Page 20 of 80 FirstFirst ... 1018192021223070 ... LastLast
Results 951 to 1,000 of 3996

Thread: Kuharske nedoumice

  1. #951
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Ili naribas i stavis u biskvit

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  2. #952
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    Radi tko svjež sok od mrkve i kako? Samo ubacite mrkvu u mikser? Naribate pa ubacite? Dodate još što?

  3. #953
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Radi tko svjež sok od mrkve i kako? Samo ubacite mrkvu u mikser? Naribate pa ubacite? Dodate još što?
    Ne u mikser, nego u sokovnik. Mrkva se samo opere i frk unutra. Ne guli se. SOkovnik nemam, pa ti tu nisam baš od neke pomoći, ali sve si mislim da to ne bi škodilo nabaviti.

    Mikser (multipraktik) koristim za ribanje većih količina mrkve za salatu, ali nikada nisam probala napraviti sok.

    S druge strane (sorry na offt) - tko bi bratemili imao u kući sve te cirkusarije tipa štapni mikser, magic bullet, klasični mikser sa zdjelom, multipraktik, sokovnik.... nikad kraja! Negdje treba staviti crtu.

  4. #954

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    mrkvu narežem na manje komadiće i ubacim u posudu pa miksam sa štapnim mikserom (nemam sokovnik)
    uz nju obavezno ubacim i naranču ili mandarinu ili limun s jabukom da dobijem tekučinu
    ne razrjeđujem s vodom
    šećer po želji
    može i malo đumbira
    Last edited by MikiMama; 10.05.2016 at 13:13.

  5. #955
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    uz mrkvu ide super naranca, limun, cikla
    ja sam radila samo u sokovniku, i super je

  6. #956
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    S druge strane (sorry na offt) - tko bi bratemili imao u kući sve te cirkusarije tipa štapni mikser, magic bullet, klasični mikser sa zdjelom, multipraktik, sokovnik.... nikad kraja! Negdje treba staviti crtu.
    X!

    obožavam kućanske aparate, želim ih sve!
    ali samo pekač kruha odnio mi je cijelu jednu površinu pored šporeta
    plus kuhalo za vodu, to isto dosta koristimo
    kuhinja mi nije velika, i ovako ne znam di da držim ono što imam, i to je glavni razlog, osim 800kn kojih nemam viška, zašto još nisam kupila nutribullet ili neki takav vrag
    jedva čekam da izmisle jedan stroj koji sjecka, pravi sokove, muti kolače, zakuhava vodu, otapa čokoladu i peče kruh, na solarni pogon po mogućnosti

  7. #957
    Petticoat's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Zagreb
    Posts
    411

    Default

    Sokovnik u Lidlu ovaj tjedan 289kn

    Poslano sa mog SM-G925F koristeći Tapatalk

  8. #958
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default

    Ja mrkvu ogulim i stavim u sokovnik s jabukom, narančom...
    Ako kći zaželi smoothie, onda suprug sa štapnim mikserom strajba mrkvu s još nekim voćem i tako gusto to popiju. Ja to ne radim jer ne volim.
    Draži mi je sok.

  9. #959
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    X!

    obožavam kućanske aparate, želim ih sve!
    ali samo pekač kruha odnio mi je cijelu jednu površinu pored šporeta
    plus kuhalo za vodu, to isto dosta koristimo
    kuhinja mi nije velika, i ovako ne znam di da držim ono što imam, i to je glavni razlog, osim 800kn kojih nemam viška, zašto još nisam kupila nutribullet ili neki takav vrag
    jedva čekam da izmisle jedan stroj koji sjecka, pravi sokove, muti kolače, zakuhava vodu, otapa čokoladu i peče kruh, na solarni pogon po mogućnosti
    Na dlaku isto!

    Imam multipraktik, star je 30 godina jer sam ga kupila od prve plaće. Moulinex, još uvijek uredno radi i potpuno je ispravan, ali mi stoji u podrumu i izvlačim ga samo za božićne kolače i zimnicu.

    U redovnom pogonu je štapni mikser i obični (s metlicama za kreme i svrdlima za tijesto).

    Valjalo bi otvoriti poseban topic o građevinskoj mehanizaciji. Meni se na kraju ne da sastavljati multipraktik za štajaznam ribanje zelja za salatu jer mi je brže i lakše oprati običan ribež. Dok ja siđem u podrum, izvučem veliki multipraktik, operem posudu, sastavim itd. već sam naribala zelje na ruke i začinila salatu.

    A pekač kruha nemam gdje držati i sreća da je tako, jer bih brzo natukla 100kg da ga imam u kući.

  10. #960
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    I sad još jedno pitanje. Mogu li napraviti palačinke ako nemam brašno, ali imam punu policu žitarica?

  11. #961
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    još jedna koja obožava sve vrste kuhinjskih pomagala :D
    ali, ovo što ste rekli, jednom kad ih makneš s radne plohe u neki ormar, više ih ne koristiš.
    tako je kod nas.
    treba stajati vani.

  12. #962
    sillyme's Avatar
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    5,590

    Default

    Ja imam tri uredjaja
    stapni s dodatnom posudicom za sjeckanje i onom mlatilicom za snijeg - to mi stoji u ormaricu pri ruci
    blender - stoji na pultu, u upotrebi svaki dan (djeca doruckuju frape od banane)
    sokovnik (to nam je prinova ) - isto stoji na pultu, 11cm sirine, u vise-manje svakodnevnoj upotrebi

    A sad sto se tice soka od mrkve, ja ogulim mrkve, napravim sok od njih u sokovniku (moze i malo jabuke, isto posve ociscene i oguljene), sok popijem a od mrkve i jabuke napravim muffine

  13. #963
    angel 1's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    899

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    I sad još jedno pitanje. Mogu li napraviti palačinke ako nemam brašno, ali imam punu policu žitarica?
    Nisu sa žitaricama , ali su bez brašna..
    http://zadovoljna.dnevnik.hr/clanak/...---385599.html

  14. #964
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    Hvala, ali ne jede mi se omlet s aromom banane i cimeta. Mora bit škroba unutra.
    Budem se zadovoljila kruhom i pekmezom.

  15. #965
    Apsu's Avatar
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,100

    Default

    Ako imas recimo zobene pahuljice, mozes ih izblendat u brasno

  16. #966
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    I sad još jedno pitanje. Mogu li napraviti palačinke ako nemam brašno, ali imam punu policu žitarica?
    Palačinke teško, jer ako imaš kojekakvih pahuljica, teško je postići ravnomjerno tanko tijesto. Omlet bi se već mogao napraviti (od zobenih pahuljica) ali treba pustiti da odstoji, jer se moraju napuhnuti.

    Inače, meni je totalni SF da netko nema u kući brašna (stara sam, odrasla uz baku koja se dobro sjećala dva rata i kojoj je u špajzi morala biti vreća brašna i kanta masti, uz to još staklenka soli i nema gladi). To je stanje duha i svakako nije nešto što bi se nudilo kao uzor. Sama sebi idem na živce. Nemam baš vreću u špajzi, ali svakako imam previše i puno nepotrebnih stvari i zaliha (hrčak). Spremam se već mjesec i pol obaviti proljetno čišćenje špajze, a dok je ovakvo usr* vrijeme, baš mi se ne da.

  17. #967
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    Quote Originally Posted by Petticoat View Post
    Sokovnik u Lidlu ovaj tjedan 289kn
    sokovnik nemam. šta mislite, jel da kupim ovaj, jel valja to za manje od 300 kn?

  18. #968
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by cvijeta73 View Post
    sokovnik nemam. šta mislite, jel da kupim ovaj, jel valja to za manje od 300 kn?
    Ovo i mene zanima, ali moram otići "na noge" i pogledati ga uživo, da vidim koliko prostora zauzme. Na radnoj plohi u kuhinji već imam mikrovalnu pećnicu i vrč za kuhanje vode, tako da baš nemam viška prostora. Mikseri stoje u ormaru.

  19. #969
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    Kako je rješavala žitne moljke? Da ostavim puno brašna u špajzi to bi mi se ucrvalo za par tjedana. Zato mi bolje imat po potrebi.

  20. #970
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Kako je rješavala žitne moljke? Da ostavim puno brašna u špajzi to bi mi se ucrvalo za par tjedana. Zato mi bolje imat po potrebi.
    Slažem se.

    Recept protiv moljaca i žižaka su suhi feferoni.

  21. #971
    pomikaki's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    8,507

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Slažem se.

    Recept protiv moljaca i žižaka su suhi feferoni.
    Pojasni feferone staviš u brašno? Mene moljci izluđuju, također po ljeti ne kupujem više brašna nego što ću ga potrošiti u roku od 2 do 4 tjedna. A nalegu se i u žitarice i sjemenke. Nešto od toga - ako će duže stajati - ljeti stavim u frižider.
    Last edited by pomikaki; 11.05.2016 at 10:24.

  22. #972
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by pomikaki View Post
    Pojasni feferone staviš u brašno? Mene moljci izluđuju, također po ljeti ne kupujem više brašna nego što ću ga potrošiti u roku od 2 do 4 tjedna.
    Ja ne stavljam, jer imam zatvorene plastične posude za brašno i rijetko više od 1kg od svake vrste. Ali moja baka je te suhe feferone stavljala na vrh vreće brašna (unutra) i u kantu sa suhim grahom. U špajzi je držala cijeli vijenac, a i drugo suho začinsko bilje (grane sušenog lovorovog lista, ružmarin) što isto pomaže. Moja mama i danas to radi. Ja isto imam vijenac feferona obavezno svake godine, jedan visi u špajzi, a drugi u kuhinji.
    Last edited by Peterlin; 11.05.2016 at 10:27.

  23. #973
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Inače, leglo moljaca u špajzi (govorim iz iskustva) nije brašno nego druge žitarice - muesli, pahuljice i slično. Pogotovo ako dugo stoje. Ječmena kaša i heljda znaju biti gadan uzrok zala. Ja to sve imam u staklenkama s poklopcem, pa ako su već moljci unutra (uglavnom jesu), unutra i ostanu, ne zaraze ostalo. Ječmenu kašu držim u frižideru. Jednom sam kupila neku Severovu i u roku 2 tjedna bila mi je puna špajza moljaca. Istina je da to nije bilo tretirano nikakvim otrovima, ali ostalo mi je u prilično neugodnom sjećanju.

    Ja se trudim tu špajzu čistiti i održavati, ali uviejk se nešto rastepe (mrvice brašna iz originalnih papirnatih vrećica, palenta i slično) i upadne iza polica ili ormarića, a moljcima to zna biti dosta. Neki dan sam jednog ulovila u špajzi na stropu i odmah pošpricala, da mi ne uvali jajašca... Imamo zajedničku ventilaciju i koliko god se čovjek trudi, ako ih i nema kod mene, dođu od susjeda (i obrnuto). Ali budući da imam zalihe svačega, vjerojatnost je velika da nisu došli od susjeda. Moram sve izvući van, dobro počistiti i presložiti. Imam neki olinjali drveni ormar iza kojeg ne mogu dohvatiti kod redovnog čišćenja. Mislim da će taj dobiti ausgang iz kuće, a na njegovo mjesto ugurat ću žičanu policu.

  24. #974
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    Nda, sve sam pospremila u staklenke na hermetičko zatvaranje pa mi je fino sigurno, ali brašno mi se ne da stavljati u staklenku.
    A nisu samo moljci. Slučajno ostalo pšenice što je trebalo ići za sjetvu, a tu su došli žišci. Prvo sam se us**la, onda sam se sjetila da proguglam. Ružne bube.

    Sad ću morat nešto smislit da zaštitim apsolutno sve.

  25. #975
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Nda, sve sam pospremila u staklenke na hermetičko zatvaranje pa mi je fino sigurno, ali brašno mi se ne da stavljati u staklenku.
    A nisu samo moljci. Slučajno ostalo pšenice što je trebalo ići za sjetvu, a tu su došli žišci. Prvo sam se us**la, onda sam se sjetila da proguglam. Ružne bube.

    Sad ću morat nešto smislit da zaštitim apsolutno sve.
    Imaš nekakav stiker s lavandom koji se stavlja na vrata. Nisam stavila, ali ima moja mama (ona je slabovidna, pa ne vidi gdje su se ugnijezdili i ima to za svaki slučaj). Nemam pojma tko to proizvodi, moram ju pitati. Probat ću naći.

  26. #976
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    Onda mi bolje nabavit lavandu pa je pometat okolo. Lepo miriši.

  27. #977
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Onda mi bolje nabavit lavandu pa je pometat okolo. Lepo miriši.
    Za preventivu svakako, ali ako ti leptirići lete okolo, njih moraš riješiti, jednokratno. Za to lavanda nije dosta. Staviš trakicu, a kad se ulove, izbaciš to i ostaneš samo na lavandi. Iz iskustva, kad se lavanda osuši, truni se i rasipa. Naguraj ju u najlonku.

  28. #978
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    Jel treba ona voda od kokosa bit lagano kiselkasta? Il sam kupila pokvareni.

  29. #979
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Treba.
    Last edited by maca papucarica; 18.05.2016 at 14:49.

  30. #980
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    Kako vam se čini ovaj recept?
    http://www.npr.org/2013/04/11/176279...y-god-response
    Tu se pišu hvalospjevi, a onda kad sam pročitala listu namirnica, ne znam, meni to izgleda ko zapečena kajgana u tijestu.

  31. #981
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Ne može nikako biti kajgana kad je riječ o 4 žumanjka, kondenziranom mlijeku i limunovom soku.
    Po tom tvom kriteriju je i rožata kajgana, i ova http://www.coolinarika.com/recept/pi...muna-i-bajama/ prefina pita kajgana...

    Probaj pa nam javi dojmove

  32. #982
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    Kondenzirano mlijeko, ah...

  33. #983
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Imas ga u lidlu.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  34. #984
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,982

    Default

    Prekosutra pravimo cca pet kg teletine sa krumpirom pod pekom, meso smo danas kupili. Kako da ga napacam?

  35. #985
    Tanči's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    7,898

    Default Kuharske nedoumice

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Prekosutra pravimo cca pet kg teletine sa krumpirom pod pekom, meso smo danas kupili. Kako da ga napacam?

    Ajmeeee, dolazim
    Nego, ja bih nasolila večeras, stavila luka, češnjaka, malo ružmarina, bijelog vina i ulja. I nek se paca u tome do sutra.
    Sutra bih u tome pekla.
    Uvijek tako radim i ispadne savršeno.
    Zamijesi i tijesto za kruh pa i njega speci, ali pazi da ti ne izgori.
    Peka je zeznuta, treba znat s njom, ali vjerujem da znate kad planirate peku.
    U mojoj obitelji su muški stručnjaci za to
    Edit, sad vidim da pečeš prekosutra pa onda nek se paca do prekosutra. Još bolje
    Last edited by Tanči; 20.05.2016 at 09:54.

  36. #986
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,246

    Default

    onda kolko ljudi još fali?

  37. #987
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,982

    Default

    Nisam nikad pacala s vinom. A kadulja? Dvoumim se između kadulje i ružmarina.
    Kruh će biti u pećnici, mm uspije uvijek prepeći kruh u peki.

  38. #988
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,246

    Default

    kadulja

  39. #989
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    Na čemu je zdravije peći palačinke? Maslacu ili kokosovom ulju? Radila bih i za malu i za sebe.

  40. #990
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Na čemu je zdravije peći palačinke? Maslacu ili kokosovom ulju? Radila bih i za malu i za sebe.
    Kokosovo ulje dobro podnosi visoke temperature.

    Ali iskreno - svejedno je, samo moraš staviti malo. Uzmeš kist (iliti PEMZL ) i samo mrvicu premažeš tavu, da se ne lijepi. Nemoj lijevati ulje ni stavljati veće komade maslaca. Rastopi ga, unutra zamoči silikonski kist i razmaži. Ne moraš čak ni svaki put umočiti. Dobartek!
    Last edited by Peterlin; 24.05.2016 at 11:49.

  41. #991
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ja bih pekla na kokosovom ulju od straha da mi maslac ne zagori
    iako lažem, ne bih ni na čemu od toga, ne volim da mi nešto mijenja okus palačinki, ionako ulje samo namažem salvetom u tankom sloju

  42. #992
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    Inače prelijem, pustim da se zagrije i višak izlijem u šalicu, pa dodajem kako se peče.

  43. #993
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    peterlin, istovremeno
    ja nikako da kupim kist, ali kad pečem palačinke u malu šalicu ulijem malo ulja, uzmem papirnati ubrus i dijelom ga umočim u to ulje, i onda s tim premažem tavu prije tijesta
    i obavezno dvije tave istovremeno, inače nikad kraja

  44. #994
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    tang super su sa kokosovim uljem i pirovim brasnom.
    i ja ulje dodam u smjesu. ne mazem nista.
    Last edited by spajalica; 24.05.2016 at 11:55.

  45. #995
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    Gulim batat maločas, a na rukama mi ostao vrlo ljepljiv sok. Jedva sam to skinula deterđentom. To samo s ovim pakiranjem batata, koji je cijeli bijel kad ga se oguli i nareže. Je li to nešto normalno ili je batat pokvaren? Okus mu je ok kad se skuha.

  46. #996
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Vjerojatno takva sorta. Ima ih podosta.

  47. #997
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    Da se vratim na palačinke. Pekla sam na kokosovom, ekstra djevičanskom. Zasmrdilo je cijelu kuhinju. Ne znam u čemu je štos. I to su trebale biti američke palačinke, ali nekako jednostavno sve skupa nije uspjelo. Mislim da ću sljedeći put peći na dobrom starom biljnom ulju. Ne znam.

  48. #998
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,712

    Default

    Meni kokosovo super mirisi. Kad ga imam uvijek na njemu pecem palacinke.

  49. #999
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    U americke ne ide ulje vec maslac.
    Ove nase domace vilgaris radim cesto s pirovim brasnom i kokosovim uljem. Meni je super. I nikad mi nije smrdilo.

  50. #1000
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,840

    Default

    Nisam stavljala u njih, nego samo na tavu.

Page 20 of 80 FirstFirst ... 1018192021223070 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •