U dobru i zlu, nisi nikoga uvrijedila i imaš potpuno pravo na svoje mišljenje i postupke u skladu s onim što i u što vjeruješ. Poanta ovog foruma nije da svi mislimo jednako i da na isti način percipiramo stvari. To se uvažava i to nas, na što sam ponosna, razlikuje od embrija i sličnih inicijativa kojima je retorika my way or the highway.

Gospodi s Kaptola je ovaj forum očitao sjajnu lekciju na ovoj temi: http://forum.roda.hr/threads/41584-m...4%8Dka+molitva. Cure, žene, u postupku, različitih vjera, porijekla, obrazovanja, života, su na jednom mjestu s lakoćom i uvažavanjem prešutno prevazišle (da, nema kvalitetne ekvivalentne hrvatske riječi) sve barijere crkvene religije i ujedinile se u zajedničkoj molitvi za zdravo djetešce. To je pravi ekumenizam i mene je, kao ateistu, ovo više ganulo nego sve propovijedi s crkvenog trona. To bi nam trebala biti nit vodilja - ne dozvoliti staro načelo divide et impera i napraviti raskol među mpo pacijentima na način da se dijele na vjernike (katolike) i one ostale. Potpisujem Argente - jedino zajedno možemo nešto napraviti.

Trebamo i ideje i angažman (i, nažalost, novac) za borbu. Pišite što možete, želite, imate ideju napraviti. Je li to izaći u novine, okupiti se na Trgu, napraviti letke i podijeliti ih, trubiti svakome koga poznate kako mi nismo ubojice svoje djece, kako ne zadovoljavamo svoju sebičnu želju za djecom na tijelima ubijene... Ne postoji toliko mala stvar da nije vrijedna. Svaki je trud vrijedan i nikad ne znate što će biti onaj tipping point za prevladati ovu crkvenu histeriju i educirati ljude.

Motivacija? Zar ne bi dovoljna motivacija trebala biti da će možda zabraniti postupak koji nam omogućuje da postanemo roditelji?!! Zar nije dovoljna motivacija prolaženje beskrajnih punkcija samo zato što je jedna skupina uvjerena da zamrzavanjem embrija ubijamo djecu i niti jedan znanstveni argument ih ne može uvjeriti u suprotno? Zar nije dovoljna motivacija slušanje njihovih laži o pshihički i fizički retardiranoj djeci iz IVFa?

Nije aktivizam neki ekskluzivan klub za koji ti je potrebna posebna pozivnica, već dobra volja i predanost. Kad se traži pomoć oko nečeg, jednom bi umjesto "sry, ja ne mogu" voljela vidjeti "mogu, reci". I malo češće bi voljela vidjeti umjesto "sjajno, super, bravo, vibrica" da netko dâ konkretan prijedlog kako nešto napraviti bolje. Voljela bi da se netko odrekne gledanja jednog filma, čitanja jedne knjige, sat vremena surfanja po faceu i netu i da barem razmisli "A kako ja konkretno mogu pomoći?" i da dođe s idejom ili da samo napiše da je spreman raditi.

Argente se ponudila prikupiti vaše ideje. Javite se, trebamo vas!