Ja radim baklavu s jogurtom i ovim ostalim sto si nabrojala i prefina je.
Ne znam znaci li ti to ista?
Nemam pojma o vrhnju na plehu, ovaj moj jogurt ide u fil.
Ja radim baklavu s jogurtom i ovim ostalim sto si nabrojala i prefina je.
Ne znam znaci li ti to ista?
Nemam pojma o vrhnju na plehu, ovaj moj jogurt ide u fil.
zapravo mi je skroz svejedno, ne mora biti baklava samo da je neki kolač. može i mafin. gledala sam jučer malo po netu, ali gdje ne ide mlijeko, ide čokolada, a žena ne jede ni čokoladu zbog mlijeka.
pa sam počela razmišljati o baklavi i kako zamijeniti vrhnje. bar nema I čokoladu.
neki mafini sa voćem i bez maslaca/margarina i čokolade isto dolaze u obzir. imam kokosovu mast. imam i svinjsku.
ako znate kakvu mamaljugu od ovoga šta je dozvoljeno, molim raspišite se.
Pa ima ono biljno vrhnje za šlag. Samo je zaslađeno pa smanji šećer.
Da, napravim nadjev od sjeckanih oraha i badema pola-pola. Orasi su dosta jaki pa ih ovako razrijedim, a nekad i ne. Budući da volimo začine, ubacim često i kardamoma. Sve ovisi o inspiraciji u datom momentu.
I onda svaku koru koju stavim u pleh premažem rastopljenim maslacem (u tvom slučaju uljem). Ovisno o debljini kora, na dno stavim 2 do 3 kore pa fila pa kora i završim opet s dvije kore. Narežem na rombove i u pećnicu. Poslije samo zalijem s agdom u koju ubacim štapić vanilije i limun narezan na kolutove.
Prošli put me uhvatila inspiracija pa sam kore motala u pužiće veličine zalogaja.