Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4000

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,546

    Početno

    Ja ne znam zašto imam takvu averziju prema ekspres loncu. Imale su ga i moja baka i mama. Imam osjećaj da će mi se sve raskuhati, da nemam kontrolu. Ja puno kuham (pečem) u poklopljenoj glinenoj posudi. Pred možda 2 tjedna sam stavila komad junetine da se peče, ali sam imala samo 2 sata na raspolaganju. Nije se moglo jesti, kako je bilo žilavo. Napravila sam finu paštetu na kraju. U subotu sam lijepo 3 sata pekla i bilo je prefino. Eto da sam onaj prvi komad ubacila u ekspres lonac, bilo bi dosta vremena. Još ga i imam, nekorištenog, na polici do koje ne mogu dokučiti nego sa stolcem

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,005

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam zašto imam takvu averziju prema ekspres loncu. Imale su ga i moja baka i mama. Imam osjećaj da će mi se sve raskuhati, da nemam kontrolu. Ja puno kuham (pečem) u poklopljenoj glinenoj posudi. Pred možda 2 tjedna sam stavila komad junetine da se peče, ali sam imala samo 2 sata na raspolaganju. Nije se moglo jesti, kako je bilo žilavo. Napravila sam finu paštetu na kraju. U subotu sam lijepo 3 sata pekla i bilo je prefino. Eto da sam onaj prvi komad ubacila u ekspres lonac, bilo bi dosta vremena. Još ga i imam, nekorištenog, na polici do koje ne mogu dokučiti nego sa stolcem
    Moja baka je bila profesionalna kuharica i kad sam diplomirala, poklonila mi je ekspres lonac. Svekrva mi je kasnije poklonila neprežaljenu Lagostinu (koja je kod nje stajala 15 godina i skupljala prašinu, a kod mene se u deset godina doderala ).

    To je stvar navike... ekspres lonac ili onaj lonac za sporo kuhanje... Meni nije toliko bitno trajanje, koliko sloboda - da ne moram stražariti, miješati i nadzirati, nego napravim sve - namjestim vrijeme i čekam da bude gotovo, a u međuvremenu radim nešto drugo. Tvoja glinena posuda je ekvivalent lonca za sporo kuhanje, kojem isto ne treba nadzor. Tri sata i više za pripremu hrane su ok samo ako u međuvremenu možeš raditi nešto drugo.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •