Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Prestanak dojenja zbog nove trudnoće

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Prestanak dojenja zbog nove trudnoće

.....ali ne moje!

Naime, srela sam poznanicu (kvartovsku) koja ima Lovrinog vršnjaka i ona onak zbunjeno objavi da je trudna 7 tjedana i da sad ima problema oko prestanka dojenja njenog prvorođenog (dakle 2 g.). S obzirom da je stalno doma, dijete se naviklo na samoposluživanje kad god poželi.
    I od jučer ga je ona počela odbijati od prsa. Dobila je hrpetinu "dobronamjernih" savjeta od onih "opće poznatih" dakle ljute paprike, papra, feferona, senfa, vegete i sl. gluposti koje se stavljaju na bradavice ( sva sreća to JOŠ nije prihvatila!)...

No, njoj je koma i prežalosna je jer njeno dijete neutješno plače, urla i protestira zbog njenog odbijanja.

Nakon mojeg dobronamjernog uvaljivanja rodinog telefona, ako baš hoće ili mora prestati neka se sa nekim stručnim posavjetuje, pitam je ja: "A zašto si odlučila prestati? Nezgodno ti je više dojiti? Neugodno? Imaš neke smetnje? KOntrakcije ili sl.?"

Ona odgovara: "Ginić mi je rekao da moram. Jer u suprotnom od mojeg mlijeka, moj sin može dobiti proljev i povraćati. Rekao mi je da dijete mogu otrovati."

Ostala sam osupnuta....Ponovo sam je uputila da nazove savjetnice, a za ginića sam imala samo "lijepe" riječi....

eh što reći??

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

"Ginić mi je rekao da moram. Jer u suprotnom od mojeg mlijeka, moj sin može dobiti proljev i povraćati. Rekao mi je da dijete mogu otrovati."
    isuse :shock:
    ne mogu skužiti da li on to stvarno misli, ili ju je (na idiotski način) htio preplašiti kako bi osigurao da će prestati dojiti.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bojim se da je "doktor" stvarno i tako mislio, jer je jadna cura u totalnoj komi...ne želi učiniti ništa nažao svojem djetetu...ma prestrašno...

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

:shock:
    ma ovo boli

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

čujem li ja to zvono za promjenu doktora

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    čujem li ja to zvono za promjenu doktora
    ako smijem reć - baš to
    mamma san, opet ako smijem reć, baš sam se bila poveselila kad sam pročitala naslov topica (i autoricu)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ja znam jednu curu čije je dijete dobilo proljeve navodno od njenog mlijeka pa je "morala" prestati

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Proljev :shock: ... ja sam Piju dojila do 12 tj. trudnoće ,a ond je sama od sebe prestala tražiti cicu. Čak i kad bi joj ponudila, ona bi okrenula glavu na drugu stranu.
    Tako je prestalo naše dojenje i bilo mi je žao zbog toga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mihael je prestao dojiti u 19. tjednu nove trudnoce, jednostavno nije htio vise, pa smo presli na adaptirano.
    Prije toga sam dosta razogvarala s dr. Harni o tome, i sjecam se da mi je ona preporucila prestati dojiti negdje pred kraj trudnoce (ne sjecam se tocno sad kad), ali nikad nije spominjala ovo sa proljevom.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne kažem ja da je to bilo radi dojenja. To je njeno i doktorovo objašnjenje

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I nama je doktor rekao da mama treba prestati sa dojenjem ali je mama nastavila usprkos "strasnim" posljedicama. Nakon mjesec dana Nika je sama odlucila prekinuti dojenje iz samo njoj znanih razloga i to je bilo to.

Od tada djemo 350 kn mjesecno za (kršitelj koda).....

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Mamaitata prvotno napisa
    Nakon mjesec dana Nika je sama odlucila prekinuti dojenje iz samo njoj znanih razloga i to je bilo to.
    Vjerovatno zbog mlijeka punog hormona trudnoće, pametna mala glavica

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •