Radih krafne i sve mi se čini da bi ispale bolje da nisam koristila namjensko brašno 550 za dizana tijesta. Iskustva?
Radih krafne i sve mi se čini da bi ispale bolje da nisam koristila namjensko brašno 550 za dizana tijesta. Iskustva?
Pa to je ok brašno.
Ne znam što ti nije dobro ispalo, ali ovo doba godine nije pogodno za krafne.
To tijesto je jaaaaako osjetljivo na propuh i treba paziti da i brašno i tijesto budu stalno na istoj temperaturi, ne otvarati vrata kuhinje dok prženje nije završilo. Ja se uvijek moram sjetiti unaprijed izvaditi jaja iz frižidera i brašno iz špajze i sve ostaviti u kuhinji. Dodatna tlaka mi je prosijavanje brašna, jer nemam sito ni nakon 20+ godina braka, nego koristim veliko cjedilo s mrežicom, koje mora biti potpuno suho da bi funckioniralo kao sito.
U tijesto treba staviti malo alkohola, da ne povuče maščobu.
Osim toga, ako pržiš na preniskoj temperaturi, bit će masne, a ako na previsokoj - lako izgore.