Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
Spekla sam je. Stavila i češnjaka, i soli, i svega. A s čim to treba jesti? Nekako mi je samo bezveze.
Meni je to klasika uz pečenu puricu. Ali ide i samo, uz salatu. Kad to radim zimi,klasika mi je ribani daikon s bičinim uljem. Ali sad je proljeće, ima na biranje svježe zelene salate, matovilca, rukolee, rotkvixćca... Sad nije vrijeme za puricu, pa okreni bilo kakvo bijeelo meso na naglo. Ako ti je pusto, nareži luk na ploške i kratko ga zarumeni prije nego pržiš šnicle, prebaci u staklo i gore prebaci meso kad je pečeno. Moji muški tj.svi osim mene ne znaju se naj3sti bez mesa.

Ako želiš djetetu popuniti obrok, uz ovo ide bilo kakva bistra juha i u njoj jaje, može poširano (samo preliješ kiiipućom juhom sirovo jaje koje razbiješ u tanjur ili jošbolje zdjelicu, da se prebrzo ne ohladi i da se jaje skuha od topline juhe). Ako se bojiš salmpnele, može i trajbano kao za kajganu, pa ukuhano u juhu.