Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: prehrana

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno prehrana

Dora ima 3 tj. i nešto sitnog i sve nam je super s dojenjem, ali :

Kad jedem zelenu salatu, kelj, mahune i tome slično + slatko kravlje mlijeko, ima jake grčeve pa sam to prestala jesti...
    Istu sam situaciju imala s Pijom, a jedina razlika je bila u tome što smo to skužili tek nakon 2 mj. pa se jadna do onda mučila s grčevima .

Htjela bih znati zbog čega joj to smeta i postoji li možda neki način pripremanja hrane s tim sastojcima, a da joj ne izaziva grčeve. :?

Luda sam već od silne želje za mlijekom - čak i sanjam da pijem mlijeko onak hladno iz tetrapaka. Uh...

Jesu li i vaše bebe imale grčeve od neke hrane koju ste pojele?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Upravo sve ove namirnice koje si napisala, ja sam izbacila iz prehrane ili nadomjestila s nečim drugim do Lovrinog 3 mjeseca.
    Preosjetljivost bebe na kravlje mlijeko koje konzumira mama je često. Kao i osjetljivost na zelenu salatu i sl.

Kravlje proizvode smanji odnosno mlijeko zamijeni sa jogurtom (ali ne u velikim količinama). Mahunarke napuhuju i tebe, kako ne bi bebu. Nekim bebama ne smeta (cure su o tome pisale). Ali recimo ja sam smazala malo kukuruza (sa Lovrinih manje od mjesec dana) i od bolova u crijevima vrištali smo i on i ja.

Dakle, ako si skužila što Doru smeta, privremeno izbaci iz prehrane. Ja sam negdje sa Lovrinih 3 mjeseca polagano vraćala "izbačene" namirnice nazad na jelovnik.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Upravo sve ove namirnice koje si napisala, ja sam izbacila iz prehrane ili nadomjestila s nečim drugim do Lovrinog 3 mjeseca.
    Preosjetljivost bebe na kravlje mlijeko koje konzumira mama je često. Kao i osjetljivost na zelenu salatu i sl.

Kravlje proizvode smanji odnosno mlijeko zamijeni sa jogurtom (ali ne u velikim količinama). Mahunarke napuhuju i tebe, kako ne bi bebu. Nekim bebama ne smeta (cure su o tome pisale). Ali recimo ja sam smazala malo kukuruza (sa Lovrinih manje od mjesec dana) i od bolova u crijevima vrištali smo i on i ja.

Dakle, ako si skužila što Doru smeta, privremeno izbaci iz prehrane. Ja sam negdje sa Lovrinih 3 mjeseca polagano vraćala "izbačene" namirnice nazad na jelovnik.
    Ma sve je to meni jasno, ali žudim za mlijekom i to slatkim.... no ništa ne smije biti teško kad se radi o dobrobiti malih

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

spookice, da probaš zobeno ili rižino? ono je bar slatko.

sojino nemoj da mišicu ne napuhne.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Joooj, ni ja ne pijem mlijeko evo već dva tjedna i ne jedem salatu, a luda sam za tim. Mogla bih živjet na mlijeku i salati!

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ja prvih mjesec i pol nisam jela: ništa prženo ni pohano, svinjetinu, salate ni ništa kiselo, mahunarke, čokoladu, orašaste plodove, kivi, ništa konzervirano npr. majonezu, kelj, luk, češnjak... Uglavnom živjela sam od lešo junetine, pilećih prsa, riže, palente, mrkvice... Mlijeka sam pila jednu šalicu, ujutro sa kavom bez kofeina itd. Uglavnom odrekla sam se sve hrane za koju sam mogla pretpostaviti da će mišici škoditi. Sada već "uvodim" nove namirnice, naravno i dalje pazim.
    Kako sve bebe nisu iste bitno je skužiti što im smeta pa onda to izbaciti.

p.s. soja je koma, ja sam neki dan marinirala pile u mješavini u kojoj je bilo i malo umaka od soje, zaboravila na to i ručala s m, navečer je malena imala grozne grčeve, a ja sam tek sada kad sam pročitala ivyn post skužila od čega!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam jela apsolutno sve od početka. nisam se željela ograničavati po defaultu, nego sam planirala konzumirati sve, pa ako se pojavi reakcija, onda tu hranu izbaciti.
    jedino na što je zara imala reakciju (i to ne grčeve nego osip) bili su vrhnje i bademi.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ja sam jela apsolutno sve od početka. nisam se željela ograničavati po defaultu, nego sam planirala konzumirati sve, pa ako se pojavi reakcija, onda tu hranu izbaciti.
    jedino na što je zara imala reakciju (i to ne grčeve nego osip) bili su vrhnje i bademi.
    ja, po preporuci patronažne, nisam jela češnjak i agrume
    i zaboravila se i počela, i nikakvih problema
    jednom sam bila pretjerala sa keljom+brokula, s elinih 10-ak dana, i frkalo nas u crijevima i jednu i drugu, ali samo taj put

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ispravite me ako griješim,ali čini mi se da sam negdje pročitala da, ako se mlijeko prokuha, denaturiraju se proteini koji uzrokuju reakciju kod beba

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ja sam baš pazila šta jedem i sve sam jela samo kuhano do 3 mj. i noa nije uopće imala grčeve,neznam da li to ima veze(neki kažu da ima ,drugi da nema)

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Evo da se samo pohvalimo da smo u mj. dana dobili 1300g i narasli 6 cm! :D

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

A nama su u rodilištu za jedan ručak dali zelenu salatu!!!!!!!!!!
    Nisam ju pojela,ali....

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja pazila na ovo napuhavajuce povrce i mlijeko prva 3 mjeseca. Nakon toga pocela jesto skoro sve. Jos patim za budjavim sirevima-uzmem tu i tamo, ali uglavnom ne. A agrume, jagode i kikiriki nisam pojela vec ravno godinu i pol (otkad sam ostala trudna). Mozda je vrijeme da pocnem? Mjerkam onaj Dajvisov (ja po Vuku kad nisam sigurna kako se pise) kikiriki s paprikom (Dry Roasted, mljac) vec mjesecima.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A nama su u rodilištu za jedan ručak dali zelenu salatu!!!!!!!!!!
    pa što je tu čudno?
    već smo rekli da ne postoji hrana koju generalno treba izbjegavati, već da svaka mama treba otkriti smeta li uopće nešto njenoj bebi, i ako smeta, što je to što smeta...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ah,meni su u bolnicu,poslije poroda donosili juhu od misoa,u bocici,poput caja..i u zdjelicu bih nadrobila beskvasnog kruha sa sjemenkama,prelila s misoom ..mmm kak je to meni bilo fino.A MM mi je donosio grozdje i mame samnom u sobi su mi rekle da to nije dobro za mlijeko,ali tako je lijepo izgledalo da nisam mogla odoljeti.Pa sam si mislila,Eli zna koliko ja volim grozdje(tamanila sam ga u trudnoci)a posto se nas dva volimo(Eli i ja),on ce prihvatiti ono sto mama jede,jer smo u skladu.Jer,ljubav sve prihvaca.
    E sad,netko mi mogao podignut obrvu na ovo no u ovih skoro 7 mjeseci,koliko Eli sad ima,on nikad nije imao grceve niti ikakvih problema vezano uz prehranu..sto znaci da ovo kod nas djeluje
    To se ne tice samo grozdja vec cjelokupne prehrane.Od pocetka dojenja nisam nista(osim citrusa koje i inace malko jedem)izbacila iz prehrane i super nam je.
    (mada,mi ne jedemo meso i kravlje mlijeko)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, mene zanima, ako ne pijete kravlje mlijeko i malo jedete jogurte, kako nadoknađujete potrebu za kalcijem koje je svakako potrebno kako trudnici tako i dojilji?
    Nisam li u pravu kaj se tiče kalcija? Mislim da rižino i zobeno nemaju tako puno kalcija...?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hm, mene zanima, ako ne pijete kravlje mlijeko i malo jedete jogurte, kako nadoknađujete potrebu za kalcijem koje je svakako potrebno kako trudnici tako i dojilji?
    Nisam li u pravu kaj se tiče kalcija? Mislim da rižino i zobeno nemaju tako puno kalcija...?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Mala01,u pravu si kad kazes da je kalcij osobito potreban trudnicama/dojiljama.
    Istina je da su mediji zasiceni informacijama kako su kravlje mlijeko/yogurti i razni drugi slicni pripravci bogati kalcijem,pa nije cudo da se pitas kako onda bez toga unositi dovoljno kalcija u organizam.Provedene studije u svijetu isticu da visok postotak bjelancevina i masnoca koje sadrzi kravlje mlijeko pridonose tome da se kalcij ne iskoristava u nasem organizmu vec se ispere.A malo tko se sjeti da radije konzumira biljke,iz kojih i same krave dolaze do kalcija.
    Mnogo kalcija ima u tamnozelenom lisnatom povrcu(bogatom klorofilom),u tofu i slanutku.Zatim u orasastim plodovima,sezamovim sjemenkama..
    Mi osim toga pijemo Zelenu Magmu(to je prah mladog lisca jecma)koja sadrzi 11puta vise kalcija od mlijeka i pijemo caj od Koprive koja takodjer ima citavo carstvo vitamina i minerala(ukljucujuci kalcij-poradi svog velikog postotka klorofila).

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja tako čeznutljivo gledam coca colu light

inače jedem sve slabo začinjeno (niti Vegetu ne koristim). kuham posebno sebi.. juhice, blitvu, ponekad kukuruz i jogurt, pire krumpir.

ne želim testirat šta bebi smeta.. ovako najvjerojatnije ima grčeve (al ja ih nisam primjetila, samo jednom je plakao grčevito i to mislim radi spečenih jaja). radije se "patim" još mjesec dana.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Andora prvotno napisa
    ja tako čeznutljivo gledam coca colu light

inače jedem sve slabo začinjeno (niti Vegetu ne koristim). kuham posebno sebi.. juhice, blitvu, ponekad kukuruz i jogurt, pire krumpir.

ne želim testirat šta bebi smeta.. ovako najvjerojatnije ima grčeve (al ja ih nisam primjetila, samo jednom je plakao grčevito i to mislim radi spečenih jaja). radije se "patim" još mjesec dana.
    A koliko traje to vaše "odricanje"? Andora, kažeš "još mjesec dana"... to znači negdje do 3. mjeseca života djeteta?

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da,znam Lutonjice,ali su nam prilikom odlaska iz bolnice rekli da ne smijemo jesti zelenu salatu,od voća ništa osim jabuka i još svašta.
    Ali zato postoje Rode na kojima se o svemu informiramo.

Andora avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Barbara1 prvotno napisa
    Da,znam Lutonjice,ali su nam prilikom odlaska iz bolnice rekli da ne smijemo jesti zelenu salatu,od voća ništa osim jabuka i još svašta.
    Ali zato postoje Rode na kojima se o svemu informiramo.
    još nekih 5-6 tjedana ću pazit. nije mi teško, a vidim i da je njemu tako lakše

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •