ja bih samo rekla da je i kod nas lavor (vanjlig) plave boje, a brašno je baka zvala glatmel (iz mlina) i prosijavala ga je prije upotrebe. onda bih ja znatiželjno virila šta je to prljavo u brašnu kad ono nikad ništa.
u nekom receptu s keksima piše da ih samo poškropim mlijekom, jel to istina? do sad sam ih uvijek malo utopila pa me strah da mi neće otpustiti dovoljno.
zašto mi je oblatna nekad rastezljiva kao žvakaća guma?


					
					
					
						
  Odgovori s citatom

), a kad temperatura prekorači 70°C možeš računati da sredina više nije crvena.
						

						
 za neke suhe stvari, na kojima se ne vidi što bi im bilo, tipa riža, pitam se... što će biti? nedavno sam skoro kupila rižu s bubom u zatvorenoj vrećici, a rok je bio ok. neki dan sam nažalost kupila neoljuštenu zob da kuham čaj, rok valja, a eno lete moljci po zatvorenoj vrećici. lete! moram vratiti. 
 i pitam se, moram je baciti? izgleda ok... 
						
 kakav je to okus?
						