Zanimaju me dobri i jednostavni recepti za punjeni lungić!
Zanimaju me dobri i jednostavni recepti za punjeni lungić!
Ja sam jela super fini punjen sa kuhanim jajima i premazan sa senfom, sve zajedno pečeno u pećnici s krumpirom
ili premazan senfom i punjen šunkom i sirom narezanima na trake
možeš ga i tako punjenog u brašno, jaja i mrvice
izrezati na tanke šnite nakon prženja, izgleda efektno
Meni je najdraža "Pisana pečenica Stubica" - lungić punjen sa suhim šljivama.
http://www.coolinarika.com/recept/pi...enica-stubica/
(to je stari recept iz Vegetinih kuharica, a kao i obično, Vegetu je najbolje izbaciti)
Lungić je mekan. Ja ga izbušim drvenom kuhačom i napunim kobasicom (tanka pečenica), a dalje pečem kao i svaku drugu pečenku. Brzo i jednostavno.
Hvala na idejama!!!
Ja sam ga sada pekla prvi put, bila je to neka moja verzija, punila sam ga šunkom, sirom i šampinjonima, bilo je prefino!!!
Imam dva lungica, goste veceras i mislila sam ih nekako na toc pripremit. Nisam nikad prije a sad vidim po receptima da ga netreba puno dinstat. Nebi ni na bijelo ni gljive ni senf, nesto klasicno s vinom i mozda pasatom.
spasite me s nekim provjerenim receptom please!
Narezati lungic na male medaljone. Prepeci ih sa svake strane i makni sa strane, na to ulje dodaj malo brasna ii promjesaj, dodaj malo vode, tu mozes dodati i malo vina pa dok ne ishlapi, nakon toga passata...kad zakipi vrati lungice unutra i prokuhaj. Zacini po zelji, sol biber crvena paprika protisnuti cesnjak. Odmah na pocetku ja stavljam zacine radi cesnjaka da se iskuha...
Ja ga inace radim tako da ga prepecem, maknem, bacim niti zlicu brasna na to ulje, u salici smutim koncetrat rajcice s vodom i bacim na to brasno.dolijem vode koliko treba, zacinim, ubacim i lungice i krckam....
To mi je jedan od ekspresnih rucaka, a da ima umakuz to ide i tijesto i njoki i pire...po zelji...
Meni je lungic najbolji kad zamotam u aluminijsku foliju i pecem cca 1 sat na 100*C. Prethodno ga napacam ako imam vremena i preprzim cijelog na tavi, al nije big issue i ako skratim pricu, posolim, popaprim, mozda malo nauljim i omotam u foliji. Moze i direktno na resetku s folijom, ako dobro zamotam. Kad izvadim stavim na dugi tanjur i izrezem na 3 cm debele odreske. Cuvam sve sokove i iz folije i s tanjura od rezanja.
Poslije radim umak od onog sto imam. Poprzim luk, pobacam gore sto imam i sto mi paše, dodam meso i sokove sto sam ih sacuvala, malo prodinstam i eventualno pogustim ako nemam dovoljno mljevene mrkve ili dinstanog luka i gotovo.
Bitno mi je to dugo pecenje u foliji.
Omotam lungic snitama speka, stavim 0.5 dL vode i pecem poklopljeno u pecnici na 180-200°C. Takav mi je najsocniji.
giuseppe hvala ti, taman uspjela procitati tvoj post dok nam nije riknuo net jucen. bilo je ok, naravno toc mi je bio rijedak i predugo sam ih pekla il kuhala, meso je bilo poprilicno suho. al svi siti!
To je moja mama znala raditi. I ponekad bi ga punila na najjednostavniji mogući način - izbušila drškom kuhače i unutra uvukla tanku kobasicu pečenicu. Izvana špek obavezno!
Mi rijetko jedemo svinjetinu, osim ljeti na roštilju, pa baš nemam iskustva. Jednom sam mm-u radila medaljone, slično kako je giussepe opisala, ali u umaku od šampinjona.