Poštovani

čitajući dan za danom naslove u novinama imam osjećaj da neplodnost neće biti moja jedina bolest, jer srce dobro da mi ne pukne od užasa koje radi katolička crkva i ine organizacije. Jesam li ja birala kad me je Bog slao dolje koje bolesti želim nositi sa sobom? Jeste li Vi birali s čim ćete se Vi i Vaši bližnji suočavati?
Znam da svaki pojedinac zaslužuje adekvatno liječenje i da mi se svaki mjesec skida s plače određeni iznos za zdravstveno, a moje liječenje ovisi o tome kak se nekome ''digne''?!?
Dragi moji, kad sam krenula na svoj 1. IVF sa klomifenom (to se računa pod prirodan ciklus i trenutno radite ograničenje na 2 postupka preko HZZO-a) dobila sam 3 folikula. Vjerujem da bi od toga bile 3 jajne stanice da mi folikuli nisu popucali tik pred punkciju. Znaći, stimulacija je minimalna, a odgovor mog organizma dosta dobar. Zašto nam onda ograničavate na 2 postupka na teret HZZO-a? Zašto je problem ostaviti kao do sada, da imamo pravo na koliko želimo, bar tih običnih prirodnjaka sa slabom stimulacijom?
Začeti dijete mom suprugu i meni, kao i ostalim neplodnim parovima je u današnje vrijeme stvar novaca. Imaš li novaca ne želiš se liječiti u Hrvatskoj gdje je zakon katastrofalan, nego puniš blagajnu pametnijima! Zašto nebi vi bili pametniji, pa nam ne ograničavali ništa u vezi MPO, nego ideš dok ne dobiješ dijete, bez obzira na broj postupaka, na godine, na stimulaciju? ZAŠTO NAS SPRIJEČAVATE U LIJEČENJU? ČIME SMO ZASLUŽILI DISKRIMINACIJU? I da mi srce krivo lupne svaki put kad čitam nebuloze u vezi zakona o MPO?
Molim da se malo osvrnete, ima li ikoja drugo bolest tako žestoke protivnike, takva strašna ograničenja, i toliko žalosnih bolesnika? Imate mogučnosti, imate opremu, imate novac koji nam svaki mjesec skidate s plače, dajte nam onda i povoljne uvijete koje tražimo. Ne tražimo mnogo, kao dodatak na prijedlog zakona o MPO, tražimo još, neograničen broj prirodnih postupaka, anonimnost donora spolnih stanica i uklanjanje odredbe da dijete začeto doniranom jajnom stanicom ili spermijem do 18. godine treba saznati identitet biološkog roditeljate te oplodnju svih jajnih stanica i naravno, da žene starije od 42 godine imaju pravo na MPO.
Razmislite, stavite se u moju poziciju, i prosudite, je li mi teško kad sa svojih 25. godina mislim da nikad neću zagrliti svoje dijete jer mi to vi ne dozvolite?!?

''Volim te dijete moje iako te možda nikad neću imati, zato što postoje zločesti stričeki koji mi te oduzimaju!''

Unaprijed zahvalna

poslano na sve adrese

odbor za financije i državni proračun-pročitano