Ja ne dinstam luk ujutro.Imala sam potpis "stop dinstanom luku".
Ja ne dinstam luk ujutro.Imala sam potpis "stop dinstanom luku".
Je imala si ,ali si jednom poslije napisala da dinstaš
može li se zamrzavat sataraš (bez jaja, samo kapula, paprika i rajčica)?
Kakvog vam je okusa bademovo mlijeko od dm-a? Prvi put kupili njihovo, sudim po ostalima isprobanima koja su mi onako slatkasto bademasta, a ovo kao užeglo. Fuj, bacila sam ga. Mislim da sam naletjela na pokvareno, nije moguće da je uvijek takvo?
šta mislite dali se može raditi paneer od domaćeg mlijeka koje je prokuhano?
evo recepta https://www.coolinarika.com/recept/p...-indijski-sir/
Zašto da ne!?
Koliko vidim, recept je u osnovi sličan receptu za domaći ricotta sir, a on bez problema ide i sa prokuhanim, čak i dućanskim mlijekom.
Možda sam i pitala već, a krema od masnog sira i topljene čokolade ima mi blago, gotovo neprimjetno kiselo čudan okus, koji podsjeća na okus koji bi ispao kada bih sir kuhala sa čokoladom. Treba li to tako?
Može li se grah/leća koji se iskoriste za pečenje prhkog tijesta dopola (naslijepo) kasnije normalno kuhati?
Ja sam jednom vratila to mlijeko, ne znam koje, isto je bilo pokvareno, a u roku.
Ako se netko sjeća iz Mak na konca, što bi bilo ovo gore lijevo https://igx.4sqi.net/img/general/wid...GLjcmFQOWo.jpg
Pokušavam naći recept na internetu.
Znam da je bilo od tikve.
Pita od bundeve, možda. Pečrna u malim kalupima
To je biop tart od bundeve, a ovo naprijed neprežaljeni tart od limuna
Gledala sam Fionu kako pece kolace i uglavnom uzima muscovado secer. 1 kg toga kosta 40kn. Je l ima tko iskustva utjece li to na ista i ako bih stavila bijeli rafinirani, kako da mijenjam recept. Na webu se nadje svakakvih rezultata pa me zanima iz prve ruke.
Pol kile toga košta 40 kn. I vrijedi svaku lipu. Ali to je samo moje mišljenje... Ja šećer koristim relativno malo, pa mi nije problem nabaviti vrećicu ovog i imati za npr. baklavu u kojoj ga mm obožava (inače nije ljubitelj drugih kolača). Smeđi šećer je kvalitetnija namirnica jer ima veći udio mikroelemenata (jer nije rafiniran), daje određenu ljepljivu kvalitetu.
Aliii ima trik - staviš bijeli žećer i dodaš žlicu melase, ovoga: https://www.biobio.hr/melasa-secerne...roizvod-20345/
Meni taj muscovado ima neki karamelasti okus koji bijeli nema. Al nek se javi neki veći stručnjak od mene
ako stavljas bijeli, sta i ga manje i dodaj nesto da malo ovlazi. i racunaj da nece biti karamelastog okusa
Hvala cure! Ja sam ovdje vidjela da je pola kg 20 kn, i tamni i svijetli.
https://www.konzum.hr/klik/#!/produc...ni-secer-500-g
Je l taj ne valja zbog nečega. Peterlin, koji kupuješ? Meni nešto za karamel treba pa mi se čini da ima smisla.
nije, to je standardna cijena
ja ga stalno kupujem za 20 kn/ 0,5 kg
Znate li neki trik za guljenje jabuka, nešto nalik onom za paradajz pofuriš-i-oguliš?
Ove god imam neke mini mini jabuke, žao mi ih baciti ali oguliti ih je pakao, a tek očistiti... Palo mi na pamet da ih prokuham, ionako su za kolač, kompot i sl, u nadi da će im se korica odvojiti kao kod paradajza, ali jok, samo se smežurala i ostala čvrsto priljepljena ...
ovako nesto?
https://www.youtube.com/watch?v=4guSPVpvyjM
Dobro zboriš![]()
Ja sam preklani radila marmeladu od jabuka i dunja, nisam gulila, a bili smo jako zadovoljni rezultatom. MM i ja smo je najviše uz sireve jeli.
Pa skidala sam sredine i peteljke, i ako je plod negdje propao. Ali koru ne. Ispalo je baš super. Negdje sam ovdje i pisala, recept je bio s interneta, ali sam bila malo modificirala. Morala bih i zbog sebe naći...
Jako su grbave - reljefno diferencirane- pa se ubila čisteći i sad više ne želi
To je recept, osim što ja nisam gulila voće: https://anjakuha.com/2012/11/09/dunj...nce-apple-jam/
Čini mi se da drugo nisam dirala, ali ne mogu se zaklet.
Što bi preporučili od đumbira, a da je superbrzo, superjednostavno, i superfino?
Ništa.
Đumbir je začin. Mi volimo napitak od istog, zapravo limunadu s medom i đumbirom, ali ako pretjeram s količinom, nitko od mojih muških to ne želi piti jer je ljuto. Na litru vode ide pola limuna, 1 jušna žlica naribanog đumbirovog korijena i 1 jušna žlica meda (možda malo više). Med obično rastopim u čaši mlake vode, pa ulijem u ovo. Zimi znam raditi i s toplom, ali ne vrućom vodom.
Ako umjesto obične vode, dodaš gaziranu mineralnu, to je ginger ale.
Ušečereni đumbir
https://www.coolinarika.com/recept/usecereni-djumbir/
Radila sam kao neke male pite od lisnatog tijesta punjene sa jabukama sto se prze u ulju, jako su fine no toliko su upile masnoce da ih je bilo tesko jesti tople...ni nakon sto su dugo stajale na papiru taj okus masnoce nije nestao...Ima li kakva caka da se to izbjegne osim preci na pecenje kao klasicne strudle?
Nema šanse, jer masnoća u lisnatom nije masnoća od prženja, nego je sastavni dio tijesta.
Osim toga, moraš jaaaako paziti na temperaturu ulja (kao i kad pržiš krafne) jer ako je ulje prevruće - izvana izgori, a iznutra ostane sirovo. Ako nije dovoljno vruće, dogodi se isto što i tebi - tijesto upije toliko ulja da je nejestivo.
Kriterij za temperaturu ulja - seljački trik: dok ulje ugriješ koliko misliš da treba, uroniš kraj drvene kuhače. Moraju ići sitni mjehurići zraka oko drveta - tada je temperatura ok.
Sretno!
Koristila sam par mjeseci sirovi umjesto prerađenog kakaa i nisam primijetila razlike.
nije kuharska ali je nedoumica, je li zob dobra ili loša za probavu?
pročitala sam svašta, od toga da je super, do toga da zatvara.
Tash
Pa koliko znam.svugdje piše da.zobene pahuljice otvaraju, e sad ne znam u kojem.obliku bi konzumirala zob.Moja mama kuha zob i pije je iz zdravst.razloga.
Kod banana recimo banana koja je žuta i malo zelenkasta zatvara, a banana čija kora je već po sebi dobila crne točkice i tamni otvara probavu.
Sto se tice zobi i bilo cega integralnog ( sa omotom okolo, neljustenog) opcenita je preporuka da se ne uzima kod upalnih bolesti crijeva jer je agresivni za takva bolesna crijeva. Sto se tice zatvora, mislim da je to jako individualno. Hrana koja ima vlakna ne bi trebala zatvarati ako se uzima u normalnoj kolicini i uz drugu hranu u normalnim omjerima na dnevnoj bazi. Ali neke stvari su vrlo individualne, moja sogorica se zali da nju zatvara i mala porcija obicne rize.
Ja jedem zobenu kasu ( kuhanu) 6 x tjedno za dorucak i nema govora o zatvoru.
Meni isto zobena kaša čini dobro. Za tu žitaricu se kaže da regulira probavu, jer je sluzava i puna vlakana. Dakle, pomaže i kod zatvora i kod proljeva, aliiii konačan rezultat ovisi o puno faktora, a najviše o kombinaciji ostalih namirnica. Ja zobenu kašu ne kuham na mlijeku nego na vodi, a u nju dodajem po želji ribanu jabuku, cimet, cvebe ili drugo suho voće, žličicumeda....
Kako postići da homemade energetske pločice ostanu čvrste, da se ne raspadnu u sastavne dijelove?
Uzela sam neki recept s neta, zobene pahuljice sa putrom i medom, nakon pečenja i hlađenja, trebam žličicu a ne nož...
Ima li tko provjereni recept?
Nemam pojma, al cini mi se da ti ljepila fali. Je l smijes stavit zumanjak barem?