Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4021

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

Ja ga tako nagrebem ko svinjsku mast

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Što radite s pečenicom (sušeni svinjski kare)?

Dobila sam dosta domaće, ali nije dovoljno osušena da se jede nekuhana. Pržili smo je par puta s jajima, ali je dosadilo, a i nije neki doživljaj jer bude dosta suha i tvrtkasta. Stavila sam i neki komad u varivo, što je dobro zamirisalo, ali se sama opet nije pojela.

Može li se nešto napraviti s njom pa da bude iskoristiva kao narezak, za sendviče i slično?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku
    Što radite s pečenicom (sušeni svinjski kare)?

Dobila sam dosta domaće, ali nije dovoljno osušena da se jede nekuhana. Pržili smo je par puta s jajima, ali je dosadilo, a i nije neki doživljaj jer bude dosta suha i tvrtkasta. Stavila sam i neki komad u varivo, što je dobro zamirisalo, ali se sama opet nije pojela.

Može li se nešto napraviti s njom pa da bude iskoristiva kao narezak, za sendviče i slično?
    Ja sam lani dobila domaći kare, slano ko sam vrag...

Upotreba: nije bilo šanse da se to pojede u velikim količinama, ali je dugo dugo potrajalo kao tehnološka sirovina: osim za pečena jajca, omiljene kombinacije bile su carbonara, umaci, grah i druga variva, preprženo na malo ulja pa preliveno preko palente (umjesto špeka ili čvaraka).

Najviše tog mesa (samog) pojeo moj mlađi sin: narezano tanko na mesoreznici i preprženo na suhoj praznoj tavi za palačinke da bude hrskavo, pa na kruh...
    On je obožavatelj špeka i šunke, ali to je skoro pa jedino što jede od suhomesnatih proizvoda.

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ako je preslana, narežeš je na fete i ostaviš da desetak minuta stane u mlakoj vodi

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

OK, onda djeci malo u vodu, a nama malo u vino

Hvala svima!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •