Pokazuje rezultate 151 do 200 od 266

Tema: Izbori 2011

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    La_mama, uopće ne sporim ovo o čemu pišeš i potpuno si u pravu što se tiče uništene proizvodnje koja jest možda bila nekonkurentna, ali moglo ju se modernizirati, trebala se izbjeći pljačka u privatizaciji itd, itd. Ja samo kažem da ništa ne može dugoročno biti besplatno ili jeftino (inflacijom pojedeni krediti, život "za male pare", život iznad mogućeg standarda i sl.).
    x. Jedino... modernizacija... to koji put je jednostavnije zvuči nego što je izvedivo, isto kao i prekvalifikacija radne snage itd. Koji put je jeftinije/jednostavnije green field investicija, jer su stvari... a jednostavno... ne možeš ih modernizirati. Mi smo, barem u dijelu privatnog gospodarstva, promijenili sustav, jednostavno, to je nemoguće nadoštukavanjem napraviti boljitak u puno područja. Jer treba novi mentalni sklop, a to ne možeš samo izvadit-ubacit novo, i jer je potreban ono totalno drugi set znanja i vještina. Mislim... pola današnjih poslova prije nije niti postojalo. Teško je pratit i promjene unutar kapitalizma, a kamoli iz jednog u drugo... Način organizacije firmi u socijalizmu, nema veze s ovim u kapitalizmu.

Ja mislim na liniji da socijalizam nije bio dugoročno održiv kao takav. I onda je sve ovo drugo nekako nastalo kao cijena toga.... i došlo na naplatu.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2011. at 11:17

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •