Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Lungić

  1. #1
    Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Zagorje zeleno
    Postovi
    871

    Početno Lungić

    Zanimaju me dobri i jednostavni recepti za punjeni lungić!

  2. #2
    kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Predgrađe
    Postovi
    4,353

    Početno

    Ja sam jela super fini punjen sa kuhanim jajima i premazan sa senfom, sve zajedno pečeno u pećnici s krumpirom

  3. #3
    flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    6,478

    Početno

    ili premazan senfom i punjen šunkom i sirom narezanima na trake
    možeš ga i tako punjenog u brašno, jaja i mrvice
    izrezati na tanke šnite nakon prženja, izgleda efektno

  4. #4
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Meni je najdraža "Pisana pečenica Stubica" - lungić punjen sa suhim šljivama.

    http://www.coolinarika.com/recept/pi...enica-stubica/

    (to je stari recept iz Vegetinih kuharica, a kao i obično, Vegetu je najbolje izbaciti)

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,967

    Početno

    Lungić je mekan. Ja ga izbušim drvenom kuhačom i napunim kobasicom (tanka pečenica), a dalje pečem kao i svaku drugu pečenku. Brzo i jednostavno.

  6. #6
    genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    ravnica
    Postovi
    685

    Početno

    na zaru u rerni,na roštilju ili u saftu...

  7. #7
    Rebbeca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007
    Lokacija
    Zagorje zeleno
    Postovi
    871

    Početno

    Hvala na idejama!!!

    Ja sam ga sada pekla prvi put, bila je to neka moja verzija, punila sam ga šunkom, sirom i šampinjonima, bilo je prefino!!!

  8. #8

    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    800

    Početno

    Imam dva lungica, goste veceras i mislila sam ih nekako na toc pripremit. Nisam nikad prije a sad vidim po receptima da ga netreba puno dinstat. Nebi ni na bijelo ni gljive ni senf, nesto klasicno s vinom i mozda pasatom.
    spasite me s nekim provjerenim receptom please!

  9. #9
    giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    971

    Početno

    Narezati lungic na male medaljone. Prepeci ih sa svake strane i makni sa strane, na to ulje dodaj malo brasna ii promjesaj, dodaj malo vode, tu mozes dodati i malo vina pa dok ne ishlapi, nakon toga passata...kad zakipi vrati lungice unutra i prokuhaj. Zacini po zelji, sol biber crvena paprika protisnuti cesnjak. Odmah na pocetku ja stavljam zacine radi cesnjaka da se iskuha...

    Ja ga inace radim tako da ga prepecem, maknem, bacim niti zlicu brasna na to ulje, u salici smutim koncetrat rajcice s vodom i bacim na to brasno.dolijem vode koliko treba, zacinim, ubacim i lungice i krckam....
    To mi je jedan od ekspresnih rucaka, a da ima umak uz to ide i tijesto i njoki i pire...po zelji...

  10. #10
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,479

    Početno

    Meni je lungic najbolji kad zamotam u aluminijsku foliju i pecem cca 1 sat na 100*C. Prethodno ga napacam ako imam vremena i preprzim cijelog na tavi, al nije big issue i ako skratim pricu, posolim, popaprim, mozda malo nauljim i omotam u foliji. Moze i direktno na resetku s folijom, ako dobro zamotam. Kad izvadim stavim na dugi tanjur i izrezem na 3 cm debele odreske. Cuvam sve sokove i iz folije i s tanjura od rezanja.

    Poslije radim umak od onog sto imam. Poprzim luk, pobacam gore sto imam i sto mi paše, dodam meso i sokove sto sam ih sacuvala, malo prodinstam i eventualno pogustim ako nemam dovoljno mljevene mrkve ili dinstanog luka i gotovo.
    Bitno mi je to dugo pecenje u foliji.

  11. #11
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Omotam lungic snitama speka, stavim 0.5 dL vode i pecem poklopljeno u pecnici na 180-200°C. Takav mi je najsocniji.

  12. #12

    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    800

    Početno

    giuseppe hvala ti, taman uspjela procitati tvoj post dok nam nije riknuo net jucen. bilo je ok, naravno toc mi je bio rijedak i predugo sam ih pekla il kuhala, meso je bilo poprilicno suho. al svi siti!

  13. #13
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,967

    Početno

    Citiraj enela prvotno napisa Vidi poruku
    Omotam lungic snitama speka, stavim 0.5 dL vode i pecem poklopljeno u pecnici na 180-200°C. Takav mi je najsocniji.
    To je moja mama znala raditi. I ponekad bi ga punila na najjednostavniji mogući način - izbušila drškom kuhače i unutra uvukla tanku kobasicu pečenicu. Izvana špek obavezno!

    Mi rijetko jedemo svinjetinu, osim ljeti na roštilju, pa baš nemam iskustva. Jednom sam mm-u radila medaljone, slično kako je giussepe opisala, ali u umaku od šampinjona.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •