Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4021

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1

    Datum pristupanja
    Jan 2013
    Postovi
    372

    Početno

    Ja ga tako nagrebem ko svinjsku mast

  2. #2
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,254

    Početno

    Što radite s pečenicom (sušeni svinjski kare)?

    Dobila sam dosta domaće, ali nije dovoljno osušena da se jede nekuhana. Pržili smo je par puta s jajima, ali je dosadilo, a i nije neki doživljaj jer bude dosta suha i tvrtkasta. Stavila sam i neki komad u varivo, što je dobro zamirisalo, ali se sama opet nije pojela.

    Može li se nešto napraviti s njom pa da bude iskoristiva kao narezak, za sendviče i slično?

  3. #3
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,033

    Početno

    Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Što radite s pečenicom (sušeni svinjski kare)?

    Dobila sam dosta domaće, ali nije dovoljno osušena da se jede nekuhana. Pržili smo je par puta s jajima, ali je dosadilo, a i nije neki doživljaj jer bude dosta suha i tvrtkasta. Stavila sam i neki komad u varivo, što je dobro zamirisalo, ali se sama opet nije pojela.

    Može li se nešto napraviti s njom pa da bude iskoristiva kao narezak, za sendviče i slično?
    Ja sam lani dobila domaći kare, slano ko sam vrag...

    Upotreba: nije bilo šanse da se to pojede u velikim količinama, ali je dugo dugo potrajalo kao tehnološka sirovina: osim za pečena jajca, omiljene kombinacije bile su carbonara, umaci, grah i druga variva, preprženo na malo ulja pa preliveno preko palente (umjesto špeka ili čvaraka).

    Najviše tog mesa (samog) pojeo moj mlađi sin: narezano tanko na mesoreznici i preprženo na suhoj praznoj tavi za palačinke da bude hrskavo, pa na kruh...
    On je obožavatelj špeka i šunke, ali to je skoro pa jedino što jede od suhomesnatih proizvoda.

  4. #4
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,764

    Početno

    ako je preslana, narežeš je na fete i ostaviš da desetak minuta stane u mlakoj vodi

  5. #5
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,254

    Početno

    OK, onda djeci malo u vodu, a nama malo u vino

    Hvala svima!

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •