Pokazuje rezultate 1 do 50 od 1504

Tema: Kampanja za izmjenu Zakona o medicinskoj oplodnji iz 2009.

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Molim Vas ako imate mail adrese tiskovina, jer bih ovaj mail poslala na te adrese, pa možda bude objavljen - neka javnost upozna priču onih koji su na svojoj koži osjetili što je to neplodnost, a ne samo priče "embrija" i biskupa koji nemaju pojma što je to neplodonost:

Muž i ja smo u braku od 2005.g., prirodnim putem ne možemo imati djecu, iza sebe imamo 10 IVF postupaka po tzv. Milinovićevom zakonu tj. po "Zakonu koji Bog dopušta", jel?
    U tih 10 IVF postupaka mi je vraćeno 17 embrija (dakle nije bilo zamrzavanja embrija - pa si zamislite kakve sam uz psihičke boli prolazila još i fizičke boli, ali ta fizička bol je ništa naspram ove psihičke koji je skoro neizdrživa, i svakim danom je sve jača i jača, jer tu vrijeme ne liječi rane, samo ih produbljuje...). A jel znate koliko imamo djece od tih 17 embrija? Imamo 0 (nula) djece i četiri izgubljene trudnoće!!!
    Oni koji ne prolaze kroz ovo ne znaju kolika je ovo bol, boli svakim danom sve jače i jače, a posebno boli kada Vam netko ionako gorak život želi dodatno zagorčati, boli me to što mene i žene koje namjerno abrotiraju trpate u isti "koš", kako možemo biti isti mi koji toliko želimo novi život i oni koji ga namjerno uništavaju...dok kolegice na poslu i prijateljice kukaju kako katkada noću ne spavaju jer ih djeca bude, ja već godinama noću ne spavam i plačem jer me nema tko buditi tim slatkim plačom...dok druge žene koje bez muke dođu do trudnoće mrze jutarnje mučnine i trudničke tegobe, ja Boga molim da mi ih pošalje, žudim za njima, živim za dan kad ćemo moj muž i ja proširiti obitelj, kada će i nas zagrliti te malene ručice, kada ćemo čuti riječ "mama" i "tata", kada će naša ljubav biti blagoslovljena tim malim toliko željenim bićem...kako me boli kada gdin. Miletić koji je inicijator pokreta "I ja sam bio embrij", koji ima četvero djece i koji nije ni na trenutak osjetio koliko boli neplodnost, želi nama neplodnim parovima dodatno zagorčati život i onemogućiti da i mi osjetimo tu radost roditeljstva...
    Kako bi bilo da netko od neplodnih osoba pokrene pokret protiv npr. transplantacije organa, jer nije li i tu u pitanju medicinska pomoć, zašto ići na transplantaciju i tražiti med. pomoć, jer ako ti je Bog poslao tu bolest ne smiješ tražiti pomoć, pomiri se s tim, živi s tim, umri iako ti netko može pomoći i produžiti život...Sadašnji zakon kaže da mi je potrebno oploditi tri jajne stanice da bih ostvarila toliko željeno roditeljstvo, a ja od cca 40-ak jajnih stanica koliko mi je do sada ispunktirano u svim IVF postupcima, i 17 oplođenih jajnih stanica (embrija) još uvijek nisam majka...a da ja kažem da je svim onkološkim bolesnicima potrebna po jedna kemoterapija, pa kome uspije, uspije...možda će jednom od tisuću i uspjeti, ali ostalih 999 će umrijeti...ta nismo svi isti, svatko je individua za sebe, i svatko pojedinačno treba odlučivati i raditi po svojoj savjesti, a Bog je taj koji će nam na kraju svima dati do znanja što je moralno, i svakome suditi po njegovoj zasluzi - vjernik sam, pa se iskreno nadam da postoji taj pravedni Bog...neka se nitko ne brine za moje grijehe, ja ću za njih sama odgovarati, ali smatram da uopće moj muž i ja ne griješimo što toliko želimo ostvariti roditeljstvo, i samo želimo bez da se ikoga zakine, i nama omogući optimalno liječenje sa što većim šansama za ostvarenje ove naše velike želje...
    Zašto se zakonom ne zabrane namjerni abortusi i ta djeca koje bi majke abortirale daju tolikim neplodnima parovima...jer i mi smo poslali zahtjeve za posvajanje, i svaki danom dobijamo iz Centara za socijalnu skrb samo odgovore da nemaju djece za posvojenje...a nemaju ih jer se dopuštaju abortusi, i ono malo djece što ima za posvojenje mogu dobiti samo osobe s dobrim "vezama" i koje su dobro financijski potkovane kako bi mogli podmititi osobe u CZSS...
    Zar bi se trebali tako lako pomiriti da moj muž i ja nikada nećemo postati roditelji??? A očito da ćemo morati, jer ako se moramo odreći medicinske pomoći, a nemamo novaca da bi podmitili nekoga u CZSS, niti za IVF postupke van RH, nema nam druge...a pomiriti se nije lako, i tako strašno boli, neizdrživo boli činjenica da mi nikada nećemo biti roditelji jer drugi rade protiv toga da nam se pomogne u ostvarenju te naše želje ...
    Iskreno se nadamo da će vladajući koji odlučuju o našim životnim sudbinama čuti naše vapaje i pružiti nam šansu da i mi jednoga dana možda osjetimo sve čari roditeljstva!!!
    Posljednje uređivanje od Mury : 10.07.2012. at 19:00

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •