Stranica 66 od 80 PrviPrvi ... 1656646566676876 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 3,251 do 3,300 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

  1. #3251
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Ma 2 dana ti se ziher drzi, pogotovo ako ti bude u friziderum.
    sve je nepokvarljivo, senf prije otvaranja ionako stoji na polici, ne u frizideru...

  2. #3252
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,220

    Početno

    Sva guglanja kažu 3 do 7 dana pa se onda možeš odvažiti i na taj treći dan

  3. #3253
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    ne znam gdje je boca, proći će domaća salata dok ja iskopam u buksi tu bocu

  4. #3254
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Uzmi običnu malu staklenku za zimnicu. U staklu se to najbolje drži. Tjedan dana može stajati. Ne pitaj kako znam - imala sam i ja takvih situacija. Prerasli smo ih kako su si dečki pripasivali dressing vlastitim željama (jedan ne voli kiselo, drugi više voli maslinovo ulje nego bučino, pa sada miksaju sami...)

  5. #3255

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Nemam kuharsku nedoumicu, nego nekuharsku. Što biste preporučili za slatko na roštilju (ne za spremanje na roštilju, nego nakon slanog).

    Frižidera nema, bit će vruće i štogod ponesem bit će najmanje 3 sata na toplom. Poanta je da se što manje gnjavim , a da opet ljudi pojedu nešto fino. Možda sitni kolači (može preporuke za dobro i ne preskupo), voće ... Imate kakve ideje?

    Također, koje salate osim šopske bi bile fora? Koje su dobre da ne uvenu prije nego što mesina ne bude gotova?

    Hvala, svaki je savjet dobrodošao, pogotovo žena koje su otkrile tajnu kako impresionirati bez puno znoja, pa moram se i ja zabaviti, zar ne?.
    Posljednje uređivanje od lonni : 04.06.2022. at 10:54

  6. #3256
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    One neke baklave ili štrudle s voćem, npr. sa grizom i višnjama, mislim da se to dobro drži jer je jako slatko, nije kremasto, a opet je sočno i osvježavajuće. Svakako držati u prijenosnom frižideru da budu hladne.

  7. #3257
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Salate
    - cuscus ili bulgur s pardajzicima, krastavcem, korijandrom, sipkom ili grozdjicama i nekim orasastim vocem (sjeckani bademi ili pistacije ili indijski orascic)
    - mladi spinat s datuljama (ili grozdjicama), tostiranim bademima, krutonima i ljutikom. Ljutiku i suho voce doma prelijes limunovim sokom ili octom, a sve spojis kasnije prije posluzivanja. Ja ubacim na krutone i sumac
    - cikla s narancom, sjeckanim ljesnjacima i bosiljkom. Ja ubacim i par zlicica ricotte po vrhu
    - krumpir salata s kaparama, paprom, ljutikom i pardajzicima
    - povrce na grilu (paprike, parlidzani, tikvice) natrgas i ubacis vinaigrette od limuna, maslinovog ulja, papra, malo mente, bosiljka, persina..

    Slatko
    - biskvit po nekom tvom receptu, a doma skuhas kompot od jagoda i rabarbare p poneses odvojeno
    - grilano voce na rostilju (breskve, ananas, marelice) i preliveno medom. Mi uz to posluzimo ricottu ili grcki jogurt s mentom ili bosiljkom, ali ne znam kako bi se to drzalo na suncu. U nekom prijenosnom frizideru bi moglo stajati.
    - strudle su uvijek ok, a napravis ih dan ranije

    To je ovako na brzinu. Cesto dobrih ideja bude u The Guardianu na sekciji s receptima, ili na webu Happy Foodie i Seriouseats
    Posljednje uređivanje od Munkica : 04.06.2022. at 13:01

  8. #3258

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    One neke baklave ili štrudle s voćem, npr. sa grizom i višnjama, mislim da se to dobro drži jer je jako slatko, nije kremasto, a opet je sočno i osvježavajuće. Svakako držati u prijenosnom frižideru da budu hladne.
    Dobra ideja, hvala, tog se nisam sjetila. Uglavnom svi vole, brzo se radi i dobro se drži. Mogu ponijeti i šlag u spreju, pa tko hoće nek si stavi za 'upgrade' .

  9. #3259

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Munkice, impresionirana sam salatama, fora kombinacije kakve nisam probala, a sigurno bi mi se svidjelo. Jedino što su ljudi, mali i veliki, koji će doći dosta neskloni eksperimentima. Ovo s ciklom moram probat, ne mogu ni zamisliti okus, a sve te sastojke volim.

    Grilano povrće bih čak mogla i unaprijed pripremiti doma, za vegerarijance, da im se ne miješa s mesom na roštilju.

    Čekirat ću ove stranice s receptima, hvala
    Posljednje uređivanje od lonni : 04.06.2022. at 16:23

  10. #3260
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Za nesklone eksperimentima uvijek ostaju grah salata s bucinim uljem, krumpir salata, paradajz s lukom..

  11. #3261
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Meni uz rostilj pase salata sa tjesteninom i jogurtom. Povrce narezes koje zelis (paprike, krastavci, cherry, naribana mrkva, kukuruz), pomijesas sa tjesteninom i jogurtom i vrhnjem. Od zacina mozes senf, nasjeckani persin.

    Za desert mozes i muffine. Oni su suhi i prakticni.

  12. #3262
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    A sad idem proucavati munkicine salate

  13. #3263

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Citiraj zhang prvotno napisa Vidi poruku
    Meni uz rostilj pase salata sa tjesteninom i jogurtom. Povrce narezes koje zelis (paprike, krastavci, cherry, naribana mrkva, kukuruz), pomijesas sa tjesteninom i jogurtom i vrhnjem. Od zacina mozes senf, nasjeckani persin.

    Za desert mozes i muffine. Oni su suhi i prakticni.
    Roštilj je daleko od bilo kakvog frižidera pa i prijenosnog pa onda ove s jogurtom i mayo bolje ne, osim ako dressing držim sa strane u manjoj torbi s onim za hlađenje

    muffini, super ideja!

  14. #3264
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Uz roštilj moji vole samo meksičku i grčku salatu. Inače, sve je već spomenuto. Salata koja dobro podnosi stajanje bez hladnjaka je salata od crvenog kupusa. U nju ubaciti sjeckani mladi luk i šaku grožđica i eto malo egzotike...

  15. #3265
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Kolač: makovnjača i savijača s rogačem, mljac

  16. #3266

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Uz roštilj moji vole samo meksičku i grčku salatu. Inače, sve je već spomenuto. Salata koja dobro podnosi stajanje bez hladnjaka je salata od crvenog kupusa. U nju ubaciti sjeckani mladi luk i šaku grožđica i eto malo egzotike...
    Možeš mi napisati kako radiš meksičku? Ima po internetu, ali bih provjereni recept, najviše zbog začina, da je ljutkasto i nesvakidašnje, ali ipak svima prihvatljivo. Jel dobro podnosi da se napravi dan prije, niš' neću stići

    Meni bi trebao neki organizator. Već se vidim kako večer prije odustajem, dramim, pitam se što mi je to trebalo, shvaćam po stoti put da nisam baš neka domaćica, tražim rastavu braka, kupujem kartu za avion u jednom smjeru za Island, pronalazim smisao života u proučavanju snježnih pahuljica... Ali realnije - utopim nervozu u Nutelli oko 23h i šljakam do 3 ujutro.



  17. #3267
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Iskreno rečeno, uz roštilj mi uopće ne pašu salate, a mislim da su i dosta riskantne za kvarenje na ovim temperaturama.
    Svježe povrće kao paradajzi, paprike, luk + kruh (po mogćnosti prepečen na roštilju) - to mi najbolje ide uz roštilj.

  18. #3268
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,661

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Uz roštilj moji vole samo meksičku i grčku salatu. Inače, sve je već spomenuto. Salata koja dobro podnosi stajanje bez hladnjaka je salata od crvenog kupusa. U nju ubaciti sjeckani mladi luk i šaku grožđica i eto malo egzotike...
    Za ova vruća vremena meni je daleko najbolja grčka salata jer me najviše osvježi.

  19. #3269

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Mima, tvoj prijedlog je dobar i zato što zahtijeva najmanje rada, što mi se sviđa.

    Ipak, htjela sam nešto malo više (vjerojatno zato što previše gledam kulinarskih emisija)

    Na ovo sam sad naišla, baš prigodno

    https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/s...lT0HOlgwnla-1I

  20. #3270

    Datum pristupanja
    Nov 2021
    Postovi
    735

    Početno

    Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Salate
    - cuscus ili bulgur s pardajzicima, krastavcem, korijandrom, sipkom ili grozdjicama i nekim orasastim vocem (sjeckani bademi ili pistacije ili indijski orascic)
    - mladi spinat s datuljama (ili grozdjicama), tostiranim bademima, krutonima i ljutikom. Ljutiku i suho voce doma prelijes limunovim sokom ili octom, a sve spojis kasnije prije posluzivanja. Ja ubacim na krutone i sumac
    - cikla s narancom, sjeckanim ljesnjacima i bosiljkom. Ja ubacim i par zlicica ricotte po vrhu
    - krumpir salata s kaparama, paprom, ljutikom i pardajzicima
    - povrce na grilu (paprike, parlidzani, tikvice) natrgas i ubacis vinaigrette od limuna, maslinovog ulja, papra, malo mente, bosiljka, persina..

    Slatko
    - biskvit po nekom tvom receptu, a doma skuhas kompot od jagoda i rabarbare p poneses odvojeno
    - grilano voce na rostilju (breskve, ananas, marelice) i preliveno medom. Mi uz to posluzimo ricottu ili grcki jogurt s mentom ili bosiljkom, ali ne znam kako bi se to drzalo na suncu. U nekom prijenosnom frizideru bi moglo stajati.
    - strudle su uvijek ok, a napravis ih dan ranije

    To je ovako na brzinu. Cesto dobrih ideja bude u The Guardianu na sekciji s receptima, ili na webu Happy Foodie i Seriouseats
    Došla sam samo reći da obožavam Munkicine recepte. I da zahvalim na njima i žicam da nas se sjeti i ubuduće .
    Znam da je i sasa imala/ima genijalne recepte, i baš mi je divno kad je netko jako kreativan u kuhinji.
    Ima još vas kreativnih na ovim topicima, što je odlično, puno dobrih ideja dobijem...Bravo cure!

  21. #3271
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Citiraj lonni prvotno napisa Vidi poruku
    Mima, tvoj prijedlog je dobar i zato što zahtijeva najmanje rada, što mi se sviđa.

    Ipak, htjela sam nešto malo više (vjerojatno zato što previše gledam kulinarskih emisija)

    Na ovo sam sad naišla, baš prigodno

    https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/s...lT0HOlgwnla-1I
    Najmanje rada za onoga tko nije "šljaker" odnosno ne radi roštilj

    Ako ima dovoljno mesa - mislim da ti ne trebaju salate. Uvijek mi se čini da ljudi serviraju salate uz roštilj da malo "popune" ponudu.

  22. #3272
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Meksička salata za moje sinove je najjednostavnija. Grah crveni iz konzerve, kukuruz šećerac iz konzerve, luk ljutika, svježa zelena i crvena paprika , može feferon ako imaš svježi, ali rano je, nisu još zreli domaći. Od začina mi obožavamo bučino ulje, a ostalo je klasika, sol ocat neki fini.

    Možeš umjesto ljutike staviti poriluk na kolutiće ako imaš jako mladi, ne deblji od prsta. Sad mu je sezona.

  23. #3273
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Hvala, Dota. Stavit cu onda danasnji rucak na recepte

  24. #3274
    Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    11,530

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Najmanje rada za onoga tko nije "šljaker" odnosno ne radi roštilj

    Ako ima dovoljno mesa - mislim da ti ne trebaju salate. Uvijek mi se čini da ljudi serviraju salate uz roštilj da malo "popune" ponudu.
    Joj, roštilj nije moja hrana. Ja se veselim svakoj dobroj salati i prilogu. Od roštilja mi je najdraže pivo

  25. #3275
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Meni svakako salate podignu jelo, i prija mi neko povrće da malo osvježi uz svo to meso, a i ovo što je mima rekla: samo narezati rajčice i krastavce je po meni salata, naravno plus luk i tegla-dvije ajvara

  26. #3276
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,661

    Početno

    Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, roštilj nije moja hrana. Ja se veselim svakoj dobroj salati i prilogu. Od roštilja mi je najdraže pivo
    Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    Meni svakako salate podignu jelo, i prija mi neko povrće da malo osvježi uz svo to meso, a i ovo što je mima rekla: samo narezati rajčice i krastavce je po meni salata, naravno plus luk i tegla-dvije ajvara
    I ja sam iz te vrece, sama mesina bez povrca i salate mi je ajme ako bas moram, a i tad vise grabim povrce, prilog i salatu nego meso.

  27. #3277

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Meksička salata za moje sinove je najjednostavnija. Grah crveni iz konzerve, kukuruz šećerac iz konzerve, luk ljutika, svježa zelena i crvena paprika , može feferon ako imaš svježi, ali rano je, nisu još zreli domaći. Od začina mi obožavamo bučino ulje, a ostalo je klasika, sol ocat neki fini.

    Možeš umjesto ljutike staviti poriluk na kolutiće ako imaš jako mladi, ne deblji od prsta. Sad mu je sezona.
    hvala

  28. #3278

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Najmanje rada za onoga tko nije "šljaker" odnosno ne radi roštilj
    Haha, fakat, ja meso uopće ne doživljavam pa se nisam ni sjetila tih jadnika koji se skuhavaju i dime, to je prava žrtva. Što se mene tiče, mogli bi i naručiti ćevape pa donijeti tamo i podružiti se, ali ljudi vole cijeli taj ritual.

  29. #3279
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Znate li koliko traje suncokretovo ulje nakon isteka roka? Boca je originalno zatvorena, ulje je "Zvijezda", rok istekao u 7.mjesecu 20. Bilo je u barci, znači i na suncu i na buri.
    Bolje da ja to bacim, zar ne?

  30. #3280
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Ja se uopće ne obazirem na rok trajanja bilo kojeg proizvoda, dokle god mi izgleda i miriši ok, al ja nisam mjerilo
    to nam je izvor bračnih svađa svakodnevno, mm je čista suprotnost.

  31. #3281
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    teško mi je zamislit da ulje koje je godinama na suncu nije užeglo, ako otvoriš mislim da će ti sve bit jasno

  32. #3282
    Zenii avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2015
    Lokacija
    (Slavonija u srcu)
    Postovi
    764

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se uopće ne obazirem na rok trajanja bilo kojeg proizvoda, dokle god mi izgleda i miriši ok, al ja nisam mjerilo
    to nam je izvor bračnih svađa svakodnevno, mm je čista suprotnost.
    Ahaha, ovako i ja, a MM npr nema šanse da pojede vrhnje koje jučer otvoreno i dopola pojedeno i spremljeno u frižider, urednog roka trajanja naravno

  33. #3283
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,661

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se uopće ne obazirem na rok trajanja bilo kojeg proizvoda, dokle god mi izgleda i miriši ok, al ja nisam mjerilo
    to nam je izvor bračnih svađa svakodnevno, mm je čista suprotnost.
    ista situacija i akteri i kod nas

  34. #3284
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,293

    Početno

    Nije ulje bilo na suncu, u kuhinjskom ormariću u barci je bio. Izgleda posve ok, miris još nisam isprobala.
    Kad ulovi kilu, dvije lignji, stavit ću cijelu litru i nek' se frigaju

  35. #3285
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Otvori i probaj. Užeglo ulje smrdi i gorko je.

    Meni je blažena struka pomogla da muža istreniram u tom bacanju i opsjednutosti rokovima. Inače je i on sve bacao i šizio na moju nonšalantnost

  36. #3286
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Isla spremit visnje u tegle za zimu. I sad..umjesto konzervansa u jednu turu stavila vinobran...ne bi ni skuzila da sve visnje iz tog dana spremanja teglica nisu posvijetlile...
    Kaj sad? Jel to sigurno za jesti? Ono,kolači,strudle &co...
    Sve druge ture se fino crvene u tamnom soku,ovo izgleda ko covječje ribice...

  37. #3287
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    rosa, ako nisi prekoračila dozu - višnje su sigurne, ali ako si stavila preveliku količinu, bolje je to baciti. Pravilno doziranje vinobrana je maksimalno 0,5g na 1kg gotovog proizvoda. Evo malo tuđe pameti: https://www.novosti.rs/vesti/lifesty...emanju-zimnice

  38. #3288
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    rosa, ako nisi prekoračila dozu - višnje su sigurne, ali ako si stavila preveliku količinu, bolje je to baciti. Pravilno doziranje vinobrana je maksimalno 0,5g na 1kg gotovog proizvoda. Evo malo tuđe pameti: https://www.novosti.rs/vesti/lifesty...emanju-zimnice
    Hvala ti, Peterlin!

  39. #3289
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    Ječam u popečcima. Imate ideja, recepata?

  40. #3290
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,354

    Početno

    Ja sam radilans heljdom, moze sigurno i ječam. Naribala mrkvu, tikvicu, malo celera, jaječešnjaksolperšin...moze jos začina po zelji.

  41. #3291
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,836

    Početno

    Treba li sezamovo ulje držati u friđu?

  42. #3292
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Ne treba

  43. #3293
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Ječam u popečcima. Imate ideja, recepata?
    ako radiš popečke s nekom drugom bazom, sve je isto. Ječam, heljda, proso, sojine ljuskice
    Ja dodajem naribano korjenasto povrće koje imam u frižideru, sitno nasjeckani luk, kelj/blitva/špinat na trakice, ovisno što imam, jedno jaje za povezati i malo brašna da ne bude jako mljecavo i da ih mogu oblikovati rukama. Začini, naravno, sol, papar, kurkuma, dimljena paprika, češnjak u granulama ... što već volite

  44. #3294
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Kuhani ječam je gumast i nije najbolji izbor za popečke s povrćem. Ako mene pitaš, radije uzmi ječmene pahuljice za popečke s povrćem (koriste se isto kao i zobeni), a kuhani ječam iskoristi na drugi način:- sastojak u raznim salatama - razni složenci (slično kao musaka, samo umjesto krumpira staviš kuhani ječam) npr ovako - vegetarijanske lasagne s ječmom: https://simplysophisticatedcooking.c...arian-lasagna/

  45. #3295
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,982

    Početno

    Hvala curke.
    Odustala sam od te ideje.
    Zasada smo jedino ječmoto radili.

  46. #3296
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,836

    Početno

    Kako pripremiti kelj, a da djeca hoće pojest?
    Neće varivo, a ni popečke.

  47. #3297
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    ni ja nisam ljubiteljica kelja, ali ovaj način mi je ok:
    skuham krumpire i kelj, na ulju popržim malo pancete, na to stavim procijeđeni krumpir i kelj, i dodam malo vrhnja za kuhanje
    Jedem kao prilog uz neko meso

  48. #3298
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Kako pripremiti kelj, a da djeca hoće pojest?
    Neće varivo, a ni popečke.
    kelj na lešo s krumpirom
    u složenicima, ako ih djeca vole

  49. #3299
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    "turbo kelj" - to je moja jedino htjela jesti. To je složenac od kelja, riže i mljevenog mesa zaliven jajima i vrhnjem. Zamažeš hrpu posuđa dok ga napraviš.

  50. #3300

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    Napravi 'zeleni pire', sve kao za običan pire, samo ubaci dobro usitnjeni ili smiksani kelj.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •