Stranica 45 od 80 PrviPrvi ... 35434445464755 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,201 do 2,250 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    guacamole uvijek radim s crvenim lukom. idu mi sline od samog spominjanja, a ovdje trenutno nema dobrog avokada, svi su tvrdi...

  2. #2
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Ja sam nasla u kauflandu dobre ,i to po 4,99komad

  3. #3
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    guacamole uvijek radim s crvenim lukom. idu mi sline od samog spominjanja, a ovdje trenutno nema dobrog avokada, svi su tvrdi...
    Ovaj moj je bio tvrd, za par dana je omeksao u zdjeli s vocem i bio je fin.
    Prvi avokado sam kupila od zene koja prodaje eko namirnice, pa i avokado, zamolila sam je da mi posalje (dostava na kucna vrata) onaj koji mogu odmah konzumirati.
    Bio je manji, smedje kore i zelenije boje unutra.
    Ovaj sam kupila na placu, bio je velik, nije posmedjio, cekala sam da smeksa, ali da ne bude premekan.
    Bunilo me to s bojom kore, ali izgleda da je glavni kriterij tvrdoca/mekoca?
    Nemojte me pogresno shvatiti

  4. #4
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj moj je bio tvrd, za par dana je omeksao u zdjeli s vocem i bio je fin.
    Prvi avokado sam kupila od zene koja prodaje eko namirnice, pa i avokado, zamolila sam je da mi posalje (dostava na kucna vrata) onaj koji mogu odmah konzumirati.
    Bio je manji, smedje kore i zelenije boje unutra.
    Ovaj sam kupila na placu, bio je velik, nije posmedjio, cekala sam da smeksa, ali da ne bude premekan.
    Bunilo me to s bojom kore, ali izgleda da je glavni kriterij tvrdoca/mekoca?
    Nemojte me pogresno shvatiti
    Trik za brže dozrijevanje je da avokado staviš u istu zdjelu s jabukama, koje otpuštaju etilen (mislim, ne da mi se tražiti) koji ubrzava dozrijevanje ostalog voća. Zato nikad ne držim jabuke i banane u istoj zdjeli jer banane puno brže potamne ako su u blizini jabuka, ali u slučaju avokada moglo bi pomoći.

  5. #5
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Da, jabuke se stave i u vrecicu s kivijem da brze sazrije.

  6. #6
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    moram primijetit pozitivan trend kod naših trgovaca koji im sve češće smanjuju cijenu, jedno vrijeme su skoro stalno bili 14kn komad, sad ih stalno netko snižava, napokon su skužili da je bolje snizit cijenu nego bacit

  7. #7
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Optimist, to su ti bila dva razlicita avokada. Postoje sorte, pa su razliciti.
    Jedina stavka za zrelost je mekoća, kad malo stisneš prstom da osjetiš kako popušta. Ako je premekan, truo je. Naučit ćeš.
    Meni ti neki tvrdi nekad ne žele normalno dozrijeti, nego istrunu. Ne znam u čemu je kvaka.

  8. #8
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Meni se to dogodi kad se u zdjeli dodiruje s drugim voćem

  9. #9
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Vidis, nisam ni pomislila da je do sorte. Tnx!

  10. #10
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,328

    Početno

    Može li se u receptima koji sadrže rižin papir on uspješno zamijeniti nekim tankim korama?

  11. #11
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Moze ako ces peci ili frigati.

  12. #12
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,328

    Početno

    mislila sam ih prći u pećnici da mi bude manje masno

  13. #13
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    koristi li netko pilos tučeno slatko vrhnje iz lidla, kakvo je, da li se lijepo ulupati?

  14. #14
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    ja sam koristila vise puta i bilo mi je dobro

  15. #15
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam koristila vise puta i bilo mi je dobro
    hvala

  16. #16
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,238

    Početno

    Znaci li da slag ispadne ok
    Ili je vec utuceno u slag?

  17. #17
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Znaci li da slag ispadne ok
    Ili je vec utuceno u slag?
    Šlag ispadne ok. Vrhnje nije utučeno.

  18. #18
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,238

    Početno

    ok sad znam kaj bum idući put zela i probala

  19. #19
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,523

    Početno

    Ima li tko easy life kalup za tortu s porculanskim ili keramickim (nemam pojma kako da to razlikujem) dnom i metalnim prstenom? Je l to zbilja smije u pecnicu? Kako tretirate podlogu, namastite ili ne?
    To je ovo:
    https://www.google.com/search?q=easy...eYa8rkHYZhCiM:

  20. #20
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Ja sve pečem u keramičkim (porculanskim) ili vatrostalnim pekačima (ili kako se to već zove). Uopće nemam metalnih. I sve se speče. I kolači i lazanje i nabujak...
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 10.05.2019. at 18:13

  21. #21
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,523

    Početno

    Ma zapravo i ja pecem kruh, krumpir, nabujke i sl u keramickim. Uvijek su namasceni. Al sam nekako nepovjerlniva prema ovom konkretnom. Nema nikakvu deklaraciju.

  22. #22
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,523

    Početno

    Ja se bojim da ce puknut od toplinskog shoka.

  23. #23

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Zašto se biskvit kod pečenja prenapuhne pa splasne? Jel to previše praška za pečenje?

  24. #24
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto se biskvit kod pečenja prenapuhne pa splasne? Jel to previše praška za pečenje?
    Ima više razloga. Prašak za pecivo je samo jedan od njih, ali klasični biskvit može se raditi i bez praška za pecivo, pa to nije (jedini) razlog.

    Obično je razlog previsoka temperatura i korištenje gornjeg grijača.

    Biskvit klasični vodeni (bez praška za pecivo - onaj od kojeg se npr. radi rolada) ide ovako:

    Na svako jaje ide 3 žlice šećera i 3 žlice brašna. Taj je bez ulja i drugih masnoća. Treba još samo po jedna žlica tople vode na svako jaje. Na tri jaja prstohvat soli. Meni za standardni pleh treba 3 veća ili 4 manja jaja. Mutim najprije snijeg (bjelanjke sa soli), pa dodam šećer, pa jedan po jedan žumanjak. To ide na najvećoj brzini miksera. Brašno ide zadnje na najmanjoj brzini, ne smije se dugo mutiti da gluten ne umreži, jer će biti žilavo. Može se ručno umiješati. Prašak za pecivo ne treba, snijeg od bjelanjaka je dovoljan da se tijesto digne. Ovo obično pečem u tankom sloju na pek-papiru, za roladu (ali to su već finese).

    Pećnicu treba prethodno ugrijati, ali ne pregrijati. Temperatura 175-180 oC će biti ok za većinu biskvitnih tijesta. Da ga toplina ne "povuče" prema gore, pametno je prvih pet minuta peći samo na donjem grijaču, a onda prebaciti na ventilator i gornji grijač još 10-15 minuta (ovisno o debljini sloja). Ako je tanko, drugi dio pečenja možeš smanjiti temperaturu na 150 oC.

    Druge varijante biskvitnih tijesta (s uljem, jogurtom, voćem) trebaju prašak za pecivo da se tijesto razrahli. Prašak je najpametnije prosijati zajedno s brašnom, zato da se razrahli i da čestice zraka uđu između čestica brašna. Procedura je ista - miješaju se prvo jaja (prema receptu, nekad idu cijela, nekad se odvajaju) sa šećerom, pa ulje/jogurt pa dodaci (mak, kakao, rogač, štoveć) pa na kraju brašno. Za tijesta koja imajju u sebi masnoću, mlijeko i jogurt ili voće (ribanu jabuku) vrijeme pečenja treba produljiti, jer to nije gotovo za manje od 30 minuta, a ako je debelo, treba i 40 minuta.

    DakleM, idući put sve napravi isto, ali pećnicu nemoj pregrijati i prvo peci na donjem grijaču trećinju preporučenog vremena, a onda na ventilatoru i oba grijača još dvije trećine preporučenog vremena. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 20.05.2019. at 10:47

  25. #25
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,523

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Biskvit klasični vodeni (bez praška za pecivo - onaj od kojeg se npr. radi rolada) ide ovako:

    Na svako jaje ide 3 žlice šećera i 3 žlice brašna. Taj je bez ulja i drugih masnoća. Treba još samo po jedna žlica tople vode na svako jaje. Na tri jaja prstohvat soli. Meni za standardni pleh treba 3 veća ili 4 manja jaja. Mutim najprije snijeg (bjelanjke sa soli), pa dodam šećer, pa jedan po jedan žumanjak. To ide na najvećoj brzini miksera. Brašno ide zadnje na najmanjoj brzini, ne smije se dugo mutiti da gluten ne umreži, jer će biti žilavo. Može se ručno umiješati. Prašak za pecivo ne treba, snijeg od bjelanjaka je dovoljan da se tijesto digne. Ovo obično pečem u tankom sloju na pek-papiru, za roladu (ali to su već finese).
    Peterlin, stvarno stavljaš na jedno jaje tri žlice šećera i brašna? Ja stavljam na jedno jaje žlicu šećera i brašna. Za roladu mi je dovoljno tri jaja. Koja je razlika kad bude pečeno u odnosu na ovaj moj, za mene klasični

  26. #26
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin, stvarno stavljaš na jedno jaje tri žlice šećera i brašna? Ja stavljam na jedno jaje žlicu šećera i brašna. Za roladu mi je dovoljno tri jaja. Koja je razlika kad bude pečeno u odnosu na ovaj moj, za mene klasični
    Da, ali šećer stavim ravne, a brašno vrhom pune. Čak imam točno određenu žlicu koja mi je mjera za to. Nije velika.

  27. #27
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    i ja - koliko jaja, toliko žlica šećera i brašna. Ja nikad ne stavljam prašak za pecivo. ak mi treba viši biskvit, stavim više jaja.

    Joj, jednom mi je frendica rekla da je njoj netko rekao da kad je biskvit pečen i još u plahu , treba ga ispustiti na radnu plohu. Onak da padne - nisam baš dobro skužila a ni probala. Valjda da se onaj napohnuti dio izravna il tako nešto

  28. #28

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    DakleM, idući put sve napravi isto, ali pećnicu nemoj pregrijati i prvo peci na donjem grijaču trećinju preporučenog vremena, a onda na ventilatoru i oba grijača još dvije trećine preporučenog vremena. Sretno!
    Danas probam ovo s grijačima...

  29. #29
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Zar ne bude ventilator isušio onda biskvit? Ja kad meso stavim i uključim ventilator kao da mi isuši meso

  30. #30
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Zar ne bude ventilator isušio onda biskvit? Ja kad meso stavim i uključim ventilator kao da mi isuši meso
    Meso pečeš poklopljeno, u kaseroli, a otkriješ zadnjih 10 minuta da dobije koricu.

    Korištenje ventilatora skraćuje vrijeme pečenja za četvrtinu, možda čak i za trećinu. To vrijedi i za kolače. Ja zato i pečem samo na donjem grijaču u početku, da mi se ne presuši i da se ne digne prenaglo, ali svaka domaćica ima svoje iskustvo i nisu sve pećnice iste. Kad sam nabavila novu, trebalo mi je najmanje šest mjeseci da se adaptiram. Treba čitati upute proizvođača, to je dobra polazna točka.

  31. #31
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,238

    Početno

    pitaš baš za to ili općenito ja sve pečem na ventilatoru ako nije baš žar

  32. #32
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    Zašto se biskvit kod pečenja prenapuhne pa splasne? Jel to previše praška za pečenje?
    zapravo uopće ne kužim zbog čega se to događa, meni nekad biskvit ispadne savršeno, lijepo se podigne i bude baš kako treba, a nekad bude plosnat i zbijen, bezveze, a sve radim isto, isti sastojci, ista temperatura i vrijeme pečenja... ne kužim.

  33. #33

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    Danas probam ovo s grijačima...
    Ovaj puta je bilo bitno bolje, rub samo lagano povišen, skoro pa ravan
    Prašak za pecivo na pola mjere
    Donji grijač prvih 10 min, oba grijača preostalih 20 min

    A sad samo da me ne iznenadi slijedeći put, meni isto kao i n.grace, jednom dobro uspije a onda iznenađenje nakrivo...

  34. #34
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    Ovaj puta je bilo bitno bolje, rub samo lagano povišen, skoro pa ravan
    Prašak za pecivo na pola mjere
    Donji grijač prvih 10 min, oba grijača preostalih 20 min

    A sad samo da me ne iznenadi slijedeći put, meni isto kao i n.grace, jednom dobro uspije a onda iznenađenje nakrivo...
    Ima još trikova koje ja podrazumijevam, pa mi ne padne na pamet da bi to trebalo napomenuti... Pleh treba namazati i posipati, a rubove ne mazati. Osim toga, ne smiješ nakriviti pleh dok ga ubacuješ (dok je smjesa još tekuća) jer ako to napraviš, razina neće biti sasvim ravna. Pleh treba u pećnicu dobro centrirati, da ne bude na jednu stranu ili preduboko/preplitko jer to isto zna izazvati nejednoliko uzdizanje biskvita. I nemoj viriti (otvarati pećnicu) jer od toga smjesa hoće "sjesti" na jednoj strani.

    Eto, ne znam jesam li još nešto propustila. Snaći ćeš se. Praksa čini majstora.

  35. #35
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Ja uglavnom ne stavljam pecilni u biskvite.

  36. #36
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Nikad ne stavljam pecilni u biskvite.
    Samo dobro istući žutanjke sa šećerom da pobijele, posipati brašno u to i zatim kuhačom umiješati jako, jako tvrdo tučene bjelanjke.

  37. #37
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Imam ja neke recepte za biskvite u kojima ima pecilnog, ali u pravilu ga nema.

  38. #38
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    Niti stavljam prašak za pecivo u biskvit, niti kemijam s grijačima.
    Pečem u ventilatorskoj pećnici.
    Na 180 stupnjeva. Cca 15 minuta.
    Snijeg obavezno umiješam ručno.
    Uvijek ispadne savršen.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  39. #39
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Tresnja se razrasla i ove godine je bas puna odlicnih plodova, krupnih i slasnih. Jedemo danima, dijelimo, ali sad dolaze dani da ih treba ili pobrati i iskoristiti ili ostaviti pticama.

    Kaj s tresnjama? Od visanja sam.napravila brdo kompota za kolace, dzema, soka.
    A od tresanja? Valja dzem od njih?
    Nikad probala.

  40. #40
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Tresnja se razrasla i ove godine je bas puna odlicnih plodova, krupnih i slasnih. Jedemo danima, dijelimo, ali sad dolaze dani da ih treba ili pobrati i iskoristiti ili ostaviti pticama.

    Kaj s tresnjama? Od visanja sam.napravila brdo kompota za kolace, dzema, soka.
    A od tresanja? Valja dzem od njih?
    Nikad probala.
    Nema boljeg džema... Od višanja je kiselkast, a ovaj nije. Moji sinovi i muž ga obožavaju.

    Slažem se za kompot, samo malo mi je komplicirano to napraviti, jer ih se treba pasterizirati kao kisele krastavce.

    Moja kolegica trešnje iskošti i smrzne, pa po zimi ima za štrudlu.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.06.2019. at 13:51

  41. #41
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Sve pobrali.
    Dio odnijeli na posao kolegama, dio otisao opet bakama, a vecina u kompot i dzem, pa ce i to opet u dobre ruke.

  42. #42
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Kompot sam radila.kao i za visnje:
    Prokuhala vodu i secer, dodala.malo konzervansa , tegle i poklopce u pecnici na 160 ugrijala cca 15min, punila tegle, odmah zatvorila i vratila u pecnicu i pustila jos 15min na 160, ugasila i evo, stoji sve skupa s đzemom jos u pecnici.

    Je da nisam mogla izabrati gore vrijeme za paliti pecnicu,ali kad cu?

  43. #43
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Kompot u teglice za zimnicu super, u škrinju za kolače i da da za džem isto jako fino.

  44. #44
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Kompot u teglice za zimnicu super, u škrinju za kolače i da da za džem isto jako fino.
    Budem probala.
    Hvala ti!

  45. #45
    Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    4,006

    Početno

    Jao rosa, jel ta trešnja vaša negdje blizu? Mogu li doći malo za svoje nabrati? Trešnja kod svekra je nažalost u totalnoj banani, opet, dotukla ju tuča od neki dan.
    Pliz ako ikako možemo kod tebe, srce me boli koliko ih moji klinci vole, a našu samo gledaju kako je prazna

    Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

  46. #46
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Kako dobiti bistru juhu? Koji je trik? Kuham vec godinama i rijetko mi je lijepa bistra. Da li je to zato jer ju kuham u express loncu ili nesto drugo?

  47. #47
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Obično ispadne lijepa bistra juha od flama koji je dooobro opran. Procijediš. A ima i trikova. Ubaciš snijeg od jednog bjelanjka na kraju, to izbistri juhu. Može se i krumpir staviti, oguljeni i nerazrezan. Tako Francuzi rade. Najbolje roza, onaj za salate, da se ne raspadne.
    Bio je svojevremeno cijeli topic o tome. Ne da mi se tražiti.

  48. #48
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Kako dobiti bistru juhu? Koji je trik? Kuham vec godinama i rijetko mi je lijepa bistra. Da li je to zato jer ju kuham u express loncu ili nesto drugo?
    juhu nikad ne kuham u ekspres loncu i pazim da polagano zakipi, tad skinem pjenu i stalno je na tihoj vatri. kuham meso pola sata, onda dodam puno povrća i kuham još jedan sat. uvijek bude bistra.

  49. #49
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Peterlin ajme ti se sjećaš teme iz 2005 hehehe...evo našla sam: http://forum.roda.hr/threads/5761-ka...tru-mesnu-juhu


    Hvala!
    Posljednje uređivanje od mašnica : 11.07.2019. at 22:24

  50. #50
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Peterlin ajme ti se sjećaš teme iz 2005 hehehe...evo našla sam: http://forum.roda.hr/threads/5761-ka...tru-mesnu-juhu


    Hvala!
    Nisam stara, ali duuuugo pamtim

    Nekad sam puno više sudjelovala na tim kuharskim topicima. Sad puno manje. I dosta manje kuham, puno manje pečem kolače, ali juhu kuham redovito i uvijek u ekspres loncu. Slažem se s n.grace - bude bistrija ako se kuha polako i uz obiranje pjene, ali nemam ja vremena ni živaca za to.... Kod mene sve ide na brzinu ili nikako.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •