Stranica 15 od 80 PrviPrvi ... 513141516172565 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 701 do 750 od 3993

Tema: Kuharske nedoumice

  1. #701
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,700

    Početno

    Leblebije <3

  2. #702
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Sto su lazni cvarci?

  3. #703
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Sto su lazni cvarci?
    Sojini komadici peceni na tavi, okusom podsjecaju na cvarke pa ih zovemo "lazni cvarci" zapravo su nam tako fini da su stalni gosti blagdanskog stola

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  4. #704
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    De malo detaljnije (recept, pliz)

  5. #705
    KrisZg avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    4,173

    Početno

    Kupis komadice(kockice) soje, potopis ih u vodi na nekih 2h...mozes i noc prije. Ja vodu posolim i popaprim, nisam probala sa drugim zacinima. I to dosta. Zagrijes ulje u tavi, moze se i sa manje ulja a mozes ih bas prziti. Naravno da su ukusniji tada. Uzmes komadice i dobro ih iscjedis da sva voda ode iz njih...kao spuzvice su. Przis par min dok ne posmede, prebacis u posudu i dosolis po potrebi. Mi ih jedemo uz ajvar i razne umake

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  6. #706
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Hvala, probat ću, zvuči jako ukusno

  7. #707
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    kupila bih industrijskog špeka tipa dalmeso, pivac, medven... ima li netko iskustva sa zamrzavanjem takvog špeka?
    ponaša li se odmrznut kao i domaći, u smislu da ne izgubi na okusu i kvaliteti?

  8. #708
    mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Postovi
    4,353

    Početno

    Ja redovito kupim konadinu špeka i razrežem i u škrinju manje table. Meni ne mijenja okus i fini je i za peći s jajima i za sirov pojesti ....

  9. #709
    bella77 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013
    Lokacija
    tu i tamo
    Postovi
    1,478

    Početno

    Mi uvijek imamo domaći i on redovito izgubi na kvaliteti odmrzavanjem. Prošle godine smo ga vakumirali, pa zaledili i ovo je prvi put da je ostao isti. Tako da možda probaš vakumirati pa zalediti. Škoditi ne može.

  10. #710
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    Mislim da moja djeca mogu pojest kilu slanine na dan. Bankrotirat cu ili cu pocet sakrivat slaninu po kuci...

  11. #711
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    ma ja se bojim da bi ovaj industrijski mogao potpuno izgubiti okus nakon tretmana u ledenici, zato pitam
    znate ono kad npr kuhaš industrijsku slaninu ili rebra, pa na kraju dobiješ komad masnog mesa bez okusa?
    e, toga se bojim
    a ne potrefim uvijek da mi je panceta ono BAŠ dobra i da se topi u ustima
    pa sad kad sam našla takvu kupila bih 2,3 cijele ploče
    kod nas je kao kod marte
    po kg/dn
    dobre vage

    vidiš, dobro ste me sjetili vakumiranja, onda ne moram ni zaleđivati šta ne?
    držim u fridžu u kojem obično jedva imam mjesta
    ali ok, i to je jedno od rješenja

  12. #712
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Mogu li dan ranije ispeci kore za tortu? I sutradan ih filati, a treci dan posluziti?
    Ako da, kako da ih cuvam, u cemu? Budu li iste?

  13. #713
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno

    Pečeš biskvit ili neke tanke kore?
    Biskvit nemoj razrezati, slobodno ga stavi na tanjur i pokri krpom.
    Najbolje je filati 24 sata prije posluživanja.

  14. #714
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Radim onu tortu sa 6 cokolada, idu 3 biskvita. Nikad se nisam usudila ispeci 1 biskvit od te smjese (neki si tako olaksaju) pa ih izrezati, tako da mi ode vise vremena na pecenje.
    Nece se osusiti tako s krpom? Znaci, bili bi 24 sata bez fila.

  15. #715
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284
    Posljednje uređivanje od Optimist : 16.01.2016. at 19:07

  16. #716
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010
    Lokacija
    Kvarner
    Postovi
    12,290

    Početno

    Sad sam pogledala recept. Možeš slobodno ispeći jedno tijesto i prerezati.
    Recept je poput one umiljatine torte od čokolade, naravno tvoj je bez voća. To i treba filano stajati 24 sata.

    Nema razloga da radiš biskvit dan ranije, olakšaj si život, ispeci biskvit odjednom, to ti je sve skupa, sa kuhanjem file i filanjem sat posla. I samo jednom čišćenje kuhinje

  17. #717
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Radila sam cesto tu tortu, ali sam uvijek pekla 3 biskvita, tako da mi treba puno vise od sat vremena, a u stisci sam s vremenom, zato sam pitala. Dosta joj je nafilanoj i 10-tak sati u frizideru. Mozda cu se usuditi ispeci jedan biskvit pa ga prerezati, nadam se da se nece izliti iz kalupa i da ce se lijepo, ravnomjerno dici, ako se odlucim za tu varijantu.
    Hvala ti, Beti
    Posljednje uređivanje od Optimist : 16.01.2016. at 19:21

  18. #718
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Ja biskvite uglavnom pecem dan ranije
    Ostavim ih u kalupu i kad se ohlade prekrijem prozirom folijom da se ne osuse
    Kremu stavljam sljedeci dan (dan prije dogadjaja) i torte su uvijek super
    Radim tako, jer obicno pripremam vise od jedne torte i kolaca i sto jos nekih stvari pa da stignem sve planirano

  19. #719
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Ostavim ih u kalupu i kad se ohlade prekrijem prozirom folijom da se ne osuse
    Osim ako me Beti uspije nagovoriti da odjednom ispečem biskvit, znači da bi dobra varijanta bila da svaki biskvit stavim npr. na tanjur (imam samo jedan kalup, a 3 biskvita ) i dobro prekrijem prozirnom folijom?

  20. #720
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    Pa da
    Nikad mi se nisu osusili
    Bitno je samo da su skroz hladni
    Ja imam brdo kalupa pa ih ostavim
    Posljednje uređivanje od Ginger : 16.01.2016. at 19:36

  21. #721

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Radila sam cesto tu tortu, ali sam uvijek pekla 3 biskvita, tako da mi treba puno vise od sat vremena, a u stisci sam s vremenom, zato sam pitala. Dosta joj je nafilanoj i 10-tak sati u frizideru. Mozda cu se usuditi ispeci jedan biskvit pa ga prerezati, nadam se da se nece izliti iz kalupa i da ce se lijepo, ravnomjerno dici, ako se odlucim za tu varijantu.
    Hvala ti, Beti
    Radila sam tortu sa sličnom kremom ali u biskvit ne ide toliko tekućih sastojaka ... po original receptu se biskvit peče odjednom i reže na tri komada.
    Uvijek bi mi ostajao u sredini sirov (totalno tekuća smjesa).
    Prestala sam ju raditi jer to nisam uspijevala riješiti, ili bi sredina bila tekuća ili rubovi suhi i pregoreni ...

    Ne znam što da ti kažem za ovaj recept, nemam ni jedan sličan, možda bi s tim receptom uspjelo
    želim samo reći: Oprez!
    Posljednje uređivanje od MikiMama : 16.01.2016. at 21:16

  22. #722
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Tnx Probaj ovu tortu, odlicna je, svi koji su je probali rekli su da je preukusna.
    Mislim da cu ipak peci dan ranije 3 biskvita, to je provjereno dobro.
    Ne moraju u frizider, mogu biti u prohladnoj sobi?
    Posljednje uređivanje od Optimist : 16.01.2016. at 21:29

  23. #723

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    Tnx Probaj ovu tortu, odlicna je, svi koji su je probali rekli su da je preukusna.
    Mislim da cu ipak peci dan ranije 3 biskvita, to je provjereno dobro.
    Ne moraju u frizider, mogu biti u prohladnoj sobi?
    Probat ću!
    Zvuči odlično (osim pečenja biskvita u 3 ture )

  24. #724
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Ah, da, ta sitnica

  25. #725
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    Imam neprskani limun. Kako spremiti koricu za palačinke i raw kolačiće?

  26. #726

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Imam neprskani limun. Kako spremiti koricu za palačinke i raw kolačiće?
    ili zamrznem koricu u komadu (nakon što je iscijeđen) a kad zatrebam ribam tako smrznutog
    ili osušim već naribanu koricu

    intenzivniji okus i miris je iz zamrzivača
    Posljednje uređivanje od MikiMama : 17.01.2016. at 17:48

  27. #727
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Ja naribam pa zamrznem. Susena varijanta mi nije dobra.

  28. #728

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    jel ti se zalijepi tako naribano?

  29. #729
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Ne jako, lijepo se izmrvi prstima.

  30. #730
    palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012
    Postovi
    3,249

    Početno

    Hvala! Onda ću u neku kutijicu u zamrzivač.

  31. #731
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala! Onda ću u neku kutijicu u zamrzivač.
    Možeš i u vrećicu.

  32. #732
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,699

    Početno

    Nije zapravo kuharska nedoumica, riječ je o namirnici. Kuham ječmenu kašu, koja je puna nekih crnih bobica (na 20 dag našla 10 komada, što i nije mala stvar). Po sjećanju iz biologije, znam da su neke poljske trave (i sjemenje im) otrovne. Ne bi ja bila ja da ne paničarim, i guglam slike kukolja. Sve sam ih izdvojila i dobro probrala iz ječma prije namakanja, ali se brinem jer to nije jedina takva vrećica s ječmom. Što mi je činiti?

  33. #733
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    http://forum.roda.hr/threads/67970-s...ca#post1962658

    Pitali smo se to već, bilo je zrnaca u Severovoj zobenoj kaši, a i u ječmenoj i evo odgovora na ovoj temi


    "Ono crno u zobi je sjeme grahorice (to je jedna vrsta leguminoze, kao i grah, grašak, bob ...) Ne treba se brinuti, to je jestivo i zdravo i puno vlakana."

  34. #734
    marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,678

    Početno

    A mozda su žižci...

  35. #735
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,699

    Početno

    Nisu, znam njih.
    Budem posijala pa ću vidjeti u šta bu zraslo.

  36. #736
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,981

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Nisu, znam njih.
    Budem posijala pa ću vidjeti u šta bu zraslo.
    Ono što je opasno (ali mala je vjerojatnost da si to našla) je raževa glavica, ali to je gljivica, tj. nema klasične sjemenke: https://hr.wikipedia.org/wiki/Ra%C5%BEena_glavica

    Evo ti još malo teorije i par slika: http://www.alternativa-forum.com/ste...-zarazena.html

    * * *
    Sjemenke koje znaju biti u ječmu je grahorica - ovo:
    http://www.njuskalo.hr/stocna-hrana/...oglas-16174776

  37. #737
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,699

    Početno

    Hvala, ovo je okruglo. Čini mi se da bi mogla biti grahorica.

  38. #738
    eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,683

    Početno

    Ne stignem surfat netom, koliko dugo može meso iz vlastite proizvodnje biti u dubokom? Znači na -19ºC, svježe zaklano, kad se ohladilo išlo ravno u duboko.

    Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

  39. #739
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,699

    Početno

    Koliko dugo treba komadu bijelog pilećeg mesa da se dobro skuha?

  40. #740
    Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,865

    Početno

    Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Ne stignem surfat netom, koliko dugo može meso iz vlastite proizvodnje biti u dubokom? Znači na -19ºC, svježe zaklano, kad se ohladilo išlo ravno u duboko.
    Zanima i mene, iako mi neki komadi ostanu i po godinu dana i ja ih mirne duše popapam.

  41. #741
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,981

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko dugo treba komadu bijelog pilećeg mesa da se dobro skuha?
    Ako ne koristiš ekspres lonac, 40 minuta do sat vremena za jedna pileća prsa s kostima. U ekspres loncu pola toga vremena. Ako kuhaš staru kokoš, vrijeme treba produljiti po potrebi. Ako pitaš za mali komad mesa za bebu, 20 minuta bi bilo dosta. Ali to mi je nespretno, kuhati to za bebu tj.samo za bebu... Skuha se juha malo manje stana za sve, izvadi se meso i mrkva za bebu, a ostalo se dosoli, napravi se pire ili rižu i imaš ručak za sve.
    Zaboravih salatu...
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.02.2016. at 09:24

  42. #742
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,699

    Početno

    Evo, hvala Peterlin. Tak sam i napravila. Sve je bilo ukusno, bar meni. On je prokomentiral "Nisi se baš proslavila." Naravno, nema tonu ulja i soli pa to nije to.

  43. #743
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,981

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Evo, hvala Peterlin. Tak sam i napravila. Sve je bilo ukusno, bar meni. On je prokomentiral "Nisi se baš proslavila." Naravno, nema tonu ulja i soli pa to nije to.
    Eh, muški...

    Stavi mu začine da ima pri ruci - teglicu ajvara ili hrena na stol (tak ja to rješavam). Ili skuhaj sos od kopra (to će ti uskoro smjeti i dijete), paradajza ili već nečega.

    Moj muž ne voli kuhano meso, pa je te godine dohrane preprečesto jeo kuhane industrijske kobase (po mom mišljenju oličenje nezdrave prehrane, gore od McD) ali tko mu je kriv???

    Srećom, voli kuhanu bijelu ribu, pa su moja djeca za dohranu češće imala oslić, bakalar, oradu - čega je već bilo u kvartovskoj ribarnici.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 09.02.2016. at 13:36

  44. #744
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    Bome ja pileća prsa nisam kuhala u juhi za sve. Bebi bi ubacila u đezvicu komadić mesa, mrkvice, pastrnjak ili slično, a nama spremila od istog mesa "kinesku" ili već nešto.
    Al mi smo guzičari i ne jedemo bilo što

  45. #745
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,981

    Početno

    Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Bome ja pileća prsa nisam kuhala u juhi za sve. Bebi bi ubacila u đezvicu komadić mesa, mrkvice, pastrnjak ili slično, a nama spremila od istog mesa "kinesku" ili već nešto.
    Al mi smo guzičari i ne jedemo bilo što
    Vjerojatno bi tak i ja samo za bebu, ali imala sam dvojicu + ja volim kuhano meso. Tih godina nisam imala problema s kilažom, he he he... Moram se vratiti na tu prehranu, meni je to super. Lešade i salate.

  46. #746
    zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Postovi
    11,699

    Početno

    Kopar obožavam. To bih mogla nalijepiti na nos i snifati cijeli dan.
    Sad ga ima na placu?

  47. #747
    eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    1,683

    Početno

    Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima i mene, iako mi neki komadi ostanu i po godinu dana i ja ih mirne duše popapam.
    Kaže internet do godinu dana. Moja mama kaže masnija mesa do 6mj jer dulje od toga mogu povuć ustajali miris od frižidera, a ona 'posnija' mogu do godinu.

    Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

  48. #748
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    32,981

    Početno

    Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Kopar obožavam. To bih mogla nalijepiti na nos i snifati cijeli dan.
    Sad ga ima na placu?
    Ne znam, moram pitati muža - dugo nisam bila na većem placu. Zna biti kopra na većim tržnicama (Dolac, Utrina) kod Dalmatinaca koji imaju grincajg i slično iz plastenika. Ja imam hrpu u ledu, nedajbog da ostanem bez toga. Kod mene grančica ide u juhu od peradi, jer to poboljšava probavljivost (i olakšava djeci rješavanje vjetrova), u teleću i juneću stavljam lovorov list (ne cijeli, nego samo vršak, veličine nokta) i muškatni oraščić.

  49. #749
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009
    Postovi
    4,121

    Početno

    Trebam hitno jedan savjet...može li mi stajati smjesa za čokoladni souffle jedno 1-2h?

  50. #750
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,500

    Početno

    kuhani kus-kus, moze li se drzati u frizideru 2-3 dana?
    nakon koliko nije dobar vise?

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •