Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4021

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    12,019

    Početno

    Radih krafne i sve mi se čini da bi ispale bolje da nisam koristila namjensko brašno 550 za dizana tijesta. Iskustva?

  2. #2
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,032

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Radih krafne i sve mi se čini da bi ispale bolje da nisam koristila namjensko brašno 550 za dizana tijesta. Iskustva?
    Pa to je ok brašno.

    Ne znam što ti nije dobro ispalo, ali ovo doba godine nije pogodno za krafne.

    To tijesto je jaaaaako osjetljivo na propuh i treba paziti da i brašno i tijesto budu stalno na istoj temperaturi, ne otvarati vrata kuhinje dok prženje nije završilo. Ja se uvijek moram sjetiti unaprijed izvaditi jaja iz frižidera i brašno iz špajze i sve ostaviti u kuhinji. Dodatna tlaka mi je prosijavanje brašna, jer nemam sito ni nakon 20+ godina braka, nego koristim veliko cjedilo s mrežicom, koje mora biti potpuno suho da bi funckioniralo kao sito.

    U tijesto treba staviti malo alkohola, da ne povuče maščobu.

    Osim toga, ako pržiš na preniskoj temperaturi, bit će masne, a ako na previsokoj - lako izgore.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •