Evo i mog maila
Poštovani,

Mogu Vam reći da smo ja i suprug, kao pacijenti kojima itekako puno znači zakon koji će se uskoro izglasati o MPO, vrlo razočarani postupcima nove vlade...kao prvo čekamo već 3 godine da se taj zakon izmjeni kako bismo konačno imali neke normalne šanse da ostvarimo trudnoću. Ja i suprug smo privatno plaćali postupke u inozemstvu a onda kada to više nismo mogli bili smo primorani pokušavati u našoj državi iako smo znali da su nam šanse minimalne. Ono što me u ovom trenutku najviše boli je da nam stižu informacije iz Vašeg ministarstva kako će se postupci brojati retorgradno, znači mnogi od nas su po tome svoje šanse ispucali i nemaju više prava na liječenje??
Kao da nam to nije bio dovoljan udarac još ste nam ograničili prirodne postupke u IVF-u što čak ni po "Milinovićevom zakonu" nije bio slučaj, i uz to su se neki doktori sjetili staviti limit na broj postupaka u bolnicama zavisno o specijalistima i biolozima što će samo stvoriti nama kao pacijentima puno veće redove čekanja, naravno njima će to pasati.
Što nam sada na kraju preostaje? Kredite za liječenje u inozemstvu još nismo otplatili, ovdje se više ne možemo liječiti, možemo se samo lagano oprostiti sa idejom da će i nas jednog dana grliti neke male ručice, jer to su sada iluzije.
Nadam se da moj mail neće ostati zanemaren i zaboravljen i da ćete se konačno početi baviti i nama kao što ste to obećavali u Vašoj ne tako davnoj predizbornoj kampanji.
Hoćemo li još jednom morati kroz medije dolaziti do nekih rezultata i odgovora??
Nadam se da ćemo dobiti barem mrvicu pažnje koju zaslužujemo.
Srdačan pozdrav