Page 25 of 80 FirstFirst ... 1523242526273575 ... LastLast
Results 1,201 to 1,250 of 3996

Thread: Kuharske nedoumice

  1. #1201
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Quote Originally Posted by MalaSirena View Post
    S mascarponeom je meni super i verzija gdje se otopljena ohlađena čokolada umiksa u mascarpone pa se u to lagano umiješa šlag - varijacija na temu, samo što bude malo drugačija tekstura.
    Nisam nikad pravila ništa s mascarponeom…znači prvo otopljena i ohlađena čokolada s maslacem, pa mascarpone, pa šlag…e, može li to biti onaj šlag iz vrećice (napravljen), taj mi je najdraži? Umiksati ili umiješati žlicom? Hoće li to biti stabilno?

    Puno podpitanja, ne da mi se na popravni
    Last edited by Optimist; 30.12.2016 at 11:31.

  2. #1202
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Quote Originally Posted by Optimist View Post
    Nisam nikad pravila ništa s mascarponeom…znači prvo otopljena i ohlađena čokolada s maslacem, pa mascarpone, pa šlag…e, može li to biti onaj šlag iz vrećice (napravljen), taj mi je najdraži? Umiksati ili umiješati žlicom? Hoće li to biti stabilno?

    Puno podpitanja, ne da mi se na popravni
    Sad ću ja k'o sasa: Optimist, ne psuj! Kakav šlag iz vrećice. Nisam znala da se to još uopće proizvodi.
    Stuci slatko vrhnje, naviknut ćeš se na okus

  3. #1203
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Quote Originally Posted by sasa View Post
    ginger prereži ga na pola pa kremu u sredinu a glazuru na vrh.
    tako sam i mislila
    javim sutra kak je ispalo

    slag iz vrecice

  4. #1204
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    Imam kosane masti mogu li kakvi kolač s Time?

  5. #1205
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by Optimist View Post
    Nisam nikad pravila ništa s mascarponeom…znači prvo otopljena i ohlađena čokolada s maslacem, pa mascarpone, pa šlag…e, može li to biti onaj šlag iz vrećice (napravljen), taj mi je najdraži? Umiksati ili umiješati žlicom? Hoće li to biti stabilno?

    Puno podpitanja, ne da mi se na popravni
    ne maslac u kremu. umrli bi od masnoce. i slatko vrhnje za slag. nikakva vrecica

  6. #1206
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Imam kosane masti mogu li kakvi kolač s Time?
    Kremšnite?

    A sad ozbiljno, šteta je kosanu mast kvariti s bilo čime

  7. #1207
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    Htjela sam medenu katu, ali mi ne ne kupuje obična mast, osim ak ima kod tebe viška gotove pa da se ne baci!

  8. #1208
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Sad ću ja k'o sasa: Optimist, ne psuj! Kakav šlag iz vrećice. Nisam znala da se to još uopće proizvodi.
    Stuci slatko vrhnje, naviknut ćeš se na okus
    Uh, onda sam prava kočijašica

  9. #1209
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,003

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    Htjela sam medenu katu, ali mi ne ne kupuje obična mast, osim ak ima kod tebe viška gotove pa da se ne baci!
    Hehehe, nemam...Mađaricu su pohasali, nisam radila ni medenu pitu ni katu (slabo je bilo šljiva bistrica, pa nemam ove godine crnog pekmeza koji treba za medenu katu). Imam kafe šnite samo, ali to nije za tvoju kuću jer su orehi nutri. I peče se nova runda stollena s marcipanom, a tu su bademi nutri... Eto, nemam niš za udomiti, hehehe

    Uostalom, moj mlađi bi se zadavio u špeku, masti i zaseki. Dobro pazi da mu ne mrknem mast za kolače.

  10. #1210
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    Očito ni ja je nebum delala napravit ću nekaj jednostavno sutra, svi smo betezni
    Last edited by jelena.O; 30.12.2016 at 19:32.

  11. #1211
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Quote Originally Posted by magriz View Post
    ne maslac u kremu. umrli bi od masnoce. i slatko vrhnje za slag. nikakva vrecica
    A što bi ti umjesto maslaca stavljala u kremu?

  12. #1212
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Quote Originally Posted by Jelka View Post
    A što bi ti umjesto maslaca stavljala u kremu?
    cokolada se topi u slatkom vrhnju
    ne treba ti i maslac

  13. #1213
    Jelka's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    4,006

    Default

    Quote Originally Posted by Ginger View Post
    cokolada se topi u slatkom vrhnju
    ne treba ti i maslac
    Ja sam shvatila da misli da općenito maslac ne ide u kreme

  14. #1214
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    Quote Originally Posted by Jelka View Post
    Ja sam shvatila da misli da općenito maslac ne ide u kreme
    ma ne, govorimo o ovom receptu sto je spajka napisala

  15. #1215
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    da ali u ovom drugom receptu di se na kraju dodaje razmućeni šlag, ide li slatko vrhnje i sa čokoladom kad se topi ili se topi sama čokolada, pretpostavljam ovo drugo? otopiš čokoladu, izmutiš sa mascarponeom, lagano umiješaš već razmućeni šlag (iz slatkog vrhnja), jel to to?

  16. #1216
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Pa da, ne treba tu jos i maslac

  17. #1217
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    kojem drugom?
    ja radila po spajkinom
    otipila cokoladu u slatkom vrhnju
    kad se to ohladilo, dodala mascarpone
    jako fina krema

  18. #1218
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Maslac u pravilu ide u kuhane kreme, iako dosta kuhanih krema zahtjeva i slatko vrhnje vec razradeno koje se umjesa u ohladenu kremu, ali to u ovoj nije slucaj.

  19. #1219
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by Jelka View Post
    A što bi ti umjesto maslaca stavljala u kremu?
    pa u ganache ne ide maslac. samo cokolada i slatko vrhnje

  20. #1220
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Quote Originally Posted by Ginger View Post
    kojem drugom?
    ja radila po spajkinom
    otipila cokoladu u slatkom vrhnju
    kad se to ohladilo, dodala mascarpone
    jako fina krema
    Ma nije moj recept. To je martin recept. Kad sam trazila brze i jednostavne kolace. I bio je njamiiiii.

  21. #1221
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    ma skuzila sam da je martin
    al reko, da ne izazovem zbrku, ti si napisala recept

  22. #1222
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    Evo ga
    Evo ti recept za čokoladne kocke bez brašna.

    200g čokolade otopiš sa 100g maslaca, ubaciš 1 žlicu kave, oš instant oš obične, 1 žlicu ruma, odložiš da se malo ohladi
    6 bjelanjaka istučeš s malo soli i 70g šećera
    6 zutanjaka ubaciš u čokoladu, izmiksaš
    sve zajedno umiješaš sa 140g mljevenih badema, lješnjaka, sta god.
    ispečeš po ure na 180.

    Ako hoćeš, na to navališ 200 grama čokse otopljene u 2 dl sl vrhnja, pa u to ohlađeno pola kg mascarponea.

    Ako nećeš, samo na biskvit izliješ glazuru od čokolade.
    Oguljeni ili neoguljeni bademi?

  23. #1223
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Totalno svejedno, da ne moze bit svejednije!

  24. #1224
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    moja se hladi. nije mi se dalo vagati pa sam odokativno dodavala. a i samo 4 jaja sam imala doma za tijesto :D
    i ganache sam radila po svom receptu, ne originalnom. no, malisa je degustirao kremu i ne znam hoce li torta docekati sutra

  25. #1225
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    moja se hladi od jutros, ne treba do sutra izdržat nego do večeras
    kremu sam napravila kad djeca nisu gledala, tako da sam jedina koja je krade
    divna je, a tako jednostavna! jedva čekam da do nje dođemo

  26. #1226
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Sori, kasnim, ali ja radim ovako:
    otopim čokoladu na pari (bez maslaca), kad se ohladi izmiksam je s mascarponeom, a onda špatulom lagano umiješam šlag (od slatkog vrhnja za šlag, kravljeg). Ako trebam aromu, dodam je kad se čokolada umiksa s mascarponeom (npr. ribana narančina korica, rum, ribana limunova korica...).

  27. #1227
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Sad ću ja k'o sasa: Optimist, ne psuj! Kakav šlag iz vrećice. Nisam znala da se to još uopće proizvodi.
    Stuci slatko vrhnje, naviknut ćeš se na okus


    E, sad baš psujem!!!

    Dukatovo vrhnje za šlag, grrrrrrrrrrrr!

    Nije se ulupalo kako treba i pokvarilo mi cijelu tortu!

    Ipak, torta je toliko ukusna da se može jesti iz čašica

  28. #1228
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    P. S.

    Nisam radila Martinu tortu, već jučer otkrivenu, fenomenalna je: ne peče se, za čas je gotova i jaaako ukusna.

  29. #1229
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,245

    Default

    A to je?????

  30. #1230
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Lijena zena.


  31. #1231
    eryngium's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Rijeka
    Posts
    1,683

    Default

    Quote Originally Posted by Optimist View Post
    Lijena zena.

    A recept? Jer i ja sam lijena žena.


    Sent from my SM-G920F using Tapatalk

  32. #1232
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Sad sam malo guglala i vidim da ima raznih verzija.

    Ova koju sam radila ide ovako:

    Izmutiti pola litre šlaga, dodati 2 crvena kisela vrhnja, podijeliti na 3 dijela.

    U jedan dio smrviti 240 g petit keksa, u drugi dodati smrznuto voće (ne otapati!), u treći 3 žlice linolade.

    Tim redom i posložiti.

    Izbjegavati dukatovo vrhnje

  33. #1233
    eryngium's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Rijeka
    Posts
    1,683

    Default

    Quote Originally Posted by Optimist View Post

    Izbjegavati dukatovo vrhnje
    To mi nije problem. Praktički živim u Lidlu.

    Hvala na receptu!

    Sent from my SM-G920F using Tapatalk

  34. #1234
    j-la's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3,243

    Default

    Jesi ga dooobrooo ohladila prije nego si počela mutiti?
    Hoće to ako nije dobro ohlađeno.

  35. #1235
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Ma jok, donijela doma, ulila u posudu i mutila. Izlila u drugu posudu Ulila u case

    eryngium

  36. #1236
    j-la's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3,243

    Default

    Quote Originally Posted by Optimist View Post
    Ma jok, donijela doma, ulila u posudu i mutila. Izlila u drugu posudu Ulila u case

    Ajd bitno je da se torta pojela .

  37. #1237
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Posrkala

  38. #1238
    j-la's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    3,243

    Default

    Mogu još zamisliti kad se ono smrznuto voće odledilo .

  39. #1239
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,506

    Default

    Quote Originally Posted by spajalica View Post
    Evo ga
    Evo ti recept za čokoladne kocke bez brašna.

    200g čokolade otopiš sa 100g maslaca, ubaciš 1 žlicu kave, oš instant oš obične, 1 žlicu ruma, odložiš da se malo ohladi
    6 bjelanjaka istučeš s malo soli i 70g šećera
    6 zutanjaka ubaciš u čokoladu, izmiksaš
    sve zajedno umiješaš sa 140g mljevenih badema, lješnjaka, sta god.
    ispečeš po ure na 180.

    Ako hoćeš, na to navališ 200 grama čokse otopljene u 2 dl sl vrhnja, pa u to ohlađeno pola kg mascarponea.

    Ako nećeš, samo na biskvit izliješ glazuru od čokolade.

    Martine čoko kocke bez brašna isprobane (bez mascarponea u glazuri)
    prefine!

  40. #1240
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    i ja sam ih pravila, sa mascarponeom, u kalupu od torte, jako fino
    idući put ću uz tortu nasjeckat naranču ili neko drugo voće, dobro bi došao neki osvježavajući element

  41. #1241
    magriz's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    A6
    Posts
    6,641

    Default

    Quote Originally Posted by tangerina View Post
    i ja sam ih pravila, sa mascarponeom, u kalupu od torte, jako fino
    idući put ću uz tortu nasjeckat naranču ili neko drugo voće, dobro bi došao neki osvježavajući element
    obicni slag (tuceno vrhnje bez secera) kraj kriske torte blizujese:
    tako i serviraju caprese tortu

  42. #1242

    Default

    pomoć !
    večeras sam radila salamu od oblatni (fil je od čokololade, keksa, margarin, malo oraha)
    piše u receptu: namočiti oblatne da se mogu rolati
    namočila sam između dvije vlažne krpe
    i sad mi je gnjecava, ne da se lijepo rezati
    hoće sutra biti bolje ? ili da nešto napravim?
    pokrila sam je sad samo sa suhom krpom

  43. #1243
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    Trebalo bi ti sutra biti cvrsto. Meni se cak i sa kremom sutradan stisnu.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  44. #1244
    KrisZg's Avatar
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Zg
    Posts
    4,173

    Default

    U pravilu oblatne idu izmedu vlaznih lrpa samo toliko da se mogu zarolati bez pucanja. Nekih 10tak min je meni dovoljno.

    Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

  45. #1245
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Radila bih hladnu salatu s tjesteninom i piletinom, npr. ovu: http://www.coolinarika.com/recept/sa...ne-i-makarona/

    Koje vi vrhnje stavljate, plavo ili crveno? Je li bi Mileram isto bio dobar?

    Dodajete li i majoneze? Još neke sastojke koji bi išli uz navedene u receptu?

  46. #1246
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    400 g je milieram. nisam nikad radila.

  47. #1247

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Quote Originally Posted by Optimist View Post
    Radila bih hladnu salatu s tjesteninom i piletinom, npr. ovu: http://www.coolinarika.com/recept/sa...ne-i-makarona/

    Koje vi vrhnje stavljate, plavo ili crveno? Je li bi Mileram isto bio dobar?

    Dodajete li i majoneze? Još neke sastojke koji bi išli uz navedene u receptu?
    Stavim mileram, iscijedim malo limuna, senfa. Majoneze u pravilu ne stavljam ako je salata s tjesteninom, ali to je stvar ukusa...
    Tu bih mozda dodala svjezu papriku na kockice...

  48. #1248
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,220

    Default

    Kiselo vrhnje se zove mileram kad ima 30 ili više posto masnoće.

    Ja volim što masnije
    Ono ispod 20% ni ne pogledam u dućanu.

  49. #1249
    cvijeta73's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    11,735

    Default

    to nam je česti ljetni ručak.
    ali ja ne kuham piletinu nego na gril tavi, mariniranu.
    i stavim svježe paprike na kockice, pomidor, krastavac, tikvice...
    i smanjim vrhnje, a dodam masl ulje i aceto.
    papar, sol.
    Last edited by cvijeta73; 18.01.2017 at 14:41.

  50. #1250
    Optimist's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    4,284

    Default

    Da, da, zaboravila sam reci da mislim isprziti piletinu na tavi..
    Onda mileram :D
    Hvala, curke!

Page 25 of 80 FirstFirst ... 1523242526273575 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •