Stranica 41 od 80 PrviPrvi ... 31394041424351 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,001 do 2,050 od 3993

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,714

    Početno

    Ja ne dinstam luk ujutro. Imala sam potpis "stop dinstanom luku".

  2. #2
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,201

    Početno

    Je imala si ,ali si jednom poslije napisala da dinstaš

  3. #3
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,714

    Početno

    Ujutro ne.

  4. #4
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    može li se zamrzavat sataraš (bez jaja, samo kapula, paprika i rajčica)?

  5. #5
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,219

    Početno

    Da

  6. #6
    Dulcinea avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013
    Postovi
    109

    Početno

    Kakvog vam je okusa bademovo mlijeko od dm-a? Prvi put kupili njihovo, sudim po ostalima isprobanima koja su mi onako slatkasto bademasta, a ovo kao užeglo. Fuj, bacila sam ga. Mislim da sam naletjela na pokvareno, nije moguće da je uvijek takvo?

  7. #7
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,971

    Početno

    šta mislite dali se može raditi paneer od domaćeg mlijeka koje je prokuhano?
    evo recepta https://www.coolinarika.com/recept/p...-indijski-sir/

  8. #8
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    Zašto da ne!?
    Koliko vidim, recept je u osnovi sličan receptu za domaći ricotta sir, a on bez problema ide i sa prokuhanim, čak i dućanskim mlijekom.

  9. #9
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,714

    Početno

    Možda sam i pitala već, a krema od masnog sira i topljene čokolade ima mi blago, gotovo neprimjetno kiselo čudan okus, koji podsjeća na okus koji bi ispao kada bih sir kuhala sa čokoladom. Treba li to tako?

  10. #10
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,219

    Početno

    Može li se grah/leća koji se iskoriste za pečenje prhkog tijesta dopola (naslijepo) kasnije normalno kuhati?

  11. #11
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,219

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Može li se grah/leća koji se iskoriste za pečenje prhkog tijesta dopola (naslijepo) kasnije normalno kuhati?
    A fažol?

  12. #12
    Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011
    Postovi
    4,696

    Početno

    Citiraj Dulcinea prvotno napisa Vidi poruku
    Kakvog vam je okusa bademovo mlijeko od dm-a? Prvi put kupili njihovo, sudim po ostalima isprobanima koja su mi onako slatkasto bademasta, a ovo kao užeglo. Fuj, bacila sam ga. Mislim da sam naletjela na pokvareno, nije moguće da je uvijek takvo?
    Moje je bilo gusto ko kiselo vrhnje. Mada je bilo u roku. Bit će da ga ne skladište u idealnim uvjetima.

  13. #13
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Ja sam jednom vratila to mlijeko, ne znam koje, isto je bilo pokvareno, a u roku.

  14. #14
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,714

    Početno

    Ako se netko sjeća iz Mak na konca, što bi bilo ovo gore lijevo https://igx.4sqi.net/img/general/wid...GLjcmFQOWo.jpg
    Pokušavam naći recept na internetu.
    Znam da je bilo od tikve.

  15. #15

  16. #16
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Pita od bundeve, možda. Pečrna u malim kalupima

  17. #17
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    To je biop tart od bundeve, a ovo naprijed neprežaljeni tart od limuna

  18. #18
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,503

    Početno

    Gledala sam Fionu kako pece kolace i uglavnom uzima muscovado secer. 1 kg toga kosta 40kn. Je l ima tko iskustva utjece li to na ista i ako bih stavila bijeli rafinirani, kako da mijenjam recept. Na webu se nadje svakakvih rezultata pa me zanima iz prve ruke.

  19. #19
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Gledala sam Fionu kako pece kolace i uglavnom uzima muscovado secer. 1 kg toga kosta 40kn. Je l ima tko iskustva utjece li to na ista i ako bih stavila bijeli rafinirani, kako da mijenjam recept. Na webu se nadje svakakvih rezultata pa me zanima iz prve ruke.
    Pol kile toga košta 40 kn. I vrijedi svaku lipu. Ali to je samo moje mišljenje... Ja šećer koristim relativno malo, pa mi nije problem nabaviti vrećicu ovog i imati za npr. baklavu u kojoj ga mm obožava (inače nije ljubitelj drugih kolača). Smeđi šećer je kvalitetnija namirnica jer ima veći udio mikroelemenata (jer nije rafiniran), daje određenu ljepljivu kvalitetu.

    Aliii ima trik - staviš bijeli žećer i dodaš žlicu melase, ovoga: https://www.biobio.hr/melasa-secerne...roizvod-20345/

  20. #20
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Meni taj muscovado ima neki karamelasti okus koji bijeli nema. Al nek se javi neki veći stručnjak od mene

  21. #21
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    ako stavljas bijeli, sta i ga manje i dodaj nesto da malo ovlazi. i racunaj da nece biti karamelastog okusa

  22. #22
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,503

    Početno

    Hvala cure! Ja sam ovdje vidjela da je pola kg 20 kn, i tamni i svijetli.
    https://www.konzum.hr/klik/#!/produc...ni-secer-500-g

    Je l taj ne valja zbog nečega. Peterlin, koji kupuješ? Meni nešto za karamel treba pa mi se čini da ima smisla.

  23. #23
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala cure! Ja sam ovdje vidjela da je pola kg 20 kn, i tamni i svijetli.
    https://www.konzum.hr/klik/#!/produc...ni-secer-500-g

    Je l taj ne valja zbog nečega. Peterlin, koji kupuješ? Meni nešto za karamel treba pa mi se čini da ima smisla.
    Kupujem koji nađem. Mislim da trenutno imam Encijanov. Ali čini mi se da sam ga više platila. Ili je popust na klik.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 11.09.2018. at 13:05

  24. #24
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    nije, to je standardna cijena
    ja ga stalno kupujem za 20 kn/ 0,5 kg

  25. #25

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Znate li neki trik za guljenje jabuka, nešto nalik onom za paradajz pofuriš-i-oguliš?

    Ove god imam neke mini mini jabuke, žao mi ih baciti ali oguliti ih je pakao, a tek očistiti... Palo mi na pamet da ih prokuham, ionako su za kolač, kompot i sl, u nadi da će im se korica odvojiti kao kod paradajza, ali jok, samo se smežurala i ostala čvrsto priljepljena ...

  26. #26
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    Znate li neki trik za guljenje jabuka, nešto nalik onom za paradajz pofuriš-i-oguliš?
    ovako nesto?
    https://www.youtube.com/watch?v=4guSPVpvyjM

  27. #27
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,714

    Početno

    Speci rakiju, prodaj i kupi normalne jabuke.

  28. #28

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Dobro zboriš

  29. #29

  30. #30
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Ja sam preklani radila marmeladu od jabuka i dunja, nisam gulila, a bili smo jako zadovoljni rezultatom. MM i ja smo je najviše uz sireve jeli.

  31. #31
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,219

    Početno

    Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam preklani radila marmeladu od jabuka i dunja, nisam gulila, a bili smo jako zadovoljni rezultatom. MM i ja smo je najviše uz sireve jeli.
    Je li to onda i bez guljenja i čišćenja? Jer moja mama ima neke falše dunje koje se teško čiste, a dobar je džem od njih.

  32. #32
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    Pa skidala sam sredine i peteljke, i ako je plod negdje propao. Ali koru ne. Ispalo je baš super. Negdje sam ovdje i pisala, recept je bio s interneta, ali sam bila malo modificirala. Morala bih i zbog sebe naći...

  33. #33
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,219

    Početno

    Jako su grbave - reljefno diferencirane - pa se ubila čisteći i sad više ne želi

  34. #34
    vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    7,562

    Početno

    To je recept, osim što ja nisam gulila voće: https://anjakuha.com/2012/11/09/dunj...nce-apple-jam/
    Čini mi se da drugo nisam dirala, ali ne mogu se zaklet.

  35. #35
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,714

    Početno

    Što bi preporučili od đumbira, a da je superbrzo, superjednostavno, i superfino?

  36. #36
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Što bi preporučili od đumbira, a da je superbrzo, superjednostavno, i superfino?
    Ništa.

    Đumbir je začin. Mi volimo napitak od istog, zapravo limunadu s medom i đumbirom, ali ako pretjeram s količinom, nitko od mojih muških to ne želi piti jer je ljuto. Na litru vode ide pola limuna, 1 jušna žlica naribanog đumbirovog korijena i 1 jušna žlica meda (možda malo više). Med obično rastopim u čaši mlake vode, pa ulijem u ovo. Zimi znam raditi i s toplom, ali ne vrućom vodom.

  37. #37
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,502

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ništa.

    Đumbir je začin. Mi volimo napitak od istog, zapravo limunadu s medom i đumbirom, ali ako pretjeram s količinom, nitko od mojih muških to ne želi piti jer je ljuto. Na litru vode ide pola limuna, 1 jušna žlica naribanog đumbirovog korijena i 1 jušna žlica meda (možda malo više). Med obično rastopim u čaši mlake vode, pa ulijem u ovo. Zimi znam raditi i s toplom, ali ne vrućom vodom.
    isto
    samo ne ribam đumbir, već ogulim koru i narežem na komadiće
    i ne stavljam tako puno (jušna žlica na litru vode - sigurna sam da je prilično ljuto)

    iscjedim limun (jedna, dva), par komadića đumbira i voda, zasladim medom po ukusu
    super osvježavajući napitak

  38. #38
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,219

    Početno

    Ako umjesto obične vode, dodaš gaziranu mineralnu, to je ginger ale.

  39. #39

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

  40. #40

    Datum pristupanja
    Aug 2008
    Postovi
    1,188

    Početno

    Radila sam kao neke male pite od lisnatog tijesta punjene sa jabukama sto se prze u ulju, jako su fine no toliko su upile masnoce da ih je bilo tesko jesti tople...ni nakon sto su dugo stajale na papiru taj okus masnoce nije nestao...Ima li kakva caka da se to izbjegne osim preci na pecenje kao klasicne strudle?

  41. #41
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Citiraj cappy prvotno napisa Vidi poruku
    Radila sam kao neke male pite od lisnatog tijesta punjene sa jabukama sto se prze u ulju, jako su fine no toliko su upile masnoce da ih je bilo tesko jesti tople...ni nakon sto su dugo stajale na papiru taj okus masnoce nije nestao...Ima li kakva caka da se to izbjegne osim preci na pecenje kao klasicne strudle?
    Nema šanse, jer masnoća u lisnatom nije masnoća od prženja, nego je sastavni dio tijesta.

    Osim toga, moraš jaaaako paziti na temperaturu ulja (kao i kad pržiš krafne) jer ako je ulje prevruće - izvana izgori, a iznutra ostane sirovo. Ako nije dovoljno vruće, dogodi se isto što i tebi - tijesto upije toliko ulja da je nejestivo.

    Kriterij za temperaturu ulja - seljački trik: dok ulje ugriješ koliko misliš da treba, uroniš kraj drvene kuhače. Moraju ići sitni mjehurići zraka oko drveta - tada je temperatura ok.

    Sretno!

  42. #42
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,714

    Početno

    Koristila sam par mjeseci sirovi umjesto prerađenog kakaa i nisam primijetila razlike.

  43. #43
    Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    tamo, tamo daleko
    Postovi
    5,770

    Početno

    nije kuharska ali je nedoumica, je li zob dobra ili loša za probavu?
    pročitala sam svašta, od toga da je super, do toga da zatvara.

  44. #44
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,571

    Početno

    Tash
    Pa koliko znam.svugdje piše da.zobene pahuljice otvaraju, e sad ne znam u kojem.obliku bi konzumirala zob.Moja mama kuha zob i pije je iz zdravst.razloga.

    Kod banana recimo banana koja je žuta i malo zelenkasta zatvara, a banana čija kora je već po sebi dobila crne točkice i tamni otvara probavu.

  45. #45
    Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    zagreb zapad
    Postovi
    21,680

    Početno

    Sto se tice zobi i bilo cega integralnog ( sa omotom okolo, neljustenog) opcenita je preporuka da se ne uzima kod upalnih bolesti crijeva jer je agresivni za takva bolesna crijeva. Sto se tice zatvora, mislim da je to jako individualno. Hrana koja ima vlakna ne bi trebala zatvarati ako se uzima u normalnoj kolicini i uz drugu hranu u normalnim omjerima na dnevnoj bazi. Ali neke stvari su vrlo individualne, moja sogorica se zali da nju zatvara i mala porcija obicne rize.
    Ja jedem zobenu kasu ( kuhanu) 6 x tjedno za dorucak i nema govora o zatvoru.

  46. #46
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,982

    Početno

    Meni isto zobena kaša čini dobro. Za tu žitaricu se kaže da regulira probavu, jer je sluzava i puna vlakana. Dakle, pomaže i kod zatvora i kod proljeva, aliiii konačan rezultat ovisi o puno faktora, a najviše o kombinaciji ostalih namirnica. Ja zobenu kašu ne kuham na mlijeku nego na vodi, a u nju dodajem po želji ribanu jabuku, cimet, cvebe ili drugo suho voće, žličicumeda....

  47. #47

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Kako postići da homemade energetske pločice ostanu čvrste, da se ne raspadnu u sastavne dijelove?
    Uzela sam neki recept s neta, zobene pahuljice sa putrom i medom, nakon pečenja i hlađenja, trebam žličicu a ne nož...
    Ima li tko provjereni recept?

  48. #48
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,201

    Početno

    Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    Kako postići da homemade energetske pločice ostanu čvrste, da se ne raspadnu u sastavne dijelove?
    Uzela sam neki recept s neta, zobene pahuljice sa putrom i medom, nakon pečenja i hlađenja, trebam žličicu a ne nož...
    Ima li tko provjereni recept?
    stavi mljevene chie, i kad je na pol pečeno razrezati slično ja radim i pitanje jel si to uspjela razvaljati?

  49. #49
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,503

    Početno

    Nemam pojma, al cini mi se da ti ljepila fali. Je l smijes stavit zumanjak barem?

  50. #50
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,503

    Početno

    Iako bih ocekivala da svejedno pucaju.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •