Page 11 of 80 FirstFirst ... 9101112132161 ... LastLast
Results 501 to 550 of 3996

Thread: Kuharske nedoumice

  1. #501
    giussepe's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    971

    Default

    Ja sam ih svijerobno radila ja mislim bas po ovom receptu, bile su nejestive, tvrde i zilave.
    Ne znam gdje sam pogrijesila

  2. #502
    rossa's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3,335

    Default

    da je bilo guglati prije nego sam ovdje pitala :roda-moj google:

  3. #503
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Ja sam radila po ovom receptu i bile su savrsene

  4. #504
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    rossa, tak i ja

  5. #505
    rossa's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    3,335

    Default

    nedavno sam u nekom receptu naišla na sir burrata i sad sam naletila u Sparu na njega i kupila ga računajući da imam neki super recept.
    i naravno da se ne mogu sjetiti odakle mi je to. pretresla sam cijeli komp i nisam našla.

    imate neku viziju kako je najbolje upotrijebiti? (osim očite varijante neki fini kruh, maslinovo ulje i rajčice)

  6. #506
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    Imam 12 muffina za ukrasiti, ukrasila bi ih ganache kremom. Moze li mi netko od iskusnijih slasticarki reci recept za tako malu kolicinu? Hitno mi je!

  7. #507
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Ja kremu radim od pola litre vrhnja i 300g čokolade, a za ukrašavanje vjerojatno mora biti malo gušća. Vjerojatno ste ionako sve već pojeli

  8. #508
    Osoblje foruma čokolada's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,097

    Default

    Puno gušća, sad sam našla u nekom receptu za ukrasiti tortu "ružicama" - 180g vrhnja i 200g čokolade.

  9. #509
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    Hvala ti, dobro ce doci za ubuduce

  10. #510
    bella77's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,478

    Default

    Kako se priprema meso vijetnamske svinje, konkretno but. Jel kao svinjetina ili kao divljac? Ako netko ima kakav provjeren recept, bila bih zahvalna.

  11. #511
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    Palačinke s bananama, bez brašna. Pečem ih na masnom papiru i okrenem, sve to na tavi. Ima li tko pametniji način da ih ispečem?

  12. #512
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Quote Originally Posted by palčica View Post
    Palačinke s bananama, bez brašna. Pečem ih na masnom papiru i okrenem, sve to na tavi. Ima li tko pametniji način da ih ispečem?
    Pojma nemam. Moze li recept?

  13. #513
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Banana + krem sir, u kojem god omjeru (s dodatkom vanilije, ili bez), pece se na kokosovom ulju.
    Last edited by Kaae; 04.07.2015 at 05:15.

  14. #514
    flopica's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    6,482

    Default

    Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Banana + krem sir, u kojem god omjeru (s dodatkom vanilije, ili bez), pece se na kokosovom ulju.
    može li neka druga masnoća umjesto kokosovog?

  15. #515
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Hvala! Moram priznati da mi ne zvuci primamljivo, ali moram probati :D Ne idu ni jaja, samo sir i banana?
    Flopice, vjerojatno bi bilo dobro i maslo ili samo putar.
    Last edited by enela; 04.07.2015 at 07:26.

  16. #516
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    Palačinke od banana - sve izblendati, ja izrežem u tavu masni papir, kad se ispeče jedna strana okrenem s papirom i skinem ga. Raspadljivije su od klasičnih.

    3 banane (najbolje jako zrele)
    3 jaja
    1 žlica kokosova ulja ili rastopljenog maslaca
    2 žlice kokosova brašna
    1 žličica mljevenog cimeta
    ulje ili rastopljeni maslac za pečenje palačinki

  17. #517
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    Maslac, ghee, ..... ako ne kokosovo ulje. Mada je ono odlično jer ne gubi vrijednosti termičkom obradom.

  18. #518
    palčica's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    3,249

    Default

    Prosvijetlite me nekom pametnijom metodom.

  19. #519
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Banana + krem sir, u kojem god omjeru (s dodatkom vanilije, ili bez), pece se na kokosovom ulju.
    Ovo me zanima.
    Probala danas sa pola velikog ABC sira i jednom bananom i nisam mogla okrenuti, raspadalo se (pekla na tavi za palacinke na kokosovom ulju)...
    Da pecem na masnom papiru i okrecem ili imas neki bolji savjet?

  20. #520
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default

    Ingredients

    • 2 eggs
    • 75g cream cheese (2.5 oz)


    Instructions

    1. Add some butter to a pan and stick it on medium heat.
    2. Throw the cream cheese and eggs into a bowl and mix with a fork until creamy. If you’re planning to, now is the time to add some extras. But be careful! The batter is quite runny, so I wouldn’t add things like nuts.
    3. Alternatively you can use a blender, but remember to let the batter sit for a minute or two! It’ll cook better then.
    4. Of it goes into the pan. I usually make just one big pancake, but two medium sized ones would also work perfectly fine.
    5. Enjoy!


    To je moj recept - pecem na tavi, nekoj obicnoj, na kokosovom ulju najcesce. Palacinke moraju biti debele, ne kao nase tanke.

  21. #521
    maca papucarica's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Posts
    3,666

    Default

    Ok
    Al gdje je tu banana?
    Narezana na palacinci?

  22. #522
    Osoblje foruma Kaae's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    badgerella.com
    Posts
    10,890

    Default



    Ok, ove su bez cream cheese, a s jajetom. Krivi recept.

    Idem traziti pravi.

  23. #523
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Quote Originally Posted by maca papucarica View Post
    Ok
    Al gdje je tu banana?
    Narezana na palacinci?

    hahahaha

  24. #524
    giussepe's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Zagreb
    Posts
    971

    Default

    Radila sam danas neku pitu sa blitvom i svjezim sirom.
    Slozila koru pa smjesa od blitve svj sira, jaje i vrhnje. Pa tri kore pa smjesa pa dvije kore. Premazala sam jajetom i vrhnjem i pekla pola sata na 200.
    Jako se diglo i kad sam izvadila van palo..

    I to je sad nesto tanko, puno vode na dnu. To tjesto je sluzavo.. opce mi sve skupa ne djeluje jestivo

  25. #525
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    mozda je bilo previse tekucine?
    vrhnja? jaja?

    ja ovakve "pite" radim tako da smjesu zamotam u listove, kao za strudlu.
    i tek na kraju, kad pocne dobivati boju, premazem vrhnjem i jos malo zapecem

    a varijante su: sir+ ribane tikvice, ili blitva, ili spinat
    Last edited by emily; 18.07.2015 at 18:33.

  26. #526
    bella77's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    tu i tamo
    Posts
    1,478

    Default

    Pa to je obicna pita zeljanica. Jesi skuhala i dooobro ocjedila blitvu (rukama iscjedila?). Ako jesi, onda je vjerojatno bilo previse nadjeva.

  27. #527
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by palčica View Post
    Palačinke s bananama, bez brašna. Pečem ih na masnom papiru i okrenem, sve to na tavi. Ima li tko pametniji način da ih ispečem?
    Mozes u krem-sir dodati dvije velike zlice zobenih, onda su konzistentne i ne treba ti masni papir.

    Inace moj omjer za palacinke je 2 velike zlice zobenih + 1 jaje + 2 zlice krem-sira, mozes u to odmah dodati stevije da zasladi 'tijesto', ili vaniliju, cimet, malo soka od limuna... Ili zaciniti kasnije.

  28. #528
    žužy's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    kc
    Posts
    6,458

    Default

    Mi bi probali složit škampe na žaru. Ima koja caka? Njima ne treba puno jel...samo malo pouljit,poslije malo soli,papra,češnjaka? Na netu ima slabo o toj temi...helpajte.

  29. #529

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,860

    Default

    nisam ih sama radila, al našla sam ovaj link

    http://www.funtana.com/skampi-na-zaru/

  30. #530
    žužy's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    kc
    Posts
    6,458

    Default

    Vidla sam to...al ne lajkam ovaj dio s brandyjem,tak da bude sve ovo do te faze.

  31. #531
    eryngium's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Rijeka
    Posts
    1,683

    Default

    Quote Originally Posted by žužy View Post
    Vidla sam to...al ne lajkam ovaj dio s brandyjem,tak da bude sve ovo do te faze.
    Brandy zapališ pa ti sav alkohol fino ispari i ostane samo aroma. Bude jaaaako fiiiiiiinoooo!

  32. #532
    žužy's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    kc
    Posts
    6,458

    Default

    Joj ma nebi,ne volim ga nikak...pa nebi riskirala radije pucam na sigurno. A kad mi dozvole kuhati,bacam ih na buzaru

  33. #533
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Imam skampe, nemam vino. Je l Ok napravit neku "buzaru" bez vina? Imam paradajz i plod i onaj u tetrapaku, raste mi u teglicama timijan, bosiljak, mazuran. Imam i persin i cesnjak, to naravno ide, jedino nemam vino. Je l moram u ducan po vrucini?
    (Tocan odgovor je - ne trebas. )

  34. #534
    zasad skulirana's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    na jugu
    Posts
    3,403

    Default

    žužy,ma nema do buzare i iščućavanja..mmmmm..... na gradele idu samo ono baš veliki komadi....ali meni ni sluga buzari...

    jelena,ma nemoš bez bijelog vina,pošalji nekog u butigu ili majke ti pitaj susjeda dec!

    ja sam inače u 18toj godini postala alergična na rakove (školjke i ostale plodove mogu), biće more odlučilo da sam im dovoljno potamanila...
    u iznimnim prilikama popijem Claritine pa onda navalim,posljednji put su mi unatoč tome usta bila ko' u Severine ...al isplatilo se....jastog s pastom i šugom od poma..ufff....
    Last edited by zasad skulirana; 06.08.2015 at 10:50.

  35. #535
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Ma nisam doma. Ovdje nema ni 2% hrvatskih tablica. Bosanaca 0%. Prvi susjed Nizozemac.
    Al zato je rajska tisina. Cuju se cvrci i tu i tamo natikace

  36. #536
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Sve ima prednosti i nedostatke
    Prosle sam se godine sprijateljila super s nekom Nizozemkom.
    Nis idem po vino jeo ga vrag.

  37. #537
    Forka's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Zagreb, Maksimir
    Posts
    3,756

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Imam skampe, nemam vino. Je l Ok napravit neku "buzaru" bez vina? Imam paradajz i plod i onaj u tetrapaku, raste mi u teglicama timijan, bosiljak, mazuran. Imam i persin i cesnjak, to naravno ide, jedino nemam vino. Je l moram u ducan po vrucini?
    (Tocan odgovor je - ne trebas. )
    trebat ce ti vino ne samo za skampe, nego i za UZ skampe

  38. #538
    žužy's Avatar
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    kc
    Posts
    6,458

    Default

    Joj skulirana znam...mislim, neznam hahaha
    Al pošto sam na mirovanju,ostavih ja radije buzaru dok bum sama mogla. A ovi jučer na žaru...ma najradije bi vam sliku zakeljila

  39. #539
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Al zato je rajska tisina. Cuju se cvrci i tu i tamo natikace
    Gdje si?
    Last edited by Elly; 06.08.2015 at 17:36.

  40. #540
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Trebam hitno pomoć imam jari grah, mislim na salatu, u obliku da se jede na plaži, jedino kaj sam l njem čitala je da se ne soli u toku kuhanja, ima jo kakva caka? Ulje imam maslinovo, možda gazdarica ima bučino

  41. #541
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Quote Originally Posted by Forka View Post
    trebat ce ti vino ne samo za skampe, nego i za UZ skampe
    Baš
    Kupila jucer butelju vrbnicke zlahtine, muz donio 2,5 kg leda u lavoru iz ledomata jer nemamo struju. Vino ima samo 10% alkohola (zato sam ga i kupila), al nas je fino lupilo

  42. #542
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    jelena.O nisam nikad pripremala jari grah. Nadam se da je dobro ispalo.

    Elly, skrivam se

  43. #543
    Elly's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,052

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Elly, skrivam se
    Napisi na PP gdje si bila kad odes od tamo.

  44. #544
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    jelena.O nisam nikad pripremala jari grah. Nadam se da je dobro ispalo.

    Elly, skrivam se
    Nisi u mojoj okolici tu ima kvazi bosanaca ko u priči, pola plaže se zna
    Jari ispao ok, mada su na ručku bili izbirljivci, napravila kuhano bez soli, i onda otrćam kod barbe od kog sam kupila i eli mi jedna tam šinjorina kak ona kuva to u soli, na ho će jedan treći barba kak oni to ne jidu usrid lita, a meni to izjutra u 6 bilo gotovo
    Ostalamala količia da se kuva kad dođemo doma
    Last edited by jelena.O; 07.08.2015 at 22:30.

  45. #545

    Join Date
    Jul 2015
    Location
    Zagreb
    Posts
    522

    Default

    Moji ukućani preferiraju zdravu ishranu, pa se trudimo jesti što manje hrane pržene na ulju, masne i tome slično. Ja radim fine (tako oni kažu) popečke od svega i svačega zelenog što mi dođe pod ruku. Nekoliko puta sam ih probala ispeći u rolu, ali mi ispadnu dosta suhi. Stavim ispod papir za pečenje, poprskam sa malo ulja po njima i pečem. Imate vi možda kakav savjet kako da ih pečem, a da ne budu premasni ili pak presuhi?

  46. #546
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    zutanjke i secer treba kuhati na pari
    kako?
    odmah u vrucu vodu, ili postupno zagrijavati vodu skupa sa posudom u kojoj su jaja?

  47. #547
    fingertips's Avatar
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Vodice
    Posts
    1,460

    Default

    U pravilu se stavlja odmah iznad lonca hladne vode i postepeno zagrijava i kad počne ključati voda, onda treba isključiti, jer lako se može dogoditi da se žumanjci skuhaju ako je voda prevruća. I miješati, miješati

  48. #548
    *mamica*'s Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    2,413

    Default

    Pitanje - koji meksički začin koristite za tortilje (fajitas)? Odavno ne mogu naći dobar, kvalitetan začin kakve sam nekada kupovala, znači da ima baš jak fini okus i miris po tortilji, a ne da moram potrošiti pola vrećice i opet se ništa ne osjeti

  49. #549
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Ja uz povrce i meso stavim chilli i kurkumu, malo ljute paprike... mixevi iz vrecice mi se nikako ne svidjaju.

  50. #550
    Mojca's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Zagreb
    Posts
    13,629

    Default

    U nekim receptima za tijesto za strudl nalazim jabučni ocat. Koja mu je svrha?

Page 11 of 80 FirstFirst ... 9101112132161 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •