A što kažete na to da je čovjek koji traži diktatorske ovlasti dobio nekoliko tisuća glasova?
http://www.youtube.com/watch?v=Vg-JCaa-thw
A što kažete na to da je čovjek koji traži diktatorske ovlasti dobio nekoliko tisuća glasova?
http://www.youtube.com/watch?v=Vg-JCaa-thw
Malo humora u ozbiljnu temu http://i44.tinypic.com/w8p08k.jpg![]()
Ja bih podvukla nešto što je prije rekla Nena-Jabuka (rispekt za sve postove na ovom topiku)-ako vas smeta što sam birače HDZ-a nazvala manje inteligentnima općenito, ispravit ću se i reći da su politički glupi.
No, ipak bih se nadovezala na one odlične paralele s mamom i tatom (LOL) i piplicu i zapitala - pa nije li logično tako misliti?
Meni je jutro nakon izbora osvanulo s vise nade u bolje sutra. Da je ostalo po starom, zbilja ne znam sto bih i kamo bih. Da radim posao koji se trazi vani, vjerojatno bih razmisljala o presljenju u neku drugu zemlju. Ali ne radim. Nije cak stvar ljevice ni desnice nego dojma o covjeku. A moj osobni dojam, kao i dojam USKOK-a o bivsoj vlasti nije dobar. Zoran Milanovic mi u mnogim stvarima ulijeva povjerenje i nadam se da ce provesti reforme i vratiti nas donekle na pravi put. Svidja mi se Milanka Opacic, Cacica se malo bojim... Sve u svemu, nakon 4. prosinca - u meni je vise nade i vjere u neko bolje sutra. Ili barem u to da nece biti puno gore. Pri tome ne mislim da nece biti teze, jer hoce, ali mrvu postenije, pravednije, kulturnije, s manje lopovluka i kriminala, lose retorike, s manje patetike i plakanja da su za sve krivi mediji i netko drugi, s manje osvrtanja na proslost a vise gledanja na sadasnje i budece stanje - nadam se. A kod te nade sve kod mene za sada i pocinje i zavrsava.
Posljednje uređivanje od Lucija Ellen : 07.12.2011. at 11:06
Hvala ti (melem na ranu), meni to nije lako slušati, a volimo se zbilja, i godinama (evo ga već 2 desetljeća) slušam što više, što manje agresivne ispade, neizazvane, jer sam čak počela govoriti da sam apolitična ne bih ih li ih spriječila da mi išta govore, ali džaba. Takvo je cijelo susjedstvo, selo, općina, pola županije...Čak bi mi bilo draže da ne znam o čemu pričam nego da se onako, radi zabave na forumu, pravim pametna. No, nema u mom privatnom životu (osim u životu Hrvatske općenito
) zbog toga beda, evo mi dolaze šogor i sestra u goste, i s njima smo super, samo ću ih pokušati spriječiti da "iskazuju domoljublje"
.
Ajme, ovo na bracu i seku, treba upitat Zvečevo je li im porastao promet![]()
Evo ako niste vidjeli:
http://forum.roda.hr/threads/69967-n...IZMJENU-ZAKONA
Meni osobno Milanović nije uopće simpatičan,
takav valjda ima gard, sledim se od njegovog pogleda,
ali sam čula od ljudi iz krugova esdepea, gdje isto ima krvavih ispod kože koji bi možda omastili brk da su u prilici,
da se nitko ne bi usudio jer Milanović ima nultu stopu tolerancije na korupciju i kriminal na svim razinama.
Ako je to iole istinito, daje nadu u bolje sutra.
meni nitko nije simpatičan, iako je Opačićka izgledala mrak u crvenoj haljini... no, nakon "pobjedničkog" govora gđe Kosor, uvjerena sam da će biti bolje s bilo kim osim zna se s kim.
Imam i ja Nena jednog takvog doma.
Nije neinteligentan, dapače...profesor po struci, ima oko 10 objavljenih knjiga, član je društva HK, eno ga i u nekim enciklopedijama, ali je stvarno politički glup kao što je pojasnila Svimbalo.
Ostao je negdje u 70 i nekoj i ni makac. Međutim, dogodilo se i u njega neko prosvjetljenje.
Ove godine nije ni izašao na izbore jer kaže da su ga svi razočarali.
Ja sam zadovoljna zbog poraza takozvanog HDZ-a...
ali kad vidim pobjednike...pa dobro zar u Hrvatskoj stvarno, ali stvarno nema boljih ljudi...
Blago vama koji se nadate...
Ja sam u godinama kad se dobro sjećam i inflacije od 22000% s kraja 80-tih i Markovićeva dinara koji je uništio izvoz i rata i privatizacije i bezobrazluka onih koji su omastili brk u toj privatizaciji a koji nisu mjesecima isplaćivali plaće radnicima a istovremeno su sebi punili račune...mislim da je za stanje u državi kriv smrtni grijeh pohlepe koji je toliko uzeo maha da ni promjena vlasti ne može vratiti kormilo na pravu rutu.
Ovo je zanimljiva stvar koja pokazuje sva izborna mjesta i rezultate na njima pa tko voli nek' izvoli - zanimljiv koncept u svakom slučaju
Evo linkić
Mene je kod izbora najviše rastužilo što je hdz nakon svega dobio toliko mandata, očekivala sam 20 a ne 40 i nešto. Jasno mi je da će glasati oni koje je opskrbio, ali sumnjam da ih je toliko, ljute me i rastužuju oni koji nakon svega glasaju za njih iz "uvjerenja".
Nova ekipa na vlasti mi nije simpatična, ne ulijevaju mi povjerenje svojim ponašanjem ali sumnjam da mogu biti gori od onih prvih, pa je promjena ipak pozitivna.
Žalosno je da kao narod nismo kaznili HDZ zbog otimačine i pljačke vlastitog naroda koji im je dao povjerenje tako da su završili sa jednim, do dva zastupnika u saboru. Oni su opet dobili veliki broj glasova s obzirom na afere, korupciju i sudove koji se vode sa čelnim ljudima Hdz-a ( nama je premijer, potpredsjednik vlade, ministar... u zatvoru, halooo).
Pa opet zaslužujemo ono što kao narod i biramo a na ovim prostorima se to još dugo neće promjeniti.
Želim i vjerujem u bolje sutra!
Bio Milanović simpatičan ili ne stvarno mislim da je bio iskren kad je rekao da će biti premijer svih građana i onima koji su mu dali povjerenje i onima koji nisu i da će sve pametne prijedloge uzeti u obzir.
Od nove vlade očekujem da će postaviti školovane ljude na prava mjesta koji će se između ostalog u svojim odlukama voditi glasom naroda.
Zakon o radu koji će štititi radnika,on će za svoj rad biti adekavatno plaćen, razvitkom godpodarstva pokrenut će se val zapošljavanja,
MPO zakon će promijeniti, turizam će dovesti na konkurentnu razinu, Slavonija je u bivšoj državi nosila 70% izvoza goveda ne vidim razlog zašto to i danas sa pravim poticajima i zakonom nebi bilo tako. Mi imamo i dovoljno zemlje da prehrani našu državu i da još izvozimo a ne da se u dućanima može naći samo češnjak iz Kine. Za korupciju će biti nulti prag tolerancije. Voljela bi da školovanje bude omogućeno svima i da je prva godina faksa besplatna za sve a nakon toga selekcija prema ostvarenim rezultatima npr. oni iznad 3,8 ne plaćaju i tako za svaku godinu.
Voljela bih da se napravi registar pomoći svih socijalno ugroženih da novac bude dodijeljen onom koji na to ima pravo a ne kao do sad da uz one kojima je to stvarno bilo potrebno dobivaju i "mudriji". Parnične postupke bi ograničila na maksimu dvije godine kako bi čovjek vratio vjeru u pravdu i u sudstvo.
Jako me boli pojam povlaštene mirovine da osobe koje su sudjelovale u zakonima i odlukama zbog kojih narod danas pati, lagodno žive, a netko tko je zaslužio svoju mirovinu nakon 30 ili 40 godina staža, njenim iznosom je na rubu egzistencije.
Ma još puno toga bi imala za napisati i znam da promjene ne dolaze preko noći i dajem šansu....
Ljude koji su glasali za bilo koju drugu opciju ne smatram manje inteligentnim. Svatko ima svoje svjetonazore i svi smo različiti i to treba poštivati.
Pametni i hrabri opraštaju, ali ne zaboravljaju!
Želim i vjerujem u bolje sutra!
Ljiljana veliki potpis.
Ma Marković je uništio polovicu ekonomije bivše YU svojeručno samo na kredit, s odgodom- Mene fascinira da to ljudi još uvijek ne povezuju. Samo se sejćeaju kako je bilo lijepo dok smo taj kredit trošili.
Posljednje uređivanje od pikula : 08.12.2011. at 09:52
mene sada samo zanima sastav vlade. šokirala sam se izborom nekih imena potencijalnih ministra. na jedno sam doslovno ostala paf! ne mogu vjerovati. stvarno želim da od ovog svega ispadne barem malo bolje nego nam je bilo i nadam se da će u ovom prvom trenu opravdati povjerenje koje im je dano. ako već na početku na čelna mjesta postave nekakve priučenjake radi političkih igrica, čemu se onda možemo nadati? ili možda živi bili pa vidjeli. tko zna, možda se u nekim ljudima krije ogroman talenat![]()
Ma je. Ja samo znam da ono Čačićevo "Šta vam je ljudi..." novinarima zvučalo kao da su sad ovi postali nedodirljivi.
nekako mi ovo što ljiljana i pikula pišu ne drži vodu.
tog markovićevog doba se sjećam kao jednog od svjetlijih u doba komunizma, kada je svima standard naglo skočio.
i koliko me pamćenje služi, on je fiksno vezao odnos marka-dinar, i time je ubio inflaciju i učinio dinar konvertibilnim.
upravo je rat prekinuo reforme koje je započeo u državi, a davale su dobre rezultate.
u kakvim god da se problemima našao izvoz, vjerujem da je bio debelo jači nego ovaj kojeg trenutno imamo.
hrvatska je imala jaku proizvodnju koja je uništena privatizacijom nakon, a ne prije rata.
što se nas tiče, u to doba sam studirala. i studentski standard je cvao - izlazili smo, zabavaljali se, sve za male pare.
paradoksalno, broj mjesta za izlaske je u to doba bio veći negoli 10 godina nakon rata. govorim o gradu gdje sam odrasla.
baš u to, markovićevo doba je moja obitelj pristojno živjela s jednom prosvjetarskom plaćom i penzijom,
u ničemu nismo oskudijevali. danas to ne bi bilo moguće.
i da u to doba nismo obnovili bijelu tehniku i namještaj u kući (sve na čekove), ne znam kada bi.
godine koje su uslijedile su bile obilježene ratom, nakon rata doba oporavka ... doslovce smo preživljavali.
a što se inflacije tiče, bila je gadna, priznajem. ali s druge strane, ona je mnogim obiteljima pomogla da se riješe kredita![]()
eto svekar i svekrva nikad ne bi digli kuću tih ranih 80tih godina da nije nastupila ta ogromna inflacija
s kojom su im otplatne rate postale smiješno malene.
slažem se s ljiljaninom zadnjom rečenicom i dodala bih - nitko nas ne može toliko pokrasti kao sami sebe.
Iksić na ovo što piše Zdenka2!
Samo stolica je važna, a ostalo ... drugovi bili - drugovi ostali.
Mizerno do boli, ali to je taj sveprisutni relikt mentaliteta koji je opstao na ovim prostorima više od pola stoljeća, kao virus gripe, koji neprestano mutira - ovisno o prilikama i uvjetima.
Nisam pesimist, ali ne mogu zatvoriti oči pred realnošću.
Davno sam skinula ružičaste naočale.![]()
čokolada, mislim da markovićeva reforma nije dovoljno dugo živjela da bi vidjeli dugoročne rezultate.
iskreno, ne znam da li bi bila uspješna na duge staze, i da li bi dobro funkcionirala baš u svim republikama.
u svakom slučaju, dobro je počela.
nisam baš sigurna da smo 80tih živjeli isključivo od kredita (neki su bili bespovratni, neki s kamatom).
nekog vraga smo i proizvodili, zapošljavali ljude.
kredite dižemo i sada, zaduženi smo do grla, od države, firmi, građana - vjerujem više negoli tih 80tih godina.
ono što nemamo, a tada smo imali, je ta proizvodnja za koju ne mogu prežaliti što je više nema.
odnosno, nemamo sredstva na osnovu kojeg bi vraćali te kredite koje danas dižemo i koje moramo dalje dizati i zaduživati se.
eto to je ono što mi ulijeva nesigurnost u budućnost, jer niti jedna vlada ne nastoji podignuti tu proizvodnju na poštene noge.
Znate što ću vam ja, na kraju, reći.... meni se čini da "skeptici" na ovom topicu upadaju u dobnu skupinu 40+ (jedino se moover nije izjasnio, jer u poručju već za Energizer, ili nije).
Evo, meni je.... a ne znam što reći... jel' zavidim... jel' se razniježim... jel' si kažem - jednostavno si prestara i cinična, vrijeme je za mlade lavove... kad čitam post anne iz Dugava, i mogu na to jedino zaključit - ona nema više od 30... ili ona je član SDP-a. Možda sam fulala.
Anne, pls nemoj se ljutiti, ali ti si mi baš onako primjer... meni teško shvatljivog optimizma (zagrljaj peace).
Ovih dana sam konstantno u nekoj gužvi pa nestignem napisati sve što bih htio na ovu temu, a onda opet kad dobijem inspiraciju, ne da mi se objašnjavati jer svi imate čvrste stavove i štogod da netko napiše, vi ćete i dalje po svom...
To vrijedi za sve, i za one privržene desnima, lijevima, Markoviću, Titi i ostalima... odrasli smo ljudi, kao narod smo poznati da sve o svemu znamo najbolje i jako teško prihvaćamo tuđa mišljenja, pogotovo kad su ona dijametralno suprotna od vlastitih...
Ova ruža u tvom krilu puno govori.... Ma, zezam se, ja ću bit zadnja od onih koji meni izgledaju kao štreberi što prozivaju - otvorio, a nije se izjasnio itd.
joj moover, ne izvodi
otvorio si temu, izjasni se
nitko ovdje ne misli da bi iznošenjem svog mišljenja mogao promjeniti tuđe stavove
pa smo ih iznjeli
daj i ti
La_mama, uopće ne sporim ovo o čemu pišeš i potpuno si u pravu što se tiče uništene proizvodnje koja jest možda bila nekonkurentna, ali moglo ju se modernizirati, trebala se izbjeći pljačka u privatizaciji itd, itd. Ja samo kažem da ništa ne može dugoročno biti besplatno ili jeftino (inflacijom pojedeni krediti, život "za male pare", život iznad mogućeg standarda i sl.).
Od nove vladajuće garniture ne očekujem ništa osobito - ipak kad bi bar malo "uredili" pravnu državu, zaustavili i sankcionirali kriminal u državnim firmama (na nacionalnoj razini to su ionako već propustili 2000.) s nekim opipljivim posljedicama po lopove, već bi mi to bilo više nego dovoljno.
x. Jedino... modernizacija... to koji put je jednostavnije zvuči nego što je izvedivo, isto kao i prekvalifikacija radne snage itd. Koji put je jeftinije/jednostavnije green field investicija, jer su stvari... a jednostavno... ne možeš ih modernizirati. Mi smo, barem u dijelu privatnog gospodarstva, promijenili sustav, jednostavno, to je nemoguće nadoštukavanjem napraviti boljitak u puno područja. Jer treba novi mentalni sklop, a to ne možeš samo izvadit-ubacit novo, i jer je potreban ono totalno drugi set znanja i vještina. Mislim... pola današnjih poslova prije nije niti postojalo. Teško je pratit i promjene unutar kapitalizma, a kamoli iz jednog u drugo... Način organizacije firmi u socijalizmu, nema veze s ovim u kapitalizmu.
Ja mislim na liniji da socijalizam nije bio dugoročno održiv kao takav. I onda je sve ovo drugo nekako nastalo kao cijena toga.... i došlo na naplatu.
Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2011. at 12:17
Apsolutno da je mlađa, ali ne i član SDP-a, prije bi to bila prijemčivost za laburiste i sl. . No, to je sasvim razumljivo, neke godine donose iskustvo i čovjek se teško može zanijeti politikom i političarima. Ne znači to pesimizam kao životni odabir, ljude u životu zanose druge stvari, napredak djece, prijatelja, duhovni napredak...svaki mali korak u tom pogledu donosi veselje i novu dozu optimizma.
Politika, političari, gospodarstvenici, to je svijet koji ima svoje zakone, svoja pravila igre, hijerahiju, matematiku, bolje je tu biti pragmatičan...
Meni je dovoljno da oni na vlasti ne igraju prljavo, da ne kradu milijarde, da nas ne vraćaju svaki mjesec desetljeće unatrag. Ako nema toga, samo po sebi sve ide barem lagano naprijed.
Kao u obitelji. Ako otac radi, kolika god plaća bila, ako ju on ne zapije, obitelj i djeca neće propasti.
No, ako je kockar ili pijanac, zalud zarada, propast je neizbježna.
nena je, za mene, kraljica ovog topika :respect:
Da, bilo je... ali jako davno, i u nekim područjima - inženjerstvo itd., ali uz bitne razlike u specifikumu načina proizvodnje (kriteriji profitabilnosti). Znam da nam se mišljenja razilaze u smislu "mijenja li se svijet", ti si na tragu onoga da su djeca danas i prije ista... jer je sve isto... a u mojim očima je to sve ipak bitno promijenjeno... i to ne samo nomenklatura - sad se zove onako, prije se zvalo ovako...
I danas je puno toga prodaja usluge...a proizvodnja... barem većina - otišla istočno... jako istočno.
Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2011. at 12:54
ma dobro, ako se djeca ne mijenjaju, ne mislim da je baš svijet ostao 30 godina isti.
ali, hoću reći, ako smo onda mogli imati svjetski konkurentnu brodogradnju, i to još u socijalizmu, sa socijalističkom organizacijom tvrtki, ne znam zašto danas ne bi mogli imati svjetski konkurentnu prodaju usluga. to mi se čini ipak malo manje komplicirano od brodogradnje.
evo, imam jedan primjer koji mi je baš sad aktualan.
za vrijeme socijalizma, u okviru 3. maja, djelovao je centar za profesionalnu rehabilitaciju. dakle, za one koji su doživjeli nesreću na radu ili osobe s invaliditetom i tako. ne samo za zaposlenike 3. maja - da bi nastavili raditi i dalje.
bio je postavljen na način da su bili europski primjer. imali su više od 200 ljudi zaposlenih, velike i opremljene radione di su ti ljudi radili i tako.
onda su došle 90-te, sve je to, naravno, rastureno, od navedenog centra ostala je grupica entuzijasta u privatiziranoj maloj firmi, radiona - nema.
onda je došla 2010. i europa kaže da svaka županija mora imati jedan regionalni centar za profesionalnu rehabilitaciju sa tzv zaštitnim radionicama, šalju razne modele i konzultante koji drže prezentacije, austrijske primjere, troše se europski novci da nas se nauči kako to...
a sve smo to mi imali, debelo u prošlom stoljeću.
i, ajmo sad jovo nanovo.
Slažem se da bi pokretač svake teme trebao napisati i svoj stav. Cijelo vrijeme i ja planiram to napraviti, ali eto, opisao sam gore zašto nisam. Prvenstveno manjak vremena, a kasnije se tema rasplamsala, otišlo se i na lijevu i na desnu stanu, pa u prošlost i tako...
Trenutna situacija u RH nije ništa što neke druge zemlje već nisu prošle. Nismo mi ni izolirani slučaj, niti smo posebni. Dakle, sve "zemlje u razvoju", kako ih je popularno zvati (ja ih smatram zemljama u kojima se promjenio režim, dakle nije više socijalizam već kapitalizam) trebaju određeno vrijeme prilagodbe. Brzina prilagodbe dosta ovisi o mentalitetu naroda. Gledajući u povijest, mi stoljećima nismo imali svoju državu, uvijek smo bili na ularu i drugi su nas vodili. Usmjeravali nas lijevo, desno, naprijed, nazad. I oduvijek iskorištavali.
Od kraja prošlog stoljeća imamo svoju državu, ali smatram da narod ne zna što bi s njom. Narod puši spiku koja dolazi od ljudi s vrha koje smatraju autoritetima. I koje smatraju stručnjacima.
Nije teško osvrnuti se malo oko sebe (u druge države) i vidjeti da se kroz povijest vlast svugdje mjenja kad je kriza u zemlji. Dok krize nema, ljudi su spokojni i ne žele promjene. Tako je i kod nas. Pogotovo kad to spojimo s ovim gore što sam napisao o autoritetu i ularu...
No, da ja skratim, koliko je moguće.... ne mislim da će ova nova vlast donijeti bogatstvo i blagostanje. To neće nijedna vlast. Toga se narod mora pomiriti. Nema više blagostanja nigdje na svijetu. Nema spasenja od ovoga ili onoga... Cijeli svijet plaća preveliki danak trulom kapitalizmu. Ova vlast može nekim svojim potezima rasteretiti dug, izvući nas za par cm iz kante pune dreka, može postaviti temelje za nešto što godinama treba graditi, a to je održivost i stabilnost države u svim svojim granama. Od gospodarstva, poduzetništva, turizma, ekonomije, poljoprivrede, do školstva, zdravstva... Vjerojatno će za to morati napraviti hrpu poteza koje narodu ne odgovara (naravno, kome odgovaraju veći porezi, veći troškovi, manja platežna moć?).
Dakle, smatram da su ležernost, blagostanje i život u državi u kojoj teče med i mlijeko jedva velika utopija, ne samo u rh, nego na cijeloj planeti...
ako sam te dovro skuzila pod lijeve ide komplet postava hdz-a kao provjereni drugovi i drugarice komunisti na celu sa pokojnim nam precjednikom tudjmanom? to je ekipa koja nastavila u revijalnom tonu kao sto su to prakticirali za tita, jugoslavije i partije
ok sad cacic mase zastavicom da slucajno ne pomislimo da su nedodirljivi drugovi ovim izborima nestali sa horizonta (btw jel on ubio nekog u saobracajki u madjarkoj pa se sad to spina i presucuje ili sam ja krivo zapamtila?)
Posljednje uređivanje od stray_cat : 08.12.2011. at 13:37
evo jedan članak vezan za temu, pa i mooverov post![]()
Potpis, moover.
Ja ne mogu doći k sebi na odgovore ljudi "očekujem da će nam bit bolje!". Pa, kako, kako, čovječe???? Možemo naprvit temelje da djeci naše djece, eventualno našoj djeci bude nešto bolje. Al' da bude bolje za 2 godine - no chance.
Realno - za taj dugoročni cilj - trebali bi imat nacionalni konsenzus da nam idućih par godina ili desetljeće bude gore.
A to nemamo. Pa će onda vlada ustpuke ovima, ustupke onima, ko prvi izađe na cestu - ustupak njemu. A sve su to medvjeđe usluge.
I bojim se scenarija Grčke i takvog sraza htijenja i mogućnosti.
Pa se, u svom pesimizmu a propos da će nam bit bolje, ko nena-jabuka na napredovanje djece i ambiciju "samo neka ne kradu", koncentriram na svoje dijete i samo na MPO i da baš nema previše lopovluka.
A to nije ono što će nam kao društvu pomoć.
Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2011. at 13:47
Naime, po meni je zabluda apsolutna - ova paradigma s ocem koji radi i ne pije pa će, kao po navođenom auto-pilotu, bit sve OK. To je super u vremenima bez krize... a to nije ovo vrijeme. Jer smatram, kao i moover, da su ta vremena... prošla... a nova takva su još daleko od nas. Sad je potreban inteligencijski Ajnštajn-tata ili neki pragmatik-genijalac-disciplinirani koji radi i ne pije pa da nam bude tih par cm bolje.
Posljednje uređivanje od ina33 : 08.12.2011. at 13:50
Super članak! I upravo me plaši sraz očekivanja ljudi... i onog što nas čeka... a u međuvremenu i dalje ovo ustaša-partizan kao "kruha i igara".