Stranica 53 od 80 PrviPrvi ... 343515253545563 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 2,601 do 2,650 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    U linku gore piše i
    Temeljac se može čuvati u frižiderima na temperaturi do + 4 steepena po nekim autorima i do sedam dana,
    tako da bih ja to najprije pomirisala, ne bih samo bacila.

  2. #2
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,526

    Početno

    Ja smrznem celer u kockicama. Zaista nije bas ukusan, ali je za juhu dobar. Cak ga i pojedemo. Mrkva mi je puno losa ako se smrzne kuhana. Sirova je onako kako je i iz smrznutih vrecica iz ducana.

  3. #3
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    angie zagrij je, pa ćeš čut je li prokisla
    ali kod nas je neko iskustvo da je 4. dan rubni, ako je stara 4 dana onda obavezno koristimo one najtanje rezance koji se najkraće kuhaju
    ustvari nikad nisam to propitivala, ali to moj tata tvrdi, da tu stariju juhu treba kuhati što kraće jer će inače prokisnut

  4. #4
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    ma s obzirom da ću sad staviti fokus na zdravo i samo zdravo, bacam je. bad luck. da je neko drugo vrijeme... (ja bih bio Romeo, a ti Juliette )

  5. #5
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    znaš onu da je najbolja zaštita od corona virusa sirovi češnjak i kapula
    najedeš ih se i onda si sigurna da će svi držat potrebnu distancu od tebe

  6. #6
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    znaš onu da je najbolja zaštita od corona virusa sirovi češnjak i kapula
    najedeš ih se i onda si sigurna da će svi držat potrebnu distancu od tebe
    onda smo mi sigurni i inače, svi volimo češnjak doma
    a jučer kad su svi kupovali brašno, ja sam brstila po kašetama sa češnjakom i lukom

  7. #7
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,630

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    onda smo mi sigurni i inače, svi volimo češnjak doma
    a jučer kad su svi kupovali brašno, ja sam brstila po kašetama sa češnjakom i lukom
    interesantno kako sad svi manje-više podnose gluten, koliko se brašna nakupovalo

  8. #8
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,526

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    interesantno kako sad svi manje-više podnose gluten, koliko se brašna nakupovalo
    Baš, Lili!

    Ja se trudim nabaviti još svježe, stalno čekam amargedon kada ćemo jesti kruh i putar ili tunkati ga u maslinovo ulje i svinjsku mast (dobila na poklon)

    Pitanje - je l radite nešto sa stabljikama od blitve? Ja se sad trudim maksimalno iskoristiti zelenje pa sam danas za u blitvu nasjekla u sjeckalici lišće poriluka, peršina i timijana s češnjakom i maslinovim (to sam sve prodinstala prvo kratko). I sad su mi ostale stabljike od blitve za sutra. Je l mogu od toga nekakvu krem juhu ili tako nešto?

  9. #9
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,328

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Baš, Lili!

    Ja se trudim nabaviti još svježe, stalno čekam amargedon kada ćemo jesti kruh i putar ili tunkati ga u maslinovo ulje i svinjsku mast (dobila na poklon)

    Pitanje - je l radite nešto sa stabljikama od blitve? Ja se sad trudim maksimalno iskoristiti zelenje pa sam danas za u blitvu nasjekla u sjeckalici lišće poriluka, peršina i timijana s češnjakom i maslinovim (to sam sve prodinstala prvo kratko). I sad su mi ostale stabljike od blitve za sutra. Je l mogu od toga nekakvu krem juhu ili tako nešto?
    ja kad kuham blitvu skuham i stabljike s tim što ih narežem ili rukom potrgam po duljini na cca 0.5 cm širine i stavim ih kuhati malo prije listova da omekšaju. sve vadim zajedno i začinim

  10. #10
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,239

    Početno

    Joj nemam više dzumbira

  11. #11
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,702

    Početno

    Ja sve jedem - to mi je bilo nejasno kod frendice - ona npr. kod karfiola baca lišće - a meni je to lišće bolje od onog "cvijeta". I kod zelene salate mi je finiji bijeli dio.

  12. #12
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,239

    Početno

    Možeš ili u juhi pa smikšaš možeš kratko prokuhati i napraviš na pariški
    Ili jednostavno pojedeš kuhano ko žnirance
    Baš tako nano
    Ko i stabljika od brokule
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 17.03.2020. at 14:21

  13. #13
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,526

    Početno

    I ja sam bacala od karfiola lišće. Sad ga ne kuham, mali ne jede. A brokulu ne bacam, nego za krem juhu drugi dan ostavim. A i to mali baš ne jede. Ni brokulu ni nikakvu krem juhu. Jede, al je dalko od oduševljenja. Na karfiol mu se zbilja diže želudac. Inače jede puno voća i povrća.

  14. #14
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Jelena, blitvu kuham tako da u hladnu vodu stavim krumpir, kad zakuha, kuham 10 min, dodam stabljike, nakon jos 5 list. Nikad mi niti nije palo napamet da stabljike ne upotrijebim.

  15. #15
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, blitvu kuham tako da u hladnu vodu stavim krumpir, kad zakuha, kuham 10 min, dodam stabljike, nakon jos 5 list. Nikad mi niti nije palo napamet da stabljike ne upotrijebim.
    ja isto ovako
    stabiljku brokule, listove cvjetače i ostale "otpatke" ostavim i ubacim u (mesnu) juhu skupa s korjenastim povrćem

  16. #16
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,526

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, blitvu kuham tako da u hladnu vodu stavim krumpir, kad zakuha, kuham 10 min, dodam stabljike, nakon jos 5 list. Nikad mi niti nije palo napamet da stabljike ne upotrijebim.
    Dobro, a što ću ja sad sa stabljikama koje su u frižideru i nedajbože da ih bacim u ovo strašno doba

    Budem ja neku juhu napravila. Tko se buni, nek jede jogurt

  17. #17
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Dobro, a što ću ja sad sa stabljikama koje su u frižideru i nedajbože da ih bacim u ovo strašno doba

    Budem ja neku juhu napravila. Tko se buni, nek jede jogurt
    Mozda neki rizoto? Prodinstas luk i mozda neko povrce i ubacis stapke kao komadice na centimetar narezane, pred kraj umjesas zlicu vrhnja da bude kremastije

  18. #18
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Ja od stabljika radim krem juhu. U lonac stavim narezane stabljike, jednu mrkvu, luk ili ako imam pola stapke poriluka , dva krumpira. Prokuham ,zalijem vrhnjem, zblendam i začinim po želji (sol,papar...)

  19. #19
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,978

    Početno

    Opet ja s tavama
    https://www.ikea.com/hr/hr/p/vardage...jezo-10437303/
    jel bi mogla ovo biti tava za sve, od kajgane do pohanja?

  20. #20
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Opet ja s tavama
    https://www.ikea.com/hr/hr/p/vardage...jezo-10437303/
    jel bi mogla ovo biti tava za sve, od kajgane do pohanja?
    Ako se dobro sjećam, zutaminuta je tako nešto nedavno linkala, ali ne znam je li kupila i isprobala... Možda se javi. Ja nemam iskustva. Od gusa imam samo grill tavu i prilično mi je zahtjevna za održavanje, jer ju treba redovito tretirati uljem. Čini mi se da je i ova s linka takva.

  21. #21
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Opet ja s tavama
    https://www.ikea.com/hr/hr/p/vardage...jezo-10437303/
    jel bi mogla ovo biti tava za sve, od kajgane do pohanja?
    Ne znam za tu, ja imam ovu Ikeinu "za sve" i jedina joj je mana sto se rucno pere:

    https://www.ikea.com/hr/hr/p/ikea-365-tava-10329898/

  22. #22
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    sve tave perem rucno

  23. #23
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,239

    Početno

    Ja sve perem ručno

  24. #24
    VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016
    Lokacija
    Metković, Hr
    Postovi
    817

    Početno

    Ja sve perem u mašini.....

  25. #25
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sve perem u mašini.....
    I ja, ali tave od gusa iliti lijevanog željeza ne smiju ni u mašinu ni u vodu - zato sam rekla da mi je to zahtjevno za održavanje, jer najlakše je frknuti sve u suđericu ili u sudoper, ali posude od gusa to ne trpe. Evo, ovako se održavaju: https://www.jutarnji.hr/domidizajn/s...ljeza/9184487/

  26. #26
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    Citiraj VeraM prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sve perem u mašini.....
    i ja
    osim lončine u kojoj kuham ajvar, prevelika je za suđericu

  27. #27
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa Vidi poruku
    i ja
    osim lončine u kojoj kuham ajvar, prevelika je za suđericu
    Isto tako i ja.
    Ono što ne mogu prati u mašini, ni ne kupujem.

  28. #28
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Kupila sam suhi grah...kao i uvijek oprala ga, namočila i kuhala. Ali...jako se napuhavali od njega. Inace znam za savjet kuhati duze, nije pomoglo kao i lovorov list.

    Postoji li neki trik ili ne znam sto cu s njim? Hvala

  29. #29
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,978

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    Kupila sam suhi grah...kao i uvijek oprala ga, namočila i kuhala. Ali...jako se napuhavali od njega. Inace znam za savjet kuhati duze, nije pomoglo kao i lovorov list.

    Postoji li neki trik ili ne znam sto cu s njim? Hvala
    Navodno menta?!
    Ne znam, nama je uobičajeno da smo od grahorica napuhnuti.

  30. #30
    VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016
    Lokacija
    Metković, Hr
    Postovi
    817

    Početno

    Super, al i to ide u masinu vec godinama i nije joj nista, sasvim uredno funkcionira pecenje na njoj.
    Posljednje uređivanje od VeraM : 10.04.2020. at 11:39

  31. #31
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,328

    Početno

    https://www.coolinarika.com/recept/k...icama-bundeve/

    Probala sam i jako su fine, ali nemam pirovog brašna.
    Mogu li pirovo brašno zamijeniti bijelim glatkim?

  32. #32
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Naravno, samo ti mozda nece trebati ista kolicina tekucine.

  33. #33
    rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008
    Postovi
    3,328

    Početno

    Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, samo ti mozda nece trebati ista kolicina tekucine.
    Ispale odlične

  34. #34
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,630

    Početno

    Mašnice,
    ja sam prije par dana po 1.put kuhala grah onako 15ak min, procijedila i ostavila preko noći.Suha svinjska rebarca isto tako jednom prije prokuham da izadje sol.
    Sutradan uobičajeno ga skuhala u ekspres loncu i to ne predugo.
    Baš smo doma komentirali da nevjerojatno nije bilo vjetrovani kod koga
    Dakle od sada ga neću samo večer prije namočit u vodi nego i prokuhat .

    Prvi put u životu da nas grah nije napuhao.
    Kažu i da pomaže malo soda bikarbone stavit.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 20.04.2020. at 13:27

  35. #35
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    E vidiš da...soda...ona i ubrza malo kuhanje i inače. I ja ga kuham u ekspresu i rijetko koji nas napuhava ali ovaj baš jako grčeve sam imala bolio me trbuh cijelo popodne.

    Hvala probam

  36. #36
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj mašnica prvotno napisa Vidi poruku
    E vidiš da...soda...ona i ubrza malo kuhanje i inače. I ja ga kuham u ekspresu i rijetko koji nas napuhava ali ovaj baš jako grčeve sam imala bolio me trbuh cijelo popodne.

    Hvala probam
    Može biti i da je do graha - ako je stajao 2-3 godine na nekom skladištu...

    Ont. ja isto bacam i vodu od namakanja i prvu vodu od kuhanja, kako je Lili opisala. Stavljam lovor, a ponekad stavljam i sušeni cvijet kopra, koji isto ima svrhu suzbijanja grčeva.

  37. #37
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    grah namačem cijelu noć i bacim dvije vode od kuhanja (po 10 minuta), u treću stavim lovorovo lišće, bude super.

  38. #38
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    i naravno, bacim i vodu od namakanja

  39. #39
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,809

    Početno

    Gje bi bilo jeftinog bademovog brašna?

  40. #40
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    definiraj jeftino? kilogram je oko 70ak kn

  41. #41
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,809

    Početno

    Ovo je bilo 250 g 45 kn, ali sad kad gledam i 70 kn kila mi je apsurdno skupo.

  42. #42
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo je bilo 250 g 45 kn, ali sad kad gledam i 70 kn kila mi je apsurdno skupo.
    kilo badema obično košta oko 70kn, tako da to nikako ne bi bilo apsurdno skupo za to brašno
    ali ispada da ipak nije ta cijena

    nisam nikad probavala, ali koliko ga je moguće uspješno dobit u multipraktiku?

  43. #43
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,978

    Početno

    70kn za kg bademovog brašna je super cijena. Gdje si to vidjela?

  44. #44
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    70kn za kg bademovog brašna je super cijena. Gdje si to vidjela?
    ispravak, pola kg :/
    u tzh bude na akcijama
    vidim da je sad opet poskupilo
    Posljednje uređivanje od magriz : 29.04.2020. at 17:58

  45. #45
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    70kn za kg bademovog brašna je super cijena. Gdje si to vidjela?
    Pola kile u DM-u je toliko.

  46. #46
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,239

    Početno

    A opet je duplo i više jeftinije nek di gledala

  47. #47
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    a magriz, šta ti ono koristiš kao zamjenu za šećer, što ti se ponaša isto kao šećer? eritrit?

    s tim bi se mogla onda i pavlova napravit?
    pitam za prijateljicu, ali stvarno

  48. #48
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    kazi prijateljici da je eritrit odlican za pavlovu. i za puslice

    a sameljeni bademi su masni, za neke stvari nece biti dobro, dok je brasno odmasceno i jako suho
    Posljednje uređivanje od magriz : 29.04.2020. at 22:40

  49. #49
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    kazi prijateljici da je eritrit odlican za pavlovu. i za puslice

    a sameljeni bademi su masni, za neke stvari nece biti dobro, dok je brasno odmasceno i jako suho
    Pavlova ispadne krasno sa eritritom

  50. #50
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Upomoc imam problem. Radim cheesecake vec 100ti put i ovo mi se jos nije dogodilo, radim uvijek isti odličan recept. Dakle na zutu kremu pecenu ide kiselo vrhnje izmiksano sa 3 zlice secera i u pecnicu 5min na 170. Ja sam i malo duze ostavila ali to vrhnje se nije stisnulo kao uvijek! Sto da radim jos je vruce sve pecnicu sam ugasila i da stoji unutra. Jel se bude stisnulo hlađenjem ili?
    Posljednje uređivanje od mašnica : 10.07.2020. at 16:59

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •