Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
Ovaj moj je bio tvrd, za par dana je omeksao u zdjeli s vocem i bio je fin.
Prvi avokado sam kupila od zene koja prodaje eko namirnice, pa i avokado, zamolila sam je da mi posalje (dostava na kucna vrata) onaj koji mogu odmah konzumirati.
Bio je manji, smedje kore i zelenije boje unutra.
Ovaj sam kupila na placu, bio je velik, nije posmedjio, cekala sam da smeksa, ali da ne bude premekan.
Bunilo me to s bojom kore, ali izgleda da je glavni kriterij tvrdoca/mekoca?
Nemojte me pogresno shvatiti
Trik za brže dozrijevanje je da avokado staviš u istu zdjelu s jabukama, koje otpuštaju etilen (mislim, ne da mi se tražiti) koji ubrzava dozrijevanje ostalog voća. Zato nikad ne držim jabuke i banane u istoj zdjeli jer banane puno brže potamne ako su u blizini jabuka, ali u slučaju avokada moglo bi pomoći.