Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3996

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Ide 500 ml mlijeka, 4 žumanjka i tri žlice šećera. Prvo se mlijeko i šećer kuhaju skoro do točke vrenja, onda se malo mlijeka doda razmućenim žumanjcima i vrati nazad u mlijeko. Kuha se na jako laganoj vatri uz neprestano miješanje sve dok, citiram, "na žlici ne ostane čist trag nakon što povučete prst ili termometar pokazuje 75-80 stupnjeva". Mrvicu je se zgusnula, ali vidim na slici da treba biti još gušće...

Nisam kuhala na pari nego direktno.
    Meni se to čini puno mlijeka na malo jaja, al nisam stručnjak. I mislim da to trebaš raditi na pari, i ako ti puno miriše na jaja, mislim da su se prekuhala... Jaja ne podnose baš visoku temperaturu,bjelanjak ode u vodu.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se to čini puno mlijeka na malo jaja, al nisam stručnjak. I mislim da to trebaš raditi na pari, i ako ti puno miriše na jaja, mislim da su se prekuhala... Jaja ne podnose baš visoku temperaturu,bjelanjak ode u vodu.
    Samo sam žumanjke stavila. Zato se i tješim činjenicom da mi je ostalo dovoljno bjelanjaka, a neke GMO španjolske jagode su došle u dućan, taman za roladu od jagoda :allwayslookatthebrightside:

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •