Results 1 to 13 of 13

Thread: Lungić

  1. #1
    Rebbeca's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Zagorje zeleno
    Posts
    871

    Default Lungić

    Zanimaju me dobri i jednostavni recepti za punjeni lungić!

  2. #2
    kahna's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Predgrađe
    Posts
    4,353

    Default

    Ja sam jela super fini punjen sa kuhanim jajima i premazan sa senfom, sve zajedno pečeno u pećnici s krumpirom

  3. #3
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,478

    Default

    ili premazan senfom i punjen šunkom i sirom narezanima na trake
    možeš ga i tako punjenog u brašno, jaja i mrvice
    izrezati na tanke šnite nakon prženja, izgleda efektno

  4. #4
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Meni je najdraža "Pisana pečenica Stubica" - lungić punjen sa suhim šljivama.

    http://www.coolinarika.com/recept/pi...enica-stubica/

    (to je stari recept iz Vegetinih kuharica, a kao i obično, Vegetu je najbolje izbaciti)

  5. #5
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,982

    Default

    Lungić je mekan. Ja ga izbušim drvenom kuhačom i napunim kobasicom (tanka pečenica), a dalje pečem kao i svaku drugu pečenku. Brzo i jednostavno.

  6. #6
    genius's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    ravnica
    Posts
    685

    Default

    na zaru u rerni,na roštilju ili u saftu...

  7. #7
    Rebbeca's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Zagorje zeleno
    Posts
    871

    Default

    Hvala na idejama!!!

    Ja sam ga sada pekla prvi put, bila je to neka moja verzija, punila sam ga šunkom, sirom i šampinjonima, bilo je prefino!!!

  8. #8

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    800

    Default

    Imam dva lungica, goste veceras i mislila sam ih nekako na toc pripremit. Nisam nikad prije a sad vidim po receptima da ga netreba puno dinstat. Nebi ni na bijelo ni gljive ni senf, nesto klasicno s vinom i mozda pasatom.
    spasite me s nekim provjerenim receptom please!

  9. #9
    giussepe's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    971

    Default

    Narezati lungic na male medaljone. Prepeci ih sa svake strane i makni sa strane, na to ulje dodaj malo brasna ii promjesaj, dodaj malo vode, tu mozes dodati i malo vina pa dok ne ishlapi, nakon toga passata...kad zakipi vrati lungice unutra i prokuhaj. Zacini po zelji, sol biber crvena paprika protisnuti cesnjak. Odmah na pocetku ja stavljam zacine radi cesnjaka da se iskuha...

    Ja ga inace radim tako da ga prepecem, maknem, bacim niti zlicu brasna na to ulje, u salici smutim koncetrat rajcice s vodom i bacim na to brasno.dolijem vode koliko treba, zacinim, ubacim i lungice i krckam....
    To mi je jedan od ekspresnih rucaka, a da ima umak uz to ide i tijesto i njoki i pire...po zelji...

  10. #10
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,492

    Default

    Meni je lungic najbolji kad zamotam u aluminijsku foliju i pecem cca 1 sat na 100*C. Prethodno ga napacam ako imam vremena i preprzim cijelog na tavi, al nije big issue i ako skratim pricu, posolim, popaprim, mozda malo nauljim i omotam u foliji. Moze i direktno na resetku s folijom, ako dobro zamotam. Kad izvadim stavim na dugi tanjur i izrezem na 3 cm debele odreske. Cuvam sve sokove i iz folije i s tanjura od rezanja.

    Poslije radim umak od onog sto imam. Poprzim luk, pobacam gore sto imam i sto mi paše, dodam meso i sokove sto sam ih sacuvala, malo prodinstam i eventualno pogustim ako nemam dovoljno mljevene mrkve ili dinstanog luka i gotovo.
    Bitno mi je to dugo pecenje u foliji.

  11. #11
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Omotam lungic snitama speka, stavim 0.5 dL vode i pecem poklopljeno u pecnici na 180-200°C. Takav mi je najsocniji.

  12. #12

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    800

    Default

    giuseppe hvala ti, taman uspjela procitati tvoj post dok nam nije riknuo net jucen. bilo je ok, naravno toc mi je bio rijedak i predugo sam ih pekla il kuhala, meso je bilo poprilicno suho. al svi siti!

  13. #13
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,982

    Default

    Quote Originally Posted by enela View Post
    Omotam lungic snitama speka, stavim 0.5 dL vode i pecem poklopljeno u pecnici na 180-200°C. Takav mi je najsocniji.
    To je moja mama znala raditi. I ponekad bi ga punila na najjednostavniji mogući način - izbušila drškom kuhače i unutra uvukla tanku kobasicu pečenicu. Izvana špek obavezno!

    Mi rijetko jedemo svinjetinu, osim ljeti na roštilju, pa baš nemam iskustva. Jednom sam mm-u radila medaljone, slično kako je giussepe opisala, ali u umaku od šampinjona.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •