Page 42 of 80 FirstFirst ... 32404142434452 ... LastLast
Results 2,051 to 2,100 of 3996

Thread: Kuharske nedoumice

  1. #2051
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Meni isto zobena kaša čini dobro. Za tu žitaricu se kaže da regulira probavu, jer je sluzava i puna vlakana. Dakle, pomaže i kod zatvora i kod proljeva, aliiii konačan rezultat ovisi o puno faktora, a najviše o kombinaciji ostalih namirnica. Ja zobenu kašu ne kuham na mlijeku nego na vodi, a u nju dodajem po želji ribanu jabuku, cimet, cvebe ili drugo suho voće, žličicumeda....

  2. #2052

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Kako postići da homemade energetske pločice ostanu čvrste, da se ne raspadnu u sastavne dijelove?
    Uzela sam neki recept s neta, zobene pahuljice sa putrom i medom, nakon pečenja i hlađenja, trebam žličicu a ne nož...
    Ima li tko provjereni recept?

  3. #2053
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Nemam pojma, al cini mi se da ti ljepila fali. Je l smijes stavit zumanjak barem?

  4. #2054
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Iako bih ocekivala da svejedno pucaju.

  5. #2055
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Quote Originally Posted by MikiMama View Post
    Kako postići da homemade energetske pločice ostanu čvrste, da se ne raspadnu u sastavne dijelove?
    Uzela sam neki recept s neta, zobene pahuljice sa putrom i medom, nakon pečenja i hlađenja, trebam žličicu a ne nož...
    Ima li tko provjereni recept?
    stavi mljevene chie, i kad je na pol pečeno razrezati slično ja radim i pitanje jel si to uspjela razvaljati?

  6. #2056
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    pitanje za vas koji kao kuhate zobenu kašu, jel kuhate zrnje ili zobene pahuljice



    ja pahuljice za sebe prelijem s juhom i pustim da malo omekša

  7. #2057
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    pitanje za vas koji kao kuhate zobenu kašu, jel kuhate zrnje ili zobene pahuljice



    ja pahuljice za sebe prelijem s juhom i pustim da malo omekša
    Pahuljice se mogu preliti ako su sitne. Krupne ostanu žilave (na vrećici piše Haferflocken Kernig, ako se dobro sjećam). Ja volim to malo prokuhati (kao kad kuham gris, par minuta) pogotovo ako unutra naribam jabuku. Dodam trunčicu soli i vruću vodu. To je sve.
    Last edited by Peterlin; 06.11.2018 at 10:52.

  8. #2058
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    e ja to ne kuham, samo prelijem ak imam trenutno kaj vruče i odstoji 5-10 min, nisu baš sitne. Ako nemam vruće nekaj stavim s hladnom i opet je ok

  9. #2059
    Ginger's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    12,003

    Default

    kazu da su bolje probavljive ako se malo prokuhaju
    ja koristim sitne, malo ih prokuham i pustim da koju minutu odstoje
    onda dodajem sto vec mislim
    tako i za sebe i za djecu
    Last edited by Ginger; 06.11.2018 at 12:40.

  10. #2060
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Ja pofurim malo s vodom iz kuhala i dodam onda cijeđenu narandžu ili mlijeko i što već mi padne napamet (brusnice, listiće badema, cimet...)

  11. #2061
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    zobene pahuljice (krupne, tj tvrde) zalijem kipucom vodom, i ostavim 10 minuta
    ocijedim, i dalje manipuliram (dodam jogurt, voce, chia sjemenke, lan,ili sto vec imam)

    radila sam i neku varijantu gdje se kuhaju u mlijeku kratko, pa se doda kokos, isto je bilo fino

    ali vise volim jogurt verzije
    Last edited by emily; 06.11.2018 at 15:51.

  12. #2062

  13. #2063

    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    1,448

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    stavi mljevene chie, i kad je na pol pečeno razrezati slično ja radim i pitanje jel si to uspjela razvaljati?

    Koliko chie staviš? Pola, frtalj količine pahuljica?

    Uopće nisam trebala valjati, samo sam istresla u protvanj i poravnala

  14. #2064
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Je l se smije jesti dan poslije rizoto od lignji?

  15. #2065
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Je l se smije jesti dan poslije rizoto od lignji?
    Ja ne bih... Ne bojim se, nego mi teško sjedaju na želudac.

    Ne bi se otrovala, ali lignje su teško probavljive i prvi dan, a pogotovo drugi.

  16. #2066
    tangerina's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Split
    Posts
    8,759

    Default

    ja bih jela, teoretski, al nikad mi ne ostane

  17. #2067
    Cubana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East end
    Posts
    6,747

    Default

    Ja bih jela. I jedem. Al ja sve jedem drugi dan. I podgrijavam.

  18. #2068
    Osoblje foruma emily's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    6,507

    Default

    Quote Originally Posted by Jelena View Post
    Je l se smije jesti dan poslije rizoto od lignji?
    ako pitas zbog bojazni od lignji, ja bih jela ako je bilo u frizideru dok je stajalo
    ali rizoto mi je valjda najgore jelo za drugi dan, riza se nekako usmrdi,ima cudan miris i okus, cak i ako je rizoto u frizideru, jednostavno mi ne valja
    sama cista kuhana riza - s njom nemam taj problem (skladistena u frizu)

  19. #2069
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Mislila sam ponijet na posao, ali ste mi prekasno odgovorile i ostalo je doma.
    Neću baš navečer jesti. A baš mi je fino ispao bio i radila sam od samo jedne šalice riže valjda pola kg lignji malo fine malvazije koju smo naravno i pijuckali onda kad sam već otvorila butelju. Ali mi nitko ne jedemo puno (osim djeteta ), a MM je bio jeo obilno za ručak pa nije umirao od gladi. Ostalo je za pola osobe, taman meni za na poslu.

  20. #2070
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    e da si napravila odvojeno, pa poslije promješala mogla si odnijeti i na posao.

  21. #2071
    Cubana's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    East end
    Posts
    6,747

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    e da si napravila odvojeno, pa poslije promješala mogla si odnijeti i na posao.
    Ma mogla si i ovako i onako.
    Dokle god se hrana čuva na prikladnoj temperaturi neće joj se ništa dogoditi.

  22. #2072
    baka's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Novi Zagreb
    Posts
    594

    Default

    može

  23. #2073
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Meni je ladan rižot totalno mljac.

  24. #2074
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Kako se zove ono kada se karamelizira lješnjak, ili mrvice, u svrhu ukrašavanja slastica?

  25. #2075
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Kako se zove ono kada se karamelizira lješnjak, ili mrvice, u svrhu ukrašavanja slastica?
    Makron?

  26. #2076
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Makron?

  27. #2077
    Jurana's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Šibenik
    Posts
    5,223

    Default

    Krokant

  28. #2078
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Je, ali ja sam ti s njemačkog govornog područja, a ne francuskog.. Meni je prvo palo na pamet Hazelnussmakronen.

  29. #2079
    Jelena's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    11,530

    Default

    Quote Originally Posted by Peterlin View Post
    Je, ali ja sam ti s njemačkog govornog područja, a ne francuskog.. Meni je prvo palo na pamet Hazelnussmakronen.
    Isto je Krokant, ja mislim. Makrone je kolačić koji može biti posut s krokantom.

  30. #2080
    vertex's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Split
    Posts
    7,562

    Default

    Quote Originally Posted by Jurana View Post
    Krokant
    Krokanat :D

  31. #2081
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Koja je svrha grill tostera? Može li se s njima raditi još nešto osim toplih sendviča?

  32. #2082
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Naravno

  33. #2083
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Koji je razlog kuhanja voća po sat vremena da bi napravili džem? Treba li taj postupak ubiti neke patogene, ili da okus bude bolji, ili što? Radim džem od mušmule.

  34. #2084
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Razlog je ukuhati ga dovoljno da se snizi konc vode i povisi konc secera u njemu cime se mogucnost kvarenja smanjuje.

  35. #2085
    Argente's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    4,696

    Default

    Ja sam imala grill toster i osim šta je radio dobre sendviče, za ostalo je bio fail. Jednom sam čak spekla ribe na njemu, odljepljivala sam ih u komadima, haha

  36. #2086
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,714

    Default

    Ja pecem pljeskavice i snicle na naglo. Nema problema kod pecenja.

  37. #2087
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Quote Originally Posted by zutaminuta View Post
    Koji je razlog kuhanja voća po sat vremena da bi napravili džem? Treba li taj postupak ubiti neke patogene, ili da okus bude bolji, ili što? Radim džem od mušmule.
    A musmule prije cistis?,nikad nisam ih imala dosta za pekmez

  38. #2088
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Quote Originally Posted by jelena.O View Post
    A musmule prije cistis?,nikad nisam ih imala dosta za pekmez
    Da. Od kile sam pola bacila jer je bilo nešto crno unutra, ali svejedno ostalo je za iskuhati tako da sad imam oko deci namaza deci sutra uz palačinke.

  39. #2089
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Ja to onda ne bi kuhala sat i više za namazati palačinke bilo bi dosta i izgleda kašice

  40. #2090
    Osoblje foruma sirius's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    zagreb zapad
    Posts
    21,714

    Default

    Ako si mislia potrositi kroz par dana nije bilo potrebe kuhati toliko dugo. Toliko dugo se kuha veca kolicina koja ce mjesecima i godinama stajati na polici u spajzi.

  41. #2091
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Moram priznati da ja ne bi kuhala uopće pol kila mušmula,radije bi to frisko dala decu ali bi nagledavala dok jedu
    Last edited by jelena.O; 18.11.2018 at 08:54.

  42. #2092
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Bih i ja, ali ne žele.

  43. #2093
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Onda si trebala samo smiksati u kasicu i tak ponuditi po palacinkama ili ako su kako mekane samo ih zdrobiti s vilicom i opet natrackati.nego za ima me jesu li opće hteli i to od mušmula jest?
    Last edited by jelena.O; 18.11.2018 at 14:45.

  44. #2094
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default

    Kak da miksam kad ima koštice? Nisu tak šteli. Mala je radila face dok sam čistila.

  45. #2095
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Onda to radiš poskrivečki ili noću dok deca spiju.
    Je morala si očistiti prije to svakak

  46. #2096
    zutaminuta's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    11,853

    Default



    Nije morala gledati dok čistim. Što bi bilo da sam raščinjala pile.

  47. #2097
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,271

    Default

    Ma nisam to rekla ,ja većinu stvari radim noću napose pekmez,jer mi tak više psše

  48. #2098
    Kosjenka's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    4,985

    Default

    Negdje sam tu na forumu pročitala da natko koristi ocat u kojem se namakao ružmarin.
    Imam zalihu domaćeg jabučnog octa pa bi malo eksperimentirala s aromatiziranjem. Na netu mi je prvo izbacio recepte po kojima se kuha ocat, to mi se neda.
    Ima netko provjerene recepte?

  49. #2099
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    33,005

    Default

    Quote Originally Posted by Kosjenka View Post
    Negdje sam tu na forumu pročitala da natko koristi ocat u kojem se namakao ružmarin.
    Imam zalihu domaćeg jabučnog octa pa bi malo eksperimentirala s aromatiziranjem. Na netu mi je prvo izbacio recepte po kojima se kuha ocat, to mi se neda.
    Ima netko provjerene recepte?
    Ja sam to napisala. Moji ne vole obične octove (vinski, alkoholni), a jabučni samo ako je aromatiziran. Ništa ja to ne kuham. U litrenu bocu jabučnog octa (obično domaćeg, kad kolega donese svoj) uvalim grančicu svježeg ružmarina iz maminog cvjetnjaka, duljine ne više od 10 cm. Naravno, operem ružmarin u vodi prije ulaganja u bocu. Gledam samo da je vršak mekan, tj. da nema puno drvenastih dijelova. Za cca 3 tjedna je spremno za upotrebu. Ne vadim dok se ocat ne potroši. Nikakva filozofija.... Probaj!

  50. #2100

    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    804

    Default

    Radim neke limun keksice bez jajeta? Moze li to bit?
    Ide maslo, secer, 60ml soka od limuna, brasno i gustin
    Hoceli se to sastaviti bez jajeta?

Page 42 of 80 FirstFirst ... 32404142434452 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •