Namazem s maslacem, stavim malo besamela i mesnog umaka pa na to koru.
Nikad mi se nista ne primi.
Neki recept za ćufte sa špagetima, a da nije paradajz sos? Postoji li takvo što uopće?
Nemam pojma. Ako želiš u ćufte staviti rižu, moraš ih kuhati u nekom umaku ili juhi. Ne bi se to meni dalo. Ja sam lijena, radije bih ispekla mesnu štrucu i napravila umak od vrhnja i gorgonzole. Špageti su opcija. Može i ne mora biti. Ako ne želiš grijati kuću s pećnicom, napravi faširance u tavi. U njih i u štrucu stavi zobene pahuljice ili prezle.
skuhaš mrkvu s porilukom i to zmiksaš
zakaj sad ne voliš paradajs saft, žuta? ja inače ne kuham s paradajzom, jer u različitim fazama to ne jedu svi, ali ako jedu ja mislim da to nije problem, ali kad trebam nekaj radi boje i gustoće stavim ribanu mrkvu ili ako je sezona naranđaste tikve.
i zakaj u potpis ne veliš da mrziš i voće koje se mora guliti, kad si počela već nabrajati
Posljednje uređivanje od jelena.O : 06.07.2016. at 05:37
Žgaravica.
Jesi li sigurna da avokado spada pod voće? Inače, volim avokado.
je ali avokado ima i košticu kaj ne
na paradajz ti je stalno žgaravica ili samo sad? probaj s mrkvom dobro je
Dobra opcija s paštom, iako bezmesna (doduše, jedemo je rijetko i to integralnu od pira ili bezglutensku) je umak od špinata ili crvene leće.
Povrće propirjaš na protisnutom češnjaku i maslacu, za špinat dodaš na kraju žlicu punomasnog vrhnja, za leću osim vode kurkumu.
Ili špageti od tikvica, isto su fini, samo zahtjevaju šiljilo za povrće.
Posljednje uređivanje od palčica : 06.07.2016. at 12:42
Ćufte ispečeš (možeš i u rerni), pa u nekoj teći zažutiš na maslacu malo brašna, dodaš malo vrhnja za kuhanje, malo mlijeka, ubaciš ćufte u to, začine, i eto. Ćufte još malo puste svog safta, i to je to. Nije najzdravije, ali za ponekad može.
Meni je to vrhnje za kuhanje zločin za nepce. Sva hrana ima isti okus.
Može se i kvalitetna mljevena junetina baciti na sitno sjeckanu kapulicu, dodati crvene paprike. Nisu čufte doduše, ako s ebaš inzistira na njima.
Radila sam ga jednom kad sam doma pokušala napraviti švedske okruglice, pa je to bio kao onaj njihov umak..meni nije bilo loše..inače, baš rijetko koristim to vrhnje, ponekad u krem juhama mi dobro dođe..
Ovo je jako fino, a MM-u omiljeno jelo http://www.coolinarika.com/recept/me...aku-od-kapara/
Pitanje za one koje rade domaći pesto genovese... Ako u receptu pise da je potrebno npr. 70 g bosiljka, je li se to racuna kao grancice bosiljka sa listovima ili samo listovi ? U recept idu samo listovi, ali namiriti 70 g samo od listova je bas dosta bosiljka...
Misliš u frižideru ili naribana? Mrkva se dobro drži na hladnom, može stajati tjednima. Ništa joj nije. To je korjenasto povrće. Jedva da se mogu sjetiti što od povrća ima približno dugačak rok trajanja...možda cikla sirova.
Ako je naribana mrkva, paaa nemam pojma što se zbiva s vitaminima, ali ne čuvam ju za drugi dan.
Stajala je vani, toliko dugo da je od nekih pet komada jedna postala gumenasta.
Ako netko bude imao ideju kako ukrasiti tortu, a da ispadne golub, ok, može bilo kakva ptica ili nešto što će sličiti na pticu.
Ticino masu bih izbjegla, neke umjetne boje i tome slično.
Kupi gumenu/plasticnu figuru goluba (ima vjerojatno u Muleru, one skupe).
Stavi bijelu glazuru ili šlag, izreži obris goluba od pausa ili papira za pečenje, izravnaj peglom, položi na tortu i ostatak posipaj čokoladom u prahu ili gorkim kakaom. Pažljivo digni papir i imat ćeš lik goluba. Sad još dodaj oko i kljun i gotovo.
Radila sam tako anđela kolegici s posla. Ispalo je ok.
Peterlin hvala, no nešto bih šarenije. Prošvrljat ću još bespućima interneta u nadi da ću pronaći inspiraciju ili tetu pekačicu.![]()
jel obavezno okrenuti teglice s ajvarom (jos vrucim ili toplim) na poklopac? pa cekati da se ohladi
ili je ok ostaviti do jutra otvoreno (u pecnici), pa onda zatvoriti i ostaviti tako (bez okretanja)?
Ja okrenem naopako odmah kad napunim. Još vruće, a poklopce stavim odmah.
Nakon 5-10 minuta vratim i pokrijem s nekoliko deka.
Tako se postepeno hladi dan- dva i onda pospremim.
Nikad mi se nije pokvario.
Eno ga i sad se hladi.
Jučer sam skuhala 15 kg![]()
Posljednje uređivanje od Tanči : 11.09.2016. at 22:42
Ja 'vako k'o Tanči, ali bez deka
Uvijek je super!
ja čula tu da ako se stavi na pleh flaša i poslepoklopac da se zvakumira samo, ja punim do kraja, ostavim tak na gredencu dok nekome ne smeta ionda spremim u špajzu.
Najbolje je vruće u vruće, zatvoriti vrućim novim poklopcem, okrenuti 5 minuta naopako i onda na pravu stranu i polako hlađenje (zamotano u deke ili u toploj pećnici).
Ove fore sa uljem, flambiranjem gornjeg sloja i sl su se radile dok nije bilo gumiranih metalnih čepova za hermetičko zatvaranje.
hvala svima na savjetima
na kraju nisam okretala
kad je bio skuhan, napunila sam teglice (prethodno zagrijane u pecnici), i stavila da se jos zapece nekih 20-ak minuta do pola sata
pa ostavila u rolu da se malo ohladi, da ih mogu primiti u ruku i zatvorila poklopcem, i vratila u rol (otvorenih vrata, jer mi se inace kondenzira vlaga, i sve je ujutro mokro)
ne treba
nece se nista dogoditi i bez ulja, a ako se stavi- ajvar ce biti jako mastan
ma ulje se može lako pokupiti, a služit će ko konzervans
Hitno mi je pa ne stignem traziti, mogu li napraviti savijacu s mekim sirom kojem danas istice rok, nije otvaran?
Vrlo vjerojatno mu nije ništa. Otvori ga i kušaj, just in case
Dobila sam cijeli kokos. Sto da radim s njim? Ima li neko jednostavno rjesenje?
Mlijeko popiješ a meso posuši i pojedeš ili napraviš kolač. Od ostatka ljuske napraviš kasicu tak smo mi na poslu pred 20 godina
Što radite s ostacima brudeta? Danas mi je ostao mali pauk i dosta umaka i bacila sam u WC. Nije neka drama, al nemam pojma je l se to moze drugi dan jesti?
Do sada nam nikad nije ostalo
(S kokosom nisam nis napravila. Stoji u frizideru)
Na vrhu su 3 rupice. Samo jedna je mekana. Tu probuši sa nekim šilom, trebaš probiti nešto manje od 1 cm.
Pazi da je rupica gore dok bušiš, inače će isteći tekućina.
Zatim iznad čaše okreni kokos i pusti da istječe tekućina iznutra. Istekne oko 1 dl. Mora biti vrlo lagano mutna, skoro prozirna i osvježavajućeg mirisa. Ako miris nije ugodan, baci sve. I kokos
Tu tekućinu možeš iskoristiti, ne izgleda kao mlijeko, samo se tako zove.
Zatim uzmi kokos i čvrsti čekić, pa lupi snažno par puta po kokosu. Ako si dobro lupila, puknut će uzdužno, pa možeš izvaditi unutarnji dio. Nemoj lupiti tako da su pločice ispod. Kokosova ljuska je jako čvrsta.
Sada trebaš uzeti mali, oštar nož, narezati unutarnji dio na trake oko 1,5 cm i oguliti jako tanko vanjsku, smeđu koru. Ni malo nije lak taj posao. Probaj komadić savršeno bijelog kokosa koji si tek ogulila, jer ćeš, ako ti je fin, dobiti volju za daljnje guljenje. A ako nije, nećeš se morati dalje mučiti...
Meni je taj okus svježeg kokosa savršen. Samo ga ne smijem jesti previše, jer mi "teško" padne na želudac.
Oguljene trake mogu ostati koji dan u frižideru, ali meni već idući dan nisu tako fine. Kad se posuši nije za jelo, jedino se može izribati i staviti u kolač.
Sretno u pripremanju kokosa za jelo, čuvaj prste!
Da, brodet može ostati za sutra. U frižideru.
Ajme Beti, puno hvala na ovako detaljnom opisu! Dobijem volju da isprobam.![]()