Stranica 25 od 31 PrviPrvi ... 152324252627 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,201 do 1,250 od 1504

Tema: Kampanja za izmjenu Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009.

Osoblje foruma BigBlue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Rominka prvotno napisa Vidi poruku
    miletićevci sada traže da se referendum proširi i na dijasporu, i tu posebice apeliraju na BiH. da li je moguće da i dijaspora sudjeluje?! ma k vr...još bi trebalo da neki negdje tamo gdje nemaju doticaja s nama odlučuju o našoj sudbini (iako kakva nam je država ne bi me čudilo)..mailovi pročitani, a odgovora nigdje...
    Ne, nije moguće da dijaspora sudjeluje u referendumu, a traženo samo govori kakvo je Miletićevo znanje i razina informiranosti:

Čl. 5
    Na državnom referendumu imaju pravo sudjelovati hrvatski državljani koji imaju prebivalište i prebivaju u Republici Hrvatskoj najmanje godinu dana bez prekida do dana održavanja referenduma.
    Posljednje uređivanje od BigBlue : 10.07.2012. at 11:43

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

moram ponoviti da je meni naprosto nevjerovatno da bi se jedno medicinsko pitanje uopće smjelo i moglo rješavati referendumom! WHO neplodnost definira kao BOLEST, a ta se bolest LIJEČI postupcima MPO bez obzira na to što biskupi i inicijativice trube drugačije! kako bi se oko jednog LIJEČENJA BOLESTI mogao raspisati referendum??!! e to je apsurdno i protuustavno!!!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

A ako prođe referendum i krene se u to, mogu li parovi, ili čak udruga neka, tužiti RH sudu za ljudska prava? Jer ovo zapravo na neki način i je kršenje prava... Ne živimo u sekularnoj državi, treba postojati pravo na izbor

Hoćeš smrznut zametak - može. Nećeš - ne moraš

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    joj kak mi je žao kaj juče nisam imala vremena provirit ovdje da pošaljem mail. biskupi si mogu rit obrisat sa 800 000 potpisa, kao i embriji da 100 000. već pomalo pizdim i mislim da ću ja počet slat mailove na adresa novina i novinara, jer sav bezobrazluk nema smisla. nije lijepo, al daj im Bože da svima protivnicima mpo bližnji, djeca, a i oni sami imali probleme s neplodnošću. nije lijepo, al to im želim od srca
    jesi me nasmijala s idejom da biskupska djeca u budućnosti imaju potrebe za IVF-om

Evo vam link na skenirano tiskano izdanje Jutarnjeg lista pod naslovom "Skandalozan napad biskupa na zakon koji svima daje šansu da imaju obitelj" gdje su objavili i reagiranje Građanske inicijative osoba koje se bore s neplodnošću.

http://s1244.photobucket.com/albums/...t%2010_7_2012/

Ima smisla dići svoj glas, čuje nas se!
    Šaljite mailove, svaki je bitan!

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Anketa je na strani normalnih ljudi

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj BigBlue prvotno napisa Vidi poruku
    jesi me nasmijala s idejom da biskupska djeca u budućnosti imaju potrebe za IVF-om

Evo vam link na skenirano tiskano izdanje Jutarnjeg lista pod naslovom "Skandalozan napad biskupa na zakon koji svima daje šansu da imaju obitelj" gdje su objavili i reagiranje Građanske inicijative osoba koje se bore s neplodnošću.

http://s1244.photobucket.com/albums/...t%2010_7_2012/

Ima smisla dići svoj glas, čuje nas se!
    Šaljite mailove, svaki je bitan!
    draga, molim da čitaš prije nego se smiješ, nisam govorila o biskupskoj djeci
    a između ostaloga, biskupi, svečenici, itd, svaki ima djete, tj svaki kojeg ja znam

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Radio 101

Online anketa-treba li Zkon o MPO staviti na referendum.

Do sada glasalo 50 ljudi!
    Cure, dečki....

Evo linka, glasajte,

http://www.radio101.hr/

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

http://www.radio101.hr/news.php?id=108541

Žele odgoditi rasprave za jesen?

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

da, da...
    klerikalci bi odgodili za jesen

kad bi samo znali što znači jedan jednini mjesec u reproduktivnom životu žene

kad bi imali zdrav razum i bili normalni ljudi

ne bi se petljali u ono što ih se ne tiče i što ne razumiju

ako postoji pakao duše ovih klerikalaca biti će u najvrelijem dijelu pakla.

amen.aleluja

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    da, da...
    klerikalci bi odgodili za jesen

kad bi samo znali što znači jedan jednini mjesec u reproduktivnom životu žene

kad bi imali zdrav razum i bili normalni ljudi

ne bi se petljali u ono što ih se ne tiče i što ne razumiju

ako postoji pakao duše ovih klerikalaca biti će u najvrelijem dijelu pakla.

amen.aleluja
    X

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ja se bojim da uz ovaj pritisak (vikanje: referenduum), i godišnje odmore, njima se stvarno ne da...

Kad ćemo točno znati? Nemam živaca pratiti sabor

Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Drage cure i dečki, prvi vam put pišem, nadam se da me prihvaćate. Moje pismo, danas objavljeno na indexu, polučilo je provalu ružnih komentara. Znam da je to dio naše borbe i stvarno se nadam da će nam se svima zvijezdama popločati ovaj trnovit put kojeg prolazimo, ali teško je.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    draga, molim da čitaš prije nego se smiješ, nisam govorila o biskupskoj djeci
    a između ostaloga, biskupi, svečenici, itd, svaki ima djete, tj svaki kojeg ja znam
    ne krećem se u tim krugovima, pa ne znam tko od njih ima ili nema djecu.
    samo način na koji si pisala post je inspirirao (imaginarnu) ironiju biskupske djece kojoj treba MPO.
    smijeh sasvim sigurno nije upućen tebi

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

LJudi danas su se na saborskim odborima spominjala naša pisma, mailovi pravih ljudi, pacijenata s dijagnozama i iskustvom.
    ZATO, šaljite i dalje svima svoje primjedbe, osobito o prirodnjacima i broju postupaka, to bi stavrno morali nekako navući na svoj mlin, na našu doborbit!
    HAjde - zadnji je čas!

Zakon svakako ovaj tjedan ide pred zastupnike - vjerojatno već sutra, najkasnije u četvrtak.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Budući i sadašnji roditelji, novi i stari forumaši, svi pacijenti!
    Molim vas da odvojite bar 2 min (ne kao ja pola sata ) i izrazite svoje nezadovoljstvo, tugu, očaj, jad... "novim" prijedlogom zakona. Navedite što gubite njime, a što bi trebali dobiti! Naša pisma su po raznim medijima, facebooku... ne od nekih no name osoba! Između ostalih i moje je objavljeno... i nisam dvojila ni sekunde da ga napišem i proslijedim na nekolicinu mail adresa, od vlade, sabora, raznih stranaka do medija! NAŠ se glas čuje, ničiji drugi! Zato dajte, pišite, možete se potpisati i svojim nickovima, inicijalima, punim podacima... a i uopće se ne morate potpisati! Vama je na volju! Ovo ne radite za nikog osim za sebe, svoju polovicu i svoju djecu! Rođenu i onu još nerođenu!

linna avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Ne tipkam inače po forumima ali redovito vas čitam i isto tako znam puno cura koje samo čita. Ogorčena s cijelom pričom po medijima oko zakona poslala sam pismo na sve adrese koje sam našla na ovoj temi, od odgovora nisam dobila ništa konkretno osim "hvala" od strane odbora i hvala im i na tome jer znam da je netko pročitao. Osjećam se bolje jer sam barem učinila ono što je u mojoj moći da pomognem, dok se same ne počnemo boriti za sebe, neće ni drugi. Tako da svako pismo znači.
    Za cure koje samo čitaju poput mene, molim vas barem napišite pisma i recite što vam smeta

Orhideja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    Radio 101

Online anketa-treba li Zkon o MPO staviti na referendum.

Do sada glasalo 50 ljudi!
    Cure, dečki....

Evo linka, glasajte,

http://www.radio101.hr/
    Glasala sam! I poslala mail na ove adrese koje sam našla tu:"rajko.ostojic@miz.hr" <rajko.ostojic@miz.hr>, "kristic.zeljka@miz.hr" <kristic.zeljka@miz.hr>, odbzak@sabor.hr, ravnopravnost@sabor.hr, financ@sabor.hr, odb.zdravstvo@sabor.hr, klubnz@sabor.hr, klubhns@sabor.hr, klubhsu@sabor.hr, klub.laburisti@sabor.hr, klubids@sabor.hr, klubnm@sabor.hr, klubsdss@sabor.hr, klubsdp@sabor.hr

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Da li ste gledali Mir i dobro u nedjelju?

http://www.hrt.hr/index.php?id=enz&tx_ttnews[cat]=485&cHash=c192973180

Neshvatljivi stavovi.Ma što se imaju pačati u MPO...

neće dobar link...
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 10.07.2012. at 17:31

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Molim Vas ako imate mail adrese tiskovina, jer bih ovaj mail poslala na te adrese, pa možda bude objavljen - neka javnost upozna priču onih koji su na svojoj koži osjetili što je to neplodnost, a ne samo priče "embrija" i biskupa koji nemaju pojma što je to neplodonost:

Muž i ja smo u braku od 2005.g., prirodnim putem ne možemo imati djecu, iza sebe imamo 10 IVF postupaka po tzv. Milinovićevom zakonu tj. po "Zakonu koji Bog dopušta", jel?
    U tih 10 IVF postupaka mi je vraćeno 17 embrija (dakle nije bilo zamrzavanja embrija - pa si zamislite kakve sam uz psihičke boli prolazila još i fizičke boli, ali ta fizička bol je ništa naspram ove psihičke koji je skoro neizdrživa, i svakim danom je sve jača i jača, jer tu vrijeme ne liječi rane, samo ih produbljuje...). A jel znate koliko imamo djece od tih 17 embrija? Imamo 0 (nula) djece i četiri izgubljene trudnoće!!!
    Oni koji ne prolaze kroz ovo ne znaju kolika je ovo bol, boli svakim danom sve jače i jače, a posebno boli kada Vam netko ionako gorak život želi dodatno zagorčati, boli me to što mene i žene koje namjerno abrotiraju trpate u isti "koš", kako možemo biti isti mi koji toliko želimo novi život i oni koji ga namjerno uništavaju...dok kolegice na poslu i prijateljice kukaju kako katkada noću ne spavaju jer ih djeca bude, ja već godinama noću ne spavam i plačem jer me nema tko buditi tim slatkim plačom...dok druge žene koje bez muke dođu do trudnoće mrze jutarnje mučnine i trudničke tegobe, ja Boga molim da mi ih pošalje, žudim za njima, živim za dan kad ćemo moj muž i ja proširiti obitelj, kada će i nas zagrliti te malene ručice, kada ćemo čuti riječ "mama" i "tata", kada će naša ljubav biti blagoslovljena tim malim toliko željenim bićem...kako me boli kada gdin. Miletić koji je inicijator pokreta "I ja sam bio embrij", koji ima četvero djece i koji nije ni na trenutak osjetio koliko boli neplodnost, želi nama neplodnim parovima dodatno zagorčati život i onemogućiti da i mi osjetimo tu radost roditeljstva...
    Kako bi bilo da netko od neplodnih osoba pokrene pokret protiv npr. transplantacije organa, jer nije li i tu u pitanju medicinska pomoć, zašto ići na transplantaciju i tražiti med. pomoć, jer ako ti je Bog poslao tu bolest ne smiješ tražiti pomoć, pomiri se s tim, živi s tim, umri iako ti netko može pomoći i produžiti život...Sadašnji zakon kaže da mi je potrebno oploditi tri jajne stanice da bih ostvarila toliko željeno roditeljstvo, a ja od cca 40-ak jajnih stanica koliko mi je do sada ispunktirano u svim IVF postupcima, i 17 oplođenih jajnih stanica (embrija) još uvijek nisam majka...a da ja kažem da je svim onkološkim bolesnicima potrebna po jedna kemoterapija, pa kome uspije, uspije...možda će jednom od tisuću i uspjeti, ali ostalih 999 će umrijeti...ta nismo svi isti, svatko je individua za sebe, i svatko pojedinačno treba odlučivati i raditi po svojoj savjesti, a Bog je taj koji će nam na kraju svima dati do znanja što je moralno, i svakome suditi po njegovoj zasluzi - vjernik sam, pa se iskreno nadam da postoji taj pravedni Bog...neka se nitko ne brine za moje grijehe, ja ću za njih sama odgovarati, ali smatram da uopće moj muž i ja ne griješimo što toliko želimo ostvariti roditeljstvo, i samo želimo bez da se ikoga zakine, i nama omogući optimalno liječenje sa što većim šansama za ostvarenje ove naše velike želje...
    Zašto se zakonom ne zabrane namjerni abortusi i ta djeca koje bi majke abortirale daju tolikim neplodnima parovima...jer i mi smo poslali zahtjeve za posvajanje, i svaki danom dobijamo iz Centara za socijalnu skrb samo odgovore da nemaju djece za posvojenje...a nemaju ih jer se dopuštaju abortusi, i ono malo djece što ima za posvojenje mogu dobiti samo osobe s dobrim "vezama" i koje su dobro financijski potkovane kako bi mogli podmititi osobe u CZSS...
    Zar bi se trebali tako lako pomiriti da moj muž i ja nikada nećemo postati roditelji??? A očito da ćemo morati, jer ako se moramo odreći medicinske pomoći, a nemamo novaca da bi podmitili nekoga u CZSS, niti za IVF postupke van RH, nema nam druge...a pomiriti se nije lako, i tako strašno boli, neizdrživo boli činjenica da mi nikada nećemo biti roditelji jer drugi rade protiv toga da nam se pomogne u ostvarenju te naše želje ...
    Iskreno se nadamo da će vladajući koji odlučuju o našim životnim sudbinama čuti naše vapaje i pružiti nam šansu da i mi jednoga dana možda osjetimo sve čari roditeljstva!!!
    Posljednje uređivanje od Mury : 10.07.2012. at 19:00

missixty avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ljudi moji, ja sam toliko neizmjerno tužna što se diže ovakva hajka na nas, neplodne parove.
    Ne mogu shvatiti taj mentalitet ljudi, kada svjesno i namjerno drugome (bližnjemu svom) nanose bol.
    Čini mi se, da je sada doba inkvizicije, da bismo svi bili na lomačama. Ja se iskreno nadam da će razum pobijediti svu tu mržnju i nerazumijevanje koji se (ovih dana posebno) plasiraju iz redova crkve i pojedinih udruga.
    Nema dana da ne izađe barem dva članka o njihovim stavovima, a naše priče, naša očekivanja i nadanja na kapaljku.
    Tko su oni da se uopće očituju o tome. Zar će svećenici i Embrij sa četvoro djece donositi odluke koje će nama ograničavati naša prava na liječenje. To pravo izbora se tiče jedino nas.
    Nadalje, taj novi zakon uopće nije bolji, nego gori (uz iznimku zamrzavanja embrija, oplodnje 12, a ne 3 stanice i prava na izbor). I sad se ja nalazim na nekom raskršću i ne znam je li bolje podržavati ovaj zakon znajući da će se njegovim donošenjem nekome potpuno ugasiti nada da postane biološki roditelj, ili ne podržati ga, pa time indirektno podržati oplodnju samo 3 jajne stanice, preslabe stimulacije i zabranu zamrzavanja embrija (što meni osobno ne ide u prilog).

Što reći....sjesti i plakati.

Zar se nije zakon mogao pisati prema analizi problematike kod pacijenata?! Izgleda da se nas uopće nije slušalo, već se zakon pisao prema načelu kako opet što više uštedjeti na leđima pacijenata.
    Sve se sada izvlači iz konteksta, od pretpostavki da će sada gay zajednice moći doći do djeteta, da će žene koje su postale muškarci moći rađati, da će žene bez partnera moći ići na donaciju... Pa zar nije apsolutna činjenica da na liječenje neplodnosti možeš ići samo ako si zaista neplodan, a ne iz čistog hira?! Pa čemu mi onda skupljamo svu tu dokumentaciju i nalaze? Time se samo javnosti skreće pažnja sa pravog problema i pišu se nebuloze da bi što više ljudi bilo za zabranu ovog novog zakona.
    U svemu tome izgubio se naš glas i vapaj za pomoć, da i mi postanemo mama i tata.

Ispričavam se što sam sve nešto nepovezano napisala, ali tako mi je došlo u trenutku tuge i jada zbog svega.
    Borimo se i dalje, nema druge...

Ovo mi je malo popravilo dan....gosp.Krešimir Miletić glavom i bradom...hehehe
    http://www.24sata.hr/nik-titanik/dnevni/2107

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Argente, hvala, šaljem....nadam se da moj mail ima smisla, nisam baš osoba koja ima talenta za pisanje, eli eto, bilo je iz srca...

innu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mury prvotno napisa Vidi poruku
    Argente, hvala, šaljem....nadam se da moj mail ima smisla, nisam baš osoba koja ima talenta za pisanje, eli eto, bilo je iz srca...
    Svaki mail ovako od srca napisan ima smisla! Kamo sreće da svi koji su u istoj situaciji odvoje par minuta vremena, i napišu par rečenica!

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj innu prvotno napisa Vidi poruku
    Svaki mail ovako od srca napisan ima smisla! Kamo sreće da svi koji su u istoj situaciji odvoje par minuta vremena, i napišu par rečenica!
    Xčina innu, ote mi post iz prsta! Ajmo ljudi, ovo je sad već pitanje sata!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

poslano!

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo nisam ni ja neki talent, ali pisala sam im svima, nadam se da će bar netko pročitati!!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

LJudi ova vaša pisma su istina o medicinski potpomognutoj oplodnji.
    OVO je istina.

Nemojmo nikada to zaboraviti i nemojmo dati da nas se naziva ubojicama!
    Pišite i dalje. A oni neka se mole za svoje duše - čini mi se da im je potrebnije jer čine veliko zlo svojim bližnjima.

phiphy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mene je jutros ovo mala utjeha nakon jučerašnjih nacista, Bleiburga i svega što je nadrobljeno...

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvat...emo-sve-birace

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Upravo procitala da se krece iznova- postupci se resetiraju..
    Nadam se da nece ukinut zamrzavanje zametaka- zato ih obasipam mailovima..

Isto tako mi se cini da nista od novog zakona prije jeseni

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Danas je u Saboru?

U tiskanom vecernjaku je jedno od nasih pisama

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo procitala da se krece iznova- postupci se resetiraju..
    Nadam se da nece ukinut zamrzavanje zametaka- zato ih obasipam mailovima..

Isto tako mi se cini da nista od novog zakona prije jeseni
    Gdje si pročitala?

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Da, danas je na dnevnom redu, izglasavanje će vjerojatno biti u petak. Dakle, do petka imamo vremena i moramo reagirati.
    nemojte zaboraviti da unatoč vjerojatnom resetiranju i dalje imamo samo sramotna 2 prirodnjaka i banke gameta koje neće zaživjeti i ograničenje oplodnje js koje nema nitko u Europi.

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Poslala i ja OPET na sve adrese...
    ove nove vijesti daju tračak nade, ali bojim se da će nam i dalje ostati ova sramota od 4+2 postupka

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj anddu prvotno napisa Vidi poruku
    Gdje si pročitala?
    u jutarnjem...

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

i pročitala sam da će i žena starija od 42 g.moći ući u postupak MPO ako se tako dogovori sa lječnikom kao individualni pristup lječnika pacijentu
    znači da neće biti konkretizirana dobna granica,što je isto tako veliki plus..

sad jedino da ostane 6+neograničeno i mi zadovoljni ,jel da?

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Cure trebamo par (ili ženu) iz Osijeka ili okolice koja bi bila voljna dati izjavu za kratak prilog za TV.

Molim vas javite se, sad je presudno, ono što kažemo ovaj tjedan može biti presudno!!!

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Novi letak Istine&laži nam je na slideru portala http://www.roda.hr/hr
    i na portalu http://www.roda.hr/article/read/isti...nutoj-oplodnji

letak http://www.roda.hr/uploads/neplodnos...5%BDI_2012.pdf

dijelite i šaljite

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Citiraj milasova8 prvotno napisa Vidi poruku
    i pročitala sam da će i žena starija od 42 g.moći ući u postupak MPO ako se tako dogovori sa lječnikom kao individualni pristup lječnika pacijentu
    znači da neće biti konkretizirana dobna granica,što je isto tako veliki plus..

sad jedino da ostane 6+neograničeno i mi zadovoljni ,jel da?

ima toga još što mi trebamo da bi bili zadovoljni:

-oplodnja svih jajnih stanica dobivenih u postupku stimulacije

-anonimnost donora spolnih stanica i uklanjanje odredbe da dijete začeto doniranom jajnom stanicom ili spermijem do 18. godine treba saznati identitet biološkog roditelja

moguće da bi se našle još pokoje zamjerke, ali ovo mi sad prvo pada na pamet

Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

BHany,

odličan letak.
    Cure i dečki sa foruma, hajmo brzo u akciju. Preuzmite i šaljite letak na sve adrese koje imate u svojim računalima.
    Mnogi ljudi koji imaju sreću da se ne suočavaju sa neplodnošću zaista ne znaju gotovo ništa o potpomogunutoj oplodnji.

Vidite kako oni koji hoće raspisti referendum oko našeg prava na adekvatno lliječenje svjesno šire laži i nazivaju nas ubojicama i nacistima. Njihov krajnji cilj bi bila uabrana postupaka medicinski potpomognute oplodnje.

Šaljite mailove sa letkom koji je pripremila Roda. Educirajte širu javnost, ne dopustite da ih svakodnevno bombardiraju gnjusnim neistinama. Trgnite se i borite za sebe, jer možda će vam jednog dana biti žao da niste ništa učinili.

Nije li vaša najveća želja imati dijete? Pomognite da se usvoji zakon koji će vam taj put olakšati!
    Posljednje uređivanje od Inesz : 11.07.2012. at 10:26

Bubimitka81 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Poslala sam letke na sve ovdje navedene adrese.. Odmah mi je stigao "odgovor" HVALA od odbora za financije..
    Sve mi se čini da to ide automatizmom.. Automatski vrate kao nekakav odgovor i spreme ga u "smeće"..
    Nadam se da griješim...

Orhideja avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

I meni je stigao samo odgovor od financijskog odbora ''hvala'', ma ne čitaju oni to uopće, sramota!

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

na sabor smo poslali
    mislim da nema potrebe slati ponovo isti materijal ...to ispada spam...

vjerujem da je najbolje slati osobna pisma, to ne može biti ocijenjeno kao spam, a sigurno ima više efekta jer su iz duše

tamara1981 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

M0j tekst se d0tiče prir0dnih p0stupaka jer mene t0 0graničava :

Ja sam jedna od sretnica,svog sina smo čekali samo tri godine....ali,bile su to tri godine boli,tuge,očaja i bjesa...što smo učinili da toliko patimo?
    Kada je naše dijete napokon stiglo ništa nije moglo poremetiti našu sreću.Ni tromboza,ni zaostala posteljica(zbog koje sam prošla dvije kiretaže),ni priraslice koje su mi ˝sljepile˝pola maternice...možda je to bila cijena koju sam morala platiti,ali prošla bih još tisuću drugih stanja samo da zagrlim svoje dijete.
    Kada smo krenuli na drugo dijete shvatili smo da smo olako prihvatili našu˝prirodnu˝trudnoću...i da moramo na mpo.
    Nije to preko noći donešena odluka,dugo smo o tome razmišljali...
    Ja imam Ashermanov sindrom,jedan jajovod mi je odstranjen zbog vanmaterične trudnoće a drugi je začepljen,imam policistične jajnike,hereditarnu trombofiliju i 2 tromboze iza sebe.
    Zašt0 mi se brani da imam još djece???
    Zbog trombofilije ne bih smjela u stimulaciju,trebala bih u prirodni ciklus..a vi mi to ograničavate na samo dva postupka...a svi znamo koje su šanse prirodnog postupka
    Zašto mi ne date da imam još djece,zašto se moram pomiriti s činjenicom da će me grliti samo jedan par ruku,da će me samo jedno dijete zvati˝MAMA˝....a u mom srcu ima mjesta za barem još troje
    Zašto?

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Poštovani

čitajući dan za danom naslove u novinama imam osjećaj da neplodnost neće biti moja jedina bolest, jer srce dobro da mi ne pukne od užasa koje radi katolička crkva i ine organizacije. Jesam li ja birala kad me je Bog slao dolje koje bolesti želim nositi sa sobom? Jeste li Vi birali s čim ćete se Vi i Vaši bližnji suočavati?
    Znam da svaki pojedinac zaslužuje adekvatno liječenje i da mi se svaki mjesec skida s plače određeni iznos za zdravstveno, a moje liječenje ovisi o tome kak se nekome ''digne''?!?
    Dragi moji, kad sam krenula na svoj 1. IVF sa klomifenom (to se računa pod prirodan ciklus i trenutno radite ograničenje na 2 postupka preko HZZO-a) dobila sam 3 folikula. Vjerujem da bi od toga bile 3 jajne stanice da mi folikuli nisu popucali tik pred punkciju. Znaći, stimulacija je minimalna, a odgovor mog organizma dosta dobar. Zašto nam onda ograničavate na 2 postupka na teret HZZO-a? Zašto je problem ostaviti kao do sada, da imamo pravo na koliko želimo, bar tih običnih prirodnjaka sa slabom stimulacijom?
    Začeti dijete mom suprugu i meni, kao i ostalim neplodnim parovima je u današnje vrijeme stvar novaca. Imaš li novaca ne želiš se liječiti u Hrvatskoj gdje je zakon katastrofalan, nego puniš blagajnu pametnijima! Zašto nebi vi bili pametniji, pa nam ne ograničavali ništa u vezi MPO, nego ideš dok ne dobiješ dijete, bez obzira na broj postupaka, na godine, na stimulaciju? ZAŠTO NAS SPRIJEČAVATE U LIJEČENJU? ČIME SMO ZASLUŽILI DISKRIMINACIJU? I da mi srce krivo lupne svaki put kad čitam nebuloze u vezi zakona o MPO?
    Molim da se malo osvrnete, ima li ikoja drugo bolest tako žestoke protivnike, takva strašna ograničenja, i toliko žalosnih bolesnika? Imate mogučnosti, imate opremu, imate novac koji nam svaki mjesec skidate s plače, dajte nam onda i povoljne uvijete koje tražimo. Ne tražimo mnogo, kao dodatak na prijedlog zakona o MPO, tražimo još, neograničen broj prirodnih postupaka, anonimnost donora spolnih stanica i uklanjanje odredbe da dijete začeto doniranom jajnom stanicom ili spermijem do 18. godine treba saznati identitet biološkog roditeljate te oplodnju svih jajnih stanica i naravno, da žene starije od 42 godine imaju pravo na MPO.
    Razmislite, stavite se u moju poziciju, i prosudite, je li mi teško kad sa svojih 25. godina mislim da nikad neću zagrliti svoje dijete jer mi to vi ne dozvolite?!?

''Volim te dijete moje iako te možda nikad neću imati, zato što postoje zločesti stričeki koji mi te oduzimaju!''

Unaprijed zahvalna

poslano na sve adrese

odbor za financije i državni proračun-pročitano

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

večernji, ana.uradin-pročitano, samo ne znam kak sam s tog maila dobila potvrdu a nisam poslala na taj

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ovo su danas od Građanske inicijative dobili svi mediji:

Poštovani,

Hrvatsko katoličko liječničko društvo jučer se oglasilo priopćenjem kojime poziva na oduzimanje prava na optimalno liječenje neplodnosti, negira suvremene, svjetski prihvaćene postupke liječenja jedne bolesti, te pogrešno interpretira Ustav Republike Hrvatske koji člankom 21 ne daje niti embriju niti fetusu status osobe, a sve prema vjerskim uvjerenjima svojih članova.

Ovim putem želimo naglasiti da se isto to Društvo sličnim tekstom oglasilo i prije nekoliko godina, međutim naišli su na žestoku reakciju liječnika -stručnjaka na području ginekologije i humane reprodukcije. Njihovo reagiranje, koje je prenijela HINA, a objavio portal Index.hr, ovdje ponovo prenosimo u cijelosti. Zanimljivo da je jedan od potpisnika te izjave današnji pristalica inicijative „I ja sam bio embrij“ prof.dr. Ante Ćorušić.

SKUPINA od 15 liječnika, voditelja ginekoloških klinika i udruga, oglasila se danas priopćenjem u povodu, kako ističu, "nekritičkih i stručno neutemeljenih napada na metode medicinski potpomognute oplodnje".

Stručnjaci tvrde da su neistiniti navodi skupine ginekologa izrečeni na jučerašnjoj konferenciji za novinare Hrvatskog katoličkog liječničkog društva jer ta skupina, "iako naizgled potaknuta stavovima Crkve, ne razgovara o etičkim dilemama i prednacrtu Zakona već očito ima svoje, neke druge ciljeve".

Metode medicinski potpomognute oplodnje koriste se samo u interesu liječenja neplodnosti i rađanja zdravog djeteta, a ne zbog eksperimenata, reprodukcijskog ili terapijskog kloniranja, stvaranja istovrsnih zametaka, surogatstva, ispiranja zametaka iz maternice, manipulacije ili prodaje gameta ili zametaka, kaže se u priopćenju.

Metode pomognute oplodnje su metode liječenja neplodnosti kojima se imitirajući prirodu omogućuje spajanje gameta i uredan razvitak zametka, a jedini cilj je trudnoća, kaže se u priopćenju koje su potpisali Velimir Šimunić, Ivan Kuvačić, Srećko Ciglar, Asim Kurjak, Sanja Kupešić, Radoslav Herman, Ante Ćorušić, Goran Grubišić, Slavko Orešković, Miroslav Kopjar, Ljiljana Randić, Darko Čuržik, Herman Haller, Ivica Tadin i Hrvoje Vrčić.

Ističu da se te metode koriste samo onda kada su indicirane i kada su se izjalovili svi ostali pokušaji liječenja neplodnosti.

U svakom laboratoriju vodi se propisana i iscrpna medicinska dokumentacija, a uz to su priložene potpisane privole liječenog para. Obrada i priprema parova, kao i donatora sjemena, vodi se po svim modernim medicinskim principima koje propisuje Svjetska zdravstvena organizacija.

Zato su "grube neistine i dezinformacije" da se sve zbiva u neredu, da se potenciraju nasljedne i upalne bolesti, te da je olakšan konsangvinitet.

Metodama pomognute oplodnje u Hrvatskoj je u proteklih 30 godina začeto i rođeno više od 15 tisuća djece. Polovica otpada na djecu iz IVF i ICSI postupaka, čija je uspješnost prosječno 25 posto, a za ostale metode uspješnost je 10-20 posto. Uspjeh svih metoda ovisi o dobi žene.

Djeca začeta metodama pomognute oplodnje su zdrava i nemaju više abnormalnosti nego u općoj populaciji. Hendikep te vrste liječenja su 20 posto višeplodnih trudnoća i prijevremeno rađanje, no današnjim postupcima ta je učestalost bitno umanjena.

IVF i ICSI se rade u prirodnom ciklusu i uz lijekove koji induciraju rast više jajnih stanica. Uz lijekove (hormone) u prosjeku se danas u mlađih pacijentica dobiva 6,5 jajnih stanica. Od toga samo kvalitetne napreduju, te se stvori 50 posto zametaka, a sve ostale jajne stanice i zameci odumiru.

Dva do tri zametka se prenose u maternicu, a svi preostali se smrzavaju. Svega 30 posto žena ima višak zametaka koji se uvijek čuvaju samo za reprodukciju tog para.

Fertilitetni lijekovi se u svijetu već 45 godina koriste u milijunima žena. Nikada nitko nije dokazao da ti lijekovi povisuju rizik za rak dojke, maternice ili jajnika.

Poznata je činjenica da su neplodne žene u povišenom riziku za rak, ali ne dodatno zbog lijekova, što se temelji na analizama svjetskih istraživanja na više od 700 tisuća žena.

Potpuno su neistinite i bez znanstvenog temelja tvrdnje o povezanosti hormonskog nadomjesnog liječenja (HNL) i raka. Svjetska znanost utvrdila je da dobrobit HNL-a znatno nadmašuje rizike. Sveukupni rizik manji je od jedan posto, a rizik desetogodišnjeg korištenja HNL-a za rak dojke je 10 promila.

I sve preostale tvrdnje o "umjetnoj oplodnji" - o organiziranom kriminalu, manipulacijama i krađama, štetnosti IVF-a, brakovima srodnih, 300 tisuća "braće i sestara" koji su izgubljeni, zamecima koji "loše sanjaju", traumama djece iz preimplantacijskog razdoblja - netočne su i neistinite, tvrdi se u priopćenju.

Potpisani stručnjaci drže da je nacrt Zakona o metodama pomognute oplodnje dobar temelj za stručnu i konstruktivnu raspravu.

Najveći su rizici za zdravlje žena genetski razlozi, nutricijske i štetne navike, te neznanje loših liječnika.

"Očekujemo da javnost uvaži ove znanstveno utemeljene činjenice kompetentnih stručnjaka iz ginekologije i opstetricije. Oni koji su javnost obmanuli i tako prestrašili pacijentice, moraju odgovarati javnosti, struci i etičkim povjerenstvima".

Skupina od 15 liječnika poziva i Državno odvjetništvo da utvrdi pravnu utemeljenost "kleveta" u vezi metoda medicinski potpomognute oplodnje.

Izvor: http://www.index.hr/vijesti/clanak/g...ne/249851.aspx
    Izjava HDKL od 10. sprnja 2012.: http://www.hkld.hr/news.php?extend.1726

U duhu medijske i ine hajke na pacijente, ovakvo reagiranje Građanska inicijativa osoba koje se bore s neplodnošću u potpunosti potpisuje.
    Također imamo potrebu osvrnuti se na izjavu Društva: „Protivimo se donošenju zakona koji umanjuje vjerodostojnost dokazano učinkovitih, prirodnih, etički prihvatljivih i jeftinijih metoda liječenja neplodnosti.“, kojom se aludira na Napro i Fertility Care metode. Napominjemo da je stručna javnost na Kongresu reproduktivnog zdravlja u svibnju ove godine u Zadru zaključila da se radi o dugotrajnim metodama s dvojbenim rezultatima, čija se učinkovitost bazira na sporadičnim slučajevima, a ne znanstvenim studijama.

Akupunktura i kiropraktika imaju dokazane i znanstveno utemeljene rezultate, pa se još uvijek u Republici Hrvatskoj tretiraju kao obrtnička zanimanja.

S poštovanjem,
    Građanska inicijativa osoba koje se bore s neplodnošću
    Posljednje uređivanje od BigBlue : 11.07.2012. at 14:09

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •