.....ali ne moje!![]()
Naime, srela sam poznanicu (kvartovsku) koja ima Lovrinog vršnjaka i ona onak zbunjeno objavi da je trudna 7 tjedana i da sad ima problema oko prestanka dojenja njenog prvorođenog (dakle 2 g.). S obzirom da je stalno doma, dijete se naviklo na samoposluživanje kad god poželi.
I od jučer ga je ona počela odbijati od prsa. Dobila je hrpetinu "dobronamjernih" savjeta od onih "opće poznatih" dakle ljute paprike, papra, feferona, senfa, vegete i sl. gluposti koje se stavljaju na bradavice ( sva sreća to JOŠ nije prihvatila!)...
No, njoj je koma i prežalosna je jer njeno dijete neutješno plače, urla i protestira zbog njenog odbijanja.
Nakon mojeg dobronamjernog uvaljivanja rodinog telefona, ako baš hoće ili mora prestati neka se sa nekim stručnim posavjetuje, pitam je ja: "A zašto si odlučila prestati? Nezgodno ti je više dojiti? Neugodno? Imaš neke smetnje? KOntrakcije ili sl.?"
Ona odgovara: "Ginić mi je rekao da moram. Jer u suprotnom od mojeg mlijeka, moj sin može dobiti proljev i povraćati. Rekao mi je da dijete mogu otrovati."
Ostala sam osupnuta....Ponovo sam je uputila da nazove savjetnice, a za ginića sam imala samo "lijepe" riječi....
eh što reći??![]()

Odgovori s citatom