Ja ga tako nagrebem ko svinjsku mast
Ja ga tako nagrebem ko svinjsku mast
Što radite s pečenicom (sušeni svinjski kare)?
Dobila sam dosta domaće, ali nije dovoljno osušena da se jede nekuhana. Pržili smo je par puta s jajima, ali je dosadilo, a i nije neki doživljaj jer bude dosta suha i tvrtkasta. Stavila sam i neki komad u varivo, što je dobro zamirisalo, ali se sama opet nije pojela.
Može li se nešto napraviti s njom pa da bude iskoristiva kao narezak, za sendviče i slično?
Ja sam lani dobila domaći kare, slano ko sam vrag...
Upotreba: nije bilo šanse da se to pojede u velikim količinama, ali je dugo dugo potrajalo kao tehnološka sirovina: osim za pečena jajca, omiljene kombinacije bile su carbonara, umaci, grah i druga variva, preprženo na malo ulja pa preliveno preko palente (umjesto špeka ili čvaraka).
Najviše tog mesa (samog) pojeo moj mlađi sin: narezano tanko na mesoreznici i preprženo na suhoj praznoj tavi za palačinke da bude hrskavo, pa na kruh...
On je obožavatelj špeka i šunke, ali to je skoro pa jedino što jede od suhomesnatih proizvoda.
ako je preslana, narežeš je na fete i ostaviš da desetak minuta stane u mlakoj vodi
OK, onda djeci malo u vodu, a nama malo u vino
Hvala svima!