Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 129

Tema: Radman: žena-majka-starica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Radman: žena-majka-starica

Mene danas baš ubolo u uvo (djed nam obavezno sluša nedjeljom u dva). Dakle kaže Radman : Danas žena od 42, 43 ako je rodila recimo dvoje djece izgleda kao starica. A meni MOlim?! UOpće me ne zanima njegov antioksidant, ne sumnjam u njegovu znanstvenu karijeru, a za poduzetničku će se očito morati pointeresirati neke pravne institucije, ali niti to me emotivno ne angažira naročito, ali ova izjava me stvarno lansirala iz cipela. Što je prosječni japi bez djece s 42 godine divota i ljepota, slika i prilika vitalnosti kojem bismo svi trebali težiti?! Ili bismo ipak sve trebale zauvijek zadržati izgled šesnaestogodišnjakinje kako tim istim čičama ne bismo kvarile pogled. Žene od 42 i 43 i 45 koje ja znam i koje su majke dvoje, troje djece su lijepe gospodine Radman, ljepše od mnogih koji se uzimaju kao standard vječne mladosti i poželjnosti. Njihovo majčinstvo ih nije iscrpilo nego obogatilo! Tu ću stati, ali morala sam to napisati.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    Tu ću stati, ali morala sam to napisati.
    neka si pikula napisala, i nek se goni i prolupali radman i njegov falši eliksir u...nek sam odabere di

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    neka si pikula napisala, i nek se goni i prolupali radman i njegov falši eliksir u...nek sam odabere di
    je, lakše mi je, hvala, cure

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ne znam koliko on ima djece, ali očito ni njegovo tijelo nije baš neki uzor zategnutosti i napetosti. a on još i nema izgovor
    i ne izgledaju žene ko starice zbog poroda nego zbog teškog načina života. otkazi, briga za preživljavanje, rad i uslijed svega toga zapuštanje.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

X na sve vas iznad.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma nemojte se sikirati zbog njega. Malo je čovjek u posljednje vrijeme izgubio kompas. Taj će sve reći da proda sebe (i svoj proizvod).

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ne sumnjam u njegovu znanstvenu karijeru
    Počni sumnjat, jer za tu sumnju postoje debeli razlozi. On je "veliki znanstvenik" samo za JL. A ostalo u vezi nastupa, bolje da i ne govorim: samodopadnost uz nemušto i neuvjerljivo zamuckivanje.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Počni sumnjat, jer za tu sumnju postoje debeli razlozi. On je "veliki znanstvenik" samo za JL. A ostalo u vezi nastupa, bolje da i ne govorim: samodopadnost uz nemušto i neuvjerljivo zamuckivanje.
    X

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ajme meni nebuloza! Je da...baš...Znam puno više onih bez djece (i frajera ili s previše frajera) koje izgledaju lošije u tim godinama od onih koje imaju djecu, jedno ili više njih. Neki očiti razlog ja vidim u tome što se one bez frajera ne troše, a svi znamo da seks pomlađuje...a tu dolazimo do ovih s previše frajera koje nemaju mjere pa izgledaju kao olinjale kokice u nastojanju da izgledaju što primamljivije...i malo su se previše istrošile.

Tko se uopće uzbuđuje oko izjava jednog lika koji vrlo vjerojatno stoji u prvim redovima Eros 4U i odumro mu prst od klikanja na fotiću jer nema druge zabave tog tipa u životu...

Osobno se osjećam (a po riječima drugih i izgledam) sa svakim djetetom sve mlađe.
    Tak da striček....samo ti trabunjaj.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Eh da, ne volim Rozgu, ali složila bih se s onom njenom u ovom slučaju žena-majka- KRALJICA!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam troje djece a izgledam cca 10 godina mlađe nego što imam. redovito šokiram ljude, pogotovo kad čuju da imam dijete od 8 godina pa krenu računat kad sam rodila LOL.

a imam i prekonekoliko poznanica moje generacije neudanih i bez djece što izgledaju 15 godina starije od mene

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

istina Lutonjice, ti si stvarno svjetli primjer za našu tezu Uostalom kaj to nije logično, trudnoće odgađaju menopauzu, redovno smješkanje dječici je najbolji facelift. Ja se ne bih mjenjala, da daju cijeli svijet, da malo citiramo dečke LOL
    Posljednje uređivanje od pikula : 05.12.2011. at 00:48

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, možda je Lutonjica testirala Radmanov pripravak u probnoj fazi!?
    Znači, ic ofišl nau, sad sam babac i po znanstveni(čki)m kriterijima???!!!!
    Ma, nek' se slika i on i taj njegov pripravak...

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja bi stavila ovaj tijek stvari: žena-zaposlena majka-starica. Od kada sam se vratila na posao i imam barem 30% više bora nego dok sam bila kućanica na porodiljnom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nemam nijednu boru a radim.
    oke, ne sad na porodiljnom, ali inače LOL

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ja ne znam gdje radman zivi, ali bome ove zene u tim godinama, sto ih ja vidam, bez obzira na broj djece, ili zaposlenicki status, ne izgledaju ni najmanje kao starice.
    treba mu bolji pr za taj njegov eliksir. ova recenica mu je bas antipropaganda.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne znam gdje radman zivi, ali bome ove zene u tim godinama, sto ih ja vidam, bez obzira na broj djece, ili zaposlenicki status, ne izgledaju ni najmanje kao starice.
    treba mu bolji pr za taj njegov eliksir. ova recenica mu je bas antipropaganda.
    potpisujem
    sva sreća pa taj put nisam gledala NU2

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

recimo, ja kad gledam sliku svoje none, sa 50 godina, fakat je izgledala kao starica. naborana, nekako izmorena.

a moja mama, sad sa 61 godinom (još radi, deaedi, i nikako joj se ne ide u penziju ) izgleda odlično. bolje nego sa 40, npr.

sebe neću ni spominjati jer sam ja još mlada, ne ulazim u nikakvu tu kategoriju :moš_mislit:

ja stvarno mislim da to sve skupa najviše ima veze, uz malu pomoć genetike (jer naboranost te čini starijim), sa stanjem duha, najozbiljnije. imaš njih koje s 25 izgledaju već onako ozbiljno, za reć im vi.
    a imaš one koji su mladoliki i s 50.
    vrijedi i za muški i za ženski rod.

treba u sebi ostavit ono nešto djetinje, vrckasto, živahno, neozbiljno - ti ljudi dugo ostaju mladi.

ok, il ić pod nož.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

meni su govorili vi s 18, a sad me više nitko ne šljivi- djeca me pomladila

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prestrašno mi je što Radman izjavljuje, i što kao hrv. medijski prostor "pije", od njegovih otkrića do eliksira. Ili je... porebambija pod stare dane, ili je toliko uvjeren u svoju genijalnost i popularnost i na ego tripu da je "anything goes". Jest da je neka popularna onako... uzrečica da je tanka granica između genijalnosti i ludila... ali što je previše previše je. A najbolje mi je kako on sebe vidi kao "znanstvenika-radnika" na čijem tijelu raste "rak" korporacijskih iskorištavatelja... Piše on to sve u kolmni Lifestyle globalne korporacije Playboy, uslikan s dva škampa u rukama, s nekim osvrtima o restoranima. Mislim da je njegov avion "zarulao po pisti" i odlijepio se od tla...

Kažu mi da je (bio) relevantan znanstvenik. Ako je, uništit će si ono što je gradio cijeli život ovim "ispadima" pod stare dane. Može ga Franc. akademija obožavat koliko god hoće.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 05.12.2011. at 17:24

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

pa, je francuzi oduvijek vole ovak malo trknute - to ih zabavlja

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Nekad su žene stvaarno brže starile. Valjda im je i život bio teži nego što je nama danas, a bogami nisu se ni nešto trudile da izgledaju bolje. Čast izuzetcima.

Baš nekidan razgovaramo u društvu ( a sve smo skoro u onom klubu 4o) kako su se vremena promijenila. Naše mame su uglavnom nosile klasične kostimiće, trajna je bila pod must have, a danas se mi moramo svađati s kćerima jer posuđuju našu odjeću i šminku bez pitanja.

Recimo, ja u godinama u kojima je moja kćer danas nisam mogla obući skoro ni jedan mamin odjevni predmet, a da se nisam recimo htjela maskirati u neku "finu gospođu" za maskenbal.

Moja mala danas redovno zaviruje u moj ormar, a ponekad se ja mogu poslužiti i u njezinom ako uspijem što naći u onom silnom ćumezu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja mama se tak genijalno oblači da ja i prije, a i sad mogu nosit njenu odjeću. često mi pokloni neki komad svoje robe. šteta što ima 2 broja manju nogu od mene pa joj ne mogu drmnut i neke cipele
    žena fakat ima i super ukus i super figuru.
    62 su joj godine
    i da, i ona izgleda mlađe LOL

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    moja mama se tak genijalno oblači da ja i prije, a i sad mogu nosit njenu odjeću. često mi pokloni neki komad svoje robe. šteta što ima 2 broja manju nogu od mene pa joj ne mogu drmnut i neke cipele
    žena fakat ima i super ukus i super figuru.
    62 su joj godine
    i da, i ona izgleda mlađe LOL
    Moja pokojna mama je bila 11 godina starija od tvoje.

I umrla je prije više od 18 godina kad je valjda i moda bila drugačija, a i nisi se baš imao gdje oblačiti osim u standar konfekciji, vartexu ili eventualno dati sašiti nešto.

Gledam i po svojim i sestrinim fotografijama da bolje izgledamo sada nego onda. Sve neki mini valovi, fudbalerke, šminka ko za maškare, a i roba mi iz ove perspektive izgleda smiješno.

minji otrok avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Radman želi prodati svoje "otkriće".
    A s veseljkom očito ima problema

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj minji otrok prvotno napisa Vidi poruku
    Radman želi prodati svoje "otkriće".
    A s veseljkom očito ima problema

Mislila sam zaobići ovu temu, ali ne mogu odoljeti, ovaj komentar mi je fakat popravio dan...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja cu ipak reci da me trenutno radman zalosti
    ono sto je napravio u znanosti 70-tih je velika stvar (koga zanima nek gugla SOS odziv ili ti ga SOS response).

pokrice za ovu lakrdiju od prouzvoda koji promovira nalazi se navodno u skupljnju novaca za MediLs koji na zalost nije ni ovaj put zazivo iako se nadalje u realizaciji projekta otislo.

ja cu reci samo ah

to je sve OT.

a sad da se vratim an temu:
    radman veselo promovira stvari, samo eto ovaj put se zamjerio nama zenama.
    slazem se da majcinstvo uopce ne utjece na izgled, bolje bi mu bilo da je rekao da izgledu dorpinosi i genetika, pa da je malo tu upleo nekih cudnih naziva proslo bi mu puno bolje, ovako jadno.

neko je pitao da li ima djece, pa da kazem ima i to sto bi vecina nas ovdje rekla velike.

i jos nesto ana rekla si da je starcic, mozda, ali jako vitalna i iskreno vrlo zabavan, kad se ne baca u komercijalizaciju, to mu ide jako jako lose.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

spajalica, drago mi da si se sjetila njegovo SOS-a, to je tada bila velika stvar...
    Ja rodila nisam, a ne izgledam niti bolje niti lošije od cura koje imaju troje ili četvero djece (a tu smo negdje u dobi koju proziva), zapravo,, sve izgledamo sjajno!.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije li on sam u tom ili nekom drugom razgovoru rekao da je ostvario znanstvenu karijeru, da vise nitko ne ovisi o njemu (misleci na djecu) i da se sad moze baviti stvarima koje ga zabavljaju.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ja cu ipak reci da me trenutno radman zalosti
    ono sto je napravio u znanosti 70-tih je velika stvar (koga zanima nek gugla SOS odziv ili ti ga SOS response).

pokrice za ovu lakrdiju od prouzvoda koji promovira nalazi se navodno u skupljnju novaca za MediLs koji na zalost nije ni ovaj put zazivo iako se nadalje u realizaciji projekta otislo.

ja cu reci samo ah

to je sve OT.

a sad da se vratim an temu:
    radman veselo promovira stvari, samo eto ovaj put se zamjerio nama zenama.
    slazem se da majcinstvo uopce ne utjece na izgled, bolje bi mu bilo da je rekao da izgledu dorpinosi i genetika, pa da je malo tu upleo nekih cudnih naziva proslo bi mu puno bolje, ovako jadno.

neko je pitao da li ima djece, pa da kazem ima i to sto bi vecina nas ovdje rekla velike.

i jos nesto ana rekla si da je starcic, mozda, ali jako vitalna i iskreno vrlo zabavan, kad se ne baca u komercijalizaciju, to mu ide jako jako lose.
    uh, moram iksati.
    Posljednje uređivanje od ms. ivy : 06.12.2011. at 10:44

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Koke moje, krivo ste interpretirale cijelu priču, on je rekao - Zašto ne bi nekad u budućnosti žena sa 60 ili 80 izgledala mlado? Jer ako je prije XXX godina žena u 40ima sa 2 djece izgledala kao starica, a u današnje vrijeme je sa 40 mlada i lijepa, ne vidi razloga zbog kojeg ne bi vjerovao da se ta granica u budućnosti može još pomjeriti.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Gledala sam to u nedjelju, i ja sam zapamtila da je rekao nešto potpuno drugačije, u stilu: PRIJE je žena od 40ak godina koja je rodila dvoje djece izgledala kao starica, a danas se to jako promijenilo, pa shodno tome možemo zamislit da će za neko vrijeme i žene od 100 godina izgledati puno mlađe nego što danas izgledaju"
    Nije mi namjera branit Radmana niti nedajbože tvrdit da nije izgubio kompas, samo mi se čini da se cijeli topic razvio iz krivo citiranih riječi.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

sad si me ponukala da pogledam na zahtjev. mozda veceras.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, pa to mi zvuči logičnije i vjerojatnije da je rekao, iako, ako može marketirat energizer, što se mene tiče, može svašta izjavljivat i sve je vjerojatno.

Ako je to njegova poruka, moja je - ali, žene, ako vam možda lice i tijelo i izgledaju bolje danas nego prije (možda), jajnici su vam ostali isti, i 40-te, jajničko-biološki gledano, nisu nove 30-te, kao što ni 30-te nisu nove 20-te, i ne odgađajte trudnoću. Jer, odgađanje trudnoće nosi veliku cijenu sa sobom, a za to još nisu smislili energizer, iako se, evo, neki proizvod dhea pokušava prodati da mijenja starenje... i već je i u ZG-u otvoren neki centar što prekokreće proces starenja u stanica... mislim da su to sve gluposti... cijeli taj rejuvenation... osim ako nije na razini kozmetike.

Na žalost, jer ja bi prva htjela bit forever young.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.12.2011. at 15:17

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ina, zivotni vijek se zaista poprilicno produzio u prosjeku gledano. (ovdje mislim na zapad prvenstveno). takoder gledajuci generaciju nasih roditelja, mislim da su nove generacije danas vitalnije i da bolje izgledaju. naravno da mi ovaj radmanov proizvod izgleda hm, hm, ali ja mislimda ljudska rasa ima potencijla za duzi i vitalniji zivot.
    sto se tice jajnika, mislim da ce i tu znanost napredovati, ako ne u tijelu zene, onda izvan njeng tijela.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    sto se tice jajnika, mislim da ce i tu znanost napredovati, ako ne u tijelu zene, onda izvan njeng tijela.
    Seni, kao neko ko je proživio i živi MPO inside-out, može... go for it, ako vam nije bed prolaženje kroz MPO postupke 5-10 godina, troškovi od nekih 20.000 EUR, ili više ako se mora na donaciju jajnih stanica. Kažem, ono... odgovorno tvrdim - nije to bez svoje cijene. A napredovanje znanosti bolje zvuči napisano... nego kad se u to upustiš pa vidiš kako je reprodukcija još uvijek velika enigma.... Ondonsno kako stare dobne postavke itekako još vrijede.

Ali, činjenica jest da javnost koja to prati ima neki dojam - ono, onda ćeš na IVF, pis of kejk. Nije pis of kejk. I daleko su od toga da to postane pis of kejk. I to treba znati. Linkam super članak a propos modernih zabluda o neplodnosti... a Radman i Energizer mi je tu baš dobro došao kao novi popularni mit-to-be, jer se on stvarno sve češće čuje i od popularnih estrada ljudi - tipa Renata Sopek, ono 30-te su nove 20-te itd., danas nije problem roditi kasnije... nije, ako ćeš sve to prolazit, samo taj dio rečenice niko ne kaže:

http://magazin.net.hr/zdravlje/preve...06.html?pos=n1
    Posljednje uređivanje od ina33 : 06.12.2011. at 16:46

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Seni, kao neko ko je proživio i živi MPO inside-out, može... go for it, ako vam nije bed prolaženje kroz MPO postupke 5-10 godina, troškovi od nekih 20.000 EUR, ili više ako se mora na donaciju jajnih stanica. Kažem, ono... odgovorno tvrdim - nije to bez svoje cijene. A napredovanje znanosti bolje zvuči napisano... nego kad se u to upustiš pa vidiš kako je reprodukcija još uvijek velika enigma.... Ondonsno kako stare dobne postavke itekako još vrijede.

Ali, činjenica jest da javnost koja to prati ima neki dojam - ono, onda ćeš na IVF, pis of kejk. Nije pis of kejk. I daleko su od toga da to postane pis of kejk. I to treba znati. Linkam super članak a propos modernih zabluda o neplodnosti... a Radman i Energizer mi je tu baš dobro došao kao novi popularni mit-to-be, jer se on stvarno sve češće čuje i od popularnih estrada ljudi - tipa Renata Sopek, ono 30-te su nove 20-te itd., danas nije problem roditi kasnije... nije, ako ćeš sve to prolazit, samo taj dio rečenice niko ne kaže:

http://magazin.net.hr/zdravlje/preve...06.html?pos=n1
    ina, razumijem sto hoces reci.
    ja govorim opcenito, u vecim vremenskim dimenzijama. prije sedamdesetak godina je i ovakva potpomognuta (u smislu da nije pis of kejk) bila sf. tko zna sto ce nam znanost omoguciti za recimo osamdesetak ili sto godina.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Razumijem. Ali, kako sam ja žena koja voli praksu i ono... blato logistike - ubacujem svoj waiver - i tada, kad ovo i ono bude nezamislivo, to će sigurno vući sa sobom ogromne troškove, zafrkanu logistiku, malu uspješnost i neće biti rješenje za sve, iako će se, baš kao Radman i Energizer, pokušavat tako reklamirati.

Konkretno, u Natureu je izašao članak koji pokušava smanjiti marketinški učinak (vani) ponude "produžite svoju plodnost" zamrzavanjem jajnih stanica, jer je ciljana skupina za to žene 35+, kod kojih taj postupak, ionako eksperimentalan, gotovo da i nema uspješnosti - samo 10 žena na svijetu je iznijelo vitalnu trudnoću na taj način. Članak ima za "cilj" dokazati kako bi taj postupak zamrazavnaja jajnih stanica za sve trebao proglasiti "eskeprimentalnim" jer nije tako uspješan kako se reklamira, i kako ljudi vole misliti - ljudi vole pozitivne vijesti.

I, da proširimo temu od zgraž-zgraž, jer je, u stvari, benefit svega onaj off-topic dio - to je jedan od velikih izazova znanosti. Da ju neki regulator stisne da ne krene u reklamerske vode stila "otkrili smo ovo i ono!!!" "žene će začimati ovako i onako"! "Energizer uspijeva ovo i ono". Ma kako se znanstvenici branili da su oni u biti samo mali zaigrani geniji i da se ne smije stavljat samare na let njihovog genijalnog uma.

Mislim - skoro pola stoljeća nakon rođenja prve IVF bebe, to je i dalje postupak koji uspijeva u samo 30% slučajeva, znači, za 70% će bit negativan. Ma koliko je za moj osobni život to fantastično - moje dijete je rođeno iz zamrznutog zametka - ja sam prva koja neće reći hurej, jer znam koliko je to sve skupa teško i što sa sobom nosi, za skoro pola parova, a nekima neće nikad uspjeti, niko ne zna zašto.

Energizer, zamzravanje js - baš mi ukazuju da je to apsolutno nužno - da ih neki birokrat zauzda.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.12.2011. at 10:08

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cvijeto dobar
    ina33 good point, ja isto mislim da bi se istraživanja razvijala u boljem i porduktivnijem smjeru kad motivi ne bi bili zamagljeni marketingom i prodajom, odnosno kad bi znanost ostala znanost. Ovaj miks reklame, znanosti/ tržišta, općeg dobra/profita, zdravlja/seksi izgleda kao da je ispao iz lošeg SF romana. Vrli novi svijet je mila majka u odnosu na ovaj smjer.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    jer se on stvarno sve češće čuje i od popularnih estrada ljudi - tipa Renata Sopek, ono 30-te su nove 20-te itd., danas nije problem roditi kasnije...
    Kao starija trudnica i rodilja zaista sam se naslušala savjeta tipa - ne boj se, pa danas je medicina toliko napredovala da nije nikakav problem roditi zdravo dijete i u starijoj dobi. Da se nisam našla u toj koži vjerojatno bih i sama tako mislila. Nekako se čovjek osjeća sigurno i zaštićeno u svijetu u kojem znanost toliko napreduje i tako vjerno služi čovjeku. Nažalost, to je samo kad si u ulozi slučajnog promatrača i kad nemaš potrebu upustiti se u detalje.
    Kad sam se upustila u detalje, vidjeh da je vrhunski domet medicine kod starijih trudnica kod kojih postoje neki rizici za dijete - otkriti djetetu pogrešku ako je ima i uništiti ga. Za mene to, nažalost nije medicina...
    Dobro je Ina da si okrenula medalju i na drugu stranu. Korisna rasprava...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Kao starija trudnica i rodilja zaista sam se naslušala savjeta tipa - ne boj se, pa danas je medicina toliko napredovala da nije nikakav problem roditi zdravo dijete i u starijoj dobi. Da se nisam našla u toj koži vjerojatno bih i sama tako mislila. Nekako se čovjek osjeća sigurno i zaštićeno u svijetu u kojem znanost toliko napreduje i tako vjerno služi čovjeku. Nažalost, to je samo kad si u ulozi slučajnog promatrača i kad nemaš potrebu upustiti se u detalje.
    E, tu se slažem, ma koliko mi je vrhunska sofisticirana znanost to omogućila, na svojoj sam koži osjetila koliko je teško to ostvariti, a javnost ima percepciju da je to pis of kejk - ono, nema problema, samo ti odi kod doktora koji će iščarobirat svoje. Što.. ne može? Kako? Zašto? Pa ova je rodila u 50-toj? Što... ne ide to? Ma daj? I tako.

Svi se osjećaju sigurno i zaštićeno kad to nije baš njihov problem. A i svi mi ipak podliježemo nekoj pojednostavljenoj percepciji, svako u različitoj mjeri i na različiti način, ali... stvari nisu tako jednostavne kakve bismo mi (dobro, neki od nas, neki nemaju želju bit vječno mladi, ja sam za to - šala mala, ali nije daleko od istine) htjeli da budu.

To je jednostavno zabluda i onda se to skrši o glavu onome ko je došao na tragu svemogućnosti modernih tehnologija... a daleko je to od svemogućnosti, iako je prešlo jedan dobar put i niže začudne uspjehe, ali to je još u rangu začudnog uspjeha, a ne u rangu... ne znam... redovne "proizvodnje", iako ljudi to tako nekako shvaćaju... ono.. da je sve moguće, a mladost nikad ne prestaje, a ljudi su magično nekako evoluirali pa se mladost produžila do neslućenih granica.

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nadam se da je tocno ovo sto je tangerina rekla.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

nije tangerina, reko je danas žena od 42, 43 ako je rodila recimo dvoje djece izgleda kao starica zašto to za dvadeset, trideset godina ne bismo promjenili. Tko pogleda ponovno nek kaže. Uostalom stalno trabunja u medjima o tome kako nakon menopauze strašno ostarimo jer evoluciju više nije briga za nas itd. što je po meni užasno šovinistički,pogotovo od jednog znanstvenika, tako parazitirati na raznim anksioznostima i kompleksima koje današnje društvo nameće ženi, uglavnom u smjeru žene kao seksualnog objekta koji mora dogovarati određenim standardima, a ne žene kao osobe koja bi baš i mogla biti ponosna na svoje bore u pedesetoj, iskustvo, mudrost, djecu ili unuke, a ne se žderat s time dal je komad. Da se on drži priče o smanjenju upalnih procesa kod čovjeka kao takvog ja ne bih kupila, ali se ne bih ne ljutila, ali ovo kako on plasir tu menopauzu i rađanje mi baš ide na jetra. Ni je ni jednom spomenuo isrpljenog muškarca s podočnjacima o posla i kartanja nek njemu prodaje te svoje ćiribu tabletice LOL zezam se malo naravno

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nisam čitala detalje, samo naslov i reći ću samo ovo. Ok, ako prema Radmanu za žene vrijedi ova žena- majka- starica, vjerojatno pod utjecajem svog "eliksira mladosti" živi u uvjerenju da za njega vrijedi muškarac- otac- mladić grrrrrrrrrrrrrr.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

nije tangerina, reko je danas žena od 42, 43 ako je rodila recimo dvoje djece izgleda kao starica zašto to za dvadeset, trideset godina ne bismo promjenili. Tko pogleda ponovno nek kaže. Uostalom stalno trabunja u medjima o tome kako nakon menopauze strašno ostarimo jer evoluciju više nije briga za nas itd. što je po meni užasno šovinistički,pogotovo od jednog znanstvenika, tako parazitirati na raznim anksioznostima i kompleksima koje današnje društvo nameće ženi, uglavnom u smjeru žene kao seksualnog objekta koji mora dogovarati određenim standardima, a ne žene kao osobe koja bi baš i mogla biti ponosna na svoje bore u pedesetoj, iskustvo, mudrost, djecu ili unuke, a ne se žderat s time dal je komad. Da se on drži priče o smanjenju upalnih procesa kod čovjeka kao takvog ja ne bih kupila, ali se ne bih ne ljutila, ali ovo kako on plasir tu menopauzu i rađanje mi baš ide na jetra. Ni je ni jednom spomenuo isrpljenog muškarca s podočnjacima o posla i kartanja nek njemu prodaje te svoje ćiribu tabletice LOL zezam se malo naravno

pikula pogledaj ponovo. nisi u pravu.

link na cijelu emisiju ti je http://www.youtube.com/watch?v=5dumr1xoVqs

a o tom dijelu govori između 11 i 14 minute videa

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj lela123 prvotno napisa Vidi poruku
    pikula pogledaj ponovo. nisi u pravu.

link na cijelu emisiju ti je http://www.youtube.com/watch?v=5dumr1xoVqs

a o tom dijelu govori između 11 i 14 minute videa
    Onda je čovjek dobro i rekao.
    Prije 150-200 godina žene su stvarno u toj dobi izgledale ko starice. Vjerojatno im je i životni vijek bio kraći.
    A što se tiče Radmana, ne znam više što bi o čovjeku mislila. Treba i njemu valjda malo šuške, nema vajde od nauke.
    Al da li bi popila taj eliksir ako stvarno djeluje... bi!
    Što ću kad sam tašta.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Radman pretjeruje.

Žene već sa 38 počnu izgledati kao babe. A još ranije se počnu tako ponašati.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno, ne treba generalizirati.

Evo i izuzetaka:

http://www.insanetwist.com/2009/08/miss-over-fifty-contest.html

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

čuj, Moover svatko ima svoje kriterije - netko ne gleda ni starije do 20 godina (ako ćemo po fotkama u časopisima moraš imati max 16 godina) i hvala Bogu da neki takav za mene pomisli baba, šta bi da ti se svaki kripl obraća po cesti do kraja života (to je jedan od benefita kad više nisi klinka, taman kad počenš imati pametnija posla ljigavci u najvećem postotku posustanu). Ne čudi mene što toga ima na svijetu, nego što jedan vrhunski znanstvenik svojim ugledom pokušava promovirati takav svjetonazor i zaraditi na tome.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni se čini besmislano komentirati nešto što smo slušali/le samo usput ili uopće nismo , iz cijele ove teme nije mi jasno što je radman rekao i tko od vas je pratio/la emisiju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •