Stranica 17 od 80 PrviPrvi ... 715161718192767 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 801 do 850 od 3993

Tema: Kuharske nedoumice

  1. #801
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Hvala svima na odgovorima, za svaki slučaj je mm ipak jurio po vrhnje za kuhanje
    Ali sad mi ostaje slatko za neku novu poslasticu

  2. #802
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,197

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto bi to radila?
    da ne mora jesti isto još 2 dana, ako nije začinjena smrzni, pa onda kad odmrzneš na brzaka napravi bolonjez

  3. #803
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,197

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala svima na odgovorima, za svaki slučaj je mm ipak jurio po vrhnje za kuhanje
    Ali sad mi ostaje slatko za neku novu poslasticu
    eto čemu danas muževi služe

  4. #804

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    709

    Početno

    Nemam osjecaj za mjeru i cesto napravim previse. Skuhana je bez zacina. Probat cu

  5. #805
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Cure - hitno pitanje, otpakirala sam gljive, danas im je zadnji dan rok, a bukovače su mi potamnjele.. smijem li ih spremiti i jesti?

  6. #806
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,705

    Početno

    Ja sam ih stoput jela tamne. Mislim, po pravilu se ne bi nikad trebale jest stare i tamne gljive, ali evo, još sam tu, živa.

  7. #807
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Cim su pet min stajale na zraku, kao da su sagnjile, omlohavile i pustile vodu. Bacila sam ih i iskoristila zdrave gljive.

  8. #808
    barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015
    Postovi
    288

    Početno

    Curke, jel znate gdje ima za kupiti kokosova voda ? Jel bi moglo biti u konzumu/billi/kauflandu/lidlu ? Znam da ima u bio&bio ali ne idem cesto u Zg.

    Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

  9. #809
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,705

    Početno

    Je li to ono što izgleda kao vrhnje pa kad odstoji onda se razdvoji neka voda od tog vrhnja? Mislim da sam vidjela još samo u Superkonzumu, ali isto Zagreb.

  10. #810
    barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015
    Postovi
    288

    Početno

    Izgleda ti kao obicna voda. Bolje receno kao limunada-po izgledu. Moze se to i doma napravit, kokosovo brasno+obicna voda , ali meni se to ne da. :cool: prije sam ju uvijek kupovala u bio&bio i pila je prije treninga (jer je bas i preporucljiva za popiti prije fizicke aktivnosti) a super je zdrava jer je bogata kalijem,i ima jako malo kalorija. i nisam ju vec dosta vremena pila i zazeljela sam je se, a ne znam dal je ima po obicnim ducanima. Mogla bi biti u Konzumu, tam na zdravoj hrani, pogledat cu!

    Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

  11. #811
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    dobila sam kurkumu u obliku malih sušenih g... gomolja
    zna li netko kako se to usitnjava: melje u mlinu, tuče u mužaru ili riba ko muškatni oraščić?

  12. #812
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    barca, sad vidim tvoj post za kokosovu vodu, vidila sam je u bio & bio: https://www.biobio.hr/kokosov-napita...roizvod-18449/

  13. #813
    barca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2015
    Postovi
    288

    Početno

    Tang to sam trazila I nasla u medjuvremenu u konzumu, a bila je cijelo vrijeme na policama i pogledala sto puta i mislim si ma to je neki sok kokosov. Jer sam prije par godina u bio i bio kupovala i bila je u bocici od 0,5 , skroz drukcija ambalaza od ove. Stvarno odlican napitak, ali cijena-boli glava. Nije bas za svaki dan

    Poslano sa mog SM-G355HN koristeći Tapatalk

  14. #814
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,197

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    dobila sam kurkumu u obliku malih sušenih g... gomolja
    zna li netko kako se to usitnjava: melje u mlinu, tuče u mužaru ili riba ko muškatni oraščić?
    si sigurna da je suho, ja sam to kupila i nimalo nie bilo suho, ribala na ribežza limun, onaj najmanji trookutasti, jako ostavlja žuti trag , ali je fino

  15. #815
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    a nisam sigurna, u vrećici je još, nisam provjeravala
    kad si ga ribala, jesi ogulila vanjski dio, ko đumbiru, ili gulila sve?

  16. #816
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,197

    Početno

    Gulila s nožem za krumpire

  17. #817
    eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,683

    Početno

    Dobila sam teglicu kokosovog ulja za kuhanje. To je poprilično kompaktno. Jel zna netko ako ga za upotrebu trebam zagrijati da bude tekući ili ga nagrebem kao svinjsku mast?

    Sent from my SM-G920F using Tapatalk

  18. #818

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    Ja ga tako nagrebem ko svinjsku mast

  19. #819
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,219

    Početno

    Što radite s pečenicom (sušeni svinjski kare)?

    Dobila sam dosta domaće, ali nije dovoljno osušena da se jede nekuhana. Pržili smo je par puta s jajima, ali je dosadilo, a i nije neki doživljaj jer bude dosta suha i tvrtkasta. Stavila sam i neki komad u varivo, što je dobro zamirisalo, ali se sama opet nije pojela.

    Može li se nešto napraviti s njom pa da bude iskoristiva kao narezak, za sendviče i slično?

  20. #820
    eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,683

    Početno

    Citiraj rafi&gabi prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ga tako nagrebem ko svinjsku mast
    Fala!

    Sent from my SM-G920F using Tapatalk

  21. #821
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Jurana, ja je volim prepeći na malo masti/ulja i podliti bijelim vinom (gle čuda )
    tako malo omekša, i onda točam kruh u to

  22. #822
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,705

    Početno

    Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Dobila sam teglicu kokosovog ulja za kuhanje. To je poprilično kompaktno. Jel zna netko ako ga za upotrebu trebam zagrijati da bude tekući ili ga nagrebem kao svinjsku mast?

    Sent from my SM-G920F using Tapatalk
    Možeš i jedno i drugo.

  23. #823
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Što radite s pečenicom (sušeni svinjski kare)?

    Dobila sam dosta domaće, ali nije dovoljno osušena da se jede nekuhana. Pržili smo je par puta s jajima, ali je dosadilo, a i nije neki doživljaj jer bude dosta suha i tvrtkasta. Stavila sam i neki komad u varivo, što je dobro zamirisalo, ali se sama opet nije pojela.

    Može li se nešto napraviti s njom pa da bude iskoristiva kao narezak, za sendviče i slično?
    Ja sam lani dobila domaći kare, slano ko sam vrag...

    Upotreba: nije bilo šanse da se to pojede u velikim količinama, ali je dugo dugo potrajalo kao tehnološka sirovina: osim za pečena jajca, omiljene kombinacije bile su carbonara, umaci, grah i druga variva, preprženo na malo ulja pa preliveno preko palente (umjesto špeka ili čvaraka).

    Najviše tog mesa (samog) pojeo moj mlađi sin: narezano tanko na mesoreznici i preprženo na suhoj praznoj tavi za palačinke da bude hrskavo, pa na kruh...
    On je obožavatelj špeka i šunke, ali to je skoro pa jedino što jede od suhomesnatih proizvoda.

  24. #824
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    pečenica ako je tako polusuha, da nije još dovoljno suha za jest sirovu ko pršut, se samo vrlo kratko okrene na tavi, inače se brzo presuši

  25. #825
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    ako je preslana, narežeš je na fete i ostaviš da desetak minuta stane u mlakoj vodi

  26. #826
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,219

    Početno

    OK, onda djeci malo u vodu, a nama malo u vino

    Hvala svima!

  27. #827
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,705

    Početno

    Koliko dugo može stajati kila maslaca od badema, a da se ne užegne?

  28. #828
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,197

    Početno

    u frižideru ili vani, probaj , mislim da tome treba bit jaaako visoka ljetna temperatura najmanje tjedan dana.

  29. #829
    LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012
    Postovi
    950

    Početno

    Ja uvijek kupim taj od kile, u kantici.
    Držim ga vani i to prosječno mjesec dana..
    Dok ga ne pojedemo. A jedemo ga svo troje..
    Ako ga kupuješ samo zbog malene, onda ti je kila puunoo previše

  30. #830

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    Za sve one koje uzgajaju kiselo tijesto pitanjce:
    Kad idete na put kaj s njim radite,ako ga ne nosite sa sobom,samo ga ostavite pa nahranite kad dodete
    ili ga udomite kod nekog tjedan dana?

  31. #831
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Mislim da ti moze ici u fridz u zatvorenoj tegli. Nisam probala samo sam citala. Ali sam skuzila da ako je na hladnijem, ne podivlja.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  32. #832

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    Bojim se da će nakon tjedan dana u friđu samo past.
    nekom ću ga ostavit na čuvanje

  33. #833
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Pa padne i moje. Ali cim ga prihranim i stavim na toplo, podivlja

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  34. #834
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    Jel mi može netko povući paralelu između no-knead breada i kruha od kiselog tijesta? U postupku i krajnjem rezultatu.
    Ovako, na prvu čini mi se da bi rezultat mogao biti sličan

  35. #835
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    U no knead ide kvasac. Kiselo se priprema par dana. Ja sam svoje 2 tjedna dohranjivala

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  36. #836
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    Ok, a koja je razlika u okusu između no kneada koji se diže 12-15-18 sati i kiselog?
    Kiseli je očigledno puno zahtjevniji i potrebno je mijesiti ga, ako sam dobro shvatila?

    U no knead ide kvasac ali stvarno minimalna količina.

  37. #837
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Ja ga ne mjesim. Prihranim tijesto i ostavim na toplome.To je ako nisam dan ranije radila. Kada se "probudi" odvojim polovicu u zdjelu, dodam brasno, sjemenke,zobene, sol. Umjesim, stavim u posudu u kojoj pecem kruh, premazem uljem i ostavim na toplome da se digne. Okus je laksi, potpuno drugaciji od kruha sa kvascem. Traje po nekoliko dana. Da se skroz tanko rezati za tostiranje. I kod kiselog ako ga vec imas pripremljenog kruh se dize oko 2 do 3h ovisno koliko je tijesto puto dohranjeno. Sto vise puta, krace vrijeme dizanja.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  38. #838
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Minimalna kolicina koja se razmnozava

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  39. #839
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Evo kako ispadne moj bijeli beskvasni. Ostala sam bez sjemenki pa je bio bijeli na redu.

    https://goo.gl/photos/6YaFKHcPh5csUvdF9


    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  40. #840
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Citiraj KrisZg prvotno napisa Vidi poruku
    Evo kako ispadne moj bijeli beskvasni. Ostala sam bez sjemenki pa je bio bijeli na redu.

    https://goo.gl/photos/6YaFKHcPh5csUvdF9


    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
    Daš recept?

  41. #841
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Brasno, voda za kiselo...
    Sol kod radenja kruha i maslinovo za namazati preko
    Prva priprema ti traje danima prije nego ga mozes spremiti prvi put.
    Zamutis na gusto oko 200 g brasna sa vodom. Kao rijetko tijesto ali da ima tezinu. Stavis na toplije mjesto, idealno bi bilo ako imas posudu s poklopcem koji ima rupicu da zrak moze uci. Svaki dan dodas malo vode i 50-100 g brasna. Miris ce postati kiselkast ali ugodan. Nece biti nikakve pljesni ni slicno vec ce imati mjehurice. Kada ides spremati kruh prvi put odvojis pola u drugu posudu, dodas mlake vode, izmjesas da se rastopi, dodajes brasno i kada si dodala polovicu, soli. Kada radim sa sjemenkama usitnim zobene i one zamjene vise od polovicu brasna, mljeveni lan, sezam, suncokret. Ispadne prakticno proteinski kruh.
    Kada umjesis tijesto, primjetit ces drugačiju teksturu, nekako kao da je zivo, stavis ga u posudu u kojoj ces ga peci, premazes uljem, prekrijes i pustis na toplom da se dize. Sto je tijesto starije to se lakse dize. Ovaj je bio za sat i pol van posude skoro.Pecem ga na 180° ovisno o velicini 35-50min
    Danas ili sutra cu raditi pa mogu pofotkati citav postupak.
    Godinama radim kruh pa vise ne znam tocnu gramazu, radim sve od oka.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  42. #842
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    I da, nemoj mu zaboraviti tepati ili ga koriti ako pobjegne iz posude, ja mu redovito pricam


    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  43. #843
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ona prva priprema, koliko otprilike dana?

  44. #844
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Ona prva priprema, koliko otprilike dana?
    Ja sam ga skoro 2 tjedna. Sigurna sam da sam negdje citala da moze nakon 4 vec ici ali da je najbolje barem 10.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  45. #845
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,197

    Početno

    To se ne uspesnjivi 2 tjedna mokro vani?

  46. #846
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Jesi citala kaj sam napisala
    Ne, nema nikakve pljesni, samo se podigne i ima mjehurice. Miris je kiselkast ali ugodan.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  47. #847
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    aj meni neznalici objasnite zašto je bolji beskvasni od kvasnog da ne moram guglati

  48. #848
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Lakse probavljiv, nizi glikemijski index, laktobakterije odrade svoje, rijede su reakcije na gluten,probiotici iz kiselog svoje. Izvoran domaci okus. Pogodan za one koje muci candida i ostale bestije koje se hrane kvascem. A ja ga spremam jer ga volim i nije mi tezak.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  49. #849
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    I fakat je puno finiji - i dulje traje.

  50. #850
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    finiji je pak stvar ukusa, ima ljudi i kojima nije, za jednog takvog sam se udala

    ali moja mama kaže da nju obični kvasni kruh jako napuhuje, a sourdough ne

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •