Brasno, voda za kiselo...
Sol kod radenja kruha i maslinovo za namazati preko

Prva priprema ti traje danima prije nego ga mozes spremiti prvi put.
Zamutis na gusto oko 200 g brasna sa vodom. Kao rijetko tijesto ali da ima tezinu. Stavis na toplije mjesto, idealno bi bilo ako imas posudu s poklopcem koji ima rupicu da zrak moze uci. Svaki dan dodas malo vode i 50-100 g brasna. Miris ce postati kiselkast ali ugodan. Nece biti nikakve pljesni ni slicno vec ce imati mjehurice. Kada ides spremati kruh prvi put odvojis pola u drugu posudu, dodas mlake vode, izmjesas da se rastopi, dodajes brasno i kada si dodala polovicu, soli. Kada radim sa sjemenkama usitnim zobene i one zamjene vise od polovicu brasna, mljeveni lan, sezam, suncokret. Ispadne prakticno proteinski kruh.
Kada umjesis tijesto, primjetit ces drugačiju teksturu, nekako kao da je zivo, stavis ga u posudu u kojoj ces ga peci, premazes uljem, prekrijes i pustis na toplom da se dize. Sto je tijesto starije to se lakse dize. Ovaj je bio za sat i pol van posude skoro.Pecem ga na 180° ovisno o velicini 35-50min
Danas ili sutra cu raditi pa mogu pofotkati citav postupak.
Godinama radim kruh pa vise ne znam tocnu gramazu, radim sve od oka.
Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk