Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
Peterlin, radila sam na koncu po ovom receptu - https://www.coolinarika.com/recept/k...meta_refresh=1, ali ću svakako probati i tvoj. Zanimljiva mi je tekstura, a takvi jednostavni kolači su dobra fora klincima za školsku užinu.

Nisam skužila, wok može na struju? Odnosno u mom slučaju staklokeramika. Imamo divan guseni wok, ali više nemamo plin, i sad se bojim da moramo prekrižiti wok forever.
Zlevenka je kolač u koji utrpaš sve ostatke iz frižidera - ne možeš tu puno pogriješiti. Moji su isto to prije jeli za užinu (naročito stariji) ali sad mu je to premalo, treba mu malo jači obrok. Ponekad nosi kao dopunu uobičajenom gablecu (faširanci ili slično).

Wok - zapravo, nemam iskustva s korištenjem woka na struji jer imam plin, ali bio je stari topic o tome... probat ću ga potražiti. Ako je wok tanak (jeftine aluminijske tave) mislim da to ne bi bilo dobro, ali ako je od gusa, pa probaj... Najgore što se može dogoditi je da ne ispadne kako si zamislila. Jer kad wok griješ na plinu, vatra ga obilazi sa svih strana, a kad ga staviš na staklokeramiku, grije se direktno samo mali promjer koji leži na ploči, a ostali dio samo konvekcijom (provođenjem topline s tog donjeg dijela).

Evo starog topica - kažu žene da je ok: http://forum.roda.hr/threads/3365-Wo...Dka-plo%C4%8Da

Moguće je da će trebati malo dulje vremena za pripremu nego na pravoj vatri, ali probaj, pa dojavi rezultate.