X
Ovako bi i moj stariji.... Sve moguće dodatke za računalo (taman koštali 20 kn) smatra super poklonima. Vrijedi i za glazbene naprave tipa mp3 ili mp4.
Isto - jedan broj časopisa BUG ili VIDI sa pripadajućim CD-om košta 35 kn na kiosku, a može se dobiti po 15 kn na štandovima s remitendom. Za mog starijeg to je super, kao i druge jeftine gadosti s tih štandova (jednom naletjela na 50 igara na jednom cd-u ... za 20 kn, ali to izbjegavam da mi se ne lijepe previše za računalo).
Za mlađega - bingo je usna harmonika za 30 kn (staru smo oprali u mašini jer je ostala u donjem džepu hlača) ili maketa-model nekog svemirskog broda iz StarWars (i to izbjegavam jer mi skuplja prašinu u kući, ali je dugo vremena služilo kao odlična vježba za motoriku). Imaš maketarskih modela u Chipoteci ako je dijete zainteresirano za to, ali ako nije prije to radio, trebat će mu pomoć čak i ako su modeli "na klik" tj. bez lijepljenja.
Zima ne bi trebala vječno trajati - dobar poklon je lopta, ali umjesto dosadne nogometne može biti rukometna ili košarkaška.
Djeca se ponekad zapale za najnevjerojatnije stvari... npr. kaleidoskop je bio fora.
Moji imaju mikroskop optički i digitalni koji se veže na računalo, ali da nemaju, nabavila bih im ovako nešto (baš s njuškala, novi koštaju oko 300 kn što mi se čini previše): http://www.njuskalo.hr/djecje-igrack...-oglas-4875450
Da je bolje vrijeme, sad bih rekla da u nedjelju odeš na Hrelić - tam smo mi znali kupiti najrazličitije krame za tak smiješne novce da me sve sram napisati. Najnaj igračka s Hrelića (po mišljenju mog mlađeg sina) bio je upaljač u obliku pištolja (kupili za 10 kn, neispravan, ali prilično vjerodostojan). To je bio dio nekakve maske za maškare (James Bond ili netko takav, više ni ne znam...) Ne bi me iznenadilo da i ove godine smisli takvu neku masku.
Natrag na darove - teleskop, skateboard ako nema, štitnici ili slično, knjiga o šahu npr. ova: http://www.svijet-knjige.com/proizvo...DAMA-KRALJ-MAT
Eto, toliko od mene. Najbolje ćeš sama znati što bi bilo dobro za tvoje dijete.