Results 1 to 50 of 3996

Thread: Kuharske nedoumice

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Cubana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East end
    Posts
    6,747

    Default

    Rok trajanja= best before end.
    Ne znači da nije dobro i poslije ))

    Šalu na stranu- obično poslije roka je mikrobiološki status takav da proizvod više nije zdravstveno ispravan, što ne mora biti vidljivo golim okom.
    Moljaca ne bi smjelo biti uopće, to nema veze s rokom trajanja.

  2. #2
    manal's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Vukovar
    Posts
    1,683

    Default

    Quote Originally Posted by Cubana View Post
    Rok trajanja= best before end.
    Ne znači da nije dobro i poslije
    hehehe! da, to na engleskom najbolje zvuči. baš sam razmišljala o tome kako je na kojem jeziku (koji još razumijem) sročeno, pa što implicira. moj šogor u Njemačkoj jede i jogurte i salame tjedan dana nakon roka.
    apri, ne znam bi li prepoznala užeglo brašno, nisam nikad probala ni dobro sirovo. a moja je leća tako nekad istekla, kao to tvoje brašno.
    nedavno sam bacila smeđu rižu, jer mi je - a rok je mislim čak bio dobar - nekako smrdila kad sam je skuhala. žali bože vremena, da sam je prvo i kuhala, sat vremena, jelte.
    imam i neku heljdu u teglici, na nju nisam ni naljepila rok trajanja kad sam je presipala. žao mi baciti...

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •