Page 59 of 80 FirstFirst ... 949575859606169 ... LastLast
Results 2,901 to 2,950 of 3996

Thread: Kuharske nedoumice

  1. #2901
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Javite kako ispalo.

  2. #2902
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    Quote Originally Posted by mašnica View Post
    https://ibb.co/QNK3Vyg

    Meni je najbolji sa šljivama, naslažem polovice. I obavezno cimet to da poseban šmek. Umjesto slatkog vrhnja stavim jogurt jer slatko vrhnje baš i ne koristim, može u kiselo u čaši
    ne da mi otvoriti link, a kolač zvuči baš onako kakve ja volim
    jel se da nekoj prepisati recept?

  3. #2903
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    recept stigao do mene

  4. #2904
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ovo je recept kao jedan od mojih apsolutno najdražih kolača, pita od šljiva. Prhko tijesto, voće i gore zaliveno vrhnjem s jajima (ja stavljam kiselo vrhnje).
    To mi je stvarno top kolač.

  5. #2905
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Upravo stavila peci po receptu od mašnice, sa mojim sljivama iz kompota. Jeeedino nisam imala jogurt, pa sam stavila acidofil. Vrhnje nisam htjela.
    Javim kako je uspjelo.

  6. #2906
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Quote Originally Posted by mašnica View Post
    Javite kako ispalo.
    Ispalo za prste polizati!

    Nikad nisam kombinirala poluprhko tijesto s preljevom ala biskvitno tijesto, ali bas je pun pogodak!

    Puno hvala na receptu! Isprintala ga i zalijepila u moju kuharicu!

  7. #2907
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Ovo je recept kao jedan od mojih apsolutno najdražih kolača, pita od šljiva. Prhko tijesto, voće i gore zaliveno vrhnjem s jajima (ja stavljam kiselo vrhnje).
    To mi je stvarno top kolač.
    i meni je bio poznat, imam ga zapisanog u tekici
    mislim da je čak tu s foruma

  8. #2908
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    I moj se peče.
    Prekrasno izgleda. Stavila sam borovice i kiselo vrhnje.
    Prvi kolač sa mojim novim Bosch MUM.

  9. #2909
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    kiselo zelje koje vam ostane neiskorišteno (od sarme npr)
    jel ga čuvate u vodi ili na suho? (u frižideru)

  10. #2910
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by mašnica View Post
    Imam recept za pitu na dnu ide prhko tijesto pa voce koje se zalije miksom jogurta jaja i brasna. Jako fino...ako hoces napisem
    ja radim slicno, ali bez brasna. pa krema bude kremasta i pudingasta. i puno mi je ukusnije. i da, obavezno slatko vrhnje izmiksano s jajima i malo secera
    Last edited by magriz; 15.11.2020 at 14:50.

  11. #2911
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Moj recept je isto bez brašna

  12. #2912
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Da i ja mislim da je recept s foruma. Nisam probala bez brašna, ja ga i malo smanjim. Probat cu iduci put danas sam radila čoko-pekmez-rogač kocke

  13. #2913
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    i meni je bio poznat, imam ga zapisanog u tekici
    mislim da je čak tu s foruma
    je, s foruma je u varijaciji s brasnom. znam jer mi je objasnjavano da bez brasna ne valja

  14. #2914
    Boxica's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Zagreb
    Posts
    2,402

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    I moj se peče.
    Prekrasno izgleda. Stavila sam borovice i kiselo vrhnje.
    Prvi kolač sa mojim novim Bosch MUM.
    jesi odmrzavala borovnice?

  15. #2915
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Ne treba odmrzavati sitnije voce, ja recimo sljive stavim pola sata van i onda narezem i pecem. Sumsko voce ne jer je mekano skroz.

  16. #2916
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Quote Originally Posted by Boxica View Post
    jesi odmrzavala borovnice?
    Jesam, u mikrovalnoj. To su one velike borovice.
    Jako je dobar kolač. Planuo je

  17. #2917
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,760

    Default

    Quote Originally Posted by magriz View Post
    ja radim slicno, ali bez brasna. pa krema bude kremasta i pudingasta. i puno mi je ukusnije. i da, obavezno slatko vrhnje izmiksano s jajima i malo secera

    šta to nije klasični tart, a kad radiš na slano i staviš povrće umjesto voća, onda je quiche

  18. #2918
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by emily View Post
    kiselo zelje koje vam ostane neiskorišteno (od sarme npr)
    jel ga čuvate u vodi ili na suho? (u frižideru)
    Smrznem. I ako je sirovo i ako je skuhano u sarmi pa ostane jer djeca zaobilaze. To mikad nisu neke velike kolicine, ali je skroz dovoljno za napraviti jotu koju ionako samo ja jedem.

  19. #2919
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    I moj se peče.
    Prekrasno izgleda. Stavila sam borovice i kiselo vrhnje.
    Prvi kolač sa mojim novim Bosch MUM.
    Koji MUM imas?

  20. #2920
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Quote Originally Posted by KrisZg View Post
    Koji MUM imas?
    Akcija u Sparu, 1099 kn. MUM4856EU.
    Nije preveliki.

  21. #2921
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Akcija u Sparu, 1099 kn. MUM4856EU.
    Nije preveliki.
    A ti imas komplet, ja imam onaj za 800 isto iz spara, sa nozevima ali bez toga za meso i blendera(nije mi trebao, imam lohas) ako dobro vidim. Isto nedavno kupila jer sam pregorila rucni mikser i odusevljena sam. Isto 600w mum4. Inox zdjela, metlice i tri razlicita ribeza. Cudo jedno kako radi
    U sparu bilo podosta jeftinije nego igdje.

  22. #2922
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,295

    Default

    Da, sve živo ima
    Godinama se odlučujem na kupnju i konačno kupila. Ovo je danas super izmiješao. Sutra ću probati mandarine cijediti. Kaže mi mala da imam novu igračku.
    Last edited by Beti3; 15.11.2020 at 21:40.

  23. #2923
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Quote Originally Posted by Beti3 View Post
    Da, sve živo ima
    Godinama se odlučujem na kupnju i konačno kupila. Ovo je danas super izmiješao. Sutra ću probati mandarine cijediti. Kaže mi mala da imam novu igračku.
    Mene je nervirao rucni ali je godinama gurao. Nazalost rukama tesko mjesim radi zglobova a ovo... Cudno mi je.. Stavis i pustis.. Ne znam kaj bi sa tim vremenom xD definitvo dobra investicija

  24. #2924
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    a tu pitu s kruskama radim ovako:
    http://forum.roda.hr/threads/41228-k...-kru%C5%A1kama

  25. #2925
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by KrisZg View Post
    Mene je nervirao rucni ali je godinama gurao. Nazalost rukama tesko mjesim radi zglobova a ovo... Cudno mi je.. Stavis i pustis.. Ne znam kaj bi sa tim vremenom xD definitvo dobra investicija
    Pamtim ovo - isto imam veselje sa zglobovima i ručni mikser. Imam i prastari multipraktik Moulinex koji je stariji od pola forumašica, 35 godina , ali njega koristim za Božić i Uskrs kad se radi hrpa kolača, ostalo vrijeme stoji u podrumu jer nemam mjesta za njega na radnoj plohi.

    Pred koju godinu sam ozbiljno razmatrala kupovinu novog, ali sam odustala. Nije mi ručni pregorio, nego se doderao utikač, što je moj sin uredno popravio. Radi i dalje.

    Inače, imam još jedan kineski ručni sa zdjelom, ali taj ne valja za tijesta (izgleda da je preslab motor) pa dizana tijesta i dalje radim s tim starim ručnim Bosch-om, koji isto broji blizu trideset godina. Dok drži - drži. Kad krepa, nabavit ću novi. 600W minimum.

  26. #2926
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    Quote Originally Posted by marta View Post
    Smrznem. I ako je sirovo i ako je skuhano u sarmi pa ostane jer djeca zaobilaze. To mikad nisu neke velike kolicine, ali je skroz dovoljno za napraviti jotu koju ionako samo ja jedem.
    i ja ću tako
    ogromna glavica zelja je bila, ostalo pola
    već treći dan dana jedemo sarmu, izlazi mi na uši kiselo zelje
    ovo narezano što je ostalo ide u zamrzivač

  27. #2927
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,871

    Default

    Koje vi špagete koristite? Imate li pravilo kojeg se držite? Prvi put sam uzela nb1 špagete i pitam se postoji li nepisano pravilo za što se kuhaju.
    Na ovo slučajno naišla. Svemir je pogodio moju dilemu dana: https://i.redd.it/bflt0330umz51.jpg
    Kaj je najbolje govorim ih talijanskim naglaskom dok pokušavam shvatiti.
    Last edited by zutaminuta; 18.11.2020 at 18:34.

  28. #2928
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,295

    Default

    Ja skuham ono kaj imam gore u kuhinji,kupimo špagete ,svrdla, pene ovisi kaj je na akciji ponekad je to Barila,trgovačka marka ili Paštarija,tijesto kod mene nije opterećenje
    Za klinca kupim bezgluteinsko isto kuham ono koje je trenutno u kuhinjskom ormaru

  29. #2929
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Koje vi špagete koristite? Imate li pravilo kojeg se držite? Prvi put sam uzela nb1 špagete i pitam se postoji li nepisano pravilo za što se kuhaju.
    Na ovo slučajno naišla. Svemir je pogodio moju dilemu dana: https://i.redd.it/bflt0330umz51.jpg
    Kaj je najbolje govorim ih talijanskim naglaskom dok pokušavam shvatiti.
    Pogledala u špajzi, Pasta zara br. 4. To je neka srednja debljina, valjda. Ne volim one jako tanke, a ni jako debele.
    Kad bolje razmislim, kod nas je isto kao kod jelene. O, kupujem tjesteninu koja je na akciji, a špageti nam nisu br. 1. Dečki više vole svrdla i makarone, a kad se kuha pašta fažol, najbolje mi pašu sitni pužići. Eh, da, široke rezance i velike krpice isto koristim za lazanje, paprikaš i slično.
    Volim domaću tjesteninu za juhu, a to obično dobijem od mamine susjede.

    Da se vratim špagetima, ima neka fora kako se prstima obuhvati snop da odrediš koliko treba po osobi, ali ne prakticiram to. Možda netko drugi može objasniti...

  30. #2930
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Koje vi špagete koristite? Imate li pravilo kojeg se držite? Prvi put sam uzela nb1 špagete i pitam se postoji li nepisano pravilo za što se kuhaju.
    Na ovo slučajno naišla. Svemir je pogodio moju dilemu dana: https://i.redd.it/bflt0330umz51.jpg
    Kaj je najbolje govorim ih talijanskim naglaskom dok pokušavam shvatiti.
    ovisno o jelu biras vrstu paste. ne mozes spagete stavit u manestru, kao sto i ne mozes bolonjez servirat uz penne. mislim, mozes, ali u mojoj kuci ne
    kod mene ima 10ak vrsta tjestenina, jedno 4-5 vrsti rize i tocno se zna za sto ide koje

    Poslano sa mog SM-A515F koristeći Tapatalk

  31. #2931
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Koje vi špagete koristite? Imate li pravilo kojeg se držite? Prvi put sam uzela nb1 špagete i pitam se postoji li nepisano pravilo za što se kuhaju.
    Na ovo slučajno naišla. Svemir je pogodio moju dilemu dana: https://i.redd.it/bflt0330umz51.jpg
    Kaj je najbolje govorim ih talijanskim naglaskom dok pokušavam shvatiti.
    doma uvijek imam penne, fusile, farfale, široke rezance i špagete
    MM uz bolonjez najviše voli špagete, pa ih onda najčešće tako i kuham.
    u woku također volim špagete, ali napravim i ostale
    ostalu tjesteninu uz razne umake, složence koji idu u pećnicu itd.

  32. #2932
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,988

    Default

    Quote Originally Posted by magriz View Post
    ovisno o jelu biras vrstu paste. ne mozes spagete stavit u manestru, kao sto i ne mozes bolonjez servirat uz penne. mislim, mozes, ali u mojoj kuci ne
    kod mene ima 10ak vrsta tjestenina, jedno 4-5 vrsti rize i tocno se zna za sto ide koje

    Poslano sa mog SM-A515F koristeći Tapatalk
    X
    izlomljene spagete u juhu, jedna od gorih noćnih mora, još ako se raskuhaju.
    ostaci bolonjez umaka, penne i neko vrhnje/sir ili bešamel, čak se ne moraju ni zapeći je ok jelo, ali nisu bolonjez

  33. #2933
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,760

    Default

    mi isto jedemo najčešće špagete uz bolonjez, pa ponekad baš poželim penne ili fussile, imam osjećaj ko da je drugo jelo
    špagete koristimo Barilla br. 3, to su isto srednji
    za juhu isključivo tjestenina za juhu: zvjezdice, rezanci itd, volim nekad promijenit

  34. #2934
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    mi isto jedemo najčešće špagete uz bolonjez, pa ponekad baš poželim penne ili fussile, imam osjećaj ko da je drugo jelo
    špagete koristimo Barilla br. 3, to su isto srednji
    za juhu isključivo tjestenina za juhu: zvjezdice, rezanci itd, volim nekad promijenit
    Kod nas se ta vrsta tjestenine najčešće servira sa zelenim umakom (pesto genovese, ponekad ga sama napravim, a češće je nabavljen gotov), ali najjednostavnija kombinacija mi je kad se u istom loncu skuha tjestenina zajedno s brokulom (samo vrhovi, stabljiku sačuvam za juhu), ocijedi, zalije maslinovim uljem (obično onim u kojem se namaču sušeni paradajzi, pa već ima svoj poseban miris i unutra je češnjak) i obilno pospe ribanim sirom. To je gotovo u roku keks. Nije to nikakav recept, nego ustupak kuharskim pokušajima i smanjivanje količine prljavog posuđa.

    Stariji sin voli to tijesto i sa bijelim umakom (vrhnje za kuhanje u kojem se otopi gorgonzola ili slično), a mlađi više voli šufnudle.

    Špageti - paaa, bolonjez (mm i mlađi sin) i to je to. Mene i starijeg sina špageti nerviraju, jer umak zna špricati, ufff... Inače, moja svekrva je znala raditi tortu od špageta - to je meni savršen kompromis. Ovako nešto: https://gastro.24sata.hr/nevjerojatn...eti-pitu-11235

  35. #2935
    Lili75's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    24,701

    Default

    Joj da se mene pita ne bih uopće imala tjesteninu u svojoj kuhinji, fakat nisam ljubitelj i jedem je izrazitooo rijetko par puta godišnje. No, vole i djeca i MM, pa sve to radim, al sebi obično napravim neki drugi prilog (najčešće povrće).
    Tako da zapravo zbog njih imam nekih 5-6 vrsta, a djeci su najdraži oni široki zeleni rezanci od špinata (kupujem ih na našem placu).

  36. #2936
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,537

    Default

    Meni su špageti hrana za zalihe jer ima najmanje slobodnog volumena u kutiji. Inače ih baš ne kupim, jer se i MM i mali zašpricaju. Mi većinom uzmemo fussile jer su mi najjeftiniji (nakon špageta) i univerzalni. Ne znam zašto su najjeftiniji, pretpostavljam da ih je najlakše proizvesti i najviše se prodaju. Rezanci od veronike, a ostala tjestenina većinom od Barrile. Riže Scott ili Gallo, kako kad na akciji naletim, al nemam neki istančani osjećaj za rižu.

  37. #2937
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,225

    Default

    Imate li neki dobar recept za cvjetaču?

    Moji je baš ne vole, a ipak sam je kupila i sve se nadam da ću kupiti i njih

    Ne mora biti zdrav.
    Može sadržavati slaninu.
    Last edited by Jurana; 20.11.2020 at 08:20.

  38. #2938
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ja ju najčešće radim na varivo, sumnjam da bi im se to svidjelo. Možeš npr. napraviti krem juhu.

    Vjerojatno bi im se svidjela cvjetača sa bešamelom, znači skuhaš, pomiješaš sa malo bešamela, preliješ sa još bešamela i posipaš parmezanom/mrvicama i zapečeš.

    Može se pomiješati cvjetača i kockice kuhanog krumpira pa politi bešamelom i zapeći. A može se i slanina ubaciti.

  39. #2939
    betty blue's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    5,312

    Default

    popečci od cvjetače https://www.foodandwine.com/recipes/...cumin-fritters (ja izbacim ili smanjim kumin jer ga moji klinci ne vole)
    pečena cvjetača https://smittenkitchen.com/2016/11/r...tter-and-lime/ (ja ju obožavam na ovaj način)
    quesadille od cvjetače https://smittenkitchen.com/2015/02/c...r-quesadillas/
    ili možeš najprovjereniji recept od svih - pohana cvjetača

  40. #2940
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Imate li neki dobar recept za cvjetaču?

    Moji je baš ne vole, a ipak sam je kupila i sve se nadam da ću kupiti i njih

    Ne mora biti zdrav.
    Može sadržavati slaninu.
    Moj stariji je obožavatelj. Evo ideja:
    Obična kuhana cvjetača na salatu s češnjakom, finim uljem (obično stavim maslinovo u kojem se namaču sušeni paradajzi), bazlamičnim octom i paprom. U ovo se mogu dodati tvrdo kuhana jaja, pa je obrok kompletan
    Obična kuhana cvjetača sa zaljevom od prženih prezli
    Gratinirana cvjetača sa sirom https://www.coolinarika.com/recept/c...cena-sa-sirom/
    Složenac od cvjetače i riže (isto kao gore, samo se dodaje kuhana riža i zapeče se)
    Pohana cvjetača - prčkavo, ali jako fino: https://www.youtube.com/watch?v=JSbFthc_Ppk
    Varivo od cvjetače, brokule i mrkve (ništ posebno, kao i svako varivo)
    Krem juha od cvjetače
    Krem juha od cvjetače, mrkve i krumpira

  41. #2941
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    Quote Originally Posted by Mima View Post
    Ja ju najčešće radim na varivo, sumnjam da bi im se to svidjelo. Možeš npr. napraviti krem juhu.

    Vjerojatno bi im se svidjela cvjetača sa bešamelom, znači skuhaš, pomiješaš sa malo bešamela, preliješ sa još bešamela i posipaš parmezanom/mrvicama i zapečeš.

    Može se pomiješati cvjetača i kockice kuhanog krumpira pa politi bešamelom i zapeći. A može se i slanina ubaciti.
    meni je karfiol fin i volim ga, ali u kombinaciji s nečim drugim
    sam mi ima preintenzivan miris
    radimo ove složence u kombi s krumpirom, tjesteninom, rižom rjeđe ...
    ubacim karfiol i u wok s drugim povrćem, u juhi obavezno komad, u varivo ....

  42. #2942
    Mima's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    21,853

    Default

    Ja ga radim kao varivo: narežem pileći file na male kockice, popržim, dodam sjeckani luk i mrkvu, pirjam, dodam kockice krumpira, pirjam, ubacim karfiol, zalijem vrućom vodom, kuham, i na kraju dodam vrhnje.

  43. #2943
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,876

    Default

    I kod mene cvjetača najčešće završava u varivu ili kao prilog uz brokulu i mrkvu kuhane na pari, ali jednom sam u Engleskoj pojela najbolju cvjetaču ikad, cijeli komad zapečen u dubokoj tepsiji punoj cheddara. Tad sam je i zavoljela, samo što je to zapravo jako skup ručak jer je cheddar dosta skup.

  44. #2944
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Kad sam jako lijena, samo ovo skuham na pari i začinim maslacem i koprom https://www.podravka.hr/proizvod/kraljevski-mix/

    Ako imam više vremena, napravim klasično varivo (kao mladi grašak) i unutra noklice.

    Ovo nisam radila, ali mi se sviđa - gratinirana cvjetača sa pesto genovese https://www.youtube.com/watch?v=REUY7rK0UlE

  45. #2945
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Angie75 View Post
    I kod mene cvjetača najčešće završava u varivu ili kao prilog uz brokulu i mrkvu kuhane na pari, ali jednom sam u Engleskoj pojela najbolju cvjetaču ikad, cijeli komad zapečen u dubokoj tepsiji punoj cheddara. Tad sam je i zavoljela, samo što je to zapravo jako skup ručak jer je cheddar dosta skup.
    Cheddar ovaj mjesec u Lidlu po prihvatljivim cijenama https://www.lidl.hr/hr/p/product-rec...dar-sir/p46217

  46. #2946
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    https://www.mastercook.com/app/Recip...ipeId=21589760

    Ovaj recept od Alison Roman je na tragu ovoga od Angie. Jako je fino, ja stavim jos vise luka i dosta cilija. Djeca isto vole.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  47. #2947
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,537

    Default

    Kako pečete hokaido tikvu?
    Ja ju ogulim, nasiječem na veće kocke, lagano posolim i poparim, zalijem s malo maslinova ulja, to sve izmiješam u tanjuru, posložim na protvan i stavim na 200-210 °C. I to je nama fino. Jedino što je meni užasna tlaka oguliti tu tikvu. Je l pečete možda neoguljenu pa da si svatko sam skine koru? Ili imate neku preporuku kako da ju lakše ogulim?

  48. #2948
    Angie75's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,876

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    https://www.mastercook.com/app/Recip...ipeId=21589760

    Ovaj recept od Alison Roman je na tragu ovoga od Angie. Jako je fino, ja stavim jos vise luka i dosta cilija. Djeca isto vole.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    je, to je otprilike to. Mljac!

  49. #2949
    sasa's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    zg
    Posts
    4,609

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Kako pečete hokaido tikvu?
    Ja ju ogulim, nasiječem na veće kocke, lagano posolim i poparim, zalijem s malo maslinova ulja, to sve izmiješam u tanjuru, posložim na protvan i stavim na 200-210 °C. I to je nama fino. Jedino što je meni užasna tlaka oguliti tu tikvu. Je l pečete možda neoguljenu pa da si svatko sam skine koru? Ili imate neku preporuku kako da ju lakše ogulim?
    ja nikad ne gulim tikvu!

  50. #2950
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,225

    Default

    Hvala svima za cvjetaču/karfiol/kaul.

    Ni ja ne gulim tikvu, a nekad je i ispečem u komadu ili u 2 polovice, samo izdubim sjemenke. Ostalo kao Jelena
    Last edited by Jurana; 20.11.2020 at 11:42.

Page 59 of 80 FirstFirst ... 949575859606169 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •