Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
Vrijeme termičke obrade u woku je kratko, ali priprema nije, jer povrće za wok mora biti nasjeckano na male, zapravo tanke komade, a meso na trakice. Wok najbolje funkcionira ako ide drito na vatru. Ja kuham na plin i to mi je savršeno. Moja djeca čak i jaja prže u tome jer je dubok i nema šanse da bilo što šprica okolo. Može se u woku raditi hrana i na klasičan način, ali onda moraš imati poklopac.
Peterlin, dali imaš možda poseban plamenik za wok?
Gledala sam na ove na 3,2,1 imaju neki nastavak za plamenik pa ga su ga pohvalili.
Nadam se skoro promijeniti ploču za kuhanje, ne bi uzimala onu sa pet plamenika ali našla sam https://www.ekupi.hr/Koncar-ploca-UK...V2-912110.aspx
Ne znam koliko je korisno i dobro za ostale vrste tava i rajngli.
I kad smo kod tava, ako može pitanjepod nedoumice. Kako ih održavate?
Moje tave su užasne, bila neka obična za 30-50kn ili wmf, tefal bilo koji brend meni su te tave odvratne. Ribam ih kremastim deterđentima, ali ne vrijedi. Sad planiram par "boljih" nekako opkuhati i probati srediti, a ove pobacati i u konzumu one kitchen aid uzeti. Te nove bi milovala i pazila od početka,al ni ne znam kako.