Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4021

Tema: Kuharske nedoumice

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Ja radim baklavu s jogurtom i ovim ostalim sto si nabrojala i prefina je.
    Ne znam znaci li ti to ista?
    Nemam pojma o vrhnju na plehu, ovaj moj jogurt ide u fil.

  2. #2
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    zapravo mi je skroz svejedno, ne mora biti baklava samo da je neki kolač. može i mafin. gledala sam jučer malo po netu, ali gdje ne ide mlijeko, ide čokolada, a žena ne jede ni čokoladu zbog mlijeka.
    pa sam počela razmišljati o baklavi i kako zamijeniti vrhnje. bar nema I čokoladu.
    neki mafini sa voćem i bez maslaca/margarina i čokolade isto dolaze u obzir. imam kokosovu mast. imam i svinjsku.
    ako znate kakvu mamaljugu od ovoga šta je dozvoljeno, molim raspišite se.

  3. #3
    Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011
    Lokacija
    Šibenik
    Postovi
    5,244

    Početno

    Pa ima ono biljno vrhnje za šlag. Samo je zaslađeno pa smanji šećer.

  4. #4
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    A, recimo, štrudla od jabuka ili višanja?

  5. #5
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    A, recimo, štrudla od jabuka ili višanja?
    tako je! bravo!! hvala

  6. #6
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Da, napravim nadjev od sjeckanih oraha i badema pola-pola. Orasi su dosta jaki pa ih ovako razrijedim, a nekad i ne . Budući da volimo začine, ubacim često i kardamoma. Sve ovisi o inspiraciji u datom momentu.
    I onda svaku koru koju stavim u pleh premažem rastopljenim maslacem (u tvom slučaju uljem). Ovisno o debljini kora, na dno stavim 2 do 3 kore pa fila pa kora i završim opet s dvije kore. Narežem na rombove i u pećnicu. Poslije samo zalijem s agdom u koju ubacim štapić vanilije i limun narezan na kolutove.
    Prošli put me uhvatila inspiracija pa sam kore motala u pužiće veličine zalogaja.

  7. #7
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,764

    Početno

    Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    Da, napravim nadjev od sjeckanih oraha i badema pola-pola. Orasi su dosta jaki pa ih ovako razrijedim, a nekad i ne . Budući da volimo začine, ubacim često i kardamoma. Sve ovisi o inspiraciji u datom momentu.
    moja prijateljica isto stavi kardamom, i mislim da stavi lješnjake i bademe umjesto oraha, ne pretjera sa šećerom i još ih zarola u one male čevapčiće
    to su jedine baklave koje volim, a kardamom mi je tu neizostavan sastojak

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •