Ja sam ih svijerobno radila ja mislim bas po ovom receptu, bile su nejestive, tvrde i zilave.
Ne znam gdje sam pogrijesila
Ja sam ih svijerobno radila ja mislim bas po ovom receptu, bile su nejestive, tvrde i zilave.
Ne znam gdje sam pogrijesila
nedavno sam u nekom receptu naišla na sir burrata i sad sam naletila u Sparu na njega i kupila ga računajući da imam neki super recept.
i naravno da se ne mogu sjetiti odakle mi je to. pretresla sam cijeli komp i nisam našla.
imate neku viziju kako je najbolje upotrijebiti? (osim očite varijante neki fini kruh, maslinovo ulje i rajčice)
Imam 12 muffina za ukrasiti, ukrasila bi ih ganache kremom. Moze li mi netko od iskusnijih slasticarki reci recept za tako malu kolicinu? Hitno mi je!
Ja kremu radim od pola litre vrhnja i 300g čokolade, a za ukrašavanje vjerojatno mora biti malo gušća. Vjerojatno ste ionako sve već pojeli
Puno gušća, sad sam našla u nekom receptu za ukrasiti tortu "ružicama" - 180g vrhnja i 200g čokolade.
Kako se priprema meso vijetnamske svinje, konkretno but. Jel kao svinjetina ili kao divljac? Ako netko ima kakav provjeren recept, bila bih zahvalna.
Palačinke s bananama, bez brašna. Pečem ih na masnom papiru i okrenem, sve to na tavi. Ima li tko pametniji način da ih ispečem?
Banana + krem sir, u kojem god omjeru (s dodatkom vanilije, ili bez), pece se na kokosovom ulju.
Posljednje uređivanje od Kaae : 04.07.2015. at 06:15
Hvala! Moram priznati da mi ne zvuci primamljivo, ali moram probati :D Ne idu ni jaja, samo sir i banana?
Flopice, vjerojatno bi bilo dobro i maslo ili samo putar.
Posljednje uređivanje od enela : 04.07.2015. at 08:26
Palačinke od banana - sve izblendati, ja izrežem u tavu masni papir, kad se ispeče jedna strana okrenem s papirom i skinem ga. Raspadljivije su od klasičnih.
3 banane (najbolje jako zrele)
3 jaja
1 žlica kokosova ulja ili rastopljenog maslaca
2 žlice kokosova brašna
1 žličica mljevenog cimeta
ulje ili rastopljeni maslac za pečenje palačinki
Maslac, ghee, ..... ako ne kokosovo ulje. Mada je ono odlično jer ne gubi vrijednosti termičkom obradom.
Ingredients
- 2 eggs
- 75g cream cheese (2.5 oz)
Instructions
- Add some butter to a pan and stick it on medium heat.
- Throw the cream cheese and eggs into a bowl and mix with a fork until creamy. If you’re planning to, now is the time to add some extras. But be careful! The batter is quite runny, so I wouldn’t add things like nuts.
- Alternatively you can use a blender, but remember to let the batter sit for a minute or two! It’ll cook better then.
- Of it goes into the pan. I usually make just one big pancake, but two medium sized ones would also work perfectly fine.
- Enjoy!
To je moj recept - pecem na tavi, nekoj obicnoj, na kokosovom ulju najcesce. Palacinke moraju biti debele, ne kao nase tanke.
Ok
Al gdje je tu banana?
Narezana na palacinci?
Ok, ove su bez cream cheese, a s jajetom. Krivi recept.
Idem traziti pravi.
Radila sam danas neku pitu sa blitvom i svjezim sirom.
Slozila koru pa smjesa od blitve svj sira, jaje i vrhnje. Pa tri kore pa smjesa pa dvije kore. Premazala sam jajetom i vrhnjem i pekla pola sata na 200.
Jako se diglo i kad sam izvadila van palo..
I to je sad nesto tanko, puno vode na dnu. To tjesto je sluzavo.. opce mi sve skupa ne djeluje jestivo
mozda je bilo previse tekucine?
vrhnja? jaja?
ja ovakve "pite" radim tako da smjesu zamotam u listove, kao za strudlu.
i tek na kraju, kad pocne dobivati boju, premazem vrhnjem i jos malo zapecem
a varijante su: sir+ ribane tikvice, ili blitva, ili spinat
Posljednje uređivanje od emily : 18.07.2015. at 19:33
Pa to je obicna pita zeljanica. Jesi skuhala i dooobro ocjedila blitvu (rukama iscjedila?). Ako jesi, onda je vjerojatno bilo previse nadjeva.
Mozes u krem-sir dodati dvije velike zlice zobenih, onda su konzistentne i ne treba ti masni papir.
Inace moj omjer za palacinke je 2 velike zlice zobenih + 1 jaje + 2 zlice krem-sira, mozes u to odmah dodati stevije da zasladi 'tijesto', ili vaniliju, cimet, malo soka od limuna... Ili zaciniti kasnije.
Mi bi probali složit škampe na žaru. Ima koja caka? Njima ne treba puno jel...samo malo pouljit,poslije malo soli,papra,češnjaka? Na netu ima slabo o toj temi...helpajte.
nisam ih sama radila, al našla sam ovaj link
http://www.funtana.com/skampi-na-zaru/
Vidla sam to...al ne lajkam ovaj dio s brandyjem,tak da bude sve ovo do te faze.
Joj ma nebi,ne volim ga nikak...pa nebi riskirala radije pucam na sigurno. A kad mi dozvole kuhati,bacam ih na buzaru
Imam skampe, nemam vino. Je l Ok napravit neku "buzaru" bez vina? Imam paradajz i plod i onaj u tetrapaku, raste mi u teglicama timijan, bosiljak, mazuran. Imam i persin i cesnjak, to naravno ide, jedino nemam vino. Je l moram u ducan po vrucini?
(Tocan odgovor je - ne trebas. )
žužy,ma nema do buzare i iščućavanja..mmmmm..... na gradele idu samo ono baš veliki komadi....ali meni ni sluga buzari...
jelena,ma nemoš bez bijelog vina,pošalji nekog u butigu ili majke ti pitaj susjeda dec!
ja sam inače u 18toj godini postala alergična na rakove (školjke i ostale plodove mogu), biće more odlučilo da sam im dovoljno potamanila...
u iznimnim prilikama popijem Claritine pa onda navalim,posljednji put su mi unatoč tome usta bila ko' u Severine ...al isplatilo se....jastog s pastom i šugom od poma..ufff....
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 06.08.2015. at 11:50
Ma nisam doma. Ovdje nema ni 2% hrvatskih tablica. Bosanaca 0%. Prvi susjed Nizozemac.
Al zato je rajska tisina. Cuju se cvrci i tu i tamo natikace
Sve ima prednosti i nedostatke
Prosle sam se godine sprijateljila super s nekom Nizozemkom.
Nis idem po vino jeo ga vrag.
Joj skulirana znam...mislim, neznam hahaha
Al pošto sam na mirovanju,ostavih ja radije buzaru dok bum sama mogla. A ovi jučer na žaru...ma najradije bi vam sliku zakeljila
Trebam hitno pomoć imam jari grah, mislim na salatu, u obliku da se jede na plaži, jedino kaj sam l njem čitala je da se ne soli u toku kuhanja, ima jo kakva caka? Ulje imam maslinovo, možda gazdarica ima bučino
jelena.O nisam nikad pripremala jari grah. Nadam se da je dobro ispalo.
Elly, skrivam se
Nisi u mojoj okolici tu ima kvazi bosanaca ko u priči, pola plaže se zna
Jari ispao ok, mada su na ručku bili izbirljivci, napravila kuhano bez soli, i onda otrćam kod barbe od kog sam kupila i eli mi jedna tam šinjorina kak ona kuva to u soli, na ho će jedan treći barba kak oni to ne jidu usrid lita, a meni to izjutra u 6 bilo gotovo
Ostalamala količia da se kuva kad dođemo doma
Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.08.2015. at 23:30
Moji ukućani preferiraju zdravu ishranu, pa se trudimo jesti što manje hrane pržene na ulju, masne i tome slično. Ja radim fine (tako oni kažu) popečke od svega i svačega zelenog što mi dođe pod ruku. Nekoliko puta sam ih probala ispeći u rolu, ali mi ispadnu dosta suhi. Stavim ispod papir za pečenje, poprskam sa malo ulja po njima i pečem. Imate vi možda kakav savjet kako da ih pečem, a da ne budu premasni ili pak presuhi?
zutanjke i secer treba kuhati na pari
kako?
odmah u vrucu vodu, ili postupno zagrijavati vodu skupa sa posudom u kojoj su jaja?
U pravilu se stavlja odmah iznad lonca hladne vode i postepeno zagrijava i kad počne ključati voda, onda treba isključiti, jer lako se može dogoditi da se žumanjci skuhaju ako je voda prevruća. I miješati, miješati
Pitanje - koji meksički začin koristite za tortilje (fajitas)? Odavno ne mogu naći dobar, kvalitetan začin kakve sam nekada kupovala, znači da ima baš jak fini okus i miris po tortilji, a ne da moram potrošiti pola vrećice i opet se ništa ne osjeti
Ja uz povrce i meso stavim chilli i kurkumu, malo ljute paprike... mixevi iz vrecice mi se nikako ne svidjaju.
U nekim receptima za tijesto za strudl nalazim jabučni ocat. Koja mu je svrha?