Ili naribas i stavis u biskvit
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk
Ili naribas i stavis u biskvit
Radi tko svjež sok od mrkve i kako? Samo ubacite mrkvu u mikser? Naribate pa ubacite? Dodate još što?
Ne u mikser, nego u sokovnik. Mrkva se samo opere i frk unutra. Ne guli se. SOkovnik nemam, pa ti tu nisam baš od neke pomoći, ali sve si mislim da to ne bi škodilo nabaviti.
Mikser (multipraktik) koristim za ribanje većih količina mrkve za salatu, ali nikada nisam probala napraviti sok.
S druge strane (sorry na offt) - tko bi bratemili imao u kući sve te cirkusarije tipa štapni mikser, magic bullet, klasični mikser sa zdjelom, multipraktik, sokovnik.... nikad kraja! Negdje treba staviti crtu.
mrkvu narežem na manje komadiće i ubacim u posudu pa miksam sa štapnim mikserom (nemam sokovnik)
uz nju obavezno ubacim i naranču ili mandarinu ili limun s jabukom da dobijem tekučinu
ne razrjeđujem s vodom
šećer po želji
može i malo đumbira
Last edited by MikiMama; 10.05.2016 at 13:13.
uz mrkvu ide super naranca, limun, cikla
ja sam radila samo u sokovniku, i super je
X!
obožavam kućanske aparate, želim ih sve!
ali samo pekač kruha odnio mi je cijelu jednu površinu pored šporeta
plus kuhalo za vodu, to isto dosta koristimo
kuhinja mi nije velika, i ovako ne znam di da držim ono što imam, i to je glavni razlog, osim 800kn kojih nemam viška, zašto još nisam kupila nutribullet ili neki takav vrag
jedva čekam da izmisle jedan stroj koji sjecka, pravi sokove, muti kolače, zakuhava vodu, otapa čokoladu i peče kruh, na solarni pogon po mogućnosti
Sokovnik u Lidlu ovaj tjedan 289kn
Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk
Ja mrkvu ogulim i stavim u sokovnik s jabukom, narančom...
Ako kći zaželi smoothie, onda suprug sa štapnim mikserom strajba mrkvu s još nekim voćem i tako gusto to popiju. Ja to ne radim jer ne volim.
Draži mi je sok.
Na dlaku isto!
Imam multipraktik, star je 30 godinajer sam ga kupila od prve plaće. Moulinex, još uvijek uredno radi i potpuno je ispravan, ali mi stoji u podrumu i izvlačim ga samo za božićne kolače i zimnicu.
U redovnom pogonu je štapni mikser i obični (s metlicama za kreme i svrdlima za tijesto).
Valjalo bi otvoriti poseban topic o građevinskoj mehanizaciji. Meni se na kraju ne da sastavljati multipraktik za štajaznam ribanje zelja za salatu jer mi je brže i lakše oprati običan ribež. Dok ja siđem u podrum, izvučem veliki multipraktik, operem posudu, sastavim itd. već sam naribala zelje na ruke i začinila salatu.
A pekač kruha nemam gdje držati i sreća da je tako, jer bih brzo natukla 100kg da ga imam u kući.![]()
I sad još jedno pitanje.Mogu li napraviti palačinke ako nemam brašno, ali imam punu policu žitarica?
još jedna koja obožava sve vrste kuhinjskih pomagala :D
ali, ovo što ste rekli, jednom kad ih makneš s radne plohe u neki ormar, više ih ne koristiš.
tako je kod nas.
treba stajati vani.
Ja imam tri uredjaja
stapni s dodatnom posudicom za sjeckanje i onom mlatilicom za snijeg - to mi stoji u ormaricu pri ruci
blender - stoji na pultu, u upotrebi svaki dan (djeca doruckuju frape od banane)
sokovnik (to nam je prinova) - isto stoji na pultu, 11cm sirine, u vise-manje svakodnevnoj upotrebi
A sad sto se tice soka od mrkve, ja ogulim mrkve, napravim sok od njih u sokovniku (moze i malo jabuke, isto posve ociscene i oguljene), sok popijem a od mrkve i jabuke napravim muffine![]()
Nisu sa žitaricama , ali su bez brašna..
http://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/...---385599.html
Hvala, ali ne jede mi se omlet s aromom banane i cimeta. Mora bit škroba unutra.
Budem se zadovoljila kruhom i pekmezom.![]()
Ako imas recimo zobene pahuljice, mozes ih izblendat u brasno![]()
Palačinke teško, jer ako imaš kojekakvih pahuljica, teško je postići ravnomjerno tanko tijesto. Omlet bi se već mogao napraviti (od zobenih pahuljica) ali treba pustiti da odstoji, jer se moraju napuhnuti.
Inače, meni je totalni SF da netko nema u kući brašna (stara sam, odrasla uz baku koja se dobro sjećala dva rata i kojoj je u špajzi morala biti vreća brašna i kanta masti, uz to još staklenka soli i nema gladi). To je stanje duha i svakako nije nešto što bi se nudilo kao uzor. Sama sebi idem na živce. Nemam baš vreću u špajzi, ali svakako imam previše i puno nepotrebnih stvari i zaliha (hrčak). Spremam se već mjesec i pol obaviti proljetno čišćenje špajze, a dok je ovakvo usr* vrijeme, baš mi se ne da.
Kako je rješavala žitne moljke? Da ostavim puno brašna u špajzi to bi mi se ucrvalo za par tjedana. Zato mi bolje imat po potrebi.
Last edited by pomikaki; 11.05.2016 at 10:24.
Ja ne stavljam, jer imam zatvorene plastične posude za brašno i rijetko više od 1kg od svake vrste. Ali moja baka je te suhe feferone stavljala na vrh vreće brašna (unutra) i u kantu sa suhim grahom. U špajzi je držala cijeli vijenac, a i drugo suho začinsko bilje (grane sušenog lovorovog lista, ružmarin) što isto pomaže. Moja mama i danas to radi. Ja isto imam vijenac feferona obavezno svake godine, jedan visi u špajzi, a drugi u kuhinji.
Last edited by Peterlin; 11.05.2016 at 10:27.
Inače, leglo moljaca u špajzi (govorim iz iskustva) nije brašno nego druge žitarice - muesli, pahuljice i slično. Pogotovo ako dugo stoje. Ječmena kaša i heljda znaju biti gadan uzrok zala. Ja to sve imam u staklenkama s poklopcem, pa ako su već moljci unutra (uglavnom jesu), unutra i ostanu, ne zaraze ostalo. Ječmenu kašu držim u frižideru. Jednom sam kupila neku Severovu i u roku 2 tjedna bila mi je puna špajza moljaca. Istina je da to nije bilo tretirano nikakvim otrovima, ali ostalo mi je u prilično neugodnom sjećanju.
Ja se trudim tu špajzu čistiti i održavati, ali uviejk se nešto rastepe (mrvice brašna iz originalnih papirnatih vrećica, palenta i slično) i upadne iza polica ili ormarića, a moljcima to zna biti dosta. Neki dan sam jednog ulovila u špajzi na stropu i odmah pošpricala, da mi ne uvali jajašca... Imamo zajedničku ventilaciju i koliko god se čovjek trudi, ako ih i nema kod mene, dođu od susjeda (i obrnuto). Ali budući da imam zalihe svačega, vjerojatnost je velika da nisu došli od susjeda. Moram sve izvući van, dobro počistiti i presložiti. Imam neki olinjali drveni ormar iza kojeg ne mogu dohvatiti kod redovnog čišćenja. Mislim da će taj dobiti ausgang iz kuće, a na njegovo mjesto ugurat ću žičanu policu.
Nda, sve sam pospremila u staklenke na hermetičko zatvaranje pa mi je fino sigurno, ali brašno mi se ne da stavljati u staklenku.
A nisu samo moljci. Slučajno ostalo pšenice što je trebalo ići za sjetvu, a tu su došli žišci. Prvo sam se us**la, onda sam se sjetila da proguglam. Ružne bube.
Sad ću morat nešto smislit da zaštitim apsolutno sve.
Jel treba ona voda od kokosa bit lagano kiselkasta? Il sam kupila pokvareni.
Treba.
Last edited by maca papucarica; 18.05.2016 at 14:49.
Kako vam se čini ovaj recept?
http://www.npr.org/2013/04/11/176279...y-god-response
Tu se pišu hvalospjevi, a onda kad sam pročitala listu namirnica, ne znam, meni to izgleda ko zapečena kajgana u tijestu.
Ne može nikako biti kajgana kad je riječ o 4 žumanjka, kondenziranom mlijeku i limunovom soku.
Po tom tvom kriteriju je i rožata kajgana, i ova http://www.coolinarika.com/recept/pi...muna-i-bajama/ prefina pita kajgana...
Probaj pa nam javi dojmove![]()
Imas ga u lidlu.
Prekosutra pravimo cca pet kg teletine sa krumpirom pod pekom, meso smo danas kupili. Kako da ga napacam?
Ajmeeee, dolazim
Nego, ja bih nasolila večeras, stavila luka, češnjaka, malo ružmarina, bijelog vina i ulja. I nek se paca u tome do sutra.
Sutra bih u tome pekla.
Uvijek tako radim i ispadne savršeno.
Zamijesi i tijesto za kruh pa i njega speci, ali pazi da ti ne izgori.
Peka je zeznuta, treba znat s njom, ali vjerujem da znate kad planirate peku.
U mojoj obitelji su muški stručnjaci za to
Edit, sad vidim da pečeš prekosutra pa onda nek se paca do prekosutra. Još bolje
Last edited by Tanči; 20.05.2016 at 09:54.
Nisam nikad pacala s vinom. A kadulja? Dvoumim se između kadulje i ružmarina.
Kruh će biti u pećnici, mm uspije uvijek prepeći kruh u peki.
Na čemu je zdravije peći palačinke? Maslacu ili kokosovom ulju? Radila bih i za malu i za sebe.
Kokosovo ulje dobro podnosi visoke temperature.
Ali iskreno - svejedno je, samo moraš staviti malo. Uzmeš kist (iliti PEMZL) i samo mrvicu premažeš tavu, da se ne lijepi. Nemoj lijevati ulje ni stavljati veće komade maslaca. Rastopi ga, unutra zamoči silikonski kist i razmaži. Ne moraš čak ni svaki put umočiti. Dobartek!
Last edited by Peterlin; 24.05.2016 at 11:49.
ja bih pekla na kokosovom ulju od straha da mi maslac ne zagori
iako lažem, ne bih ni na čemu od toga, ne volim da mi nešto mijenja okus palačinki, ionako ulje samo namažem salvetom u tankom sloju
Inače prelijem, pustim da se zagrije i višak izlijem u šalicu, pa dodajem kako se peče.
peterlin, istovremeno
ja nikako da kupim kist, ali kad pečem palačinke u malu šalicu ulijem malo ulja, uzmem papirnati ubrus i dijelom ga umočim u to ulje, i onda s tim premažem tavu prije tijesta
i obavezno dvije tave istovremeno, inače nikad kraja
tang super su sa kokosovim uljem i pirovim brasnom.
i ja ulje dodam u smjesu. ne mazem nista.
Last edited by spajalica; 24.05.2016 at 11:55.
Gulim batat maločas, a na rukama mi ostao vrlo ljepljiv sok. Jedva sam to skinula deterđentom. To samo s ovim pakiranjem batata, koji je cijeli bijel kad ga se oguli i nareže. Je li to nešto normalno ili je batat pokvaren? Okus mu je ok kad se skuha.
Vjerojatno takva sorta. Ima ih podosta.
Da se vratim na palačinke. Pekla sam na kokosovom, ekstra djevičanskom. Zasmrdilo je cijelu kuhinju. Ne znam u čemu je štos. I to su trebale biti američke palačinke, ali nekako jednostavno sve skupa nije uspjelo. Mislim da ću sljedeći put peći na dobrom starom biljnom ulju. Ne znam.
Meni kokosovo super mirisi. Kad ga imam uvijek na njemu pecem palacinke.
U americke ne ide ulje vec maslac.
Ove nase domace vilgaris radim cesto s pirovim brasnom i kokosovim uljem. Meni je super. I nikad mi nije smrdilo.