Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 266

Tema: Izbori 2011

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja nisam skeptik- znam da će biti bolje- samo ne znam kada- a imam 30.

u potpunosti se slažem s Mooverom i ovim profesorom koji je napisao članak

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    I bojim se scenarija Grčke...
    Na sreću, teško, mi smo malo žešći povjesni kmetovi, a Matije Gupca već odavno nema. Imamo nešto hajdučije dolje u južnim krajevima, ali ukupno, nismo ni Francuzi skloni revoluciji, a ni Grci (njihov pak mentalni sklop ne mogu iščitati).

Kmetovi smo i to se vidi.

Moover,aj nek' si se odlučio i pametno napisao. Naravno da trebaš biti sretan na neshvaćenosti, zar se ne bi prepao da si shvaćen?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Na sreću, teško, mi smo malo žešći povjesni kmetovi, a Matije Gupca već odavno nema. Imamo nešto hajdučije dolje u južnim krajevima, ali ukupno, nismo ni Francuzi skloni revoluciji, a ni Grci (njihov pak mentalni sklop ne mogu iščitati).
    Ja sam iz južnih krajeva, blizu Hajduku, valjda mi je onda taj scenarij zamisliviji.

Ali, evo... ne znam jel' da se tješim ili rastužujem s tom misli.

Bilo kako bilo... ja ću se, kao i ti, koncentrirat na male stvari - MPO - i da baš ne pretjeruju. A za drugo.... volila bi da dođe do nekog konsenzusa među strankama oko bitnih ciljeva, a ne da ono - ako ti meni ne daš moje fotelje/poticaje/ovo-ono - ubaciti odgovarajuću riječ - ja ću ovo/ono... Ali, dok ovo pišem, već mi se pari da čujem songove iz Yalta, Yalta, a to mi je onako.... više za scenu... barem u današnje doba. Ali, neka, treba se nadat.

Ono čemu se ja stalno nadam je da se dogodi inflacija emocija i ekspanzija razuma u politici.... i društvu općenito. I tu ću ostat.. možda i vječni naivac.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2011. at 14:18

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj ivanche prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro si zapamtila. Vidiš kako sve ovisi o prezentaciji. Ubojstvo, pa makar nenamjerno, očito nije prepreka za fotelju. Ipak sve ovisi o savjesti.

I ja sam skeptik, a daleko sam od 40+.
    Čačićev slučaj samo je vrlo dobro odrađen posao PR agencije. Sve uz pomoć spin doktora može od crnog postati bijelo. A i dotični zna da nije isto ako na suđenje dođe kao običan građanin ili kao ministar u vladi susjedne i prijateljske Hrvatske.
    Uostalom nije se on jedini ispeglao, pogledajte Vesnu Pusić kako više ne docira iz nebeskih visina .
    Neki nisu tako marljivo vježbali pa su ostali manje simpatični i manje spretni govornici (Milanović).

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Dobro, oće više onda ta 2012. i promjena ljudske DNK silom odozgo, iz svemira?

Jesu u pravu ovi Jehovci kad kažu da se približio Sudnji dan?

Jel' se to Sotona smije slatko - Kako li sam uspješan!, a netko mu drugi poručuje - Nećeš dugo!

Ako ove umne tekstove, koji uz razbor i racionalnu analizu, u sebi sadrže i apsolutni osjećaj nemoći pred onim što opisuju,
    prevedemo na jezik teorija zavjere i religioznih proročanstava, dobijemo da se možemo pouzdati samo u ono što nam se za sretan život poručuje od pamtivijeka - živite u sadašnjem trenutku, volite se, ne brinite se tjeskobno za sutra, sutrašnji dan će se za sebe pobrinuti....

I, šta nam drugo preostaje?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da će ti bilo koji aktivist na ovo krenut s citatima "samo šačica ljudi mijenjaju svijet", ako ste se ikad pitali itd. itd., što se viđa po potpisima.

Osim toga, nisu svi ljudi, bili muško ili žensko, ful apolitični da traže isključivo utočište u okrilju doma, čak i da nisi aktivisti...

Na to me uvijek podsjeti izvrstan film "Životi drugih" koji pokazuje da ne možeš baš ful pobjeć od države i politike.... ma koliko se trudio.

Preostaje nam.... birat najbolje... ne nadat se nekom ludom boljitku i ne hranit mentalni sklop "sutra će nam bit bolje", nego upravo ovo što svi kažu - sami si moramo to bolje napravit. Ne dubit razlike, nego tražit zajedništvo. Ono, Jalta, Jalta, s punim pravom mi to možete sad u facu vratit .
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2011. at 14:38

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim.. politika i država te zakače di joj se najmanje nadaš... i na totalno osobnom nivou - konkretno, ovu moju ekipu zaskočilo kod ginekologa. A živjeli oni u sadašnjosti... Pa, nije im pomoglo.. to koncentriraj se na sadašnjost..
    Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2011. at 14:42

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja volim politiku
    krivo sam se izrazila, u stvari, zanimljiva mi je.
    i pred penziju, s velikom djecom, se zamišljam u saboru
    neko u vrtu, a ja u saboru

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zašto ne .

E, da, sjetila se još ko je živio u sadašnjosti - cvrčak, iz "Cvrčka i mrava". Tako da je neka isto i vjekovna mudrost da baš ne živiš samo u sadašnjosti.. mislim... tako žive dječica i stariji ljudi, i po Cesaru i pseći rod, a nama moderna psiho-struja to želi prodat kao "in" i za odrasle ljude, ali po meni, i to je spin...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Mislim.. politika i država te zakače di joj se najmanje nadaš... i na totalno osobnom nivou - konkretno, ovu moju ekipu zaskočilo kod ginekologa. A živjeli oni u sadašnjosti... Pa, nije im pomoglo.. to koncentriraj se na sadašnjost..
    Nije to sadašnji trenutak u smislu - holala, boli me briga, neka se drugi aktiviraju,

to je jedna puno, puno dublja tema kojom se bave sva filozofska učenja i sve religije, ali za primjenu toga treba biti na daleko višoj razini.

Bez brige, nisam ni ja na njoj, još sam na razini čujem/čitam, brucoš, samo nabacujem teorije od kojih svaka u turbulentnim vremenima može naći svoje uporište, pa i ova da nas može spasiti samo svemirska intervencija koja će izmijeniti naše vibracije.
    Zvuči ekstra ludo, ali nakon realno-katastrofičnih analiza čovjek se i time može zabaviti. Ako mu je do zabave.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Bogme, za mistične teorije i duhovne sfere i te više razine svijesti fakat mi fali.... ono nešto... hladim se i na sam spomen riječi Zeitgeist i takve stvari. Tu sam fakat ko Kekin - onaj GPS mi je "himna".

Ali, opet... de gustibus.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ne brini ne znači isto što i - ne radi!
    Misli se- radi, ali ne brini tjeskobno ..., i još puno , puno toga pride.
    No, nema veze s temom, samo prolazi jer je filozofski trenutak.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ono što možemo, mi mali i veliki ljudi, u bilo kojoj situaciji, da pomažemo jedni drugima i ako je ikako moguće, eto barem da ne odmažemo.
    jako me rastužuje količina nerazumijevanja, netolerancije, čak i otvorene mržnje prema ljudima druge nacije, boje, seksualnog opredjeljenja.
    rastužuje me i količina neodgovornosti i nemara prema svojoj sredini, prirodi, susjedima.

evo gledam slučaj zgrade (rodbina u dalmaciji) od 10tak ulaza, gdje svaki od njih vodi svoju politiku i svaki ulaz ima ugovor sa svojom
    firmom za održavanje (ne pitajte kako i zašto). dakle, fasadu zgrade treba obnoviti jer je dotrajala.
    ali ti se ulazi neće ujediniti i zajednički skupiti novac za obnovu fasade - nema šanse, jer predstavnici pojedinih ulaza ne pričaju jedni s drugima.
    fasada će se dakle obnavljati - po ulazima, kako koji ulaz skupi novaca. ma ima li tu logike ?

naravno, svi će spremno kukati na račune grijanja koje dobijaju u dotrajalnoj zgradi (a veliki su jer se griju na struju).

eto, to je jedan primjer gdje se mali ljudi mogu ujediniti i zajednički riješiti jedan veliki problem koji bi u konačnici svima donio korist.
    a nema veze s time tko je na vlasti.

minji otrok avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Potpis, moover.

Ja ne mogu doći k sebi na odgovore ljudi "očekujem da će nam bit bolje !". Pa, kako, kako, čovječe???? Možemo naprvit temelje da djeci naše djece, eventualno našoj djeci bude nešto bolje. Al' da bude bolje za 2 godine - no chance.
    Evo, ja mislim da ima prostora za optimizam.
    Znam malu firmu (10-ak zaposlenih), koja je prije 2 g. bila pred ključem u vratima. Bave su se elektronikom, automatikom i sl. Svi proizvodi potpuno zastarjeli. Ono malo tržišta na koje su plasirali proizvode pojela je svjetska i naša (domaĆa ) kriza, kineska konkurencija. Bivši direktor je razmišljao da li da zatvori firmu, ili da "slavu propasta" dodijeli nekom mlađem. Odabrao je ovo drugo, noseći se mišlju da će on ostati u sjećanju kao "uspješan direktor", a da će ljudima otkaz dati "zelembać" koji će morat otrpjeti bijes i optužbe sredovječnih radnika zbog otkaza.
    No, dogodilo se neočekivao. "Zelembać" je zaigrao na sve ili ništa. Putovao je svijetom, slao na stotine mailova tjedno, grebao noktima i grizao zubima, svo vrijeme radio po 16 sati dnevno, i petke i svetke, sve da dobije kakav posao. Radnici su skužili da je pitanje opstanka, pa ni njima nije teško doći nedjeljom ili ostati do noći da odrade što treba. Vrata su se počela otvarati. Doduše, najprije vani. Ovdje su još uvijek natječaji rezervirani za stranačke istomišljenike. No, počela se mijenjati percepcija. Pročulo se da su opstali, i da su sposobni, i da su kvalitetni. Kriza je njima kao i svima ostalima, ali se više ne pomišlja o zatvaranju firme. Nisu više na infuziji. Preživjeli su, dižu se.

Hrvatska ima puno više nego ova mala firma iz primjera. Zato sam sigurna da bi nam moglo biti bolje.
    Ali bojim se da nema ljudi poput "zelembaća" koji se neće štedjeti, koji će gristi i grepsti da izađemo iz krize. Bojim se da će opet saborske klupe biti prazne, ali njihova se plaća neće dirati, dolazili oni na posao ili ne. Ostat će i ministri i župani i gradonačelnici i načelnici i direktori i upravitelji i šefovi... svi će oni ostati u sedlu bez obzira da li poboljšaju ili pogoršaju situaciju. Zato nam neće biti bolje. A moglo bi

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Znate što ću vam ja, na kraju, reći.... meni se čini da "skeptici" na ovom topicu upadaju u dobnu skupinu 40+ (jedino se moover nije izjasnio, jer u poručju već za Energizer, ili nije ).

Evo, meni je.... a ne znam što reći... jel' zavidim... jel' se razniježim... jel' si kažem - jednostavno si prestara i cinična, vrijeme je za mlade lavove... kad čitam post anne iz Dugava, i mogu na to jedino zaključit - ona nema više od 30... ili ona je član SDP-a. Možda sam fulala.

Anne, pls nemoj se ljutiti, ali ti si mi baš onako primjer... meni teško shvatljivog optimizma (zagrljaj peace).
    Ma ina33 niti sam član ijedne stranke a bome sam i over 30 i kaj bi se ljutila pa svatko ima pravo na mišljenje
    Ali želim i vjerujem zbog svoje djece!
    Molim svaki dan da se nađe netko dovoljno hrabar i pametan da ne polemizira o prošlosti nego da zasuče rukave, napravi rez i okrene novu stranicu i kaže idemo raditi da nam SVIMA bude bolje!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Slažem se i ja, i da se molim, za to bi se molila. Slažem se i s minji otrok, lijepo si to dijagnosticirala - i ja mislim - da nam neće bit bolje jer nema dovoljno spremnosti da se ljudi ponašaju ko radnici od zelembaća, a niti dovoljno zelembaća da naprave kritičnu masu. To jest, ja ih zasad ne vidim i čini mi se da ljudi očekuju, bez "troškova", tj. da nam bude bolje samom činjenicom promjene vlasti. Volila bih da sam u krivu, ako vam to išta znači.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni je drago da je hdz izgubio izbore. Gade mi se oni i sve što ima veze sa njima. Sjeli su mi na jetru, žuč i živce i teško da ih tko može nadmašiti. Uf.... našla bi im ja lijeka. Tu ću stati, tek toliko da ne bi napisala previše.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma Grcima je super. U deset puta boljoj su situaciji od naše, a kampiraju na trgu. Vidjela bih ja njihove mitnige da su malo sjevernije. Da vidiš čim malo stisne zima kak više ne budu štrajkali. Da nam je ko Grčkoj bilo bi super.
    Glasamza Cvijetu u saboru
    Posljednje uređivanje od pikula : 08.12.2011. at 21:53

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma cvijetu za preCjednicu...

eris avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ono što mi se više gadi od trule vlasti, jeste građanstvo, vječiti kritičari svega i svačega i nevjernici bilo čega. Pitate se otkuda taj i taj tu?! A zašto to niste bili vi, sa tako pametnim idejama, zašto niste ostavili dječicu, hodali po partijskim sastancima, nek vam ostatak naroda psuje mater, a vi proputovali lijepom vašom i subotom i nedjeljom i svakim svecom. I pričali sa pametnim, glupim, smješkali se, klimali, negodovali.... Naravno, pa niste ludi! Lakše je sjesti iz svoje fotleje, svog toplog doma, sa platom, kolka god da je, u pidžami, i kritikovati, ne vjerovati ni u šta, ne htjeti čak imati ni uvid u prijedlog proračuna grada u kojem živite, već onako, sa pola informacija, ponukani prethodnim iskustvima i nervozni od svega i svačega izjaviti da ovaj ne valja jer je nečiji, da je to živa glupost jer ju je taj neko predložio.
    Iz gore navedenih razloga ni u mojoj zemlji kapitalizam u demokrattiji ne može lijepo oživjeti. Već nas samo mrcvari. I to sve dotle dok mi, koji izlazimo na izbore, mislimo da smo zaokruživanjem završili svoju građansku dužnost. I da smo od tada kupili kartu za utakmicu koja traje 4 godine. E zenuli ste se! Nema sjedenja na tribinama, mi trebamo biti linijski sudija. Da jasno pokažemo glavnom kada lopta izađe van terena.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kad to tako napišeš, točno ti se smile...miceki mali.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ovakvi bi detalji došli na naplatu i bez rata. Osamdesetih se dobro živjelo, ali na račun inozemnih kredita :-l, misliš li da bi to dugoročno funkcioniralo?
    Čoksa, ukupni dug cijele (!) bivše Jugoslavije u trenutku raspada bio je 14,6 milijarde eura.

Dug iz 2010. samo Hrvatske bio je 43,9 milijarde eura. (Podatak odavde: http://hr.wikipedia.org/wiki/Vanjski...blike_Hrvatske)

Ne bih rekla da je Ante Marković ni uzrok ni posljedica hrvatskih fiskalnih problema. A život na kredit iz osamdesetih je prema sadašnjem životu na dug mala beba.
    Posljednje uređivanje od Sanja : 09.12.2011. at 12:15 Razlog: tipfeler

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Eris je napisala jako pametnu stvar, kao i minji otrok. Ne čine ovu državu samo političari, činimo je mi, niti smo mi svoje obavili izlaskom na izbore.
    Koja korist od pljuvanja bez ponuđene alternative? Koliko ljudi doista živi prema načelu - budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu.

Mene baš zanima... svi vi koji ste popljuvali novoizabranu vlast prije nego li je uopće počela raditi svoj posao- kako biste vi ovu zemlju izvukli iz krize? Kome biste uzeli da biste nekome dali? Što bi učinili da ste premijer? Znate li uoće koje su njegove ingerencije i moći? Jeste li ikad proučavali stavke državnog proračuna? Zašto mislite da je svima samo do toga da se nakradu? Znate li koliko je destruktivan stav "svi su oni isti lopovi"? I znate li onu- da narod ima vlast kakvu zaslužuje. Biste li prijavili rođaka/poznanika za kojeg znate da ima lažnu invalidsku i(li) braniteljsku mirovinu? Susjedu koja prima dječji doplatak na koji ne bi imala pravo da su joj sva primanja prijavljena, a uz to je naslijedila dvije nekretnine? Biste li prijavili kolegu studenta koji je prepisao diplomski rad? Prijateljicu na burzi koja traži posao, a moli boga da ga ne nađe... itd. itd.

Onima koje je narod izabrao dati barem toliko prostora da rade svoj posao kad ga zakonski budu mogli preuzeti, a tko očekuje rezultate preko noći je lud. Ako za 4 godine budemo 5% bogatija, stabilnija i demokratskija država nego što smo danas, ova Vlada će zaslužiti novi mandat. Nema ništa preko noći, ali važan je smjer u kojem idemo i način na koji putujemo. Rekla bih da smo već napredovali, jer smo maknuli s vlasti one koji bez ikakvog srama plaše stado "smradom na Jugoslaviju" i to im je vrhunac izborne retorike u 2011. godini.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne sporim uopće tu činjenicu, sporim samo vjerovanje da se može beskonačno i bez posljedica živjeti na dug .

Živjelo se na dug i onda i sad, samo što je onda to bilo "nevidljivo" (moj bi tata kupio avio-kartu čekom, a dok bi ček stigao na naplatu, inflacija bi ga već pojela. on to nije platio, ali jest avio-kompanija, tj. platili smo jednom svi zajedno), a sad je vidljivo po ogromnim minusim na tekućim računima, kreditima i sl. koji na naplatu dolaze s ogromnim kamatama.
    Razlika je i u tome što onda nismo bili tako bahati i htjeli imati sve kao danas.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ćokolada potpis. Lijepo si to objasnila, meni ne ide.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj eris prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što mi se više gadi od trule vlasti, jeste građanstvo, vječiti kritičari svega i svačega i nevjernici bilo čega. Pitate se otkuda taj i taj tu?! A zašto to niste bili vi, sa tako pametnim idejama, zašto niste ostavili dječicu, hodali po partijskim sastancima, nek vam ostatak naroda psuje mater, a vi proputovali lijepom vašom i subotom i nedjeljom i svakim svecom. I pričali sa pametnim, glupim, smješkali se, klimali, negodovali.... Naravno, pa niste ludi! Lakše je sjesti iz svoje fotleje, svog toplog doma, sa platom, kolka god da je, u pidžami, i kritikovati, ne vjerovati ni u šta, ne htjeti čak imati ni uvid u prijedlog proračuna grada u kojem živite, već onako, sa pola informacija, ponukani prethodnim iskustvima i nervozni od svega i svačega izjaviti da ovaj ne valja jer je nečiji, da je to živa glupost jer ju je taj neko predložio.
    Iz gore navedenih razloga ni u mojoj zemlji kapitalizam u demokrattiji ne može lijepo oživjeti. Već nas samo mrcvari. I to sve dotle dok mi, koji izlazimo na izbore, mislimo da smo zaokruživanjem završili svoju građansku dužnost. I da smo od tada kupili kartu za utakmicu koja traje 4 godine. E zenuli ste se! Nema sjedenja na tribinama, mi trebamo biti linijski sudija. Da jasno pokažemo glavnom kada lopta izađe van terena.
    X
    i još su često najžešći kritičari oni koji ne žele izaći niti na izbore, a kamo li pogledati oko sebe što bi se u njihovom mjesnom odboru, selu, zgradi moglo pokrenuti.

isvetica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    X
    i još su često najžešći kritičari oni koji ne žele izaći niti na izbore, a kamo li pogledati oko sebe što bi se u njihovom mjesnom odboru, selu, zgradi moglo pokrenuti.
    Pada li vam na pamet da ima ljudi koji su pokušavali, gurali,pa i ostavljali djecu samu doma da bi svima bilo bolje, a sve što su od toga dobili je etiketa budaletine i slomljene snove? E, pa ja ne mislim biti budaletina kao što mi je ćaća bio. Kad se ostavio politike tek je tada u životu napredovao, i žestok sam kritičar, valjda imam pravo kritizirati nismo u diktaturi. Uostalom, glupost je išta mijenjati prije nego promjenimo osnove, sudstvo nam ne funkcionira, kazneni zakon. Odgovornost političara ne postoji. Ako se to promijeni ja sretna, ako ne, budem se svima vama optimistima izbeljila u facu, jer eto, toliko političke moći imam

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

isvetica, ne samo da mi pada na pamet nego znam i prekonekoliko ljudi koji su angažirani jako ili su bili angažirani, pa se uvijek nađe netko jaaako pametan koji samo zna kritizirati; i nemam ništa protiv onih s konstruktivnim kritikama, ali ih je velik broj koji samo vole kritizirati kritike radi.
    živim u kraju gdje su se ljudi sami morali angažirati i oko asfaltiranja cesta, i javne rasvjete, i telefona, i vodovodne mreže, da ne nabrajam dalje, i sve su to još morali i debelo sufinancirati.
    uvijek moraju postojati neki "bedaci" koji će to gurati, sazivati ljude na sastanke, obilaziti kuće, skupljati novac (i moj otac je bio među njima).
    za takav posao ne treba očekivati neka velika priznanja, nagrada je dobro odrađen posao, a uvijek će se naći netko kojemu nešto nije po volji.
    što bude više takvih ljudi, a i što prije shvatimo da smo svi odgovorni za funkcioniranje države to će nam prije biti bolje.
    a dok samo kukamo kako su svi isti i okrećemo glavu od svega što nije kako bi trebalo biti, umjesto da reagiramo, prijavljujemo nadležnim institucijama i službama, teško da će stvari same od sebe krenuti na bolje.
    a optimist nisam, kako ću biti optimist kad je dokazano lopovska i nesposobna stranka dobila preko 40% glasova na izborima?

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

bože, ne 40%, nego preko 40 zastupničkih mjesta lol
    kako god, previše.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

-
    Posljednje uređivanje od Moover : 09.12.2011. at 21:15

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ne sporim uopće tu činjenicu, sporim samo vjerovanje da se može beskonačno i bez posljedica živjeti na dug .
    Slažem ses tobom, ali mislim da u usporedbi sa sadašnjim stanjem i državnim dugom Markovićevo doba nije zaslužilo neko posebno isticanje po tom pitanju.

I ne mislim (odnosno, ne želim misliti) da postoje ljudi koji vjeruju da se može beskonačno i bez posljedica živjeti na dug.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

potpis na zv

nadam se i vjerujem u bolje sutra jer ne znam i ne želim živjeti s pesimizmom

ako sam zbog toga naivna, so be it. mogu živjeti s tim.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    potpis na zv

nadam se i vjerujem u bolje sutra jer ne znam i ne želim živjeti s pesimizmom

ako sam zbog toga naivna, so be it. mogu živjeti s tim.
    Nisi naivna.
    I ja vjerujem u bolje sutra ali mislim da ono neće doći od politike.
    Politika: sve već viđeno.
    Pobijedi HDZ i dovede sve nas na rub.
    Onda pobijedi SDP. Ne snađe se, ne napravi ništa.
    Onda dođu lokalni izbori papobijedi HDZ.
    Onda SDP vidi da će im izmaknuti slijedeći izbori pa unutar stranke isplivaju na vrh oni kojima je bitniji njihov boljitak nego narod. Pa se SDP još više us.re pred narodom.
    Pa onda pobijedi HDZ.
    I opet Jovo nanovo!
    Sve zato jer druge stranke nemaju novaca da se prezentiraju putem jakih medija.
    A možda bi i imale što reći.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma treba zabranit te medijske kampanje - to je već netko spomenuo- nek ulože lovu u projekte i nek ljdu glasaju po tome što su napravili. A za medijsku kampanju vrijedi isto što i za plot. Nebitno.
    Posljednje uređivanje od pikula : 10.12.2011. at 14:40

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Ma cvijetu za preCjednicu...
    ja ovo bila napisala na početku teme, pa obrisala, još nisam znala za njene političke ambicije
    cvijeta bi saborsku mirovinu

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Meni su ti izbori bili presmiješni, ali ono, plače mi se koliko su smiješni.
    Pa ta kampanja. Ajme užasa!
    Nismo isti, mi smo laburisti.
    Povratit ću!
    Nisam glasala jer kako? To mi je kao da sam došla u restoran i dođe mi konobar pa mi ponudi meni, a na njemu piše
    Danas nudimo: Govno, pišalo, konjsku balegu, kokošji izmet s crvima, pljesnivi kruh namazan ukiseljenim pekmezom... i tako dalje, valjda znate što sam htjela reći.
    Ne hvala, neću jesti. Bit ću gladna.
    I neću se žaliti. BAš me briga.
    Netko je na početku napisao (nisam ni čitala dalje), da nismo ibli takvi kreteni, što već, rpije 4 godine, ne bi nam se to dogodilo. O da, kako da ne! S Milanovićevom proeuropskom politikom, Čačićevim neoliberalnim kapitalizmom, totalnom nesposobnošču za bilo što.. bili bi u još većim govnima, čini mi se.
    Da se razumijemo, u ni jednom trenutku ne želim braniti HDZ i tu lopovsku bagru.
    Ja ne izlazim na izbore, ne očekujem ništa od države i super mi je.
    ovdje piše sve što o tome mislim
    http://www.crvena-akcija.org/index.p...-ista-politika

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

sad čitam ove posljednje postove i čekam navalu
    bolje da ne palim komp idućih nekoliko dana, dok se ne smirite, a možda nitko ni ne skuži, he he

ne vjerujem u kapitalizam, ne vjerujem u Europsku uniju, ne vjerujem u posao od 9 do 5 da bih zaradila novce i trošila ga nedjeljom u trgovačkim centrima, ne vjerujem u jaslice i vrtiće, ne vjerujem u kredite (iako me guši ovaj stambeni),
    vjerujem u obitelj, u slobodu izražavanja i mišljenja, pomaganje ljudima - ne samo onima u Africi, nego prvom susjedu, vjerujem u vrijeme koje jedino radi za nas, a mi tako često protiv njega

dakle, to što nisam izašla na izbore, ne čini me lelemudanom koji sere sa strane, a ništa ne čini
    itekako činim, svojim primjerom, svojom svakodnevnom borbom MM i ja činimo nešto za bolji svijet, pa makar to bio super mali kozmos
    dapače, našom borbom u kojoj sa super malo sredstava živimo divan, ispunjen život dajemo primjer drugima da se može kad se hoće
    mislim da je ta borba puno teža i veća od onih koji će zaokružiti pa se nadati... ili, ne daj Bože, provoditi vremena na partijskim sastancima dok im kod kuće djecu odgajaju, šta ja znam, dadilje

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ne brini ne znači isto što i - ne radi!
    Misli se- radi, ali ne brini tjeskobno ....
    e baš to!

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

SikaPika, postovi su ti onako, bez veze.
    Vi ste bolji, primjer drugima. Onima koji jadni zaokruže pa se nadaju (ne kužim kakve veze ima zaokruživanje s obiteljskim životom).
    Ne vjeruješ u kredit, al zbog njega imaš krov na glavi.
    Posao od 9-5 automatski znači nekvalitetan obiteljski život i povlačenje po trgovačkim centrima.
    Jer vi ste bolji. Ti si doma, prava majka.
    A kakva bi i bila kad ne vjeruješ u jaslice i vrtić.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Molim bez šamaranja u rukavicama...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da, ima pravo na mišljenje, al ako netko tko ne vjeruje u kredit ima kredit za stan - onda je takvo mišljenje samo nizanje floskula.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Slažem se. Ali je isto tako nepotrebno vrijeđati nekog samo zato jer nije istomišljenik...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne mogu ne reagirati na "ja sam bolja, a vi ste jadni" post.
    Posljednje uređivanje od Cubana : 11.12.2011. at 11:23

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kako ne možeš? Ako mogu ja, sigurno možeš i ti.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam se na početku izjasnila da baš ne vjerujem u bolje sutra
    i ne vjerujem
    jer nova vlada, neka su najbolji, najpametniji, najvrijedniji, najpošteniji, ma sve naj, neće moći u 4 godine popraviti ono što je uništavano 20 godina, u ratu, a još više u poraću
    a situacija u europi i općenito u svijetu ni malo im ne ide na ruku
    ali ipak se u meni pojavio tračak nade kada gledam mogući sastav vlade
    vjerujem u Linića,a posebno me razveselila mogućnost da će Jovanović biti ministar obrazovanja
    znam ga iz nekih davnih dana (puno manje nego što sam onda htjela) i ako se nije drastično promjenio mislim da je jedan tako vrijedan, odgovoran, pametan čovjek odličan za to mjesto

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A što velite na najavljene mjere nove Vlade?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    posebno me razveselila mogućnost da će Jovanović biti ministar obrazovanja
    znam ga iz nekih davnih dana (puno manje nego što sam onda htjela) i ako se nije drastično promjenio mislim da je jedan tako vrijedan, odgovoran, pametan čovjek odličan za to mjesto
    A što on zna o obrazovanju - koje kompetencijeza ima za to mjesto osim onih iskustvenih? Najozbiljnije te pitam; ne želim sada navoditi primjere politačara u izvšnoj vlasti koji su bili izuzetno radišni, ali su nažalost napravili više štete nego koristi.

Mislim da je odgovornost i marljivost potrebna, ali nije dovolhjna.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Željko Jovanović je radio kao menedžer u medicini i kao saborski zastupnik. On nema pojma o problematici i potrebama resora obrazovanja i znanosti. Njegovo imenovanje je isključivo političke, odnosno stranačke naravi, u resor kojeg je Milanović već svrstao u "sporedne, a ne supstancijalne".

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

išao je u školu

dobro pitanje
    istina, ne radi u obrazovanju
    ali mislim da je pametan, vrijedan, odgovoran i spreman učiti, upoznati stanje, prihvatiti mišljenje struke i dovoljno hrabar da pokrene promjene

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Misliš li da bi resor kojem pripada tvoja struka trebala voditi osoba koja nema iskustva s tim poslom?

Stranica 5 od 6 PrviPrvi ... 3456 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •