Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 129

Tema: Radman: žena-majka-starica

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Seni, kao neko ko je proživio i živi MPO inside-out, može... go for it, ako vam nije bed prolaženje kroz MPO postupke 5-10 godina, troškovi od nekih 20.000 EUR, ili više ako se mora na donaciju jajnih stanica. Kažem, ono... odgovorno tvrdim - nije to bez svoje cijene. A napredovanje znanosti bolje zvuči napisano... nego kad se u to upustiš pa vidiš kako je reprodukcija još uvijek velika enigma.... Ondonsno kako stare dobne postavke itekako još vrijede.

Ali, činjenica jest da javnost koja to prati ima neki dojam - ono, onda ćeš na IVF, pis of kejk. Nije pis of kejk. I daleko su od toga da to postane pis of kejk. I to treba znati. Linkam super članak a propos modernih zabluda o neplodnosti... a Radman i Energizer mi je tu baš dobro došao kao novi popularni mit-to-be, jer se on stvarno sve češće čuje i od popularnih estrada ljudi - tipa Renata Sopek, ono 30-te su nove 20-te itd., danas nije problem roditi kasnije... nije, ako ćeš sve to prolazit, samo taj dio rečenice niko ne kaže:

http://magazin.net.hr/zdravlje/preve...06.html?pos=n1
    ina, razumijem sto hoces reci.
    ja govorim opcenito, u vecim vremenskim dimenzijama. prije sedamdesetak godina je i ovakva potpomognuta (u smislu da nije pis of kejk) bila sf. tko zna sto ce nam znanost omoguciti za recimo osamdesetak ili sto godina.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Razumijem. Ali, kako sam ja žena koja voli praksu i ono... blato logistike - ubacujem svoj waiver - i tada, kad ovo i ono bude nezamislivo, to će sigurno vući sa sobom ogromne troškove, zafrkanu logistiku, malu uspješnost i neće biti rješenje za sve, iako će se, baš kao Radman i Energizer, pokušavat tako reklamirati.

Konkretno, u Natureu je izašao članak koji pokušava smanjiti marketinški učinak (vani) ponude "produžite svoju plodnost" zamrzavanjem jajnih stanica, jer je ciljana skupina za to žene 35+, kod kojih taj postupak, ionako eksperimentalan, gotovo da i nema uspješnosti - samo 10 žena na svijetu je iznijelo vitalnu trudnoću na taj način. Članak ima za "cilj" dokazati kako bi taj postupak zamrazavnaja jajnih stanica za sve trebao proglasiti "eskeprimentalnim" jer nije tako uspješan kako se reklamira, i kako ljudi vole misliti - ljudi vole pozitivne vijesti.

I, da proširimo temu od zgraž-zgraž, jer je, u stvari, benefit svega onaj off-topic dio - to je jedan od velikih izazova znanosti. Da ju neki regulator stisne da ne krene u reklamerske vode stila "otkrili smo ovo i ono!!!" "žene će začimati ovako i onako"! "Energizer uspijeva ovo i ono". Ma kako se znanstvenici branili da su oni u biti samo mali zaigrani geniji i da se ne smije stavljat samare na let njihovog genijalnog uma.

Mislim - skoro pola stoljeća nakon rođenja prve IVF bebe, to je i dalje postupak koji uspijeva u samo 30% slučajeva, znači, za 70% će bit negativan. Ma koliko je za moj osobni život to fantastično - moje dijete je rođeno iz zamrznutog zametka - ja sam prva koja neće reći hurej, jer znam koliko je to sve skupa teško i što sa sobom nosi, za skoro pola parova, a nekima neće nikad uspjeti, niko ne zna zašto.

Energizer, zamzravanje js - baš mi ukazuju da je to apsolutno nužno - da ih neki birokrat zauzda.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 07.12.2011. at 10:08

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cvijeto dobar
    ina33 good point, ja isto mislim da bi se istraživanja razvijala u boljem i porduktivnijem smjeru kad motivi ne bi bili zamagljeni marketingom i prodajom, odnosno kad bi znanost ostala znanost. Ovaj miks reklame, znanosti/ tržišta, općeg dobra/profita, zdravlja/seksi izgleda kao da je ispao iz lošeg SF romana. Vrli novi svijet je mila majka u odnosu na ovaj smjer.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    cvijeto dobar
    ina33 good point, ja isto mislim da bi se istraživanja razvijala u boljem i porduktivnijem smjeru kad motivi ne bi bili zamagljeni marketingom i prodajom, odnosno kad bi znanost ostala znanost. Ovaj miks reklame, znanosti/ tržišta, općeg dobra/profita, zdravlja/seksi izgleda kao da je ispao iz lošeg SF romana. Vrli novi svijet je mila majka u odnosu na ovaj smjer.
    Potpisujem te. A kad tome prirodamo još natur-gurue, situacija je još gora, jer razuma - nigdje.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

nije tangerina, reko je danas žena od 42, 43 ako je rodila recimo dvoje djece izgleda kao starica zašto to za dvadeset, trideset godina ne bismo promjenili. Tko pogleda ponovno nek kaže. Uostalom stalno trabunja u medjima o tome kako nakon menopauze strašno ostarimo jer evoluciju više nije briga za nas itd. što je po meni užasno šovinistički,pogotovo od jednog znanstvenika, tako parazitirati na raznim anksioznostima i kompleksima koje današnje društvo nameće ženi, uglavnom u smjeru žene kao seksualnog objekta koji mora dogovarati određenim standardima, a ne žene kao osobe koja bi baš i mogla biti ponosna na svoje bore u pedesetoj, iskustvo, mudrost, djecu ili unuke, a ne se žderat s time dal je komad. Da se on drži priče o smanjenju upalnih procesa kod čovjeka kao takvog ja ne bih kupila, ali se ne bih ne ljutila, ali ovo kako on plasir tu menopauzu i rađanje mi baš ide na jetra. Ni je ni jednom spomenuo isrpljenog muškarca s podočnjacima o posla i kartanja nek njemu prodaje te svoje ćiribu tabletice LOL zezam se malo naravno

pikula pogledaj ponovo. nisi u pravu.

link na cijelu emisiju ti je http://www.youtube.com/watch?v=5dumr1xoVqs

a o tom dijelu govori između 11 i 14 minute videa

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj lela123 prvotno napisa Vidi poruku
    pikula pogledaj ponovo. nisi u pravu.

Onda je čovjek dobro i rekao.
    Prije 150-200 godina žene su stvarno u toj dobi izgledale ko starice. Vjerojatno im je i životni vijek bio kraći.
    A što se tiče Radmana, ne znam više što bi o čovjeku mislila. Treba i njemu valjda malo šuške, nema vajde od nauke.
    Al da li bi popila taj eliksir ako stvarno djeluje... bi!
    Što ću kad sam tašta.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Koliko sam ja shvatio, od njega neće nitko biti ljepši, samo će mu stanice u tijelu duže živjeti...?

Znači, ako si ružan sa 30 i počneš piti eliksir, samo ćeš duže biti ružan... :D
    Posljednje uređivanje od Moover : 07.12.2011. at 16:35

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

radmanov eliksir samo za lijepe 30-godišnjake

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko sam ja shvatio, od njega neće nitko biti ljepši, samo će mu stanice u tijelu duže živjeti...?

Znači, ako si ružan sa 30 i počneš piti eliksir, samo ćeš duže biti ružan... :D
    Ali ja sam ti toooliko lijepa da je prava šteta da ta ljepota ne potraje.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nemam zvučnu karticu, ali naravno da ti vjerujem. A dobro, krivo čula, krivo čula. Nek sam se ja nabrbljala

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Bodulica prvotno napisa Vidi poruku
    Ali ja sam ti toooliko lijepa da je prava šteta da ta ljepota ne potraje.
    Znam kako ti je, i mene muče isti problemi...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kakvi antioksidansi - za to su najbolji konzervansi- lijep si i kad nisi više živ. Par hrenovki na dan umjesto 200 eura za antioksidans.
    Posljednje uređivanje od pikula : 08.12.2011. at 10:13

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Sve je stvar osjećaja i vlastitog stava. I u 20-tim, 30-tim, 40-tim ... 100-tima!
    Npr. neki imaju mišljenje da su žene ružne u trudnoći (ružni nazivi, izrazi), ružne u 30-tim, 40-tim babe itd., ali zašto bih slušala Radmana i ine koji imaju takvo mišljenje o ženama, ako sam sama sa sobom zadovoljna?!

Smatram da je sasvim u redu izraziti svoj stav i emocije, potrebno je opaliti i verbalni backhand pojedincima.
    Ipak, materija je sklona propadanju, gravitacija čini svoje s godinama

A tek onaj izbor za miss 50+, gle, plastičnih Barbika, vaaauuu, Mooveru!

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Marna prvotno napisa Vidi poruku
    A tek onaj izbor za miss 50+, gle, plastičnih Barbika, vaaauuu, Mooveru!
    baš sam to htjela komentirati.
    mooveru, stvarno me zanima, tebi su te žene lijepe i zgodne?
    meni su totalno skeri, ono, vidiš da nisu mlade, da nešto ne štima na cijeloj slici

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Da imam 55-60 godina i da trebam izabrati kako bi mi žena trebala izgledati, vjerujem da bih se prije odlučio na izgled tih žena iz natjecanja nego na izgled prosječne hrvatske 50-godišnjakinje...

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Vjerujem da će doći i to vrijeme, Mooveru - kad budeš 50+ i ... zanima me tvoj izbor, kao i mišljenje tvoje ljepše polovice.
    Eh, odletjela sam u daleku budućnost.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Šta ste zapeli za mene? Uostalom, zar ne bi svatko od nas volio izgledati što bolje u bilo kojoj fazi svog života?

Samo se netko trudi i uspjeva u tome, a netko se ne trudi pa izgleda tako kako izgleda...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Koja teza.... To što je tebi bolje, meni znači gore izgledati. Ne želim tako izgledati niti da dijele besplatno na uglu moje ulice taj izgled. Ne bih uložila niti trud da prošećem ulicom za taj izgled. Imamo jednu tak "dobro držeću" poznanicu od šezedsetak godina, ona valjda misli da izgleda kao da ima 35, a i oni koji joj samo bulje u dekolte bi se vjerojatno s njom složili. Moja kćer je se uvijek bojala. Meni je to billo čudno jer se inače ne boji ljudi, a i gđa je vrlo ljubazna prema njoj. Kad je imala negdje tri, četiri godine jeruspoejla izreži da je se boji jer izgleda kao baka-djevojčica. Ne zna da li je djevojčica ili vještica iz Snjeguljice. Tako nešto. Ja se slažem sa svojim djetetom - meni je taj botoksirani izgled totalno spuki, ono kao ne znaš da li je sad ustala iz piramide ili tek ide leć. Evo moje ispirke svima koji se marljivo trude oko vječne mladosti, not my cup of tea.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ono kao ne znaš da li je sad ustala iz piramide
    Ajme, LOL !!!.Meni su ove Mooverove koke 50+ čist fajn... nisam ih dublje zagledala... .valjda sam i ja ostala na... atributima .

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne znam gdje radman zivi, ali bome ove zene u tim godinama, sto ih ja vidam, bez obzira na broj djece, ili zaposlenicki status, ne izgledaju ni najmanje kao starice.
    treba mu bolji pr za taj njegov eliksir. ova recenica mu je bas antipropaganda.
    potpisujem
    sva sreća pa taj put nisam gledala NU2

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ono kao ne znaš da li je sad ustala iz piramide ili tek ide leć.

a i Moover me nasmijao s
    Znači, ako si ružan sa 30 i počneš piti eliksir, samo ćeš duže biti ružan...
    meni općenito smeta taj stav prema kojemu bi stariji ljudi (ono, od 60 pa nadalje) trebali i dalje izgledati super mladi, zategnuti, zgodni, seksualno aktivni
    i da se razumijemo, nemam ništa protiv onih koji zaista drže do toga, koji se ševe i u stotoj, ali ako je ženi tlaka ševiti se sa 55, ako je suha i ako ju to muči, pa pusti je, brate mili na miru, neće tu popraviti stvar ni jedan lubrikant, stara je, suha je i amen
    znam da je ovo zvučalo radikalno i ne želim generalizirati, ne mislim da je kod svih isto, ali to potenciranje mladosti i vitalnosti mi već ide na živce
    ja sam za dostojanstvenu starost, bore, sijede, neke druge aktivnosti koje mogu radovati starije ljude

naravno, tko voli, nek izvoli
    evo, ja bih voljela živjeti 150 godina i biti zdrava (ono, pokretna) da stignem napraviti sve ono što me zanima
    a sad, hoću biti naborana, sijeda (mislim, vjerojatno hoću, već sad imam njih nekoliko), drhtava, ovakva, onakva - baš me briga

i da, te spuki stare žene djevojčice (ni ja nisam zagledala previše ove MOoverove, ono, jesu zgodne, e sad, što otkriva dekolte, ruke)
    imam jednu takvu u bliskoj blizini i nekada mi je baš zastrašujuće
    što je najgore, ona misli kako zaista izgleda mlađe kad sa svojih 54 stavi neko tirkizno sjenilo na oči ili obuče neku dječju kombninaciju (da, i oblači se na dječjem odjelu jer je super sitna)

i ja izgledam mlađe nego što jesam pa me je tako nedavno unakazila frizerka i to skrativši mi kosu, tek mi je na kraju rekla da s onom prijašnjom frizurom ne izgledam kao mama
    prestala sam ići kod nje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    jer se on stvarno sve češće čuje i od popularnih estrada ljudi - tipa Renata Sopek, ono 30-te su nove 20-te itd., danas nije problem roditi kasnije...
    Kao starija trudnica i rodilja zaista sam se naslušala savjeta tipa - ne boj se, pa danas je medicina toliko napredovala da nije nikakav problem roditi zdravo dijete i u starijoj dobi. Da se nisam našla u toj koži vjerojatno bih i sama tako mislila. Nekako se čovjek osjeća sigurno i zaštićeno u svijetu u kojem znanost toliko napreduje i tako vjerno služi čovjeku. Nažalost, to je samo kad si u ulozi slučajnog promatrača i kad nemaš potrebu upustiti se u detalje.
    Kad sam se upustila u detalje, vidjeh da je vrhunski domet medicine kod starijih trudnica kod kojih postoje neki rizici za dijete - otkriti djetetu pogrešku ako je ima i uništiti ga. Za mene to, nažalost nije medicina...
    Dobro je Ina da si okrenula medalju i na drugu stranu. Korisna rasprava...

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    pa point je da temu možemo proširiti.
    zašto se borimo protiv starosti, bora, sjedih?
    dal su nas šokirale prve sijede i prve bore ili smo ih sa srećom dočekale (moš mislit , al ajd, rasprave radi)
    dal razmišljamo o fejsliftingu, cicaliftingu i inim liftinzima?
    dal je to ponižavajuće za ženu ili nije, nego smo sretne da imamo tu mogućnost?
    dal je bitno što ne znam, lut izgleda ko da joj je 20 ili je skroz nevažno?
    jel mladost više na cijeni?

a s obzirom na muškog sugovornika, možemo temu i proširiti - npr kako podnose ideju o ćeli?
    i tako, ima potencijala, nije da nema
    Ne možemo generalizirati, ima osoba u 20ima koje izgledaju kao da imaju bar 35, a ima i obrnutih primjera, puno više u današnje vrijeme tako da Radman trkelja bezveze.

Imam 28 god i par mimičkih bora oko očiju i ne smetaju me, niti me brinu. Ne brinu me ni godine ni približavanje 30te (nadam se da neće ni kasnije), svi mi govore da sad izgledam bolje nego prije djece
    Ponekad na pitanje koliko mi je godina moram izračunati jer nisam sigurna jel 27 ili 28 : , brojka mi nije bitna, ponekad se još osjećam kao teenager i smješno mi je to jer sam mislila da ću kad dobijem djecu "odrasti", nemam pojma ni sama što bi to točno trebalo uključivati

Voljela bi malo korigirati cice ali to nije zbog godina, samo me jako strah zahvata, padam u nesvjest radi vađenja krvi

Meni osobno je nevažno kako netko drugi izgleda. Za sebe imam neke kriterije i očekivanja.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj (maša) prvotno napisa Vidi poruku
    moram izračunati jer nisam sigurna jel 27 ili 28 : , brojka mi nije bitna,.
    he he, tako sam ja jednom rekla da imam 31, a imala sam tad već 32
    nije da sam krila godine, ali meni nekako sve stalo s tih 30
    a da me netko pita kako se osjećam, rekla bih kao da imam 16

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ljiljan@ prvotno napisa Vidi poruku
    Kao starija trudnica i rodilja zaista sam se naslušala savjeta tipa - ne boj se, pa danas je medicina toliko napredovala da nije nikakav problem roditi zdravo dijete i u starijoj dobi. Da se nisam našla u toj koži vjerojatno bih i sama tako mislila. Nekako se čovjek osjeća sigurno i zaštićeno u svijetu u kojem znanost toliko napreduje i tako vjerno služi čovjeku. Nažalost, to je samo kad si u ulozi slučajnog promatrača i kad nemaš potrebu upustiti se u detalje.
    E, tu se slažem, ma koliko mi je vrhunska sofisticirana znanost to omogućila, na svojoj sam koži osjetila koliko je teško to ostvariti, a javnost ima percepciju da je to pis of kejk - ono, nema problema, samo ti odi kod doktora koji će iščarobirat svoje. Što.. ne može? Kako? Zašto? Pa ova je rodila u 50-toj? Što... ne ide to? Ma daj? I tako.

Svi se osjećaju sigurno i zaštićeno kad to nije baš njihov problem. A i svi mi ipak podliježemo nekoj pojednostavljenoj percepciji, svako u različitoj mjeri i na različiti način, ali... stvari nisu tako jednostavne kakve bismo mi (dobro, neki od nas, neki nemaju želju bit vječno mladi, ja sam za to - šala mala, ali nije daleko od istine) htjeli da budu.

To je jednostavno zabluda i onda se to skrši o glavu onome ko je došao na tragu svemogućnosti modernih tehnologija... a daleko je to od svemogućnosti, iako je prešlo jedan dobar put i niže začudne uspjehe, ali to je još u rangu začudnog uspjeha, a ne u rangu... ne znam... redovne "proizvodnje", iako ljudi to tako nekako shvaćaju... ono.. da je sve moguće, a mladost nikad ne prestaje, a ljudi su magično nekako evoluirali pa se mladost produžila do neslućenih granica.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nisam sve čitala i zapravo me više smeta da žene smeta Radmanova izjava nego sam izjava. Imam 29 godina, troje djece i izgledam mlađe. Ili je samo ljudima postalo tooliko neobično da netko s 29 g ima dijete od 10. Uglavnom, ja se nadam da ću s 42 g izgledati staro 42 g i da ću šečući unučiće izgledat kao što baka treba izgledat, naborano i raspamećeno nad unučićima. I radno, što će valjda pridonijet mojoj oronulosti. A tek kako ću izgledat s praunucima, kad budem u penziji... To će bit bolje nego svi Radmanovi uspjesi s eliksirom...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    , ja se nadam da ću s 42 g izgledati staro 42 g i da ću šečući unučiće izgledat kao što baka treba izgledat, naborano i raspamećeno nad unučićima. I radno, što će valjda pridonijet mojoj oronulosti. ..
    ajd ti casa ne pretjeruj, s 42 godine naborano, oronulo i raspamećeno

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam sve čitala i zapravo me više smeta da žene smeta Radmanova izjava nego sam izjava. Imam 29 godina, troje djece i izgledam mlađe. Ili je samo ljudima postalo tooliko neobično da netko s 29 g ima dijete od 10. Uglavnom, ja se nadam da ću s 42 g izgledati staro 42 g i da ću šečući unučiće izgledat kao što baka treba izgledat, naborano i raspamećeno nad unučićima. I radno, što će valjda pridonijet mojoj oronulosti. A tek kako ću izgledat s praunucima, kad budem u penziji... To će bit bolje nego svi Radmanovi uspjesi s eliksirom...
    ti sigurno imaš 23, 24 godina, ma 25 u vrh glave

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Trećinu je već odradila... još samo da se nabora i orone...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma nije žena mislila da će sa 42 imati unuke i izgledati naborano...
    nego da će sa 42 izgledati kao i da ima 42, a kad jednom bude baka, da želi i izgledati kao baka - naborano, raspamećeno nad unučićima.

ako griješim, onda sam ja već baka.
    raspamećena jesam, priznajem.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Dakle, stvarno imam 29 godina. Rodila sam prvo dijete s 19 godina i da čini mi se izgledno da ću s 42 godine, kad će mi najstariji imati 23 godine biti baka. I tad namjervam izgledati strao 42 godine. I nekako mi se čini izgledno i da ću imati i bora i da ću se tako naborana veseliti svojim unucima. Ako je ludo što se nadam biti baka s 42 godine i tada i izgledati kao baka, onda sam luda. I oronulost koju ću tada u nekoj mjeri posjedovati sam već pripisala poslu. I mnogo mi je luđe s 42 godine nastojati izgledati mladoliko i groziti se na pomisao postajanja bakom.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

I baš mi to ide na živce, to da je nenormalno s 42 godine biti baka i izgledat 42 godine staro, što valjda uključuje i koju boru. Ne znam ali baka mog sina je to postala u 39 godini života i da ima bora i da ponekad izgleda umorno jer još uvijek radi i odgaja djecu koja još žive s njom, ali svejedno ja kad ju vidim vidim baku koja se veseli svome unuku. I ne vidim kog se vraga treba iščuđavati nad time da nemaju svi prvu djecu u 35 i da usprkos tomu ne muzu krave na Velebitu. Moja je sveki tako i postala baka u 39, i majka troje djece, i magistra znanosti, i naborana i oronula shodno godinama joj, jer je normalna a ne uber žena. I ne znam zašto bi to da izgledaš naborano u skladu s godinama i da budeš baka u 40-iima bilo nešto što treb izbjeći ili odgoditi. Eto, ponavljam ja se tom dijelu života baš pravo veselim. A jošse više veselim kako ću tek naborano i oronulo izgledati kad u 65 odem u penziji i počnem šetati praunuke. A svi vi koji se tome čudite, samo se čudite

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

hm, neki dobiju dijeten sa 44
    npr. mm
    a nije naboran, nije ni star
    više onako, zreo

mislim da je sve opet do čovjeka,
    do njegovog osjećaja, do nekih osobnih postignuća
    slažem se da je bedasto pokušati zaustaviti vrijeme...

meni su divne pojedine žene u zrelim godinama
    čije lice priča priču, one njegovane ali ne na način da pokušavaju maskirati same sebe
    onako, kad ih pogledam vidim na njihovim licima da su proživjele i sreću i tugu, i ljubav i mržnju i brigu
    i radost i suze i smijeh.
    volim ta živopisna i stvarna lica

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja ne želim biti prerano baka. Ne toliko radi sebe već ne želim da moja kći rađa prerano. U mom svijetu je prerano sve prije cca 24. godine.
    To je naravno samo moja fiks ideja, ne ulazim u ničije izbore.
    Mislim, neću ni u njezin (previše).

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A kakav je zapravo taj Radmanov eliksir? To je nešto univerznalno? Piješ nešto što pegla bore, zateže mišiće, tjera celulit, boji sijede- sve to u jednoj piluli? I još k tome nema nikakvih nuspojava i ni na što ne djeluje štetno, naravno...Radmanov problem je u tome što je lakovjernost možda svojstvenija tinejdžerkama nego zrelim ženama...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Žene, aj prije nego komentirate, pogledajte video što je poslala lela123....

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    Žene, aj prije nego komentirate, pogledajte video što je poslala lela123....
    Previše očekuješ.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I ja sam rodila prvo dijete s 19, a 42 godine je moja bliska budućnost.
    Budem li baka u toj dobi ne moram nužno i izgledati kao "baka". Barem ne onako kako smo te bake doživljavali kad smo bili nešto mlađi.
    U svom okruženju vidim mnogo dobrodržećih baka i više puta nisam bila sigurna da li te žene šetaju djecu ili unučad. Kako god, vrijeme je na našoj strani.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Stvar je osobne percepcije. Jesi li mlad/mlada ili star/stara.
    Uostalom, kako bi opstala gigantska farmaceutska industrija koja proizvodi te eliksire mladosti, kremice, balzame za trackanje-mackanje, a sve u svrhu da se zategnu te sitne nesavršenosti koje su odraz zrelosti-mudrosti-ludosti?
    Već sam se nagledala vršnjakinja koje imaju napuhana usta kao Angie J. i sl.
    Moja ustašca mi, i ovako, bez silikona, izgledaju prenapuhana - auuuu, koja lijepa žaba bih bila kad bih još dodala malko!?

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Meni je dovoljno popiti tabletu sinersula i eto mi usana ko Sevine i Anđine zajedno. Ali onda moram po protualergijsku injekciju.

Srećom, zadovoljna sam ovakvima kakve mi je priroda dala.

No ne bih imala ništa protiv malo botoxa na par strateških mjesta.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

U svom okruženju vidim mnogo dobrodržećih baka i više puta nisam bila sigurna da li te žene šetaju djecu ili unučad. Kako god, vrijeme je na našoj strani.
    Ovo moram potpisati! Vrijeme je na našoj strani, oh, yeah....!

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne znam, moja prabaka je umrla u 104.oj godini, tkala je svilu do zadnjeg dana i živjela samostalno i od svojih prihoda, u stotoj je imala operaciju kuka i nakon toga se potpuno oporavila. Bila je izborana kao prava stogodišnja starica, a mudra, strpljiva, hrabra, nesalomljiva, fina i nježna istovremeno, pobožna, ali bez ikakvih predrasuda. Kad vidim ovo što se danas smatra "dobrodržećim", bude mi smješno, nisu mojoj prabaki ni do koljena. Eto ako želim izgledati kao netko u svojoj starosti onda je to ona. Kad je uz prozor plela svoju dugu pletenicu uspravna i zamišljena gledala svoje ruže u vrtu izgledala je kao djevojka, a kad bi stavila maramu preko smotane pletenice okrenula bi se i primila posla kao žena u najvećoj snazi, sa strašću koju danas ne možete vidjeti svaki dan. Ja sam praunuka i poznajem je samo ako staricu, ali u mojem je sjećanju življa od mnogih s kojima sam odrasla i koji su svakodnevno oko mene i koji su izgubljeni u svojim i tuđim očekivanjima, koji su zamrli iznutra od opsjednutosti samim sobom, i mogu si staviti reflektore, a ne samo silikone, meni će ostati blijede sjene samih sebe.

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pikula, super si ti to sročila, baš onako prozaično...

Imala sam i ja baku, živjela je nešto kraće...umrla sa 94, ali je skoro do zadnjeg dana kopala u polju iako joj to s financijskog aspekta nije bilo potebno i izgledala je dobro u odnosu na vrijeme u kome je živjela.

Samo što ti ja svilu tkati ne znam niti me baš nešto zanima, kopati u polju također neću, a ruku na srce...teško i da ću doživjeti tako pozne godine.

Pa se onda ovako prizemno tješim da ću bar ovo malo svog neproduktivnog života poživjeti dobrodržeća pa će moji unuci, umjesto ovako kao što ti prekrasno opisuješ svoju baku, reći kako je njihova baba imala njegovane nokte, otkačenu frizuru i išla je na tretmane botoxom i skakala na koncertu Robbia Williamsa i odvaljivala na Balaševićeve pjesme.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kad gledam oko sebe, žena sa 40 godina i dvoje male djece predškolske dobi, a još uz to zaposlena, ali ipak bez financijske mogućnosti da ima dadilju i spremačicu,bez baka servisa, uglavnom i izgleda neugledno i starije. Govorim o slučajevima gdje su zadovoljeni navedeni uvjeti.
    Neugledno po danas nametnutim kriterijima, a to su BMI ispod 22, kosa bez izrasta, dotjerana, štikle, šminka.......Ne znam nijednu takvu.
    Posljednje uređivanje od mama od formata : 04.01.2012. at 13:18

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pikula, super si ti to sročila, baš onako prozaično...

Imala sam i ja baku, živjela je nešto kraće...umrla sa 94, ali je skoro do zadnjeg dana kopala u polju iako joj to s financijskog aspekta nije bilo potebno i izgledala je dobro u odnosu na vrijeme u kome je živjela.

Samo što ti ja svilu tkati ne znam niti me baš nešto zanima, kopati u polju također neću, a ruku na srce...teško i da ću doživjeti tako pozne godine.

Pa se onda ovako prizemno tješim da ću bar ovo malo svog neproduktivnog života poživjeti dobrodržeća pa će moji unuci, umjesto ovako kao što ti prekrasno opisuješ svoju baku, reći kako je njihova baba imala njegovane nokte, otkačenu frizuru i išla je na tretmane botoxom i skakala na koncertu Robbia Williamsa i odvaljivala na Balaševićeve pjesme.

Da, ja sam više taj đir... to mi je fora... a neka takva baka bi mi možda bila opterećujuća - ta iz polja i s pletenicama... malo daleka ovom vremenu, ali opet, sve je to stvar ukusa, dijelom. Ovo je fakat de gustibus, a i gustibuse djece formira i majka... iako, često djeca idu i u kontru, pa traže suprotan stil.

Konkretno, meni je najveća fora baba iz moje okoline koja sa štakom i umjetnim kukom, ful sređena (decentno, nije sad u šljaštećem i nema izgled.. .kako ono... kao da je ustala iz piramide, to mi je genijalno), gleda oglase da bi s mužem i prijateljima otišla u Beč i takve stvari... a ne ova s pletenicama i poljem... ali, to jednostavno nije moj svijet.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj mama od formata prvotno napisa Vidi poruku
    Kad gledam oko sebe, žena sa 40 godina i dvoje male djece predškolske dobi, a još uz to zaposlena, ali ipak bez financijske mogućnosti da ima dadilju i spremačicu,bez baka servisa, uglavnom i izgleda neugledno i starije. Govorim o slučajevima gdje su zadovoljeni navedeni uvjeti.
    Neugledno po danas nametnutim kriterijima, a to su BMI ispod 22, kosa bez izrasta, dotjerana, štikle, šminka.......Ne znam nijednu takvu.
    evo mene

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    evo mene
    I sad daj onu fotku sa desetke, u rozim štiklama.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam...
    sve moje prijateljice su oko 45
    i nemaju nikakve servise, ni generacijske ni kućopomagačke
    dobro, neke imaju veću djecu, ali i oko njih je ogromna briga; nije s pelenama ali je sa kontroliranjem daha na duhanske proizvode, urina na lake droge... i to iscrpljuje
    a ne zna se koja bolje izgleda

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

evo i mene, samo bez štikli i s par kila više nego taj BMI 22 propisuje. tko još nosi štikle dok mu djeca trče cestom i parkom? i nisam koka-tip, nego više sportivo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

idealan je do 25
    čoksa, ti si itekako u toj kategoriji

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •