Slažem sa sa Kadaunom..ova rasprava je otišla u krivom smjeru.I ako mislite da sa svojim postom protiv crkve i pljuvanja istih postižete nešto pametno u borbi,onda ste u zabludi..
Nije bitno jel netko krsni kum i jel netko potpora nekome..Ja ću i dalje odlaziti u crkvu,imam potrebu zahvalit Bogu na svom djetetu i boli me briga za crkvu kao instistuciju kako će gledati na moje dijete jer znam da je i moje dijete Božje dijete..I ono je kršteno i svečenik koji ga je krstio to zna i totalno me podržao-a radi se o jednom relativno mladom svečeniku na visokoj poziciji..

Al nisam uopće htjela pisati i komentirati o tome..i molim sve suzdržite se komentirat moje gornje rečenice jer očito sam ovdje vanzemaljac sa svojim stavom...

Jučer sam pisala o tome da će biti u crkvi mojih roditelja tribina o mpo-ili ti umjetnoj oplodnji-kako ONI kažu..

Ja nisam išla..ali išla je moja mama..Sada me zvala i ispričala mi šta je bilo.Naprosto ne mogu sve prenjeti jer sam preuzbuđena..
Na tribini je bio jedan mladi sociolog,neki doktor iz Petrove i neki valjda svečenik sa Kaptola koji je doktorirao na etici-nešto tako..Taj zadnji ima hitlerovske manire i doslovce isti sistem govora kao hitler-pravo ispiranje mozga..

Počelo je ispiranje mozga u pravom smislu i ona je već bila na pravom putu za izać van,ali skulirala se i ostala do kraja..
Na kraju kakti predavanja,mogla su se postavljati pitanja.

Nitko se nije javio i oni su se već kao počeli dizati i odlaze..kad evo moje mame..
Uglavnom,ona sama se čudila kako je imala dar govora-ona je njih na kraju toliko "izmrcvarila" da nisu znali šta bi joj rekli,pogotovo onaj hitler koji je na kraju počeo mucati..
Pitala je onog doca iz Petrove za točne podatke,a on je počeo brljat da zna sam za Petrovu,da je bilo oko 700 postupaka-valjda za prošlu godinu,da je jako mali postotak uspješnosti..bla,bla...
Naravno da se predstavila kao baka jednog ivf unuka..

Ma..ne mogu sve ni napisati koliko sam uzbuđena.Oni kažu da se peticija mora potpisati i da će oni svaki zakon koji njima nije po volji srušiti!!???
Mama ga je pitala zaštpo ne ruši zakon o radu nedjeljom,kada ta majka koja ima obitelj u 13h mora biti u nekom shoping centru i posluživat one koji ne znaju šta bi sami sa sobom!!??
Pitala ga je zašto kad njega nešto boli,zašto on ide doktoru..pa to je Božja volja da se razboli čemu tražiti pomoć doktora!!??

Poanta je da oni nisu niti u peti očekivali da će se netko uopće pojaviti na tribini i usprotiviti se!!
Dakle,i to je način borbe..onaj tko može neka ide na takve tribine i neka se digne i nešto kaže.
Bilo je ljudi koji su u crkvi bili "protiv" onog što je mama rekla,a kad su izašli van,totalno drugi komentari!!??
Ljudi se boje bilo što reći protiv crkve,valjda se boje da ne bi gorili u paklu..Mislim,i ti svečenici su ljudi od krvi i mesa-helou......ti ćeš meni reći šta ja smijem šta ne smijem!!??

Prvo treba počistiti svoje dvorište koje je puno smeća,a onda gledaj u susjedov!Tek tada mi mogu pričati o moralu,prije ne..