodnosti.Dapače sam pojam liječenja neplodnosti kao takav im je nepoznanica.
    I zato ministre Ostojiću prije nego pozovete na javnu raspravu o liječenju nas neplodnih parova,znajte da mi ne zaboravljamo i da je naše pamćenje duže od vašeg roka trajanja!

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

U vrijeme Milinovića smo imali pdf Tražimo ispriku od ministra. Došlo je vrijeme da zahtijevamo od Ostojića da nam se ispriča za sve obmane, vrijeme koje nas je oštetio. Mene je osobno jako oštetio, čekajući izvršenje njegova obećanja otišlo je pola godine odgađanja liječenja. Znate li Vi ministre što je 6 mjeseci u reproduktivnoj dobi žene od 36 godina?
    Čemu ste mjesecima laprdali da radite na zakonu, da slušate sve strane, da ide u hitnu proceduru, a tek sad dajete na javnu raspravu? Još u veljači smo slušali o hitnoj izmjeni. Možda niste loš čovjek, no svakako, loše radite i niste dorasli zadatku.

*mare* avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda niste loš čovjek, no svakako, loše radite i niste dorasli zadatku.
    Treba biti čovjek i priznati ovo sebi i javnosti. Ako se previše bojite provesti svoje riječi u djela, možda da ipak prepustite svoje mjesto nekome tko će to biti sposoban učiniti?

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

sramota je što mi još uvijek ne znamo kakav je prijedlog zakona

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ČOVJEKA SE DRŽI ZA RIJEČ ,A .... .. ......! MINISTRE
    Svi zakoni u RH tiču se svih njenih građana i rade se na dobrobit sviju,pokušava se nači najidealnije riješenje,a što se ovdje radi osim brutalnog progona,otežavanja,stvaranja lažne slike u javnosti,ponižavanja?
    Ako se zakoni donose za dobrobit svih građana,onada ga donesite takvog da poboljšate demografsku sliku Hrvatske,zar to nije dovoljan motiv za pravedno liječenje i primjenu europskih i svjetskih standarda?
    Imao MPO stručnjake,imamo opremu,poznati su i Vama i svima zlatni standardi liječenja,što se čeka?Gubitak još jedne generacije?Zar jednu nismo izgubili u ratu?Vrtići i škole su prazni,parkovi su prazni.
    Imate ljude koji čeznu za djecom,a vi ste tvrdi,i slušate i toršite naše dragocjeno vrijeme na skupine koje dragovoljno ne žele imati djecu ili na one koji djecu već imaju,i toliko su sebični i sebeljubni da taj užitak ne žele pružiti i drugima.Kvazi borci za ljudska prava i prava djeteta.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ništa to nama ne vrijedi jadati se jedni drugima. Oni su svoje fotelje zaposjeli i lijepo ih zaboli za nas. Sada je najbitnije ne zamjeriti se onima koje još nisu uspjeli iskoristiti..
    Postoji li mogućnost da se iz Rode kao udruge pošalje otvoreno pismo ministru i to preko medija?
    Postoji li mogućnost da Roda kao udruga organizira prosvjede, i to ne samo u Zagrebu?
    Ako postoji, ja bih se rado odazvala i svojim potpisom i svojom nazočnošću.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Sramotno je za državu i civilizaciju da je Zakon koji je donešen prije gotovo 40 g napredniji i pravedniji od Milinovićevog ,a i od ovog ,tko zna što možemo očekivati jer se očito na Vaša predizborna obećanja ne možemo osloniti.
    Znanje se udvostručuje svake dvije godine,a mi se moramo boriti s nazadnim idejama i primitivizmom.

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

A možda bi i oni od nas koji se smatraju vjernicima mogli malo porazgovarati s odgovornima u svojim crkvama. Zaprijetiti ispisivanjem ili slično.

Međutim, činjenica je da je nas s ovim problemom relativno malo i da bi morali biti vraški glasni.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Probleme s polodnošću ima oko 200 000 ljudi u Hrvatskoj i to nije mali broj,samo se ljudi na žalost osijećaju premalima i misle da ne mogu ništa promijeniti i čekaju,čekaju....,a vrijeme leti.
    Ljudi su snaga koja se treba pokazati.
    Ponavljati ću uvijek,ovaj Zakon ne tiče se samo parova s problemom neplodnosti i onih koji su sada u reproduktivnoj dobi i trenutno palniraju obitelj,tiče se i nadolazećih generacija koje žele postati roditelji,i njihovih roditelja koji bi željeli postati bake i djedovi,ovo su dalekosežne posljedice i uistinu se tiču SVIH GRAĐANA RHPrijašnji zakon,onaj prije Milinovićevog bio je na snazi gotovo 40 g,a ovaj Milinovićev vremenski kratko ,a za neplodne parove predugo jer je nanio nepopravljivu štetu.Na žalost još je na snazi i biti će jer je obećanje o stavljanju Zakona u hitnu proceduru pogaženo.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Konfuzija prvotno napisa Vidi poruku
    A možda bi i oni od nas koji se smatraju vjernicima mogli malo porazgovarati s odgovornima u svojim crkvama. Zaprijetiti ispisivanjem ili slično.

Međutim, činjenica je da je nas s ovim problemom relativno malo i da bi morali biti vraški glasni.
    ooooooooo nije nas malo KOnfuzija, nas je malo koji smo spremni pričati o tome, nas je čak malo ovdje na forumu koji bismo bili spremni ići na prosvjed mirni.... pa čak je bilo teško skupiti ljude da napišu mail Ministru ili kome već.... tu se moramo mobilizirati..... i to ovih dana, sprema se vrlo gadno razdoblje, anti MPO kampanja je u punom jeku, treba kontrirati na neki način i mobilizirati bar ovu populaciju koja je ovdje na forumu i njihove najbliže! To već nije mali broj!

*mare* avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ništa to nama ne vrijedi jadati se jedni drugima. Oni su svoje fotelje zaposjeli i lijepo ih zaboli za nas. Sada je najbitnije ne zamjeriti se onima koje još nisu uspjeli iskoristiti..
    Postoji li mogućnost da se iz Rode kao udruge pošalje otvoreno pismo ministru i to preko medija?
    Postoji li mogućnost da Roda kao udruga organizira prosvjede, i to ne samo u Zagrebu?
    Pisma smo pisali, to ih ne dira. Mislim, diralo ih je, prije izbora, kada su bili u stanju odgovoriti na njih! Nakon što su se domogli fotelja, naša pisma njih ne zanimaju.
    Mi trebamo izaći da nas se vidi i čuje, da shvate da nećemo sjediti i čekati da nas opet izigraju. Ne Roda kao uduruga, već MI, građano ove zemlje kojih se njihovi zakoni tiču!

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

U postotku smo mali broj, 200 000 je nekih 5% ukupnog stanovništva RH, od kojih je 90% katolika, koliko ono posto sa završenom osnovnom školom jedva (nije da podcjenjujem, ali...).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj *mare* prvotno napisa Vidi poruku
    Mi trebamo izaći da nas se vidi i čuje, MI, građano ove zemlje kojih se njihovi zakoni tiču!
    x

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Iako. Gledam prošli tjedan "Riječ i život", tema naravno MPO. Sjede u studiju doktorica teologije i šef ginekološke onkologije u Petrovoj. Te kaže on: "Ma to vam je mali segment društva, ne radi se tu o pronatalitetnoj politici uopće jer se ne rađa puno djece iz postupaka, te ako se njega pita, život počinje začećem, ali eto pravo na abortus moramo imati premda je većina njegovih kolega protiv toga, a što se ovog tiče, neka mi idemo polako dok se svi ne usuglasimo, godina, dvije, tri, nije bed" Parafraziram, jasno.... Mislim, k vragu, šef onkologije, ginekolog, kakti obrazovan čovjek. Poludila sam totalno i umalo zakasnila na posao.
    Živimo u totalno usranoj državi, dragi moji.

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Loše vijesti draga - jednom katolik, uvijek katolik. Automatsko ekskomuniciranje (laika) moguće je samo za nekoliko grijeha: napasti papu, (po)činiti abortus ili postati heretik/šizmatik. I to ne mora biti dovjeka. Biznis je ipak biznis....

Ima nas, ali nismo glasni. Osobno ne vjerujem da su oni koji glasnije viču više u pravu. Mada do sada u to nisam uspjela uvjeriti fanatike

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Cure, hvala na pomoći. Poslala sam im ponovo e-mail i tako ću svaki tjedan (možda i češče).

Žalosno je što nemamo podršku čak ni od struke. Ovaj bedak iz Petrove bi trebao znati da bi MPO trudnice i te kako poboljšale pronatalnu sliku Lijepe naše.
    A što se tiče crkve i popova...pouzdano znam da nisu svi svećenici protiv MPO-a. Ali na žalost i kod njih slučaj kao i kod političara: što veća fotelja tim manja senzibilizacija (i stručnost)

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Draga Nina, tvoja priča je horor i sramota društva i zakona!
    Drago mi je i divim ti se da si u svojoj boli smogla snage boriti se protiv uskogrudnosti, fanatizma i licimjera. Hvala ti od !

Citiraj nina70 prvotno napisa Vidi poruku
    A što se tiče crkve i popova...pouzdano znam da nisu svi svećenici protiv MPO-a. Ali na žalost i kod njih slučaj kao i kod političara: što veća fotelja tim manja senzibilizacija (i stručnost)
    X

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Udruga Roda je poslala pismo ministru, isto tako poslala je priopćenje svim medijima
    Pripremamo tribinu i pripremamo jedan mirni prosvjed
    A znaš koliko nas ima u toj organizaciji u Rodi? 4, slovima četiri osobe od kojih na skoro ni jednu više zakon u HR nema utjecaja

Ne želim biti gruba ali svi bi se rado na nešto odazvali, svi bi rado nešto potpisali ali zašto ne bi nešto pripremili? Pokrenuli? Inicirali? Ispričali svoju priču?
    Mi jedva dišemo zadnjih dana, svi uz ovo imamo svoj redovan posao koji trpi a mora biti obavljen, svi imamo muževe, obitelji za koje nemamo vremena
    Ali se i dalje ne predajemo, i dalje ćemo se boriti za druge kako je jedan liječnik rekao jednoj našoj aktivistici- idite dalje i borite se- za druge

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj reny123 prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra će Zakon vjerojatno biti na sjednici Vlade koja će ga poslati u Sabor da ga stave na dnevni red. Ovih dana će osvanuti na dnevnom redu Sabora. Pa kad dođe na red.
    A to može tako? Da se dnevni red Sabora mijenja u hodu?

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj sanda1977 prvotno napisa Vidi poruku
    treba izaći na ulice po gradovima i prosvjedovati! neka čuju naš glas
    opet ovo potpisujem!!!!!
    ja definitivno nemam vremena čekati zakon i da se oni smisle ga sporovesti...
    još nije ni donešen zakon,aveć sam odbijena za postupak sa strane dr-a?!
    pa šta će biti kada bude zakon donešen?!
    hoće li i onda me odbijati?!

sanda1977 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj Gabi25 prvotno napisa Vidi poruku
    Udruga Roda je poslala pismo ministru, isto tako poslala je priopćenje svim medijima
    Pripremamo tribinu i pripremamo jedan mirni prosvjed
    A znaš koliko nas ima u toj organizaciji u Rodi? 4, slovima četiri osobe od kojih na skoro ni jednu više zakon u HR nema utjecaja

Ne želim biti gruba ali svi bi se rado na nešto odazvali, svi bi rado nešto potpisali ali zašto ne bi nešto pripremili? Pokrenuli? Inicirali? Ispričali svoju priču?
    Mi jedva dišemo zadnjih dana, svi uz ovo imamo svoj redovan posao koji trpi a mora biti obavljen, svi imamo muževe, obitelji za koje nemamo vremena
    Ali se i dalje ne predajemo, i dalje ćemo se boriti za druge kako je jedan liječnik rekao jednoj našoj aktivistici- idite dalje i borite se- za druge
    potpisujem....ja sam bila pred odustajanjem...ali me m malo trgnuo i dao mi potporu.....
    uhvatila me panika kako to sve izvesti-posao,obitelj,novac koji je nažalost najbitniji....krediti.....postavilla sam si milijardu pitanja u glavi a ni jedno nije imalo odgovor....i ne odustajem

nina70 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Nina, tvoja priča je horor i sramota društva i zakona!
    Drago mi je i divim ti se da si u svojoj boli smogla snage boriti se protiv uskogrudnosti, fanatizma i licimjera. Hvala ti od !X
    Iskreno, nemam ti ja više ni snage ni hrabrosti, jednostavno te primitivci natjeraju da reagiraš....

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

evo curke, poslušajte ministra kako je lijepo pričao prije koji tjedan...http://vlada.hr/hr/naslovnica/novost...narska_pitanja

Datum pristupanja
    Jun 2011

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

koliko sam na brzinu preletila piše sve ono čega smo se bojali čak i više od toga
    hvala,tetadoktor
    Posljednje uređivanje od dea84 : 19.04.2012. at 08:53

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Big Blue, kako jednom katolik, uvijek katolik? Jedno je što si crkva tumači, a drugo je kako se ti službeno izjasniš na popisu stanovništva npr., pa je to podatak kojim netko maše i koristi ga u svoje svrhe?

Gabi, nevjerojatno mi je da Roda kao ozbiljna udruga koja ima svoje načine financiranja, a trebala bi dobivati i financijsku podršku iz proračuna, nema stalno zaposlene ljude koji mogu koordinirati i/ili inicirati akcije i projekte. Ali dobro, nisam član, pa mi je onda možda bolje da šutim... I još da me ne bi tko krivo shvatio, nije mi namjera bilo koga prozivati, jednostavno dijelim svoje misli s vama.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Big Blue, kako jednom katolik, uvijek katolik? Jedno je što si crkva tumači, a drugo je kako se ti službeno izjasniš na popisu stanovništva npr., pa je to podatak kojim netko maše i koristi ga u svoje svrhe?
    U Hrvatskoj ne postoji registar pripadnosti vjerskim zajednicama, pa da se temeljem toga dotira crkvama. Niti se za to koristi popis stanovništva koji se obavlja jednom u 10 godina, a rezultati se čekaju doslovno godinama. Koliko je meni poznato, crkve same dostavljaju podatke o svojim članicama koristeći svoje registre. Za to koriste krštene/umrle. Znači, za RKC si ti njihov pripadnik dokle god si kršten(a), živa i nisi ekskomuniciran(a), i za to dobivaju novac.

Tek kada/ako dobijemo registar punoljetnih osoba koje će izjasniti svoju vjersku pripadnost, a temeljem kojeg će se određivati sredstva iz proračuna, ali i porez za pojedinca, onda će se crkva malo drugačije odnositi i ponašati. A uostalom onda ćemo vidjeti koliki je broj katolika u državi...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

http://www.miz.hr/ministarstvo/zakon...nutoj_oplodnji

Link na novi prijedlog zakona; prethodni ne radi

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Na sjednici Vlade je Nacrt prijedloga zakona o medicinski pomognutoj oplodnji (EU)

Dnevni red, točka 1: http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/sj...blike_hrvatske

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj phiphy prvotno napisa Vidi poruku
    Na sjednici Vlade je Nacrt prijedloga zakona o medicinski pomognutoj oplodnji (EU)

Dnevni red, točka 1: http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/sj...blike_hrvatske
    Ovo je dobar znak....iako moram priznati da me strah

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jeste pročitale? Ograničenje oplodnje na 12, pravo na 4 stimulirana i dva prirodnjaka do 42. godine...

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

i meni nejasno definicija šta je s odrađenim postupcima?
    Koliko sam ja shvatila oni se ne broje ali neka me neko ispravi ako nije tako

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Prema dosadašnjim informacijama koje si izašle iz Ministarstva, postupci idu ispočetka, obzirom da Zakon regulira stvari koje dosada nisu bile moguće ( zamrzavanje zametaka, npr.).

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

evo curke,copy novog prijedloga zakona--dio...

U postupku homologne izvantjelesne oplodnje smije se koristiti kontrolirana
    stimulacija ovulacije u skladu sa suvremenim biomedicinskim spoznajama tako da se dobije
    najviše dvanaest jajnih stanica. Od tog broja mogu se oploditi svih dvanaest jajnih stanica. U
    skladu s medicinskim dostignucima u spolni organe žene dopušten je unos najviše dva
    zametka poštujuci nacelo sljedivosti. Preostali zameci i/ili jajne stanice zamrzavaju se.

Lijecenje neplodnosti postupkom medicinski pomognute oplodnje na teret Državnog
    proracuna Republike Hrvatske - Ministarstva obuhvaca:
    - cetiri pokušaja intrauterine inseminacije (IUI),
    - šest pokušaja izvantjelesne oplodnje (IVF), uz obvezu da dva pokušaja budu u
    prirodnome ciklusu.
    (5) Pravo na medicinski pomognutu oplodnju iz stavaka 2. i 3. ovoga clanka ima žena kod
    koje je utvrdena bezizglednost drugih oblika lijecenja.
    (6) Reprodukcijske mogucnosti žene utvrduje lijecnik specijalist ginekologije i opstetricije
    s užom specijalizacijom iz humane reprodukcije na temelju testova pricuve jajnika. Žene
    starije od 42 godine ili žene ciji su testovi pricuve jajnika nepovoljni, lijecnik je obvezan
    (4) Prije zapocinjanja postupka medicinski pomognute oplodnje bracni, odnosno
    izvanbracni drugovi obvezni su zdravstvenoj ustanovi u kojoj ce se provoditi postupak
    medicinski pomognute oplodnje dostaviti pristanak iz clanka 14. ovoga Zakona.

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

ne kužim ovo zadnje,kakav pristanak trebam dostavit?

ja sam u izvanbračnoj zajednici?

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Pristanak se i sad potpisuje, to je samo list papira na kojem zaokružiš u koji postupak ideš, upišeš svoje ime i ime partnera + OIB-i i potpišete se (u Rijeci imaju gotove šprance, vjerujem da je tako i u drugim centrima).
    Pristanak ovjeri tvoj dr. humane reprodukcije.
    Posljednje uređivanje od phiphy : 19.04.2012. at 12:41

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ok..hvala,
    Idem tek u 10 mj.na prvi postupak..
    I nije mi jasno sta dolazi u obzir samo IVF? A ne i ICSI?

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Cure nemote mi zamjerit ak sam postavila glupavo pipitanjenova sam u tome i sve sto sam saznala saznala sam prek Rode,nitko ti skoro nis ne objasni

reny123 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

milasova8, ma kakvo zamjeranje. Puno sreće na tvom putu. Da, treba se informirati. Za početak pročitaj cijeli prijedlog zakona.
    Odluku IVF/ICSI će donijeti vaš liječnik na temelju spermiograma i drugih relevantnih okolnosti vezanih uz vaše dijagnoze.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Gabi, nevjerojatno mi je da Roda kao ozbiljna udruga koja ima svoje načine financiranja, a trebala bi dobivati i financijsku podršku iz proračuna, nema stalno zaposlene ljude koji mogu koordinirati i/ili inicirati akcije i projekte. Ali dobro, nisam član, pa mi je onda možda bolje da šutim... I još da me ne bi tko krivo shvatio, nije mi namjera bilo koga prozivati, jednostavno dijelim svoje misli s vama.
    Konfuzija, neću mnogo o ovome, ali i ovaj forum na kojem mi dnevno pišemo valja financirati, web stranice treba apdejtirati, a MPO je tek jedna od tema koju Roda pokriva (a gdje je dojenje, auto sjedalice, platnene pelene, you name it).
    Znam da ljudi "sa strane" misle da je Roda svemoguća, ali nije, 99% posla rade dobrovoljci kao u svim udrugama i kao takvi daju dobar dio svog slobodnog vremena za dobrobit društva..... Stoga i ovim putem pozivam, ako imate volje, pridružite se jer pomoć itekako trebamo! imaš PP, Konfuzija.

*mare* avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Dakle.. na ono kako se u postupku smije dobiti 12 stanica jednostavno nemam što reći, to je tolika glupost da sam sigurna da su i oni svjesni kakve budale opet rade od nas i sebe samih. Ali jaaako me zabavlja dio 4+2! Dragi naš ministre, mi imamo pravo na 2 prirodna postupka (sjetimo se koliko nas je low respondera i koliko je takvih postupaka potrebno da bi se ostvarila trudnoća!) sve nakon toga moramo plaćati. Jasno, ako plaćamo postupke nećemo ići u državnu polikliniku već privatnu. Ali! Jao čuda po istom tom Zakonu samo jedna poliklinika može nastaviti sa radom! Zanimljivo!
    Ministre, ajde budite čovjek i recite za koliko ste nas prodali? Koliki je Vaš postotak u tim postupcima koje ćemo mi plaćati?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •