Page 39 of 80 FirstFirst ... 29373839404149 ... LastLast
Results 1,901 to 1,950 of 3996

Thread: Kuharske nedoumice

  1. #1901
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    salata od kelja i pecene bundeve sa bademima i chedarom...

    Sent from my iPhone using Tapatalk
    biram c)

  2. #1902
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Napisat cu ti danas recept!


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  3. #1903
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    možeš i ono pod a)

  4. #1904
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    sasa, imaš neki seksi način za spremanje kelja?
    sasa ti ima sve neke seksi varijante

  5. #1905
    seni's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7,511

    Default

    Možeš odmah i varijantu b. Živo me zanima taj kelj na salatu. Nikad ga nisam jela sirovog.
    Last edited by seni; 15.02.2018 at 20:53.

  6. #1906
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,982

    Default

    Quote Originally Posted by seni View Post
    Možeš odmah i varijantu b. Živo me zanima taj kelj na salatu. Nikad ga nisam jela sirovog.
    Ja sam jednom, dok sam bila mlada kuharica, naribala kelj umjesto kupusa...nije bilo loše

  7. #1907
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,247

    Default

    Na šta naribala?

  8. #1908
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,982

    Default

    Naribala ribežom, onim za kupus, bila sam sigurna da je kupus

  9. #1909
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Naribala ribežom, onim za kupus, bila sam sigurna da je kupus
    To je onda mladi kelj bio.

  10. #1910
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Mladi kelj ili kupus ja pripremam jednostavno, vidjela sam od Ane Ugarković davno i to je jedan od onih koje sam u stanju ponoviti

    Nije seksi, ali je svima koji su jeli fino bilo.

    Dobro posolim batke sa zabatcima ("cijele noge"). U veliku rajnglu stavim malo ulja i na vruće ulje posložim noge s kožom prema dolje, smanjim plin na minimum i poklopim. Tako pustim 50tak minuta, ne diram. Za cca pol sata stavim kuhati krumpir u slanu vodu i narežem mladi kelj na rezance, izvadim noge na tanjur i stavim na ulje kelj i dobro promiiješam i poklopim dok ne uvene malo. To traje možda 5 minuta. Ako mi kasni ekipa na ručak, ugasim plin, vratim noge gore na taj kelj da se ne ohladi, poklopim i čekam. Ne treba soliti kelj jer je masnoća koju pusti piletina slana. Moze se popaprit naravno.

    Tih pola sata praznog hoda dobro dođe da malo pospremim stan
    Last edited by Jelena; 16.02.2018 at 09:24.

  11. #1911
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Salata od kelja sa bundevom i bademima:

    Pecnicu zagrijati na 220, buću nasjeckati na kockice pa preliti sa malo maslinovog ulja, posoliti i popapriti, peći kojih 40 minuta, povremeno okrenuti. Bademe (50ak g) istodobno na srugoj tepsiji peći 10ak minuta. Kelj, najbolji za ovo je toskanski ili lacinato kelj, narezati na trakice, maknuti glavnu žilu! Pomiješati kelj sa pečenom bundevom i bademima, treba biti više kelja nego bundeve, dodati kojih 50 g zrelog chedara onako kao namrljvenog... ne znam jel me kuzite... iscijediti dosta limunovog soka (žlica do dvije) i politi skupa sa još dvije-tri žlice maslinovog ulja. voila

  12. #1912
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    e sad jaja.

    dakle prvo uzeti svježe ili suhe krušne mrvice 50ak grama. Na tavi rastopiti žlicu i pol maslaca pa dodati dva sitno sjeckana češnja češnjaka i žličicu listića timijana, dodati mrvice i pržiti ih par minutica da se tostiraju.
    onda kelj. 100 g kelja oprati i nasjeći na trake. rastopiti maslac na tavi ( samo maknuti mrvice prije toga) dodati jedan češanj češnjaka pa kelj, posoliti, popapriti, poklopiti i pustiti da se opari kojih 5 minuta. u tom vremenu par puta otvoriti i malo promiješati.

    onda pećnica na 180. uzeti dvije do četiri posudice (zavisi koliko su velike), one kao za creme brule, ali ne plitke nego dublje, pa ih premazati maslacom, raspodjeliti kelj između njih, na kelj staviti šnitice dimljenog lososa, razbiti jaje-dva na lososa, dodati dvije, tri žlice krušnih mrvica i eventualno mrvicu slatkog vrhnja, malo fete i sl. peći 10- 12 minuta dok jaja nisu gotova. umjesto lososa naravno može i šunka i špek itd.

  13. #1913
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    i još salata.

    dakle isto je najbolji toskanski. onda zagrijati pećnicu na 200. kelju ( najbolje je kupiti onako dva svežnja) treba odvojiti debelu žilu, pola lišća pomiješati sa jednom žlicom maslinovog ulja, jednom žličicom aleppo paprike ili nekog drugog čilija po izboru, soli i paprom pa staviti listove na tepsiju i peći nekih 10-15 minuta dok nije hrskav. ovo svježe lišće pomiješati sa dresingom- pola šalice fino ribanog pekorina, 1 žlica limunovog soka, 1 žlica octa i pola češnja češnjaka i dvije žlice maslinovog ulja. staviti svježe lišće na dno, rasporediti hrskavo na vrh, posipati sa krupno sjeckanim pistacijama- četvrtina šalice.

  14. #1914
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,982

    Default

    Dali netko ima Ottolenghievu kuharicu "Obilje"?
    Ono što znam o njemu i njegovim receptima znam s ovog foruma i često mi nešto nedostaje. Sad koliko se njegovi recepti mogu modificirati?

  15. #1915
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    imam ja. kako misliš modificirati?

  16. #1916
    Munkica's Avatar
    Join Date
    Aug 2016
    Location
    Sjever
    Posts
    2,035

    Default

    Ima recepata na njegovoj web stranici http://ottolenghi.co.uk
    Uvijek mozes modificirati, ali onda to bas nije to

  17. #1917
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,982

    Default

    Gotovo, naručila. Nemam baš uvijek sve namirnice, recimo danas bi radila salatu od pečenog luka i rukole, ali nemam kozji sir, svježi čili, no svejedno ću nešto iskombinirati.

  18. #1918
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    A bas danas u Guardianu Yotamovi recepti za kelj. A ako to nije sexi ne znam sto je.
    https://www.theguardian.com/lifeands...i-kale-recipes



    Sent from my iPhone using Tapatalk

  19. #1919
    seni's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    7,511

    Default

    Bome je.
    Eto doživjeli smo da je naš svakidašnji kelj postao sexi.
    Sjećam se pred jedno pet šest godina u NY i Londonu nisam mogla sebi doći od navale kelja... te čips ovakav, onakav, cijela jedna stalaža puna svih tih raw verzija... u koji si god dućan zdrave hrane ušao, presale su se kile i kile kelja u sokove i smutije. Probala sam malo i ukus je skroz ok, mada mi i dalje nije jasno jako su oni uspjeli za doručak popiti 3/4 litre tog soka ili smutija
    dobra strana tog revivala jest da sada ima za kupiti raznih vrsta koje prije nisam vidaka, palmkohl ( mislim da mi to zovemo toskanski) spitzkohl, onaj sitno narezuckani i slično.

    no bilo kako bilo, ovi recepti sasa djeluju jako privlačno.
    Upravo ga kuham na pari sa krumpirom i batatom na basic način - sol i maslinovo ulje.

  20. #1920
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    trebam iskoristiti cijeli paket tosta koji je na kraju roka
    sjecam se kroz maglu nekih recepata za "puding" od kruha, gdje se kruh natopi mlijekom, maze pekmezom (?!) ili maslacem, mislim da idu i tucena jaja unutra, pa se slaze u posudice i pece u rolu

    jel neka radila nesto slicno?

    kako da potrosim 400g bijelog tosta?


    ne zelim raditi krusne mrvice, niti ga pohati

  21. #1921
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,247

    Default

    Napraviš smjesu malo rijeđu nek za palačinke. Nateže tost ili ga strašno umoćit u smjesu i to sve skup izlike u prozvan. Speceš i narežeš
    Last edited by jelena.O; 04.03.2018 at 12:31.

  22. #1922
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    google is my friend
    super recepata ima, mislim da cu ovaj Tee Mamut danas napraviti (ali u protvanu, ne u posudicama)

    Ana Ugarkovic ima varijantu gdje se snite mazu maslacem i pekmezom od marelica

  23. #1923
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    hvala, jelena

  24. #1924
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,247

    Default

    Ubaci naribanu jabuku, malo cimeta. Sok od naranče i evo ti kolača

  25. #1925

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Baš kao da su znali, u večernjem sam naišla na recept za poparu

  26. #1926
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,842

    Default

    Kako iskoristiti 1,75 l svježeg mlijeka, a da nije kolač?

  27. #1927

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Slane palačinke, kiselo mlijeko
    Last edited by MikiMama; 10.03.2018 at 17:37.

  28. #1928
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ako imaš malo limunovog soka, napraviš mladi sir

  29. #1929
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Kako iskoristiti 1,75 l svježeg mlijeka, a da nije kolač?
    napravi jogurt i/ili kefir
    (ako imas malo gotovog jogurta, ili kefirna zrnca).

  30. #1930
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,982

    Default

    ako ti ne treba toliko jogurta možeš i labneh napraviti

  31. #1931
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    zamrzavate li ćufte ili faširance?
    ako da - kako? sirovo ili ih ispečete prije, bilo kako termički obradite?

  32. #1932
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    cufte skuham i kad se ohlade zamrznem
    fasirance nikad ne radim

  33. #1933
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,982

    Default

    Ja faširance ne bi zamrzavala, ni sirove ni pečene.
    Što sa ostatkom buzare od dagnji?

  34. #1934
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    ne znam. kod mene buzare nikad ne ostane :D

  35. #1935
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Ja samo filanu papriku zamrzavam, napravim smjesu, napunim paprike i zamrznem. Ili ako imam svjeze meso skuham papriku nafilanu i onda u škrinju. Faširance i ćufte ne zamrzavam radim od svjezeg mesa ili iz skrinje.

  36. #1936
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Pitanje za one koje su spretne sa kokosovim brasnom trebaju mi recepti, provjereni.

  37. #1937
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,842

    Default

    Uzela sam kao čru cejlonski cimet, ali to meni uopće ne miriše kao cimet. Onako, blago, blago podsjeća. Wtf.

  38. #1938
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    izlapio?

  39. #1939
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,842

    Default

    Ne znam koliko im je stajao tamo u dm-u.

  40. #1940
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Probaj kupiti u BioBio začine u vrečicama, firma se zove Lebensbaum. Meni su ti najdraži. Ili idi u Harissu. Ja ne vjerujem baš tim na kile začinima u dućanima u kojima se prvenstveno prodaju detergenti i šminka.

  41. #1941
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Harissa

  42. #1942
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    zamrzavate li ćufte ili faširance?
    ako da - kako? sirovo ili ih ispečete prije, bilo kako termički obradite?
    Cufte kuhane zamrznem, a fasirance sirove. Napravim smjesu, paniram ih, poslozim na teflonsku ravnu plocu i stavim u zamrzivac. Kad se smrznu, ubacim ih u vrecicu i vadim koliko mi treba. Nekad napravim i kuglice od fasiranog, slicne kao ikeine. Isto se smrznu prvo na ploci pa u vrecicu.
    Na isti nacin zamrznem i sirove njoke.

  43. #1943

    Join Date
    Feb 2005
    Location
    zgb
    Posts
    1,984

    Default

    ćufte zamrzavam samo ako su mi ostale od ručka
    faširance nikad
    toliko se brzo naprave da nema smisla

  44. #1944
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    gdje koristite integralno brasno?

    radila sam neki kolac gdje mi je trebalo pola salice integralnog, pa sad imam skoro kilu brasna za ... nesto

    kruh ne pecem

  45. #1945
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,982

    Default

    Za sve i svašta, kupujem ga na vreće. Kolači, keksi, palačinke, popečke...

  46. #1946
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    gdje koristite integralno brasno?

    radila sam neki kolac gdje mi je trebalo pola salice integralnog, pa sad imam skoro kilu brasna za ... nesto

    kruh ne pecem
    Kao i Kosjenka - trpam to u sve...

    Klipići, kolači (običan biskvit s voćem - miješam pola običnog i pola integralnog), popečci od tikvica, palačinke (isto miješam s običnim), pogačice s praškom za pecivo.... ne mogu se sjetiti ničeg više.

  47. #1947
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    bas cu probati palacinke, i popecke od tikvica, to radim relativno cesto
    hvala zene <3

  48. #1948
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,842

    Default

    Zaboravila na šparoge. Ostale u friđu bar tjedan dana. Ima li smisla kuhati? Je li ostalo išta od vitamina?

  49. #1949
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Zaboravila na šparoge. Ostale u friđu bar tjedan dana. Ima li smisla kuhati? Je li ostalo išta od vitamina?
    Pa nego...ali otkini drvenaste dijelove i skuhaj samo vrhove. Biljka je i u frižideru živa i vrh crpi hranu iz donjeg dijela.

  50. #1950
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,842

    Default

    Hoće li mi se kokosov maslac užgati na sobnoj temperaturi?

Page 39 of 80 FirstFirst ... 29373839404149 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •