Results 1 to 10 of 10

Thread: Pomoć oko kreme - hitno :)

  1. #1
    klaudija's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,294

    Default Pomoć oko kreme - hitno :)

    radim čokoladnu tortu, s obzirom da sam totalno izašla iz štosa naravno da sam nešto zeznula..

    Recept za kremu ide ovako:

    KREMA: Čokoladu, margarin i šećer otopiti na laganoj vatri (ili na pari).Dodati umućena jaja i pustiti da se sve poveže.

    Otopila sam čokoladu, margarin i šećer, dodala sam jaja miješajući (još uvijek na pari) i naravno da su se zgrušala..
    sad moram sve ispočetka jer mi krema od čokolade i kajgane baš ne zvuči naj naj, a bome ni ne izgleda (probala nisam - još)

    Ne znam gdje sam pogriješila, možda sam stavila previše vode u loncu ispod, možda nisam dovoljno izradila jaja, možda sam trebala maknut s pare pa dodat jaja.. možda sam se trebala klonit recepata i kupit gotovu tortu

    Molim vas iskusnije da mi korak po korak opišete kako da napravim tu kremu..

    Pliz!! poprilično je hitno!!

  2. #2
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Ja bih šećer, jaja i čokoladu otopila, prije grušanja maknula sa vatre, ohladila. U hladno bih umiksala margarin.
    Mislim da su ti se jaja prekuhala i zgrušala.

  3. #3
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Mislim da idu samo žumanjci? Možda da malo obradiš šećer i žumanjke na pari pa dodaš čokoladu da se otopi i to je to.

  4. #4
    klaudija's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,294

    Default

    da, prije sam kao i ti radila kremu i sve je bilo ok, dodala bih izmiksani margarin u hladno i to je bilo to.. (stvarno dugo nisam radila ovakvu kremu)
    Ali u ovom receptu je poredak drugačiji, jaja se dodaju u otopljenu čokoladu, šećer i margarin, u vruće i zapravo mi je logično da se zgrušaju..niš mi nije jasno..

    mislim da idem radit ovako kako ti kažeš.

  5. #5
    klaudija's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,294

    Default

    Quote Originally Posted by oka View Post
    Mislim da idu samo žumanjci? Možda da malo obradiš šećer i žumanjke na pari pa dodaš čokoladu da se otopi i to je to.
    Piše u receptu cijela jaja ..

    to je ovaj recept http://www.coolinarika.com/recept/737658/

    Znala sam da mi prejednostavno izgleda i da ću nešto fulat..

  6. #6
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Evo ovako, išla sam pogledati svoj recept.
    Idu cijela jaja, ali ovako kao sam ti napisala.
    Znači jaja, šećer i možeš staviti malo otopljenu čokoladu (u mikrovalnoj) i na pari miksati cca 15-20min.
    Voda ispod lagano nek kuha. Masu ohladiš dobro i dodaš pjenasto izrađeni maslac.

    Količina sastojaka u mojem receptu:
    4 jaja
    25dkg šećera
    4 rebra čokolade (100g)
    200g maslaca

    Krema je za prste polizati, to mi je i za torte, za oblatne

    ps. ja stavim i malo manje maslaca, ali prema želji
    Last edited by oka; 03.12.2011 at 20:26.

  7. #7
    klaudija's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,294

    Default

    Uspjela sam!!

    Ovako kako si rekla. krema mi se čini ok, fina je. mislim da je dobro sve ispalo..
    Sutra ću znat kakva je torta

    Oka, hvala ti!!

  8. #8
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    Drago mi je ako sam pomogla

  9. #9
    kljucic's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    početak Slavonije
    Posts
    2,137

    Default

    A degustacija je....? Mi smo sutra u Zagrebu (i idući vikend, ženo bez fejsbuk profila)

  10. #10
    klaudija's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,294

    Default

    Sutra (odnosno danas) ste onda kod nas na degustaciji )


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •