Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: Kako da reagiram kad me lupi?

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dakle znam otprilike što je Zeleni htio reći; :/
    ali eto vam i današnjeg primjera ,
    netko lupa po vratima, moj sinčić pita -ko je- iako se inače ne javlja na vrata, u nadi da je došao tata,
    vani se netko dere i krevelji...ja dolazim na vrata, on je prestavljen, gledam van i nevjerujem, vani traje cirkus sa 3-4 djevojčice, 5-7. r o.š., koje su u obilasku zgrade jer su maškare(!!!???)-nisu obućene ni maskirane u kostime...prvi tren ne otvaram, imam Nini na rukama i ne nateže mi se sa takvom balavundrijom...
    A one lupaju, po vratima, dječjim kolicima, divljaju, lupaju po vanjskim vratima...uz sve strašno se deru i krevelje...konačno izlazim van s namjerom da ih potjeram, iznenadi me mladolikost djevojčica koje su očigledno iz finih obitelji, dobro obučene i po vratima traže novac,
    a kada im susjeda daje paket slatkiša urlaju negodujući, sa mnom se svade i ne žele otići... ne vjerujem.. jedino što sam od šoka uspjela reći - naučite nekakvu pristojnost- one meni- da su one pristojne i gospođo molim vas kako vi to.....
    NE VJERUJEM!!!...
    Mame, tate gdje su vaša djeca sada?????

zeleni_billy

Početno

Samo sam htio reći da se tisućama godina znalo što su roditelji, što su djeca, što je muško, što je žensko, što je krava, što je pas i tako dalje.
    A danas je sve naopako, djeca vode glavnu riječ u kući, krave su lude, muški se oblače u žene, psi se oblače u kaputiće i cipelice i sve je otišlo u 3 da ne kažem šta. Ne znači to da treba fizički kažnjavati, ali svijet je gori nego što je bio prije 20-30 godina kad sam ja bio dijete i zato ne valja kući stvarati idilično društvo i stakleno zvono pa ih osamostaliti, tj. poslati vani na šamaranje.
    Ajde neću više smetati, i tako sam zalutao ovdje.
    PS pozdrav tateku 8)

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ajme billy, ti samo sve dublje upadaš

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je ovakva situacija:
    Dok nije krenula u jaslice, Lauri nije palo na pamet da nekog ruzno pogleda a kamoli da nekog udari. A sada, terorizira sve oko sebe! Dok joj nesto nije po volji, ona lupi, ne gleda koga, samo joj je vazno da je to netko. U pocetku je samo gurkala djecu, pa bi s vremena na vrijeme nekog malo jace gurnula, da bi ovaj drugi pao na pod, pa je pocela udarati jednom rukom, a sada zadnjih par dana postalo je in udaranje po glavi sa obje ruke (kao kada lupate cinelama). Tete vec pomalo lude s njom, time out kod nje ocito ne pali, jer vrlo brzo ponavlja istu stvar. Moram napomenuti da sam ja teta u tom vrticu, ali ne u njenoj grupi, pa to moze biti privlacenje paznje. S vremena na vrijeme, znam naletiti u njenu grupu, ali sta je kada mene nema u njenoj sobi, ciju onda paznju privlaci?
    Sada je pocela i nas doma mlatarati. Puno razgovaramo s njom, NE je sveprisutno, dosljedni smo, ali to njoj ocito nista ne znaci. U pocetku sam se tjesila da je to samo faza, ali... nakon cetiri mjeseca, polako odustajem od te pomisli. Sada nam svi govore kako su poznavali nekoga tko je imao takvo dijete i da se ono smirilo tek kada je dobilo brata ili sestru :/ . Znam da su to babske price, ali mislim da cemo uskoro morati poraditi na prinovi!!!

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Rea moj post je i napisan tako da bi bio smiješan

samo ja mislim da ja puno više sa svojom kćeri razgovaram nego šta možeš zamislit, zato jer sam to propustila u prvim mjesecima života.

i ne govorim samo NE, ja kažem ne smiješ, to nije u redu, itd...i interesantno razumije me

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

evo ovo sta j rekla plavi aneo je stvarno katastrofa, cisti primjer loseg odgoja ili neodgoja da se bolje izrazin
    na prvi billy-ev post san prejako reagirala ali sada se slazen s njim
    mislin da je djetetu potrebna cvrsta ruka i cvrst karakter da ga voli i usmjerava ali nikako ne kroz batine (iako ima toliko djece koje bi ja najradije onako po starinsku priko kolina pa po guzici)

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Htjeli mi to ili ne, svijet oko nas se mijenja - bas tako kao sto se mijenjao i prije nas.
    Mom djedu je TV bilo strasno cudo, a mom starom kompjutor. Sta ce nama biti cudo nad cudima, vidjet cemo za 20-30 godina.

A klince definitivno moramo odgojiti tako da se budu prilagodljivi promjenama i sposobni uz to sacuvati svoje "ja" i osnovne spoznaje o svijetu, ljudima, odgoju itd. Najjaci i najprilagodljivi opstaju (ali, molim bez primisli tipa "cilj opravdava sredstvo", nisma na to mislio) i tako je uvijek bilo - pa nek to budu nasa djeca.

I meni se ne svidjaju neki aspekti sadasnjeg drustva - sveprisutnost medija (a opet, da nema toga, ne bi bilo ni ovog Foruma ), bombardiranje senzacijama, nasiljem, ekstremima svih vrsta ... no, mi smo tu da odgojimo djecu da i usprkos tome (p)ostanu dobri ljudi. I da ne lupaju ni nas ni druge. Ali i da se izbore za sebe drugim sredstvima.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Loli Postano: ned ožu 05, 2006 8:15 pm Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Ozren ima 2 g i cesto mu je znalo doci da me udari iz sve snage (MMa nije udario ja mislim nikada), cesto povezano s privlacenjem paznje. Ja iz toga izvucem svoju pouku o tome koliko mu paznje treba, ali ga pokusavam nauciti da ju ipak nece dobiti zako da udari. Uglavnom, mi primjenjujemo 'hladjenje'. Svaki put kad udari, uz moje jasno neodobravanje, mora otici u nasu spavacu sobu i tamo biti minutu, minutu i pol, a kad odem po njega lijepo i mirno ga pitam 'je li lijepo tuci', 'hoces li udariti ponovo' i sl i onda se malo pomazimo i nastavimo s igrom. Evo, pomoglo je, sad se stavrno ne mogu sjetiti kad me zadnji put udario.

...koristim istu metodu, ali kad ga stavim u sobu da se ohladi on vrišti i lupa po vratima...

...još mi je koma kad smo u društvu, a ja nastojim ostat dosljedna, a svako od prisutnih grakne sa svojim komentarom i onim :ma pusti ga, ma daj mu ili nemoj dozvolit da te tuče... ...mislim, stvarno, koda ja to želim?!

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Za udaranje roditelja treba reći čvrsto i strogo NE. Ja sam znala i pokazati da me boli i da se ljutim, ali nisam glumila plač, jer je to laganje. Roditelje nije u redu udarati, a nije u redu udarati ni djecu. Moj M. je takvog karaktera da bi ga takvo lomljenje učinilo agresivnim, on bi svu energiju trošio na to da se bori protiv roditelja, a ovako je kanalizira u pozitivnim smjerovima. Ne možeš batinama djecu uvjeriti da nije u redu tući. Svi znamo da je poruka: Tko jači tlači, a to baš i nije vrhunac odgoja.
    U pogledu prethodne rasprave koju je potaknuo Zeleni, htjela bih reći da nije "nekad" sve bilo baš tako divno. Slažem se da mnogi roditelji danas ne znaju i ne pokušavaju disciplinirati (ne tuži!) djecu, ali onaj starinski odgoj koji se zapravo temeljio na strahu nipošto nije moj izbor. Djeca su šutila i činila ono što im se reklo, ali su mislila svoje, mnoga i mrzila roditelje i izrastala u tko zna kakve ljude.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

da malo podignem

moje dijete je nježno ko bager!
    već duže vrijeme lupa po meni, ali ne kad je ljut, nego recimo dok doji slobodnom rukom lupa mi po prsima ili licu, gdje uhvati
    i kad se mazimo on mene pljusne uz najljepši osmijeh
    inače kad se igra glavno mu je da nečim lupa i stvara buku, nevjerojatno koliko snage ima, sve se praši

ja mu svaki put uzmem ruku i gladim uz "draga mama/tata/votever"
    svaki put kažem "ne, mamu buba", al on i dalje u maniri bagera
    a nigdje nije ni mogao vidjeti takvo ponašanje

kako dijete od godinu dana odviknuti od tog sporta?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Onako kao što radiš. Prođe s vremenom, ali ne tako brzo. MOj M. se razbacuje udovima na sve strane, tako da sam dobila dobrih bubotaka.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •