Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4000

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja ne znam zašto imam takvu averziju prema ekspres loncu. Imale su ga i moja baka i mama. Imam osjećaj da će mi se sve raskuhati, da nemam kontrolu. Ja puno kuham (pečem) u poklopljenoj glinenoj posudi. Pred možda 2 tjedna sam stavila komad junetine da se peče, ali sam imala samo 2 sata na raspolaganju. Nije se moglo jesti, kako je bilo žilavo. Napravila sam finu paštetu na kraju. U subotu sam lijepo 3 sata pekla i bilo je prefino. Eto da sam onaj prvi komad ubacila u ekspres lonac, bilo bi dosta vremena. Još ga i imam, nekorištenog, na polici do koje ne mogu dokučiti nego sa stolcem

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne znam zašto imam takvu averziju prema ekspres loncu. Imale su ga i moja baka i mama. Imam osjećaj da će mi se sve raskuhati, da nemam kontrolu. Ja puno kuham (pečem) u poklopljenoj glinenoj posudi. Pred možda 2 tjedna sam stavila komad junetine da se peče, ali sam imala samo 2 sata na raspolaganju. Nije se moglo jesti, kako je bilo žilavo. Napravila sam finu paštetu na kraju. U subotu sam lijepo 3 sata pekla i bilo je prefino. Eto da sam onaj prvi komad ubacila u ekspres lonac, bilo bi dosta vremena. Još ga i imam, nekorištenog, na polici do koje ne mogu dokučiti nego sa stolcem
    Moja baka je bila profesionalna kuharica i kad sam diplomirala, poklonila mi je ekspres lonac. Svekrva mi je kasnije poklonila neprežaljenu Lagostinu (koja je kod nje stajala 15 godina i skupljala prašinu, a kod mene se u deset godina doderala ).

To je stvar navike... ekspres lonac ili onaj lonac za sporo kuhanje... Meni nije toliko bitno trajanje, koliko sloboda - da ne moram stražariti, miješati i nadzirati, nego napravim sve - namjestim vrijeme i čekam da bude gotovo, a u međuvremenu radim nešto drugo. Tvoja glinena posuda je ekvivalent lonca za sporo kuhanje, kojem isto ne treba nadzor. Tri sata i više za pripremu hrane su ok samo ako u međuvremenu možeš raditi nešto drugo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •