Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 449

Tema: trudnoća i kulturološko nasljeđe bogorodica / kurva

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sve je zakuhao Pavao svojom izjavom da bi im bolje bilo bez žene, jer se tada ne moraju brinuti za familiju i mogu se u potpunosti posvetiti Bogu. (u slobodnom prijevodu) I na to su se počeli pozivati nekih 400 godina poslije Isusove smrti. Do tada su se ženili.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam ni mislila da bi Crkva dozvolila svećenicima seks van braka. Ali bi bilo sasvim u redu da se smiju ženiti.
    (kud li ode tema )
    Iz Biblije:

32 A rado bih da budete bezbrižni. Neoženjen se brine za Gospodnje, kako da ugodi Gospodinu. 33 A oženjen se brine za svjetovno, kako da ugodi ženi, 34 pa je razdijeljen. I žena neudana i djevica brine se za Gospodnje, da bude sveta i tijelom i duhom; a udana se brine za svjetovno, kako da ugodi mužu. 35 Ovo pak govorim vama na korist, ne da vam postavim zamku, nego da primjerno i nesmetano budete privrženi Gospodinu. 36

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa Vidi poruku
    Sve je zakuhao Pavao svojom izjavom da bi im bolje bilo bez žene, jer se tada ne moraju brinuti za familiju i mogu se u potpunosti posvetiti Bogu. (u slobodnom prijevodu) I na to su se počeli pozivati nekih 400 godina poslije Isusove smrti. Do tada su se ženili.
    Ja bih rekla da je to sve s ciljem nerasipanja dobara.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Ja bih rekla da je to sve s ciljem nerasipanja dobara.
    Nije baš uspjelo

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kako nije? Dobro, ne računam totalitarne režime.
    Mislim da čisto dobro stoje.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

A ti to znaš jer čitaš novine i dnevne portale?
    Vjeruj mi da sudjeluješ u župnoj zajednici i pomažeš vidjela bi kolika je to neistina. I ne znam zašto uvijek ovakva tema skrene na vrijeđanje Crkve. Nitko ne osporava da ima pojedinaca koji su se infiltrirali i narušavaju ugled Crkve. Toga je bilo još u vrijeme Isusa, ako se sjetimo Jude. Kakve to veze ima sa doživljajem svetosti. Kao da je brak ili celibat manje svet zbog grešnika koji služe Crkvi.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne nego iz prve ruke.
    I ne znam zašto u svemu vidite uvredu crkvi.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

tema se proširila
    prilog proširenju
    Everything by Lihehouse
    http://www.youtube.com/watch?v=fjDojEOiMcE
    i scenski, vjerski prikaz
    http://www.youtube.com/watch?v=cyheJ480LYA

taman slušam pa stavih

vratila bih se na temu, al me zove netkooooooo

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ne nego iz prve ruke.
    I ne znam zašto u svemu vidite uvredu crkvi.
    Ne vidim u svemu, vidim u konkretno rečeniciama koje si napisala u zadnja dva posta prije ovog.
    Blago tebi ako je tvoja zajednica tako dobro stojeća, moja nije. Kod nas svaki dan dolazi sirotinja prositi i nemaju svakome za dat i grubo je to kad nemožeš pomoći.

Čak i da nisi imala namjeru vrijeđati mislim da si debelo skrenula s teme.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Tema je već odavno u kupusu.
    Ne tvrdim da svaka mala župa pojedinačno ima novaca.
    Mislim da crkva kao ustanova, jedna obitelj, ima preko previše para i da joj je cilj pomaganje odavno bi se vratila Isusovom naučavanju.
    I mislim da je celibat tu s ciljem neprenošenja novaca i dobara u naslijeđe jer naravno, svećeniku bi njegova djeca bila važnija od crkvene blagajne.

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Tema djeluje kao da je u kupusu jer su vrlo raznoliki doživljaji zašto se i zbog čega određena trudnica u određenom trenutku osijeća kao svetica ili kurva, ali svi su se do sada držali teme, svatko na svoj način.
    Ovo mi je ipak previše. Nemogu se opustiti i na ovoj temi o tome razgovarati jer se o tome može razgovarati danima, a ovo nije naš chat room.
    Sorry što ti neću odgovoriti, možda ako se pokrene tema baš za to.
    Posljednje uređivanje od pinguica : 06.12.2011. at 15:38

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da se vratim na temu. Baš sam bila u trgovini i trgovkinja se dere preko puta trudnici (dere u smislu čuju je svi ostali koji su prisutni) da "Koliko još broji", ona kaže, još 4-5 mjeseci, a ova će njoj da kolika je , sigurno nosi blizance, udebljat će se još puno itd.
    Ja bi se u tom trenutku osijećala kao da me ljudi gledaju kao neku proždrljivicu, "kurvu" koja se predaje užicima ne mareći za svoje tijelo i dušu. Naravno da žena nije tako mislila, samo se htjela javiti trudnici i nešto reći, a valjda se i našaliti, tko zna. Samo što da se tako deremo debelim ljudima, kako bi se oni osijećali? Sigurno puno gore. Iskreno ne vjerujem da bi se ta trgovkinja derala za debelom osobom i vikala kako je debela.
    Možda baš ti ljudi koji ti se obraćaju kao "kurvi" predpostavljaju da si ti sam svijestan svetosti tog novog života koji nosiš u sebi pa smatraju da te njihove izjave i "šale" nemogu uvrijediti. Možda su i zavidni. Svakako treba im oprostiti, samo da li im treba i reći da to nije lijepo od njih?

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj pinguica prvotno napisa Vidi poruku
    A ti to znaš jer čitaš novine i dnevne portale?
    Vjeruj mi da sudjeluješ u župnoj zajednici i pomažeš vidjela bi kolika je to neistina. I ne znam zašto uvijek ovakva tema skrene na vrijeđanje Crkve. Nitko ne osporava da ima pojedinaca koji su se infiltrirali i narušavaju ugled Crkve. Toga je bilo još u vrijeme Isusa, ako se sjetimo Jude. Kakve to veze ima sa doživljajem svetosti. Kao da je brak ili celibat manje svet zbog grešnika koji služe Crkvi.
    Ja sam svojima spomenula baš to: progon trudne žene (Marije), to se događa oduvijek, na žalost, samo se neki uvijek tome čude. Ne da se čude, još te i izruguju! Osobno, meni su se baš ti ljudi jaako zamjerili jer su riječju i prljavom mišlju (izrugivanjem) dirnuli u moje nerođeno dijete i nikad više ih neću istim očima gledati...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

gdje početi...
    mislim da smo pošteno zdrmale temu i autoricu
    meni glagoli tipa "azbrijati" nisu baš dragi
    pogotovo u forumskoj prepisci
    nekako nemaš ukupni dojam osobe koja zbori, pa se olako može shvatiti da korištenjem "brijanja" soliš pamet nekom
    nakon nekih, meni osobno, vjetrovitih postova koje sam počesto shvatila u tonu "nemaš pojma što pišeš autorice"
    ošla sam ponovno na uvodni post i usmjerila se pokušaju shvaćanja "što je pjesnik htjeo reći"
    npr, meni je totalno jasno da žena koja se bavi porodima i trudnoćom lakše zapaža neumjesne komentare na temu trudnoće i poroda. k tom, ak je i sama doživjela neke neugodnosti, nije mi niš čudnoga što je otvorila ovakvu temu, niti mislim da je neš zabrijala
    naprosto, nemreš zabrijat ak imaš ma i jedan takav neugodnjak, a kamoli više
    mislim da sam sasvim dobro shvatila analogiju "bogorodice" i slažem se s tim. društvo u cjelini bi trebalo, kako je jednom seni pisala, s velikom pažnjom držati do trudnica (male djece, starijih osoba, bolesnih...da ne ulazim sad u ostalo)
    stoga mi je ta analogija skroz sjela
    analogije "kurve" mi je manje sjela. tj, nisam baš doživjela tu seksualnu konotaciju trudnoće-kurve
    no, ni tu ne mislim da je autorica iš zabrijala
    naprosto jer je kao činjenicu iznjela da se tamo negdje daleko prodaju takve čestitke.. što meni sugerira, da negdje neko društvo ili dio društva ima takve bzvz poglede
    k tom, palo mi je na pamet da se u nekim segmentima takva bezobraština uvlači i ko d nas, bar ako je suditi prema nekim hrv dnevnim novinama u kojima su pisali o tom kako se rane osnovnoškolke čsate komplimentima!!! droljo...
    znam, to nije povezano s trudnoćom. nisam ni rekla, već govorim kako me to asocira na jedan segment "kurve"...
    što želim reći?
    jednostavno to da shvaćam post i autoricu.
    da nedoslovnim shvaćanjem simbolike možemo, nažalost, naići na mnoštvo žalosnih primjera (ja sama sam se sjetila dost takvih primjera a živim u, manje više, konzervativnoj sredini) koji upućuju da Kalifornija, bar što se tiče nekih similarnih vidika, i nije tako daleko...
    zato mi je žao što se u dosta postova može čitati "joj Danči..što si ti sebi umislila.."..
    ak mogu pridonijeti temi, pridonijet ću i gotovo
    i da ponovim, nisam radila statistička istraživanja i ne mogu reći jel društvo većinom bezobzirno prema trudnicama..
    sama imam, mislim, više negativnih iskustava neg pozitivnih...bar što se tiče vanjske okoline..
    mislim da sa rekla sve što sam htjela
    ak nisam, nadopisat ću se...

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

edit (prekratak): i mislim daje u mnogome stvar percepcije. npr., kladim se da su mnoge od nas doživjele bar neko negativno iskustvo na npr. treću trudnoću (o trećoj trudnoći su i mediji zborili), al stvar je da neke to ne percipiraju toliko koliko ove druge. Sanja je to dobro rekla, ne treba nas takvo što toliko osobno dirati, no ja razumijem sve one koje je to ipak neugodno taklo, pa i autoricu. a razumijem i ove druge...

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj zmaj prvotno napisa Vidi poruku
    edit (prekratak): i mislim daje u mnogome stvar percepcije. npr., kladim se da su mnoge od nas doživjele bar neko negativno iskustvo na npr. treću trudnoću (o trećoj trudnoći su i mediji zborili), al stvar je da neke to ne percipiraju toliko koliko ove druge. Sanja je to dobro rekla, ne treba nas takvo što toliko osobno dirati, no ja razumijem sve one koje je to ipak neugodno taklo, pa i autoricu. a razumijem i ove druge...
    A ja ponavljam da me baš jako i posebno dirnulo jer ničiju djecu, trudnoću, brak i tsl. nisam nikad komentirala, a drugi su se drznuli komentirati sa zlom namjerom moju trudnoću, moje nerođeno dijete (bez obzira koje po redu)! I ostalo mi je osobno do kraja života, to je moje dijete!

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

doživjela sam negativno iskustvo za drugu trudnoću (mala mi ima 3 god)- u smislu-šta, opet si trudna?
    bilo mi je malo neugodno ali nije me previše pogodilo jer mislim da nema smisla gubit živce na takve ljude

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

shvaćam te winnerice
    ja sam u par prilika htjela nerođenom djetetu poklopiti uši i oči
    da ne vidi i ne čuje komentare koji su išli k tom "neželjeno si"....
    nitko to "neželjen" nije rekao na glas, al je rečeno i previše tog što je preblizu onog - neželjeno...
    i baš me je to zabolilo...

al, ipak, slažem se sa Sanjom.. takvi ljudi bubnu i ostanu živi.. zaboli njih, a mi, pak, ostanemo u svojoj boli.., a bolje nam je da se ne sekiramo toliko oko tog.. nije vrijedno
    tako sam ja shvatila Sanju i u biti se slažem...iako me tu i tam neš nanovo poklopi.. (ama, već sam jučer imala opet jedno iskustvo kod frizerke ..al nije vrijedno)

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

a mene vrijeđa to što tebe vrijeđa nešto što sam ja doživjela a nema veze s tobom, nit suradnicima tvojim, nit mužem itd...
    flopice, zaista, mogla bi se ti zamislit o tom mentalnom sklopu za koji prozivaš ostale
    a čak da je društvo ko cjelina u većini nekulturno u nečem, to i dalje ne znači da je tebi kulturnoj, il nekom tvom, netko naljepio etiketu
    iskreno, ja nakon tvojih postova, da, mislim da si ti nekulturna osoba
    a mene od tebe ništa ne vrijeđa jer mi tvoja retorika pokazuje da ne trebam držati do tvog mišljenja
    a osim toga, tebe ionako sve vrijeđa, valjda si nesretna kad te netko taj dan ne uvrijedi - od blagajnice na šalteru, smrdljivih ljudi u čekaoni do frizerke i inih
    mene jednu si sigurno rado dodala na taj pozamašni popis

imaš opciju ignore za ubuduće

pinguica nisam te htjela uvrijediti

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

drago mi je flopice
    sad smo na čistom

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

baš lijepo da si pomirljiva

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nisam baš sigurna dal shvaćam što si mislila pod tim
    kažem, drago mi je na taj tvoj post!! jer ne znam što bi se itko imao zamarat mnome, pa ni ti

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

ne brini, bitno da ja shvaćam

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ovisi što smatramo rasipanjem, naravno

Da se vratim na temu. Baš sam bila u trgovini i trgovkinja se dere preko puta trudnici (dere u smislu čuju je svi ostali koji su prisutni) da "Koliko još broji", ona kaže, još 4-5 mjeseci, a ova će njoj da kolika je , sigurno nosi blizance, udebljat će se još puno itd.
    Ja bi se u tom trenutku osijećala kao da me ljudi gledaju kao neku proždrljivicu, "kurvu" koja se predaje užicima ne mareći za svoje tijelo i dušu. Naravno da žena nije tako mislila, samo se htjela javiti trudnici i nešto reći, a valjda se i našaliti, tko zna. Samo što da se tako deremo debelim ljudima, kako bi se oni osijećali? Sigurno puno gore. Iskreno ne vjerujem da bi se ta trgovkinja derala za debelom osobom i vikala kako je debela.
    Možda baš ti ljudi koji ti se obraćaju kao "kurvi" predpostavljaju da si ti sam svijestan svetosti tog novog života koji nosiš u sebi pa smatraju da te njihove izjave i "šale" nemogu uvrijediti. Možda su i zavidni. Svakako treba im oprostiti, samo da li im treba i reći da to nije lijepo od njih?
    evo ovaj primjer bih ja gledala kao primjer netaktičnosti, nepristojnosti, ali ga ne bih ipak baš ovako dramatično interpretirala kao ti
    kakve veze uostalom ima debljina s kurvanjem? previše je nategnuto.

imam pitanje - što je hanđa?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala maria

pinguica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    ovisi što smatramo rasipanjem, naravno

evo ovaj primjer bih ja gledala kao primjer netaktičnosti, nepristojnosti, ali ga ne bih ipak baš ovako dramatično interpretirala kao ti
    kakve veze uostalom ima debljina s kurvanjem? previše je nategnuto.

imam pitanje - što je hanđa?
    Je nategnuto je, iskreno nisam više znala kako da se vratim na temu pa sam se sjetila toga, ali nije baš neki primjer.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    ne brini, bitno da ja shvaćam
    ajd, odlično
    sad više ne bumo zachatavale temu
    svako dobro

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    izgleda odlično!!
    ne ulazim u njene razloge
    ne znam ženu
    al vjeruem da je itekako moguće veselit se i 20 neinom osmijehu u kući

njoj 19, a ja se zbog jednog carskog moram premišljat kak će mi svi porodi iza tog jednog izgledat lol

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Je nategnuto je, iskreno nisam više znala kako da se vratim na temu pa sam se sjetila toga, ali nije baš neki primjer.
    tak nekak sam si i mislila lol

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

izgleda odlično!!
    ne ulazim u njene razloge
    ne znam ženu
    al vjeruem da je itekako moguće veselit se i 20 neinom osmijehu u kući
    je, je pogotovo kad ti je isključivi prihod u kući socijala, a ti nemaš drugog posla nego štancat.
    iskreno, meni nema goreg od ovog pa bilo ono treće, peto ili dvadeseto.
    digni dupe i živi od svojih deset prstiju pa ćemo vidjeti hoćeš li ih imati dvadesetero.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    je, je pogotovo kad ti je isključivi prihod u kući socijala, a ti nemaš drugog posla nego štancat.
    digni dupe i živi od svojih deset prstiju pa ćemo vidjeti hoćeš li ih imati dvadesetero.
    X

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I ja stavljam X ko kuća na ovaj post!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Točno, apsolutno se slažem.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

u to ne ulazim
    mogu samo pretpostavljat
    a pretpostavka je pretpostavka
    ružno mi je reć "štancanje" za trudnoću/porod
    taman iz ne znam kojih motiva
    uostalom, kak bi mnogi rekli, ne radi niš mimo zakona!!!
    a bome ima i ljudi po svitu koji imaju dalkeo više od prosječnog br. djece i rade sa svih deset prstiju...
    ti su "digli dupe"
    kako god, žena stvarno dobro izgleda

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno, meni nema goreg od ovog pa bilo ono treće, peto ili dvadeseto.
    Digni dupe i živi od svojih deset prstiju pa ćemo vidjeti hoćeš li ih imati dvadesetero.
    xxx

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj flopica prvotno napisa Vidi poruku
    a mene od tebe ništa ne vrijeđa jer mi tvoja retorika pokazuje da ne trebam držati do tvog mišljenja
    a osim toga, tebe ionako sve vrijeđa, valjda si nesretna kad te netko taj dan ne uvrijedi - od blagajnice na šalteru, smrdljivih ljudi u čekaoni do frizerke i inih
    X

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ružno napisano.
    Da je bar meni "štancanje" uspjelo, ali unatoč velikom trudu, samo smo troje uspjeli "naštancati".

Radio s deset i dvadeset prstiju, netko jednostavno nema sreće da rodi više djece.

A naslov teme je preprimitivan. Valjda smo odavno prerasli takve osjećaje.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    X
    Beti3, ženo ti si meni fenomen
    pa što lijepo ne kažeš da sam ti grozna i vaka i naka i amen
    tila bi bit kulturna i fina pa ne pišeš niš..da bi onda ispala smišna jer potpisuješ neš

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Beti

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ajme ko u vrtiću LOL

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ružno napisano.
    Da je bar meni "štancanje" uspjelo, ali unatoč velikom trudu, samo smo troje uspjeli "naštancati".

Radio s deset i dvadeset prstiju, netko jednostavno nema sreće da rodi više djece.

A naslov teme je preprimitivan. Valjda smo odavno prerasli takve osjećaje.
    a mislim ono, o čemu ti?!
    kako si se uopće uspjela povezati s mojim riječima?!

kao da ja nemam djecu, i kao da se ne zna što sam mislila pod štancanjem

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a bome ima i ljudi po svitu koji imaju dalkeo više od prosječnog br. djece i rade sa svih deset prstiju...
    ti su "digli dupe"
    i kakve oni opet imaju veze s onim što sam ja napisala.

eto da bude jasno, govorim o ljudima koji ne žele raditi ništa osim djece, oprostite spajaju svoje jajne stanice i spermiće uživajući vodeći ljubav i tako stvaraju plod svoje ljubavi tj. djecu, jedno za drugim i opet jedno zadrugim i opet i opet... ne razmišljajući hoće li ikada i išta moći pružiti toj djeci.
    i ne, oooo ne tu ne mislim na markiranu odjeću i satove klavira, nego minimum minimuma i najnormalnije, najobičnije obrazovanje.
    a bilo bi lijepo eto da podignu du.. o oprostite stražnjicu i potraže posao, a ne čekaju socijalnu pomoć, ali valjda čak i metla bježi od njih.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

i kakve oni opet imaju veze s onim što sam ja napisala.

eto da bude jasno, govorim o ljudima koji ne žele raditi ništa osim djece, oprostite spajaju svoje jajne stanice i spermiće uživajući vodeći ljubav i tako stvaraju plod svoje ljubavi tj. djecu, jedno za drugim i opet jedno zadrugim i opet i opet... ne razmišljajući hoće li ikada i išta moći pružiti toj djeci.
    i ne, oooo ne tu ne mislim na markiranu odjeću i satove klavira, nego minimum minimuma i najnormalnije, najobičnije obrazovanje.
    a bilo bi lijepo eto da podignu du.. o oprostite stražnjicu i potraže posao, a ne čekaju socijalnu pomoć, ali valjda čak i metla bježi od njih.
    Moram se složiti s Tashunicom.

I oprostite, nema mi ništa blaženo ni sveto (da ostanemo u duhu teme) u donošenju ovolikog broja djece na svijet. U mojoj glavi postoje neki limiti koji za druge ne moraju biti takvi, ali rađanje bez neke perspektive za tu djecu mi je skoro pa okrutno. Upravo prema samoj toj djeci.
    Ne mislim ni da je ta majka u onoj drugoj krajnosti koja se provlači kroz cijeli topic, ali smatram da je zajedno sa svojim partnerom strahovito nepromišljena i sebična.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Potpis na Bodulicu! Ne samo da nije fer prema toj djeci, bome nije fer ni prema toj ženi/majci jer je veliku većinu svog života zapravo trudna, a izdržati 19 trudnoća i poroda fakat nije mačji kašalj, pa taman da su djeca očekivana s najvećom srećom i u najvećem duhovnom i materijalnom bogatstvu, nije fer...

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nakon 3 dnevnog odsustva vidim da je tema dobila neku novu dimenziju. Neko je rekao da je do percepcije. I to je možda neka relativna istina u svemu tome. Od doživljaja poroda, do brige oko bebe, muka oko zatrudnjivanja, odgoja, uplitanja okoline u naš intiman život sa pitanjima poput"kad će beba" "Zar nema baka da malo pričuva dječicu" "Zašto dojite tako veliku curu" i slično. Ali kulture u koju spada i hrvatska su "mi" kulture i to nam se povlači još od socijalizma, gdje smo svi mi zajednica, svi imaju pravo i obavezu da znaju sve ono što njih zanima, bez pbzira kako se ispitanik osjećao zbog toga.
    Razumijem da percepcija nas na forumu jeste različita. Bilo bi mi super kada bismo pokazali sljedeći evolutivni nivo i pokušali ne negirati percepciju drugog već razumijeti ga, naučiti kako da se snađe, da se bolje osjeća.
    Meni je lično dosta otvorenih tema ostavilo otvorena usta, sa pitanjem "Šta autorica želi da kaže?" ali ako tema nađe učesnike, istomišljenike, različitomišljenike zašto joj ne dopustiti da se razvija, ali na takav način da bude korisna, a ne idiotska.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Potpis na Bodulicu! Ne samo da nije fer prema toj djeci, bome nije fer ni prema toj ženi/majci jer je veliku većinu svog života zapravo trudna, a izdržati 19 trudnoća i poroda fakat nije mačji kašalj, pa taman da su djeca očekivana s najvećom srećom i u najvećem duhovnom i materijalnom bogatstvu, nije fer...
    Iskreno ima puno više kategorija koje bih ja mogla žaliti da želim nekog žaliti od Hanče koja odlično izgleda okružena svojom zdravom djecom, a svi nasmješeni i peru suđe. TO što nekog smeta višak ne-hrvata koj ijoš i troše hrvacki proračun ne treba skrivati iza brige za jadnu ženu koja je donjela svoju vlastitu djecu na svijet i podigla ih. Osim ak oen mislite da zato što plaćate porez da su to vaša djeca?
    Posljednje uređivanje od pikula : 09.12.2011. at 10:10

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, na ovom roditeljskom forumu, gdje su svi roditelji ili se trude to postati, redovito, bar jednom godisnje krene priča o "štancanju djece" kao efikasnom modelu trošenja proračuna i uvijek se u postovima koji potežu to pitanje osjeća lagno gađenje prema tim ljudima. Nije fer što? Da ona rodi 25 djece u 40 godina i pri tom zivi od doplatka? Mogu reći samo, tko vam brani? Ili što vas briga?
    Što se ne bavite npr. lažnim invalidima? Oni sigurno troše puno više proračunskog novca. Svom susjedu lažnjaku direkt iz svog džepa plaćate cigarete i kladionicu, ali vas svejedno više muči što neka djeca i njihovi roditelji žive od dječjeg doplatka.
    Rađanje djece je još uvijek legalna rabota, za razliku od lažiranja liječničkih nalaza, ali valjda ta prevarantska banda i dalje bolje kotira na ljestvici od nekog s desetero djece.

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, na ovom roditeljskom forumu, gdje su svi roditelji ili se trude to postati, redovito, bar jednom godisnje krene priča o "štancanju djece" kao efikasnom modelu trošenja proračuna i uvijek se u postovima koji potežu to pitanje osjeća lagno gađenje prema tim ljudima. Nije fer što? Da ona rodi 25 djece u 40 godina i pri tom zivi od doplatka? Mogu reći samo, tko vam brani? Ili što vas briga?
    Što se ne bavite npr. lažnim invalidima? Oni sigurno troše puno više proračunskog novca. Svom susjedu lažnjaku direkt iz svog džepa plaćate cigarete i kladionicu, ali vas svejedno više muči što neka djeca i njihovi roditelji žive od dječjeg doplatka.
    Rađanje djece je još uvijek legalna rabota, za razliku od lažiranja liječničkih nalaza, ali valjda ta prevarantska banda i dalje bolje kotira na ljestvici od nekog s desetero djece.
    Bravo!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bogme, slažem se i ja s martom. Ne samo na forumu, u rl još i više, fraza "štancanje djece" se poteže već kod trećeg djeteta, a ovakvi primjeri su uvijek na tapeti.
    Nisam nikako zagovornik teorije "svaki spermić je svet" ali ne vidim ništa pozitivno ni u tolikom isčuđavanju, dok se pravi problemi redovito guraju pod tepih.
    Posljednje uređivanje od pomikaki : 09.12.2011. at 10:54

Stranica 6 od 9 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •